Afte... si leziuni usoare ale mucoasei bucale

Ce este, mai exact, o afta? Afta este o rana superficiala a mucoasei bucale. Are forma unei ulceratii dureroase, clar delimitate, de culoare alba, sau ocazional galbena, inconjurata de o membrana rosiatica.

Aftele mici se vindeca de la sine in decursul a zece zile, fara a lasa cicatrice. Totusi sunt foarte dureroase in tot acest timp, in special in momentul masticatiei.

Care sunt cauzele?

Cauzele formarii aftelor sunt putin cunoscute, desi au fost identificate anumite elemente ce favorizeaza aparitia acestora, precum factori ereditari, anumite alimente (alimente bogate in histamine, adica branza cu mucegai, nuci, alune, ciocolata, caise, ananas, capsuni, zmeura, lamaie etc.), trauma fizica (muscarea mucoasei bucale, aparatele dentare si protezele, perierea agresiva a dintilor), anumite medicatii, stresul, hormonii (ciclul menstrual, sarcina) sau fenomene imunologice.

Unde pot aparea?

Gingii: 42%
Obraji: 32%
Varful limbii: 28%
Buze: 21%
Cerul gurii: 7%

Cum actioneaza filmogelul?
Urgo Afte este indicat atat in tratamentul aftelor usoare, cat si al ranilor minore ale mucoasei bucale.

Urgo Afte este un filmogel ce formeaza o pelicula subtire pe mucoasa bucala.
Filmul astfel format:

protejeaza rana de agresiunile externe (alimente, dantura, aparate dentare etc.);
inlatura durerea rapid si pe termen lung;
favorizeaza vindecarea;
rezistent la apa si alimente.

Cum trebuie folosit Urgo Afte?

Curatati o parte a spatulei de marginea sticlutei. Aplicati substanta ramasa folosind spatula, avand grija ca afta sa fie acoperita in totalitate. Lasati sa se usuce timp de 10 secunde, apoi inchideti gura: se formeaza astfel un film vizibil.

Daca aveti impresia ca filmul nu acopera corespunzator afta sau leziunea, atunci reaplicati.
Aplicati Urgo Afte ori de cate ori este necesar, dar nu mai mult de 4 ori zilnic, si de preferat inainte de mesele principale, pana se vindeca complet (3 pana la 5 zile).

Atata timp cat filmul ramane vizibil, nu este necesara o noua aplicare. Igiena filmogelului este garantata de compozitia sa, de aceea spatula nu trebuie curatata dupa fiecare utilizare.

Eficacitate dovedita:

Studiu clinic realizat pe 31 de pacienti ce prezentau afte aparute recent.

Principalele concluzii:

- reducerea durerii cauzata de afta, rapid si pe termen lung: da
- reducerea semnificativa a dimensiunii aftei in timpul tratamentului: da
- satisfactia oferita de produs*: da

* 90% s-au declarat satisfacuti spre foarte satisfacuti

Inovatie:

Calmeaza si vindeca.
Practic, aplicare locala.
Spatula inclusa.
 

Comentariile 51-67 din 67

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • eu:) pe 3 Mai 2009, 00:07
    afte mari pe ambii obraji

    am niste afte .. cred eu .. de culoare alba pe interiorul obrajilor .. nu prea se vede dar cand dau cu limba se simte o suprafata poroasa ... poate sti cnv un medicam cv k nu le mai suport le am de vre-o 4 ani !!

    2
    0

  • n00 pe 29 Apr 2009, 17:19
    afte

    de 10 ani de zile am probleme cu aftele astea... si problema mea este ca nu ies afte mici.. imi ies multe si mari !!! abia pot sa mananc... nimic nu da rezultate dispar f greu oare toata viata o sa fiu chinuit de aceste porcarii ?

    2
    1

  • melania pe 4 Apr 2009, 15:34
    aftele apar si de la aspartam

    Ori de cate ori am consumat un suc ce continea aspartam imi apareau afte. Asa ca am inceput sa evit aspartamul. In SUA aspartamul ca E alimentar nu mai este folosit, de fapt a fost interzis... La noi insa, este foarte prezent intr-o gama de larga de sucuri. Aviz amatorilor!

    2
    0

  • dani pe 20 Mar 2009, 17:03
    afta imensa

    am o afta imensa undeva pe laterala limbii,de vreo 4 zile.Abia pot sa vorbesc sau sa mananc.La cat de mare ii , nu o las sa treaca de la sine.Am sa incerc solutia asta

    0
    0

  • Andreea pe 10 Mar 2009, 18:01
    afte

    nu stiu ce sa ma mai fac , deoarece imi ies cate 2-3 afte deodata, iar cand acestea se vindeca imi apar altele. Am incercat o groaza de solutii chiar si vaccine dar tot degeaba, pt ca tot imi apar si sunt foarte dureroase. Ce as putea sa fac sa nu mai imi apara?

    5
    0

  • o secretara pe 17 Feb 2009, 16:27
    se vindeca cu sare. garantat

    se pune sare pe locul respectiv, si pe cat posibil nu se da cu limba prin zona respectiva on perioada, pana se absoarbe bine sarea. Mai multe persoane au incercat. Merge sigur

    5
    0

  • maria pe 9 Feb 2009, 15:17
    afta bucala

    copilul meu a fost diagnosticat cu afta bucala.Pentru ca avea o basicuta sub limba plina cu lichid rosiatic am decis sa las medicul sa o cauterizeze.A facut asta prin 20 dec,dar iata ca acum sunt deja disperata pentru ca i-a reaparut.Am citit comentariile d-voastra si mi-am dat seama caci de fapt nu este afta nefiind dureroasa,nu prezinta mancarimi sau alte simptome prezentate mai sus.Va rog sa ma ajutati sa gasesc un tratament pentru asta dat fiind faptul ca analizele sunt perfecte.Mai mentionez faptul ca medicii au depistat ca are timpanul fisurat.Sunt disperata mai ales si pentru faptul ca am pierdut pe tatal sau acum 2 ani.

    5
    1

  • maria pe 9 Feb 2009, 15:13
    afta bucala

    copilul meu a fost diagnosticat cu afta bucala.Pentru ca avea o basicuta sub limba plina cu lichid rosiatic am decis sa las medicul sa o cauterizeze.A facut asta prin 20 dec,dar iata ca acum sunt deja disperata pentru ca i-a reaparut.Am citit comentariile d-voastra si mi-am dat seama caci de fapt nu este afta nefiind dureroasa,nu prezinta mancarimi sau alte simptome prezentate mai sus.Va rog sa ma ajutati sa gasesc un tratament pentru asta dat fiind faptul ca analizele sunt perfecte.Mai mentionez faptul ca medicii au depistat ca are timpanul fisurat.Sunt disperata mai ales si pentru faptul ca am pierdut pe tatal sau acum 2 ani.

    0
    0

  • bianca pe 8 Ian 2009, 23:32
    afte la gingii si pe obraji

    de 3 zile am afte la gingii si pe obraji mi s-au prescris medicamente dar nu au nici un efect ba chiar mi s-au intins...nu le mai supor nu pot sa mananc de ele si nu pot sa ma spal pe dinti ca inainte...ce sa fac..va rog spuneti-mi ceva..orice ca nu le mai suport

    0
    0

  • Marian21 pe 5 Nov 2008, 22:12
    Am nevoie de o lamurire

    Mi-a aparut pe obrazul interior o inflamatie ca o boaba de mazare, nedureroasa. O am de vreo 2-3 luni. Am motive de ingrijorare? Imi poate spune cineva ce este? Si eventual ce trebuie sa fac? Multumesc

    5
    0

  • Eugenia pe 21 Oct 2008, 19:18
    Afte la gingii

    De aproape 10 zile am o afta la gingii , in zona unei radacini dentare. Sunt alergiga si histamina provoaca aceste afte . Sunt cazuri cand aftele cedeaza la spalarea repetata a gurii cu solutie de bicarbonat de sodiu. Si eu banuiesc ca , in anumite conditii, stomatita este transmisibila . O persoana care a baut cafea din cana mea s-a plans imediat de aparitia unor afte.

    4
    0

  • anda pe 17 Oct 2008, 14:48
    eu ce sa fac?

    imi apar mereu afte,doar in cerul gurii,iar acum am de o saptamana si mi s-a extis pe tot cerul gurii,daca apas cu limba simt la dinti...si mai mult,pe un obraz mi-a aprut

    5
    0

  • iuliana pe 19 Iul 2008, 21:33
    ce sa fac in cazul asta?

    in momentul acesta si eu am aftee.mi-a aparut de doua zile si nu pot mesteca.acasta afte poate iesi si de la stomac?am perioade cand aparea aftea.de ce oare apare?

    0
    0

  • gabi pe 1 Iul 2008, 12:10
    :|

    am si eu o kestie d'asta pe gingie:| ..... pana mea nsh de la c a aparaut

    1
    1

  • erzseadriana pe 12 Iun 2008, 16:53
    temperatura in aftele linguale

    poate face copilul temperatura de 39 de la aftele din vf. limbii

    0
    4

  • andreea pe 6 Mai 2008, 17:01
    ?

    si eu am afte, dar nu am auzit pe nimeni sa fi facut afte dupa ce a baut dupa mine.

    2
    2

  • bitea ana pe 15 Apr 2008, 21:26
    afte

    Cu acest medicamet ,trebuie mai mult timp folosit Sufar de acesta boala de 20 de ani ,daca bea cineva apa din intimplare dupa mite aceasta boala se transmite.Va multumesc

    2
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod