Aspectul limbii dezvăluie ce probleme de sănătate ai

Potrivit medicinei ayurveda, aspectul limbii reprezintă o hartă a sănătății interne. În viziunea modernă, limba este una dintre primele părți ale tractului gastro-intestinal care poate fi văzută.

Ce poate indica aspectul limbii?

 
Limba este cunoscută și ca vlăstarul inimii și este direct conectată la sistemul cardiovascular. După un studiu realizat în China, care a descoperit schimbările semnificative la nivelul limbii la 12.000 de pacienți cu cancer, cercetătorii americani de la Institutul de Cancer din Pittsburg înregistrează imaginile computerizate ale limbilor pacienților, pentru a observa corelațiile dintre cancer și aspectul limbii. 

Un alt studiu efectuat pentru obezitatea la adulți a arătat că persoanele care au apnee obstructivă în somn au limba semnificativ mai mare și o cantitate mai mare de grăsime pe ea.
Apneea obstructivă în somn este o afecțiune care cauzează pauze repetate ale respirației în timpul somnului. Autorii studiului sugerează faptul că grăsimea în exces poate deranja mușchii care prind limba de os. Grăsimea poate împiedica mușchii să țină limba departe de căile respiratorii. De aceea, o limbă cu un exces de grăsime poate să blocheze căile respiratorii în timpul somnului.

Atunci când ai o limbă încărcată, cu o peliculă vizibilă, înseamnă că nu digeri alimentele foarte bine, iar bacteriile intestinale rele sunt lăsate să se înmulțească.
Ficatul este responsabilul pentru digerarea grăsimilor. Dacă ai probleme cu ficatul sau vezica biliară, este posibil ca o limbă încărcată să-ți indice acest lucru.

Limba încărcată în combinație cu o respirație urât mirositoare poate indica faptul că stomacul nu produce suficient acid clorhidric. Iar organismul tău nu poate digera alimente bogate în proteine, precum carne, fructe de mare și ouă. Aceste alimente pot sta în stomac prea mult timp, provocându-ți balonare.

În timpul răcelilor sau gripei, orice persoană are aspectul limbii încărcat.
Acest lucru este valabil și pentru fumători, persoanele deshidratate și cei cu probleme cronice ale sinusurilor. 


Cum ar trebui să arate o limbă sănătoasă?


Ar trebui să aibă o culoare uniformă roz și o formă ovală. Nu ar trebui să fie nici prea groasă, nici prea subțire, și să aibă o lățime uniformă. Limba unei persoane sănătoase este puternică, nu flască sau rigidă. Nu are pete roșii sau lucioase, tăieturi adânci sau bucăți dezgolite. Nu este prea uscată, nici prea umedă. Venele din partea inferioară a limbii nu ar trebui să fie dilatate.
În cazul în care limba ta arată ca o hartă a lumii, nu te îngrijora. Unele persoane au limbi geografice, care indică anumite semne ereditare, dar nu reprezintă o problemă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod