Prima menstruatie a fiicei tale

Incepand cu varsta de 11 si pana la 15 ani, fiica ta va avea parte de un eveniment pentru care tu, ca mama, trebuie s-o pregatesti inainte. Prima menstruatie nu trebuie deloc trecuta cu vederea. Este nevoie ca tu sa ii povestesti din timp despre acest lucru, astfel incat sa nu fie luata prin surprindere sau chiar sa se sperie.

Vorbeste deschis cu ea despre toate semnele care apar inaintea ciclului menstrual, despre modul de folosire a absorbantelor si tampoanelor, precum si despre igiena intima in timpul celor 3-7 zile de menstruatie.

Prima menstruatie: Sindromul premenstrual

In zilele dinaintea primei menstruatii, fiica ta poate avea dureri abdominale sau lombare, poate fi mai agitata, sensibilitatea la nivelul sanilor va creste, iar, de multe ori, accentuarea acneei poate fi un semn clar.

Din punct de vedere emotional, fiica ta va trece foarte usor de la o stare la alta.
Ceea ce se intampla cu ea in aceste zile nu este altceva decat asa-zisul sindrom premenstrual.

Prima scurgere

Cand ciclul debuteaza, tanara femeie va remarca o pata de sange pe lenjerie sau atunci cand urineaza. In primele zile, vor exista numai niste scurgeri mici, dar acest lucru nu inseamna ca nu se vor accentua ulterior, urmand sa scada spre sfarsitul perioadei menstruale. Culoarea lichidului poate fi maronie la inceput, pentru ca mai apoi sa devina rosu aprins.

Prima menstruatie: Absorbantele si tampoanele

Este preferabil sa fi discutat inainte despre ce tampoane sunt mai utile pentru fiica ta si cum se folosesc ele.
Tampoanele intravaginale se introduc in vagin si sunt folositoare in cazul inotului sau altor activitati fizice.

Si, pentru a destrama unul dintre miturile despre tampoanele intravaginale, te anuntam ca acestea nu sunt primejdioase pentru himen, deci nu afecteaza cu nimic virginitatea.

Tampoanele externe sau absorbantele sunt adezive si se ataseaza pe lenjeria intima.

Ai mare grija ca ea sa stie ca trebuie sa le schimbe cu regularitate, chiar daca fluxul nu este abundent. Folosirea timp indelungat a unui tampon, mai ales intravaginal, poate duce la aparitia unor infectii septico-toxice.

Prima menstruatie: Igiena

Este suficient un dus cu apa si sapun cu pH neutru sau un produs pentru igiena intima.
Nu este nevoie de spalaturi intravaginale si nici nu sunt recomandate - vaginul se curata in mod natural.

Este foarte important modul in care ii povestesti fiicei tale toate aceste lucruri. Nu ii prezenta totul ca pe un necaz care o va urmari toata viata si de care va avea parte in fiecare luna. Fa-o sa inteleaga ca este un proces normal.
 

Comentariile 1-50 din 240

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria pe 11 Ian 2020, 23:02
    ...

    Buna fetelor! Eu sunt maria si am 12 ani. Am o secretie de vreo 7 luni. Am par pubian si la subrat. Am inceput sa ma enervez mai repede sa fiu stresata sau chiar trista din niste motive ciudate. Sanii ii am nici mari nici mici. Credeti ca ar trebui sa imi vina ciclu?

    0
    0

  • Anamaria pe 4 Iul 2014, 23:06
    menstruatie si ingrijorare

    Buna! Am 12 ani si prima mea menstruatie a fost pe la sfarsitul iernii din 2013 si a venit vreo 2 saptamani nu mai stiu sigur si acum nu mi-a mai venit de mult timp cred ca vreo 4-5 luni si ma ingrijorez putin credeti ca organismul nu este inca pregatit pentru o a doua menstruatie sau ceva de genu?? Ce sfaturi imi puteti da? Si sa nu uit ca am si eu o secretie vagina (pata alba :3) ...

    1
    0

  • andeea pe 12 Iun 2014, 13:07
    ciclu

    Mi-a venit acum doua zile ,si curge foarte mult sange.De ce?Am gost la gineco , si mi-a dat tratament :(

    3
    0

  • Ana pe 16 Mai 2014, 11:14
    Pt. mika

    E menstruatia...la inceput e doar o pata maronie,apoi e sange normal...urmeaza instructiunile pe care ti le-am spus si vorbeste neaparat cu mama ta (:

    1
    0

  • Ana pe 16 Mai 2014, 11:11
    Menstruatie

    Am 11 ani si am trecut de prima menstruatie.Nu va mai faceti atatea griji.Pata aceea albicioasa e semn ca totul functioneaza bine in corp,iar daca o aveti cu regularitate,o sa va vina...Ciclul vine intre 8 si 18 ani,deci aveti timp...Despre prima menstruatie,pai ati putea avea dureri,asa ca puneti-va o compresa cu apa calduta pe burta,va schimbati absorbantele de 3-4 ori(va puneti si noaptea),e suficienta o baie pe zi.Nu,nu e nevoie sa folositi sapun(nu e deloc recomandat)...La mine,prima menstruatie a durat 6 zile si a fost abundenta.A doua,a fost scazuta cu mult cantitativ,dar totusi a durat 3 zile.Daca intarzie sau lipseste,nu va faceti griji,e vorba de ciclu neregulat,ar putea dura 2 ani pana se regularizeaza,deci nu va mai speriati din orice...Important e ca tuturor fetelor le vine(nu cred ca s-a intamplat vreodata sa nu vina),deci va va veni si voua (: Oricum,nu-l mai asteptati atat ca nu e ceva "frumos"=)) Inca un secret,daca sunteti curioase,intrebati-va mamele la ce varsta le-a venit.In general fetelor le vine la aceeasi varsta la care le-a venit mamelor lor...Cam asta e :3 Alte intrebari?

    1
    0

  • mika pe 14 Mar 2014, 16:15
    vreau sa stiu...

    buna am 11 ani si chiar astazi m-a durut burtica si nustiu ce sa fac mi-a aparut o pata maronie.Nustiu poate imi raspunde cineva.

    5
    0

  • ddd pe 7 Ian 2014, 19:43
    mensstruatie

    buna fetelor eu am 13 ani am toate simptomelee am scurgere vaginala par pubian par auxiliar trec de la o stare l alta scurgerea vaginala o am de la 11 ani si ciclul numi vine sanii sunt nici mari nici mici dar menstruatia numi vine ar trebui sa ma ingrijoores datimi un sfat !!!!

    1
    0

  • Ely Love pe 16 Nov 2013, 16:01
    nu va faceti griji in legatura cu ciclu !!!!!!

    buna tuturor fetelor ! eu am 13 ani si nu am ciclu,sunt dezvoltata am par pubian(ba chiar ma epilez) si par axilar , sanii ii am nici mari nici mici:* Am forme...am tot :x..am secretia aceia de mult..si totusi nu am ciclu , dar stiu ca imi va venit !!!! Nu va mai ingrijorati atata daca aveti aceste semne pe care le-am specificat eu mai sus inseamna ca veti avea ciclu,daca nu le aveti pana la varsta de 14 ani inseamna ca aveti vreo probleme la ovare , k nu aveti ovarele dezvoltate corect sau ba chair nu aveti ovare !!! Asa ca,astept primul ciclu :* :X Si nu`mi fac grioiji deloc,ptr k daca imi fac griji s-ar putea sa intarzie

    0
    0

  • gaby pe 3 Nov 2013, 11:01
    oare vine

    Buna ma numesc gabriela si am 11 ani aproape 12 si de un an am foarte des am crampe,dureri abdominale si o pata albicioasa pe chilot. Eu sunt printre cele mai dezvoltate fete din clasa mea. Imi vine menstruatia?

    4
    0

  • andreea pe 21 Oct 2013, 20:53
    prima menstruatie a ficei mele

    Buna!...eu ma numesc andreea am 13 ani si nu mi-a venit ciclu de aproape 3 luni ce sa fac` raspundeti,va rog?

    7
    0

  • elena pe 2 Sep 2013, 16:00
    menstruatia

    Eu am 12 ani si 4 luni..prima data mi-a venit la 10 ani pt ca eu sunt ft dezvoltata..pe mn menstruatia ma tine o saptamana si ceva si mi-e frica sa nu am cv...mai intai ma doare burta si mijlocul si de atunci imi dau seama ca o sa-mi vina..uneori nu imi vine mult dar deodata ma trezesc cu tamponul plin si peste 5-10 min ma duk si il schimb din nou...oare..am ceva??

    9
    5

  • Miha pe 16 Aug 2013, 22:34
    Ciclu

    trebuie s vb cu mama ta despre aceasta problema pt k ea stye cel mai bine

    3
    0

  • Amalia Malika pe 3 Aug 2013, 16:44
    Nustiu ce sa cred..

    Am 11 ani si 5 luni si cateodata este ca si cum am facut pe mine dar nu fac. Am vorbit cu mama si mi-a zis ca este secretie vaginala si ca s-ar putea sa imi vina menstruatie acusi. Dar am inteles de la mai multi ca este asa..mai ca un fel de jeleu..nu lichid (ca si cum ai face pe tine).. Si...nu prea stiu ce sa cred..Am secretie vaginala sau nu? Cateodata ma doare capul si ma simt rau... Am greturi, si ma comport altfel decat de obicei (ma stresez mult, capricioasa,somnoroasa, si mai lenesa ( fara chef de treaba)). Si..chiar nu stiu ce sa cred

    4
    1

  • Ioana pe 28 Iul 2013, 19:36
    INTARZIERE!!!

    Buna.. Am 13 ani pe care i-am implinit in Aprilie. Mi-a venit ciclul in Ianuarie. Pe tot acest parcurs mi-a venit.. a trecut... Dar acum mi-a intarziat 8 zile. E vreun motiv sa ma ingrijorez?

    7
    0

  • nadia pe 1 Iul 2013, 12:21
    prima menstruatie

    buna!am 13 ani si acum doua zile mi-a venit pentru prima oara menstruatia. prima oara a fost mai deschisa menstruatia dar apoi a inceput sa se inchida la culoare. fluxul nu este deloc abundent ba din contra si este a treia zi nu prea mai imi curge deci sa sper ca mi se va opri. vroiam sa intreb daca sa ma spal sau nu si as prefera sa ma spal doar cu apa calda fara sapun....este bine sa fac asa????va rog spuneti-mi cateva sfaturi !

    0
    5

  • dodo pe 17 Iun 2013, 15:24
    Raspuns pentru Teodora

    Teo,acea pata transparenta-albicioasa este secretia vaginala pe care este normal sa o ai cu un an sau doi inainte de prima menstruatie! :)

    2
    4

  • dodo pe 17 Iun 2013, 15:21
    disperare!!!!!!!!!

    acum vreo sapte luni am facut o cadere de calciu si a trebuit sa mananc o ciocolata intreaga ca sa ma inviorez.Cand am ajuns acasa am observant o pata rosie-maronie pe chilot.I-am zis mamei iar aceasta a zis ca poate mi-a venit ciclul.Am dat chilotul la spalat.Dupa spalare,pata s-a dus si n-a ramas nici o urma.Au trecut deja sapte luni iar acea pata nu a mai aparut! Oare sa-mi fac griji?pentru ca sunt totusi destul de dezvoltata...Va rog! Ajutai-ma cu un sfat!

    3
    1

  • Narcisa pe 11 Iun 2013, 13:13
    Keep Calm [stati calme!]

    Hey, buna.. eu am 13 ani si jumatate..pe 7 iunie [vineri] cand am venit de la sc am observat pe lenjerie o pata maron.. mi-am dat seama despre ce e vorba.. si mi-am pus imediat un absorbant.. nush de ce.. dar nu i-am spus mamei.. a fost o greseala.. pt ca ma simteam singura, ca trebuie sa ma descurc singura... asa ca spre sfarsitul zilei..i-am spus.. m-a ajutat.. la mine este a 5-a zi din prima menstrautie. inca nu mi-a trecut.. si nici nu da vreun semn sa treaca curand.. cantitatea nu a scazut deloc... dureri de burta? eu nu am deloc.. ma simnt absolut normal.. numai ca trebuie sa merg regulat la toaleta..

    5
    1

  • Jesyca pe 8 Iun 2013, 08:48
    ce se intampla?

    BUNA.Am 13 ani. Azi dimineata am gasit pe lenjeria intima o pata visinie-maronie. Cand urinez nu mi se intampla sa-mi curga...Deci mi-a venit? P.S AM TOATE SINTOMELE UNEI FETE CU MENSTRUATIE

    0
    2

  • cris pe 30 Mai 2013, 22:37
    intarziere?!

    am 15 ani si 6 luni , am scurgere vaginala de vreo 3 luni, ma doare burta si atat...nu mi-a venit...? o fi vreo cauza?

    1
    4

  • necunoscutA pe 25 Mai 2013, 23:30
    metode

    stiti vreo metoda sa imi vina ciclul mai repede?am 10 ani! nu intrebati de ce vreau asta doar raspundeti si ziceti-mi solutia daca stiti!va multumesc mult!!

    7
    2

  • anonim pe 3 Mai 2013, 12:16
    ciclu

    buna, eu am 13 ani fix si sunt destul de ingrijorata ca inca nu mi a venit ciclul. am avut o secretie usor rosiatica vara trecuta in 2012 dar no..am sanii destul de dezvoltati si par pubian si la sub brat. am 1.60 metri si 40 kg, as vrea un raspuns!!

    3
    6

  • adely pe 3 Feb 2013, 20:13
    ceva de neinteles

    Buna fetelor! Am 12 ani si o luna . pe 16 . 01 .2013 am observat o pata maron pe chilot. Dupa trei zile acea pata a disparut. Acum este normal ca la inceput . Ce credeti ca se va intampla? Imi va veni din nou peste 10 zile( deoarece au trecut 18 zile) sau peste 3 luni? Cat timp ma va tine ?( sper ca doar trei zile) . Va rog ajutati-ma

    6
    1

  • doriana pe 9 Ian 2013, 21:04
    culoarea sangelui

    am 12 ani si mi-a venit ciclu pe 12.12.2012,acum in ianuarie mi-a venit pe 9 si nu inteleg de ce....trbuie sa imi vina la 24 de zile...Mi-am intrebat mama si ,a zis ca din zauza frigului...asa presupune ea.....Culoarea sangelui este maron si ma tine maxim 3 zile....NU am dureri de burta....dar pana sa imi apara scurgere maronie ma doare in zona mijlocului....Prima oara am avut o stare de emoti si am inceput a plange....eram in ultima zii de menstruatie... Vecinei mele cand i-a venit adoua oara i-a curs foarte mut, a duruto ingrozitor burta si sangele care`i curgea era ft deschis la culoare si i-a venit la 2 lunii. Folosesc tampoane alweys si niste tampoane italienestii nu chiar de buna calitate... care le cumpar la ste din market de la Penny cu 3,99. si nu au nici un strat de folie ca cele alweys doar ft multa vata.,.. sunt foarte micute si se numest "INEA"...

    7
    0

  • geanina pe 8 Ian 2013, 09:52
    intarziere?!

    am 13 jumatate si ieri mio-a venit ciclul culoare maronie ce este normal ...ieri doar o singura data mi-a venit si azi este dimineata si nu mi-a venit ma ca-m ingrijorez adica doamne fereste nu am facut nimik cu nimeni ..nu este normal sa vina de mai multe ori intr-o zi ?! va rog dati-mi un raspuns

    8
    0

  • ana pe 25 Dec 2012, 23:59
    intirzie mult

    buna fetelor, sunt intr-o situatie mai delicata am 16 ani si mi sa inceput pe la 16 si 2 luni a fost ciudata timp de aprox. 10 zile am avut menstruatia asa si asa medie nu era abundenta, medie.. dupa care vreo 2/3 zile nu am avut-o dupa care iar mmi s-a inceput si a durat vreo 7 zile dar a fost foarte abundenta mam si speriat cumde e asa de groaznic.... problema este ca dupa nu mi sa mai inceput pina acum adica vreo 3 luni. voi ce credeti de ce se comporta asa care ar fi problema ce trebuie sa fac???

    4
    0

  • Let's do it girls ! pe 20 Nov 2012, 14:09
    Menstruatie si absorbante

    Nu va speriati fetelor , este normal ca menstruatia , odata ajunsa pe absorbant sa se oxideze , adica in contact cu aerul aceasta isi schimba culoarea ( spre maroniu ) . Cat despre aspectul menstruatiei , din nou odata ajuns pe absorbant , sangele , isi schimba ,,aspectul'' adica , absorbantele sunt in asa fel facute pentru a te proteja de senzatia neplacuta de ,,ud'' asa ca , acestea au niste substante care ii schimba sangelui aspectul . Poate fii mai gelatinos sau chiar uscat . Va recomand absorbantele Always , sunt perfecte pentru voi si sunt la un pret accesibil . Sper ca v-am ajutat si fiti curajoase , menstruatia e un lucru absolut normal !

    5
    0

  • valeria pe 15 Nov 2012, 11:51
    ehhh.

    buna fetelor... sunt valeria am 12 ani si 11 luni in decembrie implinesc 13.. mi sa inceput ciclul la virsta de 12 ani si 5 luni... cind am plecata la baie mam speriat putin dar in rest miam dat seama si totul a fost ok... nu trebuie sa va faceti griji de ceea cind va va veni menstruatia sau ceva de genu.... daca nu va vine pina la 17 ani e urgent si trebuie sa plecati la medic sa va consulte.... eu in principiu nu am probele cu durerile care le au multe fete in timpul menstruatiei. am avut prima data dar apoi mai tirziu nu am avut 2 luni credeam ca sa intimplat vreo infectie dar mai apoi in urmatoarea luna mi sa inceput iar....asta este absolut normal pentru ca prima data ciclul este neregulat apoi se regleaza... deci nu va faceti griji in privinta asta.... succese.. re cind va apare sau sa aflati ceva ce doriti... puteti gasi pe siteul http://www.noifetele.ro/

    3
    0

  • andreea pe 10 Nov 2012, 21:44
    ciclul

    fetelor,degeaba va speriati. eu am 13 si 9 luni, da mia venit ciclul acum 5 luni,nu am avut deloc dureri,in legatura cu scurgerile de lichid nu va ingrijotati eu am lichidul asta de vreo 3 ani , si sa va mai spun un luctu mie nu mia venit 3 luni la rand ciclu. credeam ca trebuie sa merg la medic dar totusi mia venit.am avut 6 zile ciclu.ma gandeam ca nu se mai opreste. va mai spun ceva nu va spalati cu apa rece. daca mai aveti intrebari va raspund cu drag. va pup fetelor!!!!!

    4
    0

  • Mady pe 27 Oct 2012, 15:40
    Nu va faceti griji!

    Fetele,ma numesca madalina si pe 1 noiembrie implinesc 12 ani,nu stiu de ce va speriati!Daca va vine aveti pe mama vostra langa voi care va poate da ''instructiuni'' de acest caz!

    8
    2

  • madalina pe 23 Oct 2012, 16:18
    ciclu

    buna ! pe 25 implinesc 11 ani si am o secretie alba am dureri foarte mari de burtica sunt foarte dezvoltata si nu stiu daca sar putea sami vina ciclul ma dor sanii foarte tare chiar si cand dorm si parul pubinal este foarte bine acea secretie o am aproape de 4 luni sar putea sami vin ?

    5
    0

  • Catalina pe 5 Oct 2012, 18:06
    Menstruatia

    Fetelor, nu va ingrijorati..eu am 14 ani si 4 luni si de abia acum 3 zile mi-a venit ciclul pentru prima oara...si da si eu mi-am facut grji ca de ce nu imi vine dar am asteptat si tadam ! :))

    6
    1

  • Madalina pe 10 Sep 2012, 16:48
    Menstruatie

    Buna, am 13 ani si astazi mi-a venit menstruatia.este normal ca prima data sa fie maronie?..si trebuie s-a ne spalam neaparat cu sapun? dar daca s-e antampla s-a nu ma spal cu sapun si s-a folosesc numai apa?1 este bn?!

    6
    0

  • maria pe 25 Aug 2012, 15:33
    ciclul

    hey sunt maria, am 13 ani si 5 luni si inca nu mi-a venit, sani mi-au crescu, parul pubian si exilar sunt dar nu am inca... am acea secreti alba si o am deaproape 2 ani nu ma ingrijorez deoarece mama mi-a spus a discutat cu mine si imi este alaturi dar ma intreb mereu cand imi va veni app feteor tineti f mult la legatura cu mamele pt ca ele stiu ce e cel mai bine pentru voi... si ciclul va vine pana la 16 ani daca aveti peste 16 ani ar trebui contactat un medic deci cele de 11-12 ani nu va ingrijorati ca nu muriti, daca fetele mai rad de voi nu le bagati in seama faceti-va ca nu le auzti si gata.... nu va fie tema si nu va dorti asa de mult sa aveti ca va doare burta veti avea crampe...mie imi place asa sa nu am pt ca eu pot ace baie in apa rece pot sarii cat de sus vreau si nu am nicio grija de chestia asa.... ms ca m-ati asc ...pwp:*

    5
    3

  • Alina pe 22 Aug 2012, 23:16
    menstruatia

    Buuna.! cautam pe google tot felul de solutii pentru problema mea si am ajuns aici,pe acest site. Am 14 ani..imediat 15 si mi-a venit ciclul pentru prima oara acum un an si ceva. De atunci niciodata nu mi-a venit regulat,ba chiar a intarziat cateva lunii bune.! Si acum ultima oara cand mi-a venit a fost acum vreo 2 luni. Acum insa am niste scurgeri maronii..foarte inchise dar nu spre rosu ci spre maro maro. Ce as putea sa fac.?

    2
    1

  • Anastasia pe 17 Iul 2012, 11:55
    sunt confuuza

    hey! Am 12 ani si mi.a venit prima oare menstruatie ieri. I-am zis mamei si mi-acumparat niste absorbante.Ma enervez usor,sanii mei sunt mai sensibili decat de obicei si nu sunt chiar fericita.Insa sangele nu e chiar lichid...de fiecare data cand ma uit este deja uscat sau este ca o gelatina.De ce e asa?

    6
    1

  • Ana-Maria pe 27 Iun 2012, 18:18
    of. doamne!

    Fetelor stati linistite! Eu am 14 ani si cateva luni si inca nu mi-a venit!:-j Dar, voi de 11,12 sau chiar 10 ce va mai agitati atat?Menstruatia va veni ea!Si eu am avut mai multe "semne" si credeam ca e timpul, dar nu a fost sa fie!In cele mai fericite cazuri sar putea sa nu mai ai nici un fel de "semn" asa ca nu va mai agitati atat! Eu de 14 ani ce sa mai zic??:))))Asta e va veni ea odata!

    2
    2

  • Alexandra pe 4 Iun 2012, 18:56
    pt Ana...

    Poi e posibil. Menstruatia vine cam asa: La 2 ani dupa ce au inceput sa ti se dezvolte sanii, la un an dupa ce ai inceput sa ai par pubian si axilar si la cateva luni dupa ce ai scurgerile vaginale( inc azul tau, pata alba). Mult succes!!

    2
    1

  • Ana pe 25 Mai 2012, 23:45
    oare vine?

    Buna ma numesc Ana si am 11 ani aproape 12 si de un an am par pubian si foarte des am crampe,dureri abdominale si o pata albicioasa pe chilot. Eu sunt printre cele mai dezvoltate fete din clasa mea. Imi vine menstruatia?

    2
    3

  • anonima pe 14 Mai 2012, 15:51
    Ruxandra

    Eh na, cum sa fi anormala????????? Si eu am aceeasi varsta si inca nu mi-a venit ciclu', dar nu imi fac griji. Odata tot trebuie sa vina, mai devreme sau mai tarziu.

    2
    2

  • Ruxandra pe 10 Mai 2012, 10:15
    vai...

    Eu nush ce sa fac,nu imi mai vine menstruatia si am dejha 12 ani si 9 luni!toate,dar toooate colegele mele au pana acum,si uneia i-a venit de la 9 ani,daca sunt anormala?

    3
    0

  • katy pe 25 Apr 2012, 15:50
    ...

    Buna fetelor , am 12 ani si jumatate, am scurgeri vaginale de 1 an si jumatate, par axilar si pubian cam de 1 an. De cateva zile nu mai am pofta de mancare, ma dor genunchii si spatele. Cateodata seara si burtica. Se poate sa imi vina menstruatia?

    2
    1

  • ruxandra pe 25 Apr 2012, 15:48
    Antonia, stai linistita

    Nu trebuie sa te ingrijorezi. Mai bine discuti si cu mama ta. Asta e parerea mea. sper ca ti-am fost de ajutor.

    0
    3

  • antonia pe 24 Apr 2012, 19:57
    menstruatie

    buna!am 14 ani implinesc 15 peste 2 luni ... observ ca ciclul nu imi vine regulat deoarece mi-a intarziat 14 zile si vad ca nu mai vine...nu am discutat cu mama..este nevoie sa merg la un doctor sau e doar cva ce se intampla in mod normal.? si vreau sa va specific faptul ca sunt virgina:) va rog putin ajutor

    2
    1

  • Maria pe 7 Mar 2012, 17:17
    ...

    Mda....merci mult ca imi dati si mie un sfat la problema mea....stati nu mai dati atatea sfaturi ka nu le pot citi pe toate....pe rand va rog...mda

    3
    1

  • Maria pe 4 Mar 2012, 00:17
    Pt alyna

    Asta ii fff bn ka nu stie ce faci ai mare norok

    3
    1

  • alyna pe 29 Feb 2012, 13:28
    pt MARIA

    poi eu nu o ascult pe mama niciodata daca zice ceva nu fac ce zice ;) si nu stie ce fac . dar de problema ta ....... nus' ce sa fac o sa gasesc eu sau uh o solutie ceva nu?

    3
    1

  • Maria pe 21 Feb 2012, 21:34
    Pt alyna

    Pai sti alyna....toate fetele din cls. Mea poarta sutiene iar io nu port fiindca o zis mama ca nu ii nevoie!stiu io nus ff dotata dar as putea makar sa port bustiera!si am mai incercat sa mai vb ku ea da a spus ka n.are rost!si la sport cand ne schimbam toate fetele au sutien iar eu maieu!ma simt chiar prost!ce sa fak???p.s.(mi.am cumparat io pe ascuns un sutien si o bustiera da no ar fi naspa sa le port pe ascuns)

    3
    2

  • alyna pe 21 Feb 2012, 19:25
    pt maria

    ms mult maria :* zi-mi mie sa aflu si poate mai raspund si alte fete

    3
    2

  • Maria pe 19 Feb 2012, 20:04
    Imi raspunde cineva????

    Imi raspunde si mie cineva la problema 'sutiene' va rooooooog

    2
    2
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod