Sonisphere Romania - un festival la superlativ

Metallica, Slayer, Megadeth, Anathema, Rammstein...
In weekendul care tocmai s-a incheiat am avut parte de o serie de concerte cu muzica buna, muzica extraordinar de buna - Tuborg Green Fest presented by Sonisphere. Au fost atat de multe nume mari la un loc, incat nu prea am putut alege si de a aceea am semnat condica pentru toate cele trei zile.

Ziua 1 - Orphaned Land, Paradise Lost, Volbeat, Manowar, Accept


Cei aproape 20.000 de fani au avut ocazia sa simta la intensitate maxima atmosfera incendiara. Seara a fost deschisa de trupa Orphaned Land cunoscuta pentru repertoriul cu influente orientale, urmata de Paradise Lost, originara din Anglia,  asteptata si apreciata de fanii death/doom si gothic metal. Din pacate pentru ei, sunetul nu a fost unul extraordinar, unele piese chiar fiind greu de perceput. Danezii de la Volbeat, prezenti pentru prima oara in Romania, au electrizat publicul si au interactionat cu acesta, exprimandu-si in repetate randuri bucuria de a se afla aici, atragand cu siguranta simpatia fanilor.

Manowar nu a fost la prima prezenta in Bucuresti, trupa vizitandu-ne si anul trecut. Membrii grupului au tinut sa vorbeasca in romaneste publicului si sa aminteasca de Ronnie James Dio, fost vocal al trupei Black Sabbath, care ar fi trebuit sa faca si el parte din festival, dar din pacate a murit in mai. Lui i-a fost dedicata si o piesa - "Heaven and Hell", de altfel, un cover al fostei trupe a lui Dio, Black Sabbath. Trupa a fost foarte bine primita si a reusit sa isi bucure fanii, mai ales ca solistul Manowar a oferit fanilor din primele randuri tricouri si CD-uri.

Accept, veteranii heavy metalului, au inchis prima seara a festivalului cu o revenire spectaculoasa pe scena, dupa o lunga pauza. Timp de 2 ore, cele mai cunoscute piese ale trupei au confirmat succesul celor peste 30 de milioane de albume vandute de-a lungul carierei.

Ziua "The Big Four" - 50.000 de fani Metallica


Vita de vie, Anthrax, Megadeth, Slayer, Metallica sunt cei care au concertat in cea de-a doua zi a Tuborg Green Fest. Despot a reusit sa incalzeasca atmosfera si a aratat din nou ca Vita de Vie este in topul preferintelor publicului iubitor de muzica rock din Romania.

Primul dintre cei patru monstri sacri ai metalului care a pus stapanire pe scena a fost Anthrax, grup aflat pentru prima oara in Romania. Energia solistului Joey Belladonna a ridicat toate mainile publicului in aer, intr-un show impecabil, iar fanii au cantat alaturi de el aproape fiecare vers.

Stafeta a fost preluata de Megadeth si "frumuselul" Dave Mustaine, pe care l-am gasit intr-o forma maxima. De la "Holy Wars", "A tout le monde" pana la "Symphony Of Destruction", Megadeth a cantat atat piese de pe primele albume, cat si compozitii mai noi. Au fost plini de forta, de energie si foarte tonici!


Probabil una dintre cele mai asteptate formatii ale serii, Slayer, a reusit sa rupa barierele sunetului pe piese precum "World Painted Blood", "Angel of Death" si "Raining Blood". Aflati pentru prima data in Romania, artistii de la Slayer au interactionat foarte putin cu fanii si am avut impresia ca ascult un CD si nu o interpretare live.
28 Iunie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod