Diabetul, vindecat printr-o operatie

Transplantul de pancreas poate sa vindece diabetul zaharat de tip 1 daca problema ta este un pancreas care nu produce insulina. Cine il poate face si ce presupune acest tip de transplant?

Transplantul de pancreas poate sa vindece diabetul zaharat de tip 1 daca problema ta este un pancreas care nu produce insulina. Cine il poate face si ce presupune acest tip de transplant?

 

Daca pancreasul tau nu mai produce insulina este logic ca prin inlocuirea lui, diabetul zaharat de tip 1 este vindecat. Astfel se elimina necesitatea de a administra insulina, de a masura glicemia si de a urma o dieta stricta. Insa, exista anumite conditii care permit realizarea acestui tip de transplant.

 

Cum se vindeca diabetul: Cine poate sa faca un transplant de pancreas?


Potrivit specialistilor, transplantul de pancreas este cel mai rar realizat si nu se aplica decat in cazurile grave de diabet, in general daca este asociat cu insuficienta renala care implica si dializa. Trebuie sa stim ca diabetul este principala cauza a insuficientei renale, fiind intalnita in peste 40% din cazuri.

De asemenea, este indicat ca transplantul de pancreas sa se realizeze pana in varsta de 45 de ani, deoarece sunt mai multe sanse ca el sa functioneze mai bine, iar persoanelor trecute de aceasta varsta, medicii le recomanda transplantul cu insule pancreatice (care presupune prelevarea celulelor producatoare de insulina de la pancreasul unei persoane decesate si injectarea lor intr-o vena abdominala).



Prioritizarea se face tinand cont de stadiul bolii, complicatiile si varsta pe care o are pacientul. "Persoanele cu varsta pana in 30 de ani au mai multe sanse sa faca un transplant de pancreas", precizeaza pentru publicatia EveryDayHealth.com, Michael J. Holman, medic chirurg specializat in transplant renal si pancreatic si profesor asociat la  Robert Wood Johnson University Hospital din New Jersey, SUA.

Odata acceptat pentru un transplant de pancreas apare problema listelor care fac asteptarea interminabila. Gasirea unui donator compatibil poate sa dureze si cativa ani. Este posibil ca o parte din pancreasul unui donator viu sa fie transplantat persoanei bolnave, insa in majoritatea cazurilor organul este prelevat de la un donator decedat, potrivit specialistului care explica alegerea prin faptul ca interventia chirurgicala decurge mult mai bine cu transplantarea organului intreg.

 

 

3 din 10 romani sunt de acord cu donarea de organe in vederea realizarii de transplant


In cadrul evenimentului care a celebrat pentru prima data in Romania Ziua Recunostintei in Transplant, ministrul Sanatatii, Attila Cseke a declarat ca trei din 10 romani sunt de acord cu prelevarea de organe pentru efectuarea de transplant. "Transplantul a cazut victima a propriului succes, pentru ca exista o discrepanta fantastica intre rata donarii si rata transplanturilor", a comentat prof. Mihai Lucan, seful Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj Napoca care a avut initiativa acestei manifestari.

Datele Agentiei Nationale de Transplant arata ca 119 este cifra celor care au fost de acord sa renunte la un rinichi sau la o parte din ficat, 42 e cifra donatorilor multipli.

"Acei donatori au ajutat 83 de bolnavi de rinichi, 29 de ficat, sapte de inima”, a adaugat ministrul Sanatatii. 

 

 

Cum se vindeca diabetul: Ce rata de succes are transplantul de pancreas?


73% dintre pacientii cu transplant de pancreas de la donator viu supravietuiesc inca 10 ani, dupa cum a subliniat prof. Mihai Lucan, seful Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj Napoca in cadrul celei de-a 6-a editie a conferintei "Danubian Transplant Symposium", care a avut loc la Viena la sfarsitul anului trecut.

Transplantul de pancreas este o interventie chirurgicala care implica multe riscuri, un timp insemnat de recuperare si medicamente imunosupresoare care suprima raspunsul imun si previn respingerea organului. De asemenea, potrivit specialistilor, primele trei saptamani dupa operatie implica un program strict de medicatie, teste de sange si o monitorizare atenta.

 

 

Ce este diabetul zaharat de tip 1?


Diabetul de tip 1 este mai rar si reprezinta aproximativ 10% din cazuri. "Din cele 50.000 de cazuri noi de diabet pe an, intre 5-10% sunt diabet zaharat de tip 1 sau insulinopriv care afecteaza adultii tineri si copiii, necesitand in permanenta tratamentul cu insulina", specifica prof.

dr. Radu Lichiardopol, seful sectiei I-a de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice la Institutul Paulescu din Bucuresti si presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. La tipul 1, celulele pancreasului se distrug si fie produc insuficienta insulina, fie nu produc deloc. Deseori, afectiunea este ereditara, fiind vorba de o maladie de origine auto-imuna: organismul se apara impotriva propriului pancreas, distrugand celulele care secreta insulina. Cele mai intalnite simptome sunt:

  • setea intensa si permanenta;
  • nevoia frecventa de a urina;
  • scaderea inexplicabila in greutate, insotita eventual de oboseala;
  • pofta de mancare exagerata;
  • tulburari de vedere;
  • confuzie mentala;
  • schimbari ale dispozitiei.


Este esential sa ai o alimentatie sanatoasa in care sa incluzi grasimile bune pe care le gasim in pestele marin si sa alegi alimentele cu index glicemic scazut: cereale, legume, zarzavat si fructe, fasole neagra, mazare, iaurt, morcov crud, rosii, mere, nectarine, piersici, fructe de padure, linte, usturoi, castraveti, lapte, cirese, capsune, migdale, fistic, nuci, avocado, masline, tofu, crustacee, broccoli, telina, ceapa, spanac, ardei gras, varza, ciocolata neagra cu cacao peste 70%.

De asemenea, limitarea consumului de alcool si evitarea fumatului sunt cateva indiatii pe care orice medic ti le va comunica. Si, bineinteles nu trebuie sa uitam de miscare, chiar daca vorbim despre 30 de minute de mers pe jos in pas vioi. Orice activitate fizica ca conta si iti va imbunatati starea.

 

Comentarii (21)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • niculescu florin pe 2 Apr 2018, 21:50
    o sansa

    Buna seara, Ma numesc Niculescu Florin,sint din Orasul Tg-jiu si va adresez aceste rinduri cu rugamintea ca macar sa le cititi si sa incercati sa intelegeti...dincolo de cuvinte. Am diabet insulino dependent,complicat cu polineuropatie senzitiva diabetica,hipertensiune arteriala,insuficienta mitrala medie prin prolaps de valva mitrala,etc.. Sint pensionat pe caz de boala, am f multe probleme de sanatate si in incercarea de a supravietui am incercat sa lucrez si eu diferite produse din piele,plicuri,gentute... Incerc sa fac ceva pentru familia mea pentru ca efectiv nu ne mai putem descurca,nu mai putem nici gindi,la ziua de miine.. Locuim cu chirie si nu mai putem.. Vom ramine pe drumuri... Fiecare zi este o lupta mai grea,mai dureroasa. Mama mea are 82 de ani si ff multe probleme de sanatate. De 8 luni de zile in urma unei cazaturi a facut o fractura la soldul drept,este operata.montata proteza metalica si nu se mai poate deplasa..... Vreau sa va rog frumos daca veti dori sa incercati sa aratati la colegi,colege,poate cineva doreste ceva din ce pot face si eu. Am sa va trimit ceva poze si daca este astept un semn de la dv. Am mai multe modele facute si daca doriti va mai pot trimite poze. Nu doresc sa cersesc,sau sa cer mila. Caut doar o sansa sa mai putem supravietui cit se va mai putea. Va rog din tot sufletul daca doriti, incercati sa ne dati o sansa sa mai putem trai ! Daca doriti va pot trimite orice document. Eu va doresc multa,multa sanatate si numai bine. Cu respect F.Niculescu.

    0
    0

  • gabriel pe 22 Apr 2014, 14:40
    stranplant de pancreas

    am 33 de ani si acum 3 ani miau descoperit ca am diabet tip 1 cat costa sa fac operatie de transplant de pancreas astept un raspuns va rog

    0
    0

  • petronela2013 pe 11 Nov 2013, 19:45
    diabet tip 1 zaharat

    sant mama unei fetite de 11 ani.am descoperit ca are diabet acum 2 luni.am trecut efectiv printr-un soc.cred ca a fost ceva emotional la ea deoarece acum 4 ani tatal ei a decedat.dati-mi va rog mai multe sfaturi in legatura cu acest tip de diabet.e posibil toata viata sa faca insulina?va multumesc

    0
    0

  • ADRIANA pe 28 Nov 2012, 20:53
    diabet

    Am 31 de ani ,am descoperit ca sufar de diabet de tip 1 la varsta de 5 ani .Fac zilnic 4 injecti si imi masor glicemia zilnic de 4-5 ori.Sunt maritata de 8 ani si am nascut o fetita sanatoasa care are 5 ani si 8luni acum.Am invatat sa traiesc cu aceasta boala de mica si am invatat pe pielea mea ce inseamna sa renunti la multe placeri ale vietii

    7
    0

  • Diana pe 4 Nov 2012, 23:47
    diabetul

    rectific: STRESUL RIDICA ZAHARUL.

    0
    2

  • Diana pe 4 Nov 2012, 23:45
    diabetul

    Diabetul de tip 1 este declansat de sistemul imun. Nepotica mea a facut diabet tipul 1 la 6 ani. Pe fiecare zi are mancarea cantarita si insulina data in raport cu zaharul pe care il are. SRESUL ridica zaharul iar miscarea scade zaharul. Tineti minte: cel mai periculos nu este zaharul mare, ce hipoglicemia (zaharul sub 60). Face analize la fiecare 3 luni inclusiv hemoglobina A1C care arata daca zaharul a fost controlat. Hemoglobina trebuie sa fie sub 8, dar daca este peste 8 inseamna ca pacientul respectiv nu a avut grija sa controleze zaharul. Aveti gija de voi si invatati nutritie.

    0
    1

  • Salagean Aurora pe 30 Sep 2012, 19:29
    Buna

    Sunt si eu o mamica foarte suparata si tare necajita datorita bolii fetitei mele in varsta de doar 1 an si 8 luni diagnosticata cu diabet zaharat tip 1 . Ma doare sufletul la fiecare testare si la fiecare insulina facuta si de cate ori sunt nevoita sa o trezesc mereu si mereu pt testari... Strigatul meu de ajutor nu stiu in ce parte sa il indrept sa ma ajute cineva Unde s-ar putea face transplantul de pancreas ? Eu si intreaga familie suntem dispusi sa donam pancreasul pt ea Sfatuiti-ma si ajutati-ma Va multumesc

    0
    0

  • Claudia S. pe 7 Iun 2012, 18:42
    nu pentru... oricine

    Acum am descoperit acest articol. Sunt insulino - dependenta de aproape sase ani, debutand la 40 pe sistem nervos. Am incercat de toate ca sa scap de insulina, nu mi-a reusit. M-am impacat cu boala si fac tot ce se poate pentru ca si ea sa fie impacata cu mine. Adevarat, cele 3 - 4 teste zilnice costa, dieta adecvata costa, m-a costat si un glaucom descoperit cam tarziu... DAR, am reusit sa traiesc normal. Scuzata-mi fie indiferenta fata de acest tip de articol, (multi au promis si putini au facut), si raspundeti-mi la doua intrebari - de ce in Romania transplantul de pancreas se efectueaza ca o ultima solutie, cand este mult prea tarziu si costa mult prea mult, - de ce se impune o limita de varsta si nu urmare a analizelor respectivului pacient. Stimati diabetici, eu va doresc multa putere in a trai normal! Cu stima, Claudia

    7
    0

  • badarau.catalina pe 6 Iun 2012, 17:51
    diabetul de tip 1

    am un copil de 5 ani si4 luni si de la varsta de 2 ani face insulina va rog sa ma ajutati sa-i fac transpant de pancreas ca nu mai pot sa-l vad cum se chinuie foarte greu ma descurc cu el merita o viata mai buna. va multumesc din suflet .

    1
    0

  • emil pe 1 Mai 2012, 01:21
    diabet

    SUNT EMIL DIN ALEXANDRIA SY AB DIABET DE LA VARSTA DE 10ANI SY ACUMNAM 24DEANI AVETI GRIJA DE VOI FRATILOR DIABETUL E O BOALA BOIEREASCA

    1
    0

  • emil pe 1 Mai 2012, 01:16
    diabet

    am diabet zaharat tip1 de 15 ani si cred ca itro zi se va face o minune mie multi miau spus daca e sa fac copi osa se nasca cu diaBET DAR EU AM UN BAIETEL SI NU SA NASCUT CU DIABET

    3
    0

  • anca florea pe 13 Mar 2012, 12:27
    diabet

    am un baiat de 8 ani care sufera de diabet de 3 ani asi vrea tare mult sa isi faca prieteni cu aceasi problema ca sa nu se mai simta singurul copil bolnav de diabet adresa lui de facebook e cata florea va multumesc

    1
    1

  • bbb pe 9 Nov 2011, 19:51
    diabet

    noi suntem fara speranta. doar Dumnezeu ne poate ajuta.

    1
    3

  • Sergiu pe 25 Feb 2011, 23:00
    lipsa de informatie

    Salut! Ma numesc Sergiu , sunt din Moldova. Am diabet tip I de 6 ani. As vrea sa rog pe cei care dispun de o informatie mai ampla despre metodele noi de vindecare a diabetului sa ma informeze pe e-mail petracheserghei@yahoo.com Multumasc anticipat.

    4
    0

  • Diana pe 6 Dec 2010, 19:32
    diabet

    sotul meu e bolnav de diabet tip1de la 19 ani.Acum are 24 si mi se pare ca inca nu poate sa se obisnuiasca cu aceasta.Acum vrem un copil iar eu nu ma pot hotari.Vreau sa fiu sigura ca v-oi naste un copil sanatos...

    3
    3

  • Elena pe 12 Iul 2010, 19:19
    alta metoda

    e experiment ink, dar se face.......intrebati medicul diabetolog.Eu am diabet de 23 de ani.sunt cea mai interesata de asta.

    4
    0

  • Nela pe 6 Iul 2010, 23:59
    experiment alimentar reusit!

    buna, ma numesc Nela si sunt membra a Eltei Universitate, o asociatie nonguvernamentala, nonprofit ce promoveaza Medicina preventiva prin Aleimtnatia NAturala (fara carne, fara fierbere, coacere, prajire, fara sare si zahar). Au fsot refacute meniurile traditionale (cirobe, felul 2 si dulciuri) in fomra fara foc, cu acelasi gust si forma. Dupa 15 ani de hranire in acet mod, impreuan cu prietenii mei am descoeprit efecte pozitive deosebite, in sensul refacerii sanatatii, revenirii la greutatea normala, refacerea pH-ului, detoxifierea generala si readucerea la functionarea normalaq a tuturor organelor, inclusiv a pancreasului!! am inlocuit zaharul cu mierea de albine la realizarea dulciurilor, care sunt chiar mai gustoase astfel. Noi am adoptat alimentatia naturala ca pe un mod de viata si nu neaparat ca un tratament de vindecare, doar ca asteptarile noastre au fost depasite! avem insa nevoie si de dovezi scrise, certificari medicale, pentru cei ce inca sunt sceptici (si nu au afaceri cu medicamente ;) ). Cunoastem cel putin doua cazuri de vindecare de diabet prin alimentatia naturala, fara sa mai foloseasca medicamente!!! se plictisisera sa fie dependenti de medicamente fara un rezultat concret si au renuntat la ceva pe care doar dadeau banii dar nu intrezareau nici o imbunatatire a situatiti lor. Paiena naturala (necoapta si nedospita, fara sare si apa - doar din taratea de grau si zer de lapte de vaca, facuta prin deshidratare, sub 45 de grade celsius permite o detoxifiere deosebita prin aportul de fibre vegetale. Da, scade glicemia fara sa se ajunga la operatii sau sa se continue dependenta de medicamente, dar trebuei o decizie clara de schimbare a aliemtnatie, decizie ce tine de fiecare in parte. Doar omul poate sa decida ce face cu viata si banii lui. pentru cei ce vor sa inerce alternativa Eltei, ii invitam sa descopere PAINEA ELTA cunoscuta si sub denumirea de AZIMA, la sediul din strada Doamnei din Bucuresti, nr. 17 - 19, etaj 2, camera 211. sau la Kaufland-ul din Barbu Vacarescu, in fiecare zi (incepand de luni, 5 iulie - 10 zile), de la 9:00 - 21:00 sau la targurile de prin tara, cu profil alimentar sau pietele volante (ex. cele de weekend, de la Academia Militara, Piata Constitutiei, de pe langa Tribunalul Bucuresti - bulevardul Unirii, in cartierul Damaroaia, la Palatul Sutu, dar si in Constanta, Brasov, Oradea, Bacau. Doar sa aveti curaj sa experimentati si ceva nou. Oricum nu aveti ce pierde: mancati si va insanatositi. Curaj! pe site-ul www.medicinapreventiva.com.ro sau www.eltauniversitate.ro aveti o arhiva plina de retete, cursuri, mii de mesaje pe grupul de dialog Planeta Paienii, carti despre alimentatie, si consultanta. Avem o solutie, simpla si accesibila oricui, indiferent de varsta. Painea Elta sub forma de batoane, un pachet de 500 g are 20 batoane, ajunge 7-10 zile, costa 10 lei si e e recomandata si diabeticilor, neavand faina alba (carbohidrati) ci doar taratea de grau (fibre). Poate inlocui orice produs de panificatie (painea coapta si dospita, biscuitii etc). Oricine poate cere informatii suplimentare si ajutor in prepararea acestui mod de alimentatie. multumesc si curaj

    1
    1

  • olimpia pe 29 Iun 2010, 18:39
    diabet

    eu m-as abtine sa dau sperante unor oameni bolnavi de diabet,sperante de vindecare,daca nu sunteti siguri ca acestea exista.vorbesc in cunostinta de cauza deoarece fiica mea are diabet de la varsta de 9 ani si as face orice sa se vindece.momentan nu cred ca la noi in tara se poate face asa ceva,deci nu publicati stiri doar de dragul de a publica.va multumesc.

    2
    0

  • claudia pe 29 Iun 2010, 16:17
    alta metoda

    am diabet de tip 1 de 16 ani va rog sa imi spuneti si mie despre ce revista este vorba doresc sa aflu mai multe amanunte

    3
    0

  • Andrei Laurentiu pe 29 Iun 2010, 15:50
    pot beneficia de injectare cu celule pancreatice???

    Am 35 de ani ,am fost internat la N.C Paulescu si acolo au stat putin pe dubii deoarece nu erau siguri ce forma de diabet am .eu fiind descoperit la 33 ani si credeau ca am diabet tip LADA pâna la urma au stabilit ca fiind diabet tip II dar,eu cred ca am in continoare diabet Tip LADA deoarece ajung sa iau o pastila de siofor la saptanână. Întrebara mea este daca pot sa mai ajut pancreasul cu ceva sa mai injectez celule pancreatice (sau transplant).

    2
    3

  • Elena pe 29 Iun 2010, 08:23
    alta metoda

    Exista o metoda mai noua decat cea cu transplantul de pancreas.Am citit intr-o revista americana.Se face prin taierea unei anumite bucati din intestinul gros......deocamdata e experimental, dar 90% din diabetici s-au vindecat.Totul a inceput de la o operatie pt combatrea obezitatii.........

    28
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod