O viata echilibrata pentru a preveni dermatita seboreica

Leziunile cutanate din dermatita seboreica sunt o ultima etapa a unui lant de mecanisme inflamatoare, care duc la aparitia de scuame (matreata), insa, aceste mecanisme declansatoare nu au fost elucidate de catre cercetatori.
Dermatita seboreica este o afectiune a pielii, care se caracterizeaza prin aparitia unor mici cojite, denumite medical cruste. Acestea pot fi albicioase, uscate sau grasoase. Principala forma a acestei afectiuni este matreata sau scuamele. De cele mai multe ori dermatita seboreica afecteaza pielea capului, fruntea, sprancenele, santurile nazale si fata. De asemenea, mai poate aparea pe pielea din spatele urechilor, in canalul auditiv extern si chiar si pe piept, in dreptul sternului.


Semne clinice

Dermatita seboreica se manifesta prin scuame albe la nivelul scalpului, care se desprind, lasand in loc niste pete rosiatice, si se fixeaza in firele de par. Leziunile aparute pot da mancarimi si prin scarpinare excesiva se pot suprainfecta, capatand un aspect cu totul neplacut.


Cauza afectiunii nu este cunoscuta, insa au fost identificati cativa factori, care contribuie la aparitia dermatitei seboreice:
  • stresul;
  • obezitatea;
  • lipsa de odihna;
  • boala Parkinson;
  • boli de piele asociate: acneea rozacee, acneea vulgara, psoriazisul;
  • folosirea unor lotiuni, care usuca pielea si care au in compozitie prea mult alcool;
  • spalarea rara cu sampon sau folosirea unor sampoane prea agresive care stimuleaza secretia sebacee.

De fapt, ceea ce deranjeaza in cazul dermatitei seboreice este tocmai matreata, care da un aspect de neingrijit.  Aceasta nu este asociata numai cu dermatita, deoarece sunt incriminate si alte cauze. De exemplu, in dermatita seboreica nu s-au constatat anomalii cantitative ale secretiei sebacee, deoarece nu toti pacientii au secretia de sebum in exces.
Desi s-au gasit microorganisme de tipul Pityrosporum ovale in scuamele (matreata) din zonele cu dermatita seboreica, ele au putut fi intalnite si in alte zone ale organismului. Mai mult, dermatita seboreica apare si la pacientii care nu mai sunt in perioada de maxima activitate a glandelor sebacee, de exemplu bolnavii de Parkinson.

Dermatita seboreica este o afectiune cronica, iar cei in suferinta trebuie sa stie ca este esential ca perioadele de inactivitate sa fie cat mai mari, trebuie respectate reguli generale de viata, adica, perioadele de ohihna, o alimentatie sanatoasa, si trebuie aplicat un tratament riguros dupa un consult medical specializat.


Tratament

Matreata este o manifestare a dermatitei seboreice, mai mult sau mai putin severa, pentru care nu exista un tratament standard, ci este personalizat de un medic de specialitate.
Controlul medical periodic este esential pentru a se observa rezultatele tratamentului, si pentru ca acesta sa fie de ajutor.

Tratamentul adecvat al dermatitei seboreice trebuie sa tina seama de urmatoarele principii:
  • terenul pe care evolueaza, predispusi fiind tinerii;
  • tratarea componentei fungice si inflamatorii;
  • evolutia cronica.

Tratamentele moderne au in vedere 2 aspecte:
  • produse antifungice clasice (sulfura de seleniu, zinc – pyrithion, piroctolamina, propilen - glicol în concentratie de 15% etc.);
  • antifungice moderne (ciclopiroxolamina si derivatii de imidazol, substante care au si efect antiimflamator).


Situatii de gravitate

Pitiriazisul simplu al pielii capului, apare mancarimea nu si roseata, se folosesc sampoane usoare in mod repetat; daca simptomele sunt mai deranjante se poate introduce o data pe saptamana un produs antimatreata si chiar o lotiune pentru calmarea mancarimilor.

Dermatita seboreica severa, cu roseata importanta, matreata uscata sau grasa in cantitate mare si mancarimi insuportabile, se trateaza la inceput cu un produs antifungic modern, asociat cu o lotiune pentru calmarea mancarimilor.
Acesta din urma este aplicata pentru o scurta perioada;

Dermatita seboreica rebela sau grava, se pot folosi antifungice pe cale generala (ketoconazol).
 

Comentariile 1-50 din 79

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gaby pe 28 Oct 2014, 14:16
    Dermatita seboreica grava-rebela

    In primul rand vreau sa aduc la cunostinta ca problema vine din interior deci nu luati tot felu de unguente ca mai rau va face,evitati alimentele nesanatoase cum ar fi mezelurile ,painea in exces, si tot ce contine E-uri, in al doilea rand pot sa va zic ca si eu am avut problema aceasta pana acu o luna ,cand mi-am schimbat drastig regimu de alimentatie si inclusiv de viata , la rcomandarea unui pr Doctor am luat Sotret de 10 mg capsule impreuna cu complexul de vitamina B si zinc si plus un unguent sau pastile sub forma de sulf ce se prepara in farmacii ,si o crema hidratanta fara alcool, sper ca postarea mea sa va fie de ajutor !!! pt mai multe detalii ma gasiti pe fb sub numele Gabriel Racolța.

    2
    0

  • Roxana pe 25 Aug 2014, 19:44
    selsun 2,5%

    Eu am reusit dupa ce am incercat toate sampoanele posibile si imposibile cu Selsun 2,5%. Este singurul care a functionat 100%. De altfel asta a si fost recomandat de doctorul dermatolog, dar acest produs nu se gaseste in Europa. L-am gasit intamplator la cineva care il aduce in Romania. Cine doreste contactul acelei persoane sa-mi dea un mesaj pe privat la octodent@octodent.ro.

    2
    0

  • Claudiu-Fabian pe 19 Aug 2014, 15:44
    Tratament Dermatita Seboreica

    Rugaciune, Post, Sulf 5/mg. Rezorcina 3/mg. Metronidazol 10/tb. (tablete) Alcool 700 100/ml. (Se prepara numai cu prescriptie medicala in farmacii) Indicatii : Aplicare cu un betisor de urechi in zonele afectate dupa agitare(ustura la aplicare(dupa caz). Am scapat de 12 ani de creme cu corticoizi care mai rau mi-au facut raspandind pe toata suprafata fetei scuamele. Multumiti Maicii Domnului !

    0
    1

  • molle pe 20 Iul 2014, 02:08
    matreata

    Eu am incercat majoritatea sampoanelor din farmacii si din supermarketuri, nu sunt bune de nimic. Va recomand sa incercati mai bine sampoane profesionale. Am folosit de la Kallos, mi-a mers bine o luna, dupa care a reaparut matreata( era super ieftin, ce ma asteptam si eu). Asa ca am decis sa incerc de la Campagnia del colore nr 003 , azi m-am spalat prima oara cu el, dar matreata a disparut. Sper sa fie bun in continuare!.

    0
    0

  • gabriel pe 7 Iul 2014, 18:13
    cum sa scapi de dermatita seboreica

    Buna ziua, Am suferit de dermatita seboreica timp de 15 ani. In acest timp am incercat foarte multe crème, lotiuni, sapunuri, solutii prescrise de foarte multi dematologi. Am devenit, practic, un cobai al dermatologilor, medici care trateaza efectul bolii si nu cauza. Cei mai multi dintre ei fac lobby pentru o anumita firma de medicamente care le ofera tot felul de avantaje ( gen excursii, favoruri finanaciare etc) si iti recomanda produse ale unei anumite companii. Nu ii intereseaza practic daca tu te vindeci sau nu. Am observat (pe piele mea, la propriu) ca indiferent de cremele pe care le-am folosit, acestea erau eficiente la inceputul tratamentului, dupa care boala reaparea. Asa ca am dedus ca dermatita seboreica trabuie sa aiba o cauza interna. Dupa mai multe experimente am dedus ca exista o legatura intre bacteriile daunatoare (ex. candida) care se afla in intestine si aceasta boala despre care toata lumea spune ca nu are leac. Am renuntat in proportie de 80% la carbohidrati (am slabit 5 kg in 2 luni) si am inceput sa mananc cat mai multe alimente antifungice ( usturoi, ceapa, leustean, ulei de cocos etc). Fata mea aproape a revenit la normal ( aveam scuame pe marginea cailor nazale, in urechi si matreta, etc ) Dintre toate, cel mai bine cred ca mi-a facut uleiul de cocos, pe care il beau cu placere dimineata pe stomacul gol. Important e sa renunti la tot ce contine zahar, la ciocolata, la cafea, la paine, si sa incerci sa mananci cat mai multe legume (de preferat cele verzi) si foarte putine fructe (contin zahar, iar acesta nu face altceva decat sa hraneasca candida).

    5
    0

  • tiva pe 6 Ian 2014, 17:17
    tratament dermatita seboreica

    Pentru dermatita seboreica eu folosesc in ultima vreme un tratament mai bun,sanatos si ieftin, compus din :OTET DE MERE, ULEI DE MASLINE , DROJDIE DE BERE si SAPUN DE SULF. Am incercat si eu mai toate cremele, unguentele si sampoanele prescrise de medicii dermatologi. Din pacate, fara niciun efect pozitiv! Sfatul meu este sa renuntati si voi la ele, mai ales la cele pe baza de cortizon (elocom, fluocinolon, nidoflor, locoid, etc.) ori care contin ketoconazol, pentru ca provoaca dependenta si produc efecte adverse. Iata tratamentul pe care-l puteti urma: 1. Pentru zona fetei (nas, frunte, spatiul dintre sprancene, barbie, gura). Se pun 2 linguri de otet de mere sau otet de mere si miere (il gasiti in magazinele naturiste sau supermarket) intr-un pahar cu 100 ml de apa plata sau apa fiarta si racita. Se tamponeaza usor zonele afectate cu vata de 2-3 ori/zi (dimineata, pranz, seara). Daca dupa baie, dus sau dimineata, aveti pielea fetei foarte uscata si se formeaza scuame albe uscate(cojite), le puteti indeparta cu ulei de masline, care ajuta foarte mult la hidratarea pielii. 2. Pentru zona scalpului(pielea capului) Parul se spala de 2-3 ori /saptamana cu sapun de sulf ( se gaseste in magazinele naturiste sau farmacii) , se lasa cateva minute pentru a-si face efectul ,dupa care se spala bine cu apa calduta. Evitati apa fierbinte pentru cap si fata! La final, parul se clateste cu otet de mere /otet de mere si miere in amestec cu apa calduta (jumatate apa, jumatate otet). In momentul uscarii parului, mirosul otetului dispare. Evitati contactul otetului cu ochii! In perioada tratamentului aratat mai sus, puteti folosi si drojdie de bere. Se inghite cate un ¼ de cubulet de drojdie dimineata inainte de micul dejun si, eventual, la pranz sau seara inainte de masa tot un ¼ de cubulet, timp de 20 zile cu 7 zile pauza. Drojdia de bere contine un complex de vitamine B, care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Sper sa va fie de folos si multa sanatate tuturor!

    6
    0

  • Nae pe 16 Dec 2013, 23:15
    selsun

    Cat costa un flacon selsun 2,5%?

    0
    0

  • Andrei pe 1 Dec 2013, 09:08
    Selsun 2,5%

    Am cateva flacoane disponibile de 120 ml de Selsun 2,5%. Pentru cine doreste sa lase o adresa de email de contact.

    0
    0

  • utilizator pe 20 Oct 2013, 09:52
    dermatita seboreica

    Eu am folosit initial o crema ivadermaseb, si-a facut cat de cat efectul in sensul ca mai apareau cojite dar destul de rar, apoi la sfatul unui dermatolog am luat zinkit vreo doua luni si am facut un amestec intre o crema cosmetica si una medicament cu care dau din cand in cand(nu mai stiu exact cum se numesc dar le am pe o reteta). De ceva timp am scapat de problema. Pentru matreata in schimb am folosit o perioada un sampon din gama Dercos iar acum folosesc Selsun Blue (am inteles ca mai trebuiesc alternate). O sa revin cu un post in legatura cu cremele... Sper ca postarea mea o sa fie de ajutor :)

    2
    0

  • marius@ pe 6 Sep 2013, 18:02
    dermatita seb

    buna ziua. am si eu dermatita seboreica de vreo 5 ani..la inceput am avut probleme cu zona scalpului.am folosit o gramada de sampoane care erau ok la inceput dar dupa aia reveneam la starea initiala...sampoane recomandate de dermatologi..de aprox 1 an si jumatate nu mai am probleme pe cap.nu mai am pic de matreata sau scuame...am inceput sa folosesc un sampon care se numeste bioselenium..eu l-am luat din spania si culmea..este si f.ieftin...dar a dat si da rezultate f.bune in continuare..dar acum in schimb s-a accentuat boala pe fata..si anume roseata de care sunt f. obsedat.Sunt anumite momente cand e mai putin vizibila si sunt momente in care pur si simplu nu stiu ce sa mai fac..am fost recent la un dermatolog f.bun si mi-a dat un tratament cu antibiotice(deoarece am folosit crema elocom mai mult timp decat ar fi trebuit) si creme..sensibio light de la bioderma si nizoral crema. Recent a trebuit sa vin in spania si nu stiu ce anume dar ceva influienteaza in mod negativ dermatita ptr ca am fata sub orice critica si se pare ca nici tratamentul nu-si mai face efectul...probabil este de la clima...apa..nu stiu...orice sfat e binevenit.

    0
    0

  • valentin30 pe 6 Iul 2013, 17:42
    incercati cu apa rece

    Incercati sa va spalati cu apa rece. La mine a functionat 100%. Dupa vreo 5 ani de nervi si bani aruncati pe toate sampoanele si cremele, am reusit sa scap de aceasta problema. Poate va functiona si la voi. Multa sanatate!!

    1
    1

  • Costi pe 29 Iun 2013, 14:57
    Ulei

    Datorita cortizonului (locoid crema)pe care l-am folosit de ani buni am vinisoare mici de sange pe piele in zona nasului.Am incercat uleiul din samburi de strugure si a dat rezultete foarte bune. Ideea este ca ma spal cu sapun bioderma si ca tot l-am cumparat unguentul kelual ds.Un alt membru al "clubului nostru" se spala cu sapun de bebe si se unge doar cu ulei.Cica se gaseste prin Billa dar eu nu l-am vazut prin Ploiesti,daca nu pe la naturisti,6 lei 10 ml sau 30 lei 100 ml.Pentru 6 lei merita sa incercati uleiul pentru fata. Dupa 10 ani fara coji in cap(folosesc sampon dercos vichy),mi-au reaparut dragalasele...Am folosit toate sampoanele in timp, acum alternez node K si dercos vichy sa vad ce se mai intampla dar deocamdata nimic.

    0
    0

  • Cristian pe 28 Apr 2013, 15:22
    solutie eficienta

    aceasta boala a inceput sa fie vizibila la mine in urma cu cativa ani, dupa mai multe vizite la dermatologi si bani aruncati pe tratamente scumpe, am ajuns la o solutie ieftina si eficienta. Nu mancati prajit in ulei, nu mancati exagerat de picant,nu mancati alimenta care contin cacao/ciocolata. la mine chiar da rezulate, daca cumva cateodata mai fac excese alimentare folosesc un unguent Triamcinolon S, costa cam 7-8 lei si se gaseste cam in orice farmacie.

    1
    0

  • cineva pe 6 Feb 2013, 17:11
    recomandari dermatita seboreica

    Dupa cum am observat si in unele comment-uri, pentru par recomandarea mea este samponul Dercos de la Vichy.Am incercat cam toate sampoanele si cremele existente pana sa il descopar pe acesta.De atunci, adica aproape 3 ani si-a pastrat efectul bun asupra scalpului, sper sa nu aiba efecte secundare pe termen lung insa.Ocazional am mai incercat sa fac pauze si sa il schimb cu ceva mai natural. Pentru fata, deasemea dupa indelungi scheme de tratament, diferite analize, am incercat chiar si variante homeopate, am reusit sa descopar un tratament de la doctorul Kozak, cabinet Bucuresti.Acesta utilizeaza o combinatie intre elemente natural fabricate si medicamente ce se pot gasi si in farmacii alaturi de sfaturi cu privire la alimentatie.Utilizez o solutie ocazional(de cateva ori pe luna, daca este nevoie) ce contine o cantitate de antibiotice, antifungice si daca este cazul o crema cu continut redus de cortizon(doar daca este nevoie, foarte rar).Din experienta(din pacate) avuta cu diferite tramente si medicamente acestea nu provoaca dependenta(sau doar la un nivel extrem de mic, daca se utilizeaza probabil foarte mult timp si modul de viata este total haotic).Cu privire la posibilitatea ca medicina sa avanseze in privinta remediilor pentru dermatita seboreica si celelalte afectiuni ale pielii consider ca interesele companiilor farmaceutice primeaza din pacate, nu imi pot explica ca pentru asa ceva nu exista o terapie mai bine pusa la punct nicaieri in lume(mai bine zis macar o baza adecvata) care sa permita oamenilor afectati sa duca o viata normala(sa nu fie afectati foarte usor de conditii de stres prelungit, fum de tigare, alcool consumat in cantitati ridicate etc), adica un remediu mai la zi cu tehnologia de care se dispune in ziua de azi.Cu privire la cele sustinute mai sus va puteti informa de pe internet.Pentru cei interesati de tratamentul pe care l-am mentionat puteti sa aflati mai multe detalii pe site-ul http://www.kozak-dermato.ro/index.php, sau pe forumuri, asa cum l-am descoperit si eu.

    5
    0

  • dr. dre pe 4 Feb 2013, 22:26
    asta e

    nu va mai faceti sperante sau iluzii. boala asta nu trece. nu mai dati banii pe toate rahaturile. toate (n)au aceleasi efecte. simptomele apar si dispar ciclic. uneori sunt mai persistente alteori nu. n-are rost sa asociati gravitatea puseurilor cu cine stie ce remediu folosit intamplator la respectivul moment. singurele chestii dovedite ca influenteaza in vreun fel aparitia si intensitatea simptomelor : stresul, alcoolul, mancarurile piparate. fiecare sa le gestioneze cum stie. bafta!

    3
    0

  • ramona pe 27 Oct 2012, 01:06
    tratament dermatita seboreica

    Eu am fost diagnosticata cu dermatita seboreica pe fata(in zona sprancenelor)si scalp in urma cu cativa ani, tratamentul care ma ajuta in ultima perioada este urmatorul: dimineata imi curat fata cu gelul de curatare a fetei de la Avene ,dupa care aplic foarte putin ulei de jojoba pe toata fata ,iar seara imi curat fata cu gelul de curatare a fetei de la Vichy Normaderm(deep purifying gel ) dupa care aplic uleiul de jojoba .Nu mai am cojite in zona sprancenelor si intre sprancene dar din pacate inca mi se mai rup sprancenele Pentru scalp inca nu am gasit nici un sampon care sa ma ajute,am folosit nenumarate sampoane si de la Kelual Ducray, Vichy , La Roche Posay, am avut pana si o lotiune care continea steroizi intr o concentratie foarte mica dar nu am reusit sa vad nici o imbunatatire .

    3
    0

  • Tiberius pe 24 Aug 2012, 13:29
    un alt punct de vedere

    buna ziua tuturor, cauzele pentru care organismul se manifesta asa: - stresul - sunt lucruri pe care nu le vorbesti, nu le discuti, le tii in tine. incerci sa le rezolvi dar nu poti. atunci corpul, incearca sa iti explice faptul ca trebuie sa spui ceea ce ai de spus, si o face in aceasta maniera; - alimentatia - sunt anumite elemente in alimente, care nu fac bine organismului. zaharul este unul din ele , la fel si cerealele. Evita sa consumi produse care contin aceste elemente; caldura excesiva, schimbarile bruste de temperatura ajuta la sporirea acestor simptome. tratamentul: - temporar - adica eliminarea simptomelor - evitarea alimentatiei cu elemente daunatoare organismului tau, folosirea de creme si lotiuni (nu le recomand); -definitiv - deconectarea de la problemele vietii. deconectarea de la tiparele de gandire repetitive. in momentul cand ai liniste, corpul se poate regenera (la fel ca si atunci cand dormi)- meditatia. intelegerea faptului ca aceasta forma de manifestare a organismului este pentru tine, ca un semnal, de care trebuie sa dai atentie. energizarea corpului cu energie constructiva (pozitiva) fie prin tratamente gen Reiki, sau inspirarea acesteia prin meditatie. Vedeti, folosirea lotiunilor si a oricaror lucruri materiale, nu fac decat sa stopeze manifestaarea. Prin folosirea energiilor si a gandirii pozitive, veti reusi sa aflati cauza, sa rezolvati cauza, si veti avea parte de un miracol.

    4
    0

  • manu pe 25 Iul 2012, 19:44
    @dan

    inceaarca cu putina gramatica...

    9
    8

  • dan pe 16 Iun 2012, 00:15
    dermatita

    salut am si eu o antrebare va rog sa ma ajutati am fost an germania si mi a aparut niste bubite mici si dese an zona abdomenului nu am luat an serios am venit an romania si la 3 saptamani mi a aparut pe spate niste bubite rosii care ami da senzatia de mancarime si nu stiu ce ar putea fii daca stie cineva sa mi dea un raspuns varog

    0
    3

  • ramo pe 12 Mai 2012, 01:11
    @Gabi

    Gabi poti sa mi spui te rog ce gel de curatare a fetei folostesti de la La Roche Posay?

    3
    0

  • aurel pe 8 Mai 2012, 22:19
    dermatita seboreica

    Cine a zis ca o viata ponderata si o alimentatie echilibrata a avut mare dreptate. Eu sunt un betivan care am boala asta de piele , si cand dau cate una mai lunga.....sa te tii frate...ma stie toate lumea ptr simplul fapt ca.....se vede pa fata ca-i plina de pete. Ok mai e si stresul.dar alcoolul trebuie suprimat. Pe timpul verii , cand ma expun la soare nu am probleme . NIDOFLORUL e bunicel ptr fata si ieftin dar provoaca dependenta...ce sa zic...tratamentul poate trebuie particularizat asa ca mai bine la medic decat dupa ureche

    3
    3

  • Nelu pe 16 Apr 2012, 23:51
    Tratament dermatita seboreica

    Si eu am suferit de dermatita de cativa ani si nu am reusit sa o tratez cu nimik. Pana cand am ajuns la tara la bunici la Radauti, iar acolo am gasit o baba care m-a vazut si mi-a zis de ce nu-mi fac comprese cu otet? Dar nu orice ce otet si otet natural de MERE! Ei nu o sa ma credeti dar in cateva zile am fost aproape vindecat, acum mai fac comprese cate o data pe luna seara dupa ce am facut baie. Acum inteleg de ce se clateau femeile la tara cu otet pe par..Cum e buna invatzatura veche. Cine nu are batrani sa-si cumpere :)

    3
    3

  • gabi pe 8 Apr 2012, 17:38
    dermatita seb

    incep sa va zic ca am folosit produse cat toti care au scris la un loc,fara exagerare. in schimb ultimul tratament dat in repezeala de un dermatolog a si functionat cel mai bine pana acum. scalpul s-a curatat,fata la fel(aici mai trebuie insistat in cazul meu). deci tratamentul este urmatorul. APA TERMALA la roche posay,CREMA si SAMPON la roche posay-KERIUM DS, METROCREME DE LA ivatherm si TRIDERM. procedez in felul urmator;ma spal cu gel de curatare tot de la roche posay,care din intamplare il foloseam mai demult pt ca este excelent,apoi ma dau cu apa termala,astept sa se usuce fata si aplic cremele,asta de 2 ori pe zi dimineata si sera.TRIDERM se aplica de 2 ori pe saptamana,restul zilnic. si atentie la dieta;nu fierbinte,nu alcool(in doze mici doar vin alb si bere)nu condimentat(fara usturoi,ceapa,ardei iuti) SUCCES

    9
    3

  • jo pe 21 Feb 2012, 23:16
    dermatita seboreica

    Dermatitata seboreica dupa cate mi-a explicat medcul e o boala cronica deci nu se vindeca,nu e transmisibiladar se poate agrava daca ii ignoram sintomele...tratamentul elimina sintomele dar boala existand sintomele pot aparea oricand mai ales cand e foarte frig...sau cal...pentru scalp folosesc un sampon sebiprox contine ciclopirox olamine se foloseste de doua ori pe saptamana alternat cu un altul foarte cunoscut pe piata antimatreata este singurul pe care l tolerez iar pentru canalul extern auditiv badijonez cu o crema diprosone o data pe zi iar pe zonele fetei un gel lithioderm seara si dimineata ...multa vreme credeam ca problemele tenului si ale scalpului si ale urechii nu erau asociate,am vazut orlisti care mi au dat tratamente ineficiente si absurde ...sper sa tin sintomele sub control ...multa sanatate tuturor...tratamentul si diagnostcu l am primit de la un medic francez ,orl istii erau toti romani ,am platit scump de fiecare data consultatia in tara si aici e scump dar recuperez de la asigurare pana si banii de pe medicamente...

    8
    0

  • jo pe 21 Feb 2012, 23:14
    dermatita seboreica

    Dermatitata seboreica dupa cate mi-a explicat medcul e o boala cronica deci nu se vindeca,nu e transmisibiladar se poate agrava daca ii ignoram sintomele...tratamentul elimina sintomele dar boala existand sintomele pot aparea oricand mai ales cand e foarte frig...sau cal...pentru scalp folosesc un sampon sebiprox contine ciclopirox olamine se foloseste de doua ori pe saptamana alternat cu un altul foarte cunoscut pe piata antimatreata este singurul pe care l tolerez iar pentru canalul extern auditiv badijonez cu o crema diprosone o data pe zi iar pe zonele fetei un gel lithioderm seara si dimineata ...multa vreme credeam ca problemele tenului si ale scalpului si ale urechii nu erau asociate,am vazut orlisti care mi au dat tratamente ineficiente si absurde ...sper sa tin sintomele sub control ...multa sanatate tuturor...tratamentul si diagnostcu l am primit de la un medic francez ,orl istii erau toti romani ,am platit scump de fiecare data consultatia in tara si aici e scump dar recuperez de la asigurare pana si banii de pe medicamente...

    0
    1

  • alex pe 3 Feb 2012, 19:35
    dermatita

    ce draq e cu boala asta inebunesc knd vad k mi se usuca fata o iau razna imi vine sa omor fiecare om sunt disperat.banuiesc k am luato de la strand unde se duc toti tigani nespalati tule mama lor de natie proasta

    3
    1

  • catalin pe 4 Ian 2012, 07:41
    nidoflor

    Salut!Am luat 2 ani tratamnete prescrise de asa zisi dermatologi...se agravase dermatita seboreica si mai mult...pana cand am intalnit un doctor din eneratia veche si m-a vindecat cu o crema de 4 lei(NIDOFLOR)..SPALATI ZONA BINE APOI DUPA CE USCATI BINE APLICATI CREMA(dimineata si seara)..o sa vedeti pe urma ca in maxim 7 zile se vindeca..important de stiut ca stresul.soarele si praful ajuta la aparitia boli...

    7
    4

  • cosmina pe 7 Dec 2011, 20:20
    dermatita seboreica?

    buna tuturor!am citit kteva comentarii si parca ma simt mai rau. vorbind psihic.ceva asemanator am si eu de vreo 2 ani.am fost la dermatologie mi-a dat tratamente dar fara rezultat.doctorita imi spunea k nu e nimic grav sa stau fara grija.am incercat tot felul de creme,pastile,sampoane.totul a fost pe moment. acum kiar k nu stiu ce sa mai fac.are cineva vre-un leac naturist? va rog ajutati-ma!

    3
    0

  • vali pe 2 Dec 2011, 23:58
    dermatita

    buna am 24 d ani si am o roseata pe fata care ma chinuie d mai bine d 4 ani am fost la peste 5 dermatologi atat in tara cat si la roma si va spun sincer ca in tara am fost la 2 derma si miau dat 2 diagnoze diferite: primul mia spus k am probleme cu ficatul k nu am circulatia sangelui bun si din cauza asta imi ies petele pe fata care sunt f accentuate , peste o sapt am programare pt a face testul d alergi o sa va tin la curent credetima ca am ajuns la disperare :( va doresc numai bine

    3
    1

  • Dragos pe 20 Sep 2011, 04:13
    Dermatita seboreica

    Am 29 de ani si folosesc un sampon de la Logona pentru bebelusi cu galbenele, bineinteles fara alcool, dupa care ma ung pe cap cu crema de galbenele sau cu un ulei cu extract de galbenele.Am folosit Nizoral pentru o lnga perioada de timp si nu prea a functionat. Pana sa aflu ca alcoolul din sampon este total interzis am folosit cam tot ce se putea de pe piata cu rezultate groaznice. Ma tund zero o data la 2 saptamani si ma spal pe cap de 2 ori pe saptamana atunci cand reapar mancarimile. In cazul meu este singurul tratament care functioneaza.

    2
    1

  • Pacient pe 20 Sep 2011, 03:49
    Dermatita

    Auzi bai Dr.House, dobitoaca-i ma-ta pentru ca te-a fatat.

    5
    19

  • Benona pe 18 Sep 2011, 20:43
    dermatita seboreica

    la mine dermatita s-a dezvoltat pe fata si pe arii tot mai mari . Am incercat tot felul de unguente cu efect temporar. Parerea mea este ca are legatura si cu PH ul pielii. De 4 luni nu am mai folosit nici in fel de unguent , dar nici sapun. Ma spal doar cu ceai de musetel (infuzie) si de doua ori pe saptamana dizolv si putin bicarbonat de sodiu. Nu am mai avut eruptii.E simplu si eficace.

    0
    1

  • Anda pe 10 Sep 2011, 11:37
    Andreea

    Cititi ce-a zis andreea pe 26 Apr 2010, 22:54 - e cel mai informat comentariu. O spun din experienta - am dermatita seboreica de vrro 7-8 ani si o tratez de vreo doi :D Cu o mica precizare: a vrut sa zica "Creme cu corticoizi va rog sa *NU* folositi mai mult de 14 zile pe fata ptr ca o sa aveti probl f mari dupa...subtierea epidermei" - nu-ul l-am adaugat eu, ea-l uitase. E evident din context, dar cine stie ce oligofreni/e citesc asta :D

    1
    0

  • raducu pe 11 Aug 2011, 17:31
    cojite pe pielea capului

    folositi de la tis sticluta mica cu capacelul verde pentru Matreata, dermatita seboreica, psoriasis la nivelul pielii acoperite de par. Se aplica pe parul bine inmuiat, se frictioneaza si se lasa in contact cu parul 10-15 min. Se foloseste de doua ori pe saptamana timp de 4 saptamani. Se recomanda apoi spalarea parului timp de 2 saptamani cu sampon medicinal de intretinere care contine doze la jumatate.

    2
    0

  • mihai pe 11 Aug 2011, 17:23
    cojite pe pielea capului

    eu am folosit un shampon de la calivita silk&shine cu aloe vera si b5 s-au ameliorat cred ca o sa dispare

    2
    0

  • vali pe 7 Aug 2011, 19:16
    dermatita seboreica

    ma spal zilnic pe cap cu sapun protex, si ma tund zero mam trezit de la o vreme cu cojite de piele uscata pe partea de deasupra capului care dupa ce o dobor din cap ramin pete roz pe cap. cu ce pot trata aceasta afectiune si de la ce provine?

    1
    0

  • Sam pe 17 Apr 2011, 14:30
    dermatita seboreica

    Dupa cum probabil bine stiti, afectionea e cronica, deci nu se poate vindeca definitiv, insa eu o tin foarte bine sub control cu un regim slab in grasimi si curatare regulata a tenului. Dimineata ma dau cu crema ivadermaseb, iar seara cu kelual, iar de fiecare data inainte ma curat pe fata cu demachiantul de la Avene, pentru piele intoleranta care nu necesita clatire. Sunt foarte multumit de rezultate.

    3
    1

  • stefania pe 9 Ian 2011, 16:59
    dermatita seboreica

    Am fost la dr acum 6 luni si mi-a spus ca am dermatita seboreica, ca nu exista tratament total ci doar o ameliorare. Am cautat peste tot informatii si tratamente despre aceasta boala si cineva apropiat care s-a vindecat de psoriazis m-a trimis la cabinetul dr. Kozac, dar nu acela cu plantele, este doar o coincidenta de nume fara nici o legatura. Am dat 150 RON prima data cand mi-a facut fisa, iar consultatiile ulterioare sa fie 50 RON. M-AM VINDECAT 80%. Nu mai am fat rosie, nu mai am matreata. Tin un regim bazat pe hrana noastra veche, adica pasare de tara, oua de tara, alimente necongelate, branza cat se poate de naturala din piata, este de necrezut cat m-au ajutat sa ma fac bine.Mi-au dat o crema pt fata si o solutie pentru par si in 5 zile mi-au trecut simptomele, dar am continuat pt ca o boala aparuta in timp se vindeca tot in timp. Nu fac reclama pt ca nu am nici o legatura cu acest dr., dar datorita lui eu nu mai am problemele pe care le-am citit mai sus. Depinde de voi daca considerati sa va duceti sau nu, eu v-am povesti cazul meu.

    8
    2

  • john pe 3 Nov 2010, 10:33
    naturist

    inutil sa spun ca si eu am o astfel de afectiune (fata + par), in sfarsit, am dat cu toate cele (unguente, produse facute in laboratoarele farmaciilor, dermocosmetice) ... rezultat ZERO. Regim de viata normal, alimentatie schimbata total ... degeaba. Ultima reduta: tratamentele naturiste: prin urmare, daca cineva stie un astfel de tratament rog mult sa-l posteze. Multumesc si multa sanatate tuturor

    3
    1

  • alina pe 27 Oct 2010, 21:04
    vichy dercos antimatreata

    am uitat sa specific folosesc samponul din aprilie 2010 si nu mi-a mai aparut nimic , dar nu l-am mai schimbat

    2
    3

  • alina pe 27 Oct 2010, 20:59
    vichy dercos anti matreata este tratamentul corect

    si eu am aceasta boala din pacate ,am incercat multe sampoane (alpecin, nizoral,etc) si toate aveau rezultat pe termen scurt apoi reaparea matreata,am fost la doctor mi-a dat o solutie care imi rezolva problema doar cateva zile ,dar imi facea un par foarte urat ars si vai de el.... am dat un mail site-ului vichyconsult.ro si le-am explicat situatia mea,ei mi-au raspuns " Este foarte probabil sa aveti o dermatita seboreica si pentru inceput v-as recomanda doar un tratament cu sampoane dermato-cosmetice. Cel mai important aspect in privinta dermatitei seboreice este ca boala "se obisnuieste" in timp cu samponul folosit, chiar daca acesta este eficient la inceput. Din acest motiv este OBLIGATORIU sa alternati minim 2 sampoane (3 daca afectiunea este severa). Unul trebuie sa contina sulfura de seleniu, de preferat 2,5%, si celalalt ketoconazol. Aceste sampoane le puteti gasii in farmacii si apartin mai multor game: Dercos, Selsun, Nizoral, Alpecin, Mediket, Nizan, etc. Incercati sa nu va spalati pe cap mai des de 2 - 3 ori pe saptamana, altfel se inchide un cerc vicios: cu cat il spalati mai des cu atat se ingrasa mai repede necesitand spalare. Ar trebui sa vedeti rezultatele intr-o luna, doua de la inceputul tratamentului. Vlad Voiculescu Medic Dermatolog Rezident, Spitalul Universitar de Urgenta Elias O zi buna, Echipa Vichy " de atunci folosesc numai sampon Vichy Dercos anti-matreata, costa 45 roni si il gasesti in 3 formule Pentru par Gras , Uscat si Normal, pe langa faptul k am un par curat si fara matreata ,numai am nici mancarimi si roseata de pe piele, dar am si un par frumos. Il folosesc si pentru fata si gat...apoi aplic o crema de fata de hidratanta de la loreal , multa sanatate si sper k v-am fost de folos

    0
    3

  • maria pe 14 Oct 2010, 20:22
    dermatita seboreica pe fata

    am 24 ani si ma confrunt cu aceeasi problema dermatita la mine a functionat pe cap cu sapun de sulf si pe fata cu o crema care mia prescriso medicul dermatolog pe baza de sulf si aspirina

    6
    1

  • kiki pe 31 Aug 2010, 18:14
    Selsun Blue

    incearca samponul Selsun Blue, Maria. la mine a functionat. este cel mai bun.

    1
    0

  • maria pe 25 Aug 2010, 20:45
    dermatita

    buna sint Maria din republica Moldova,am si eu de citiva ani aceias problema ma maninca capu de nu mai pot,si am trecut prin multe si nimica nu mi au ajutat,va rog care stie un tratament spunetimi si mie ca nu pot dormi noaptia de atita mincarime si mi rusine sa es in oras de atita matriata,va multumes anticipat o siara buna ciao

    0
    4

  • Paianjenul pe 15 Aug 2010, 15:40
    Dermatita seboreica

    Amuzant comentariul tau Kariopoli!... Suna a teorie conspirationista, dar face sens: daca toate bolile s-ar vindeca asa usor la ce-am mai avea nevoie de doctori si farmacisti!...

    1
    2

  • Paianjenul pe 15 Aug 2010, 15:35
    Dermatita seboreica

    Dr. House, tragedia e ca nici medicii nu-s cu mult mai breji decit "tzatza Maria de la coafor sau de pe vreun forum"... sau, cum zicea "doctora" de la Oradea (vezi comentariul lui stefan pe 10 Apr 2010, 17:22), tratamentele sunt pe bungheala... Si eu sufar de dermatita seboreica si alternez Nizoral cu Selsun (galben), dar matreata o tin cit de cit sub control doar atunci cind am parul tuns f. scurt (pt. ca atunci e mai practic sa-l spal mai des)... Ori, daca-ti speli parul de cel putin trei ori pe saptamina calitatea sampoanelor folosite nici nu mai conteaza...

    4
    2

  • Kariopoli pe 5 Iul 2010, 16:35
    Dermatita

    Nu va mai da-ti cu tot felul de prostii ca o sa va distrugeti tenul si mai rau. Nu ati inteles nici acum ca industria farmaceutica a devenit o afacere...Nu se mai fac medicamente ca sa vindece si doar ca saa tina bolile sub control...pentru ca plebea sa cumpere si i-ar sa cumpere... Apelatii la batranii nostri, la babele acelea cum le ziceti voi... ele stiu de multe orii mai bine cum sa vindece cu leacuri naturale din plante ...Insa si astfel de femei se gasesc din ce in ce mai greu ...Au cam disparu

    9
    3

  • Alex pe 29 Iun 2010, 22:11
    dermatita

    Cred ca am avut dermatita (nu stiu exact, dar am avut acele simptome specifice - scuame grase, care lasa in urma o roseata si un fel de lichid, daca le desprinzi fortat). Aveam un par groaznic, foarte gras. Stiti ce am facut? Pur si simplu am renuntat la sampon. Dupa doua saptamani a disparut COMPLET. Deci, incercati sa renuntati la sampon, pentru ca acela poate fi cauza. Sper sa dearezultate si la voi.

    6
    1

  • Dr. House pe 28 Iun 2010, 14:07
    dermatita si alte probleme

    DUCETI-VA la doctor HANDICAPATILOR, nu mai stati si ascultati sfaturile "inteligente" ale tzatzei Maria de la coafor sau de pe vreun forum ...De-aia exista doctori....sa se duca dobitocu' la consult cand are probleme...natie de cretini si oligofreni

    9
    17

  • ramona pe 18 Iun 2010, 22:50
    dermatita seboreica

    Salutare tuturor cred ca de saptamana trecuta ma alatur voua. Mi-au aparut cojite in cap ma mananca de imi vine sa rup pielea capului cu unghiile si dintii de la perie. eu pana sapt trecuta ma spalam odata pe saptamanasi nu am avut nici o problema pana nu am fost la coafor si miau pus bigudiuri in cap si casca de imi ardeau urechile. dupa 2 zile miau aparut primele cojite si am banuit ca mau ars bigudiurile, dar astazi am capul plin de cojite si pe gat. acum mia trecut prin cap ca ar putea fi o problema greava. am ajuns la concluzia ca am dermatita seboreica. ce ma fac......?

    2
    7
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod