Intrebari stanjenitoare la ginecolog

Pentru confortul tau psihic, este bine sa-i spui medicului aceasta problema. Te va linisti. Daca mirosurile care te deranjeaza, coincid cu alte simptome cum ar fi secretii anormale, mancarime, este posibil sa fie o infectie. Medicul poate rezolva problema doar daca afla ca aceasta problema exista. Asa ca spune-i!

Durerile lunare se pot rezolva?

Daca durerile menstruale sunt o constanta neprietenoasa si suparatoare in viata ta, trebuie sa stii ca acest lucru nu este normal. “Este o foarte mare greseala ca mamele sa spuna fetelor tinere ca durerea puternica, in perioada menstruala, este normala. Durerea este semnul unor afectiuni.
Nu este normala, decat daca este usoara, difuza si daca dureaza cateva ore, in prima zi a menstruatiei. Dincolo de acestea, este vorba despre o afectiune. Numele ei: endometrioza”
, afirma Tamer Seckin, chirurg si cofondator al Fundatiei pentru Endometrioza din SUA.

Tamer Seckin sustine ca, descoperita si tratata devreme, boala poate fi tinuta sub control. “Trebuie sa existe comunicare cu medicul, iar femeile sa inteleaga ca durerea menstruala nu este normala, pentru ca aceasta poate duce la mari neplaceri toata viata si, mai grav, la infertilitate.
Descoperita la vreme poate fi ameliorata”, spune Tamer Seckin.

Mi-am inselat partenerul! Am fost inselata!

“Este o chestiune neplacuta, dar medicul tau trebuie sa afle. Te poate ajuta sa rezolvi eventualele boli cu transmitere sexuala, indiferent daca tu esti victima sau calaul. Evident, oricum ai privi, subiectul este grav”, afirma Debby Herbenick. Ea te sfatuieste sa discuti cu medicul tau pentru ca aceasta poate reprezenta un suport inclusiv pentru psihic. “Femeile au intuitie. Le este caracteristica.
Si, daca intuitia ta spune ca undeva poate fi o problema, atunci merita sa verifici, si sa-ti consulti si medicul”
.

Stiu despre metodele de examinare a sanilor, dar nu le inteleg!

Daca intelegi beneficiile autoexaminarii, dar nu intelegi care este tehnica, bun venit in club. S-a vorbit si se vorbeste foarte mult despre acest subiect, insa nu toata lumea l-a inteles asa cum trebuie. “Daca ai nelamuriri, cel mai bun lucru este sa vorbesti, cu medicul tau” te indeamna Lissa Rankin, medic ginecolog si autor al cartii “Medicul ginecolog, cel mai bun prieten”.


“Sunt lucruri care nu trebuie trecute cu vederea, care nu trebuie amanate, care nu trebuie neglijate. Trupul tau, sanii tai fac parte dintre acestea”, spune Lissa Rankin.
 
Mai trebuie spus ca a avea grija de tine, este cea mai mare dovada de dragoste pe care o poti face celor dragi tie.
 

Comentariile 101-103 din 103

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • diana pe 17 Ian 2010, 08:46
    pt dana

    nu trebuie sa te ingrijoreze asta,si la m e la fel si nu am nici o problema,probabil k esti foarte tanara si nu ti-ai inceput viata sexuala,nu-i lua in seama pe cei care fac glume pe aici.

    0
    0

  • radu pe 16 Ian 2010, 16:00
    raspuns

    din pct meu de vedere nu e nicio probl nu esti sg care se plange de asa cv. nu iti afecteaza cu nimic viata sexuala. aici e vb doar de acceptare. poti sa te duci la un doctor sa iti remedieze problema crd k e posibil prin operatie. dar eu zic sa ramai asa

    0
    0

  • Dana pe 15 Ian 2010, 20:21
    Buna ziua

    Ma ingrijoreaza faptul ca una din labiile mele este mai mare ca cealalta poate influenta in vreun fel viata sexuala? si ce pot face in acest sens? Multumesc anticipat

    1
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod