5 remedii naturale pentru tuse şi dureri în gât

Cum a venit vremea rece, cum te-ai ales cu o răceală pe cinste! Ca să scapi de tuse şi dureri în gât îţi propunem câteva remedii naturale ieftine şi eficiente.

Cum a venit vremea rece, cum te-ai ales cu o răceală pe cinste! Ca să scapi de tuse şi dureri în gât îţi propunem câteva remedii naturale ieftine şi eficiente.

 

1. Remedii naturale pentru tuse şi dureri în gât: Ceaiul de ceapă

Oricât de oribil îţi sună această combinaţie, să ştii ca funcţionează. Nu degeaba, bunicile noastre se tratau eficient de tuse doar cu ajutorul ceaiului de ceapă. Ca să nu îl simţi atât de scârbos, poţi să aplici un mic truc: topeşte 1 lingură de zahăr într-un ibric, apoi adaugă apa şi ceapa cu coajă la fiert.

Va avea un gust mai atenuat de ceapă! Bea pe parcursul zilei 3-4 căni de ceai.

 

2. Remedii naturale pentru tuse şi dureri în gât: Ridiche cu miere de albine

Tot un truc din bătrâni învăţat este să scobeşti puţin o ridiche neagră şi să pui în scobitură miere de albine. Lasă de seara până dimineaţa şi ia o linguriţă din amestec pe stomacul gol. Datorită efectelor antibacteriene, ridichea este foarte eficientă în tratarea tusei.

 

3. Remedii naturale pentru tuse şi dureri în gât: Gargara cu apă şi sare

De câte ori nu ţi-a dat mama ta să faci gargară cu apă şi sare? De ce să nu continui cu acest obicei sănătos şi fără să te îndopi cu tot soiul de bomboane pentru durerile în gât? Pune într-un pahar apă călduţă şi 1 lingură de sare, amestecând până se dizolvă sarea.

 

4. Compresele cu hrean

Răzuieşte hrean proaspăt, pune-l într-un prosop şi aşază compresa pe piept şi apoi pe spate. Chiar dacă simţi o senzaţie intensă de căldură, încearcă să rezişti cât mai mult.

 

5. Remedii naturale pentru tuse şi dureri în gât: Pastă cu usturoi

Prepară o pastă din 4 căţei de usturoi, 1 lingură de miere şi un vârf de linguriţă cu praf de ardei iute. De câte ori simţi nevoia, ia câte o linguriţă din această pastă şi mestecă bine înainte de a înghiţi.

 

 

Când e necesar să mergi la medic?


Nu trebuie să fugi la medic pentru orice simptom minor de răceală. Încearcă leacurile pe care le ai la îndemână, iar dacă vei că starea ta se agravează este recomandat să te prezinţi la un consult medical.

Iată când trebuie să te îngrijorezi:

 

  • În caz de febră mai mare de 39 de grade Celsius, persistentă
  • În caz de tuse care durează mai mult de 7 zile
  • În caz de tuse care reapare după câteva săptămâni
  • În cazul respiraţiei şuierătoare
  • Atunci când apare puroi/sângerare în spută
  • Atunci când apare durere la respiraţie
  • În caz de dispnee în timpul efortului sau chiar în repaus.

 

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Valika pe 10 Dec 2016, 23:05
    Isla

    Incercati si Isla. Este foarte bun si e produs de o companie farmaceutica germana cu renume. Folosesc ingrediente naturiste si nu au conservanti. Sunt bune si pentru copii de dupa 4 ani.

    0
    0

  • Anisoara pe 7 Dec 2014, 10:36
    Multumesc pentru articol.

    O sa incerc si eu acest tratament de la Ropharma, pentru ca tusesc si ma doare foarte tare gatul.Trei zile am luat augumentin si degeaba.

    0
    0

  • Alexa pe 15 Oct 2013, 11:19
    Eu am incercat un produs de la Ropharma

    Multumim pentru articol! eu am avut o infectie fungica in gat care multa vreme m-a lasat cu dureri in gat si probleme cand mancam. era din cauza ca se extinsese pe mai multe cai respiratorii: laringe si faringe. Am incercat in sfarsit Septogal+ Lactoferina,de la Ropharma, care mi-a salvat gatul. contine proteina Lactoferina, care reduce inflamatia, calmeaza durerea si senzatia de usturime. in plus, Septogal este natural si are proprietati antibacteriale, antifungice si antivirale.Pentru mine a facut minuni, vi-l recomand cu caldura. poate fi comandat online pe site-ul Ropharma.

    0
    0

  • Sergiu pe 15 Feb 2011, 03:39
    Bvo.

    Mi-a placut mult acest articolul. Tocmai sunt in cautarea unor astfel de remedii pentru sotzia mea, care are tuse abundente si destul de dese deja pe parcursul a 2-3 seri. Voi incerca, poate chiar pe toate din ele, si sper sa fie de ajutor

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod