Soarele şi marea te ajută să fii mai sănătoasă dacă nu exagerezi

Cincisprezece minute de expunere la razele lui calde şi o baie în apa sărată pot să facă adevărate minuni pentru organismul tău.
Expunerea moderată la soare, în orele indicate de medici, aduce multiple beneficii pentru organism. O mulţime de afecţiuni pot să fie ameliorate cu ajutorul apei sărate şi a soarelui, după cum susţin experţii.

Este important să eviţi expunerea excesivă la soare în orele de vârf (11:00 - 17:00) şi să optezi pentru haine de protecţie care acoperă cât mai mult din suprafaţa corpului. În afara orelor periculoase şi dacă te expui moderat la soare, acesta aduce multe beneficii. Iar în combinaţie cu apa mării, nămolul şi algele marine, soarele se poate folosi în scopuri terapeutice.


La ce te pot ajuta ultravioletele dacă stai moderat la soare


  • previn osteoporoza
  • previn depresia
  • previn insomnia
  • atenuează simptomele bolilor autoimune
  • ajută la formarea vitaminei D, care ajută la fixarea calciului în oase, prevenirea depresiei, osteoporozei, rahitismului şi stimularea secreţiei de serotonină.


La ce te pot ajuta aerosolii marini


  • ameliorează simptomele bolilor respiratorii (bronşite, sinuzite, rinite alergice)
  • curăţă plămânii.

Sărurile minerale pe care le conţine aerul marin rezultă din spuma valurilor care se sparg în larg sau la mal. Acestea se transformă în mici particule care ameliorează problemele respiratorii ale persoanelor care le inhalează dimineaţa până la ora 9 sau seara după ce apune soarele.
Aceste particule conţin niveluri echilibrate de magneziu, iod, bromuri, cloruri de sodiu şi de substanţe alcaline, benefice în special pentru menţinerea sănătăţii aparatului respirator. Aerosolii marini au sarcina electrică negativă, ceea ce îi face să devină activi direct la nivelul bronhiilor şi al plămânilor.


La ce te poate ajuta baia în apa marină


  • fortifică şi protejează corpul
  • îmbunătăţeşte tonusul muscular
  • protejează sistemul nervos
  • intensifică metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului şi a fosforului
  • mersul cu picioarele goale pe nisip previne apariţia platfusului
  • întăreşte imunitatea


6 beneficii mai puţin cunoscute ale expunerii la soare


Tratează scleroză multiplă - lipsa expunerii la soare, corelată cu deficienţa în vitamina D, se numără printre primii factori declanşatori ai acestei afecţiuni.

Expunerea la soare are un efect benefic asupra pielii afectate de acnee, eczme, dar este importantă şi pentru pacienţii cu psoriazis, grăbind vindecarea bolii datorită acţiunii cicatrizante, antiinflamatoare şi antiseptice.

Lumina soarelui ajută la vindecarea psoriazisului - În urmă unui studiu în care subiecţii au urmat o terapie cu baie de soare timp de patru săptămâni, în 84% din cazuri simptomele psoriazisului au dispărut într-o proporţie mulţumitoare.

Soarele îmbunătăţeşte calitatea somnului - În momentul în care lumina naturală intră în contact cu ochii, nervul optic termite un mesaj glandei cerebrale care produce melatonină, hormonul necesar inducerii somnolenţei şi îi comandă oprirea secreţiei acestei substanţe până la apusului soarelui. Astfel, expunerea la razele UV în timpul zilei creşte producţia de melatonina noaptea, asigurând un somn liniştit şi neîntrerupt.

Expunerea la lumina solară este extrem de benefică şi pentru pacienţii care suferă de Alzheimer - Cercetările ştiinţifice au arătat că razele solare cresc eficienţa somnului şi scad agitaţia din timpul nopţii a pacienţilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod