Infectii cutanate date de HPV

HPV este abrevierea pentru Human Papilloma Virus. Acesta este unul dintre cele mai comune virusuri transmise pe cale sexuala. Un foarte mare procent din populatie este infectat cu HPV.Pana acum sunt cunoscute intre 100-150 de tipuri de papiloma virusuri umane dar mai bine studiate sunt in jur de 80.
In categoria infectiilor cutanate date de HPV (human papilloma virus) intra: verucile vulgare, verucile plantare, verucile plane, verucile ano-genitale (condiloma acuminata), papiloamele si alte tipuri de leziuni. Verucile sunt proliferari ale celulelor epiteliale ca rezultat al infectarii lor cu papiloma virusuri umane si de obicei sunt nedureroase (exceptie pot face cele localizate la nivel plantar (pe talpa piciorului).


Cum se produce infectarea?

Infectarea se produce prin contactul cu suprafete sau cu personae infectate si se realizeaza la nivelul zonelor cutanate (micro)traumatizate (un tegument absolut intact nu permite infectarea).

Pot aparea frecvent la cei care frecventeaza piscine (favorizata de macerarea tegumentelor) sau la unele profesii (de exemplu macelari).

In cazul prezentei leziunilor genitale (condiloma acuminata) pacientii trebuie investigati suplimentar pentru excluderea altor afectiuni cu transmitere sexuala. Prezenta verucilor ano-genitale la copii trebuie investigata atent pentru excluderea unui abuz sexual.

De cand se produce infectarea si pana la exprimarea clinica (adica pana la aparitia leziunilor) pot trece intre 2-9 luni, timp in care persoana infectata desi nu are manifestari clinice poate infecta alte persoane.



Cum pot evolua leziunile?

Leziunile produse de HPV pot regresa spontan intr-un interval variabil de timp sau se pot inmulti (autoinoculare).

Verucile "in mozaic" situate superficial pe o suprafata plantara mai intinsa sunt mai rezistente la tratament si pot avea o evolutie prelungita. De asemenea, o evolutie prelungita poate fi intalnita la persoanele imunocompromise.


Complicatii:

1.Durerea (in special verucile plantare);
2.Transformarea maligna - este foarte rara si poate aparea in cazul infectarii cu anumite tipuri de virusuri:

  • 16,18,31, 33-35, 39-40, 51-60 - sunt tipuri cu risc crescut ce pot duce la aparitia unor carcinoame de col uterin sau peniene;
  • 5, 8 - sunt tipuri virale care se gasesc in leziunile din epidermodisplazia veruciforma (o afectiune genetica in care exista un defect al imunitatii celulare), leziuni ce se pot transforma sub influenta radiatiilor solare in carcinoame spinocelulare.


Cum se trateaza?

Inainte de inceperea oricarui tratament trebuie sa tinem seama ca verucile se pot vindeca si spontan.
Indicatiile de tratament sunt: durerea, aspectul inestetic, riscul de transformare maligna.
Cea mai mare rata de vindecare o prezinta pacientii tineri recent infectati.

  • Acidul salicilic - in concentratii variate intre 11-25%, singur sau asociat cu acidul lactic se foloseste pentru tratarea verucilor palmo-plantare.
  • Glutaraldehida (solutie 10%) sau formaldehida (solutie 3%) folosite in special pentru tratarea verucilor plantare.
  • Podofilina (10-25%), podofilotaxina (0,5%), imiquimod (5% crema) se folosesc pentru tratarea verucilor ano-genitale. Ele trebuie indepartate dupa cateva ore de contact cu tegumentul. Atentie - exista riscul aparitiei inflamatiei sau a infectiilor secundare, de aceea tratamentul trebuie supravegheat de medic!
  • Retinoizii - 0,05% tretinoin crema pentru verucile plane faciale sau etretinat 1mg/kg/zi pentru verucile intinse, rezistente, la pacientii imunodeprimati.
  • Crioterapia consta in aplicarea locala a azotului lichid sau de zapada carbonica avand ca urmare formarea unei mici zone de degeratura controlata, in plafonul bulei formate celulele infectate fiind indepartate.
  • Metodele chirurgicale (electrocauterizarea, tratamentul laser: CO2, cu lumina intense pulsata) pot fi utilizate pentru tratarea oricarui tip de leziuni produse de HPV.
  • Tratamente adjuvante - de stimulare a imunitatii.


Dictionar de termeni

Informatii preluate din "Larousse Dictionar de Medicina": Bucuresti, Univers Enciclopedic 1998; www.universenciclopedic.ro

  • Carcinom - tumora maligna dezvoltata pe seama tesuturilor epiteliale.
    Carcinoamele reprezinta 80% din cancere. Ele pot sa se dezvolte pe piele, mucoasele digestive, respiratorii, genitale si urinare, pe toate glandele anexate acestor tesuturi (san, ficat, pancreas, rinichi, prostata) si pe glandele endocrine (tiroida, suprarenala). Gravitatea lor depinde de sediul tumorii (carcinomul pielii are, in general, o evolutie favorabila) si de aspectul sau microscopic.
  • Veruca - mica tumora cutanata benigna provocata de un virus de tip papillomavirus.
  • Verucile plane - sunt frecvente mai ales la copii, adolescenti si subiecti imunodeprimati. Acestea sunt mici ingrosari, abia proeminente, cu suprafata relativ neteda, de culoare rozalie. Uneori dispuse linear, afecteaza mai ales fata, spatele mainilor, bratele, genunchii si fata anterioara a gambelor.
  • Verucile plantare - pot lua 2 forme. Forma obisnuita sau mirmecia este putin proeminenta, cu marginea hiperkeratozica (groasa, tare, uscata), dureroasa la apasare; ea seamana intrucatva cu o batatura si are mai curand tendinta de a creste in profunzime. Cea de-a doua forma cuprinde mici elemente hiperkeratozice grupate in mozaic si nedureroase.
  • Verucile vulgare - sunt proeminente, de forma emisferica.
    Ele apar pe spatele mainilor si al degetelor, eventual in jurul unghiilor si sub ele, riscand atunci sa le dezlipeasca. Verucile vulgare ale fetei au un aspect diferit, filiform.


 

Comentariile 1-50 din 114

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roza pe 6 Ian 2013, 22:53
    hpv

    prietenul meu poate face un test sa vada daca are sau nu are? putem scapa de aces virus sau e pe toata viata ? el daca are relatie cu alta fata ii poate da si ei ? in cat timp ii poate trece lui ce poate sa faca sai treaca?

    0
    0

  • ionut pe 30 Dec 2012, 15:42
    hpv

    si eu am acest virus mea aparut acum vro luna sa dezvoltat rapid si nu stiu ce asa fac .poate sa ma indrume cineva incotro so iau unde sa ma duc habar nu am unde sa ma duc dar sigur am aceasta ifectie hpv mam documentat ceva tinp pe net si sigur aceasta infectie o am va rog sami spuna cineva unde sa ma duc sa rezolv problema?

    0
    0

  • mari pe 23 Oct 2009, 10:21
    conizarea uterului?

    acum 5 luni am facut o operatie de conizare si anca nu mia venit ciclu am 42 ani si am crezut ca raman la menopauza dar medicul de fam ami spune ca e an legatura cu chirurgia sant tare speriata pt ca mi sa parut preocupat si am cerut ora cu ginecologul dar abia peste o luna o sa poata sa ma vada asa e aici an spania am uitat sa va spun ca sant an spania si aici adevarul e ca te trateaza f bine an spital fara sa platesti la cabinete private dar tre sa astepti mult.....poate cineva sa ami spuna ce sa antanplat si ce legatura e antre conizare si faptul ca nu mai am ciclu?

    0
    0

  • Loredana pe 1 Oct 2009, 23:44
    conizatie

    buna,am facut conizare in urma cu 9 zile si acum am niste dureri inexplicabile inauntru..ma ustura,ma frige,,nu stiu nici eu ce am dar cel mai rau e ca dupa 2 zile de la operatie mi.a venit menstruatia si are un miros oribil..ce pot face?? As mai vrea sa stiu daca pot ramane insarcinata am 29 ani si nu am copii:(:(..multumesc

    0
    0

  • ramona pe 2 Sep 2009, 10:36
    hpv

    mergi la un doctor bun!

    0
    0

  • tenanye_era pe 7 Iul 2009, 16:58
    poate sa raspunda cineva la aceseteintrebari

    sunt diagnosticata cu papanicolau anormal gradul2 adica cin gradul 2 sau displasie leve signos hpv(lsil)mi sa facut biopsia astazi si voi fi programata pentru operatie in luna lui august intrebarea mea este si as vrea un raspuns sincer in cunostinta de cauza ,dupa inlaturarea acestui virus mai pot face copii?sunt cu sufletul ferfelite si tare as vrea sa imi dea cineva un raspuns¡¡va multumesc

    0
    0

  • nicky pe 27 Iun 2009, 21:13
    Intrebari

    Buna seara am citit multe din ce se scrie pe net.As avea si eu citeva intrebari.Am facut iar test Papnic si mi-a iesit celule sucoamoase si rog coloscopie,biopsie.Am fost si am facut amindoua ,la biopsie rezultatul este Hsil si displaze usoara.Acum urmeaza sa fac o conizare.as vrea sa mai am probalbil un copil.Dupa aceasta conizare la cit timp voi putea sa am contact cu sotul meu?si daca este sansa sa scap definitiv de HPV?Cit timp are nevoie un organism normal sa se vindece in "intregime"dupa o astlfel de interventie?Va multumesc!

    3
    0

  • alexandra pe 29 Mai 2009, 16:02
    colposcopia

    daca stai relaxata,nu doare deloc.nu are de ce..

    5
    0

  • miruna pe 24 Mai 2009, 00:14
    COLPOSCOPIA

    Cat de dureroasa este colposcopia?

    0
    0

  • ramona pe 20 Apr 2009, 08:33
    suspect HPV

    Buna ziua. Am nascut de 5 luni o fetita. Acum cateva zile am facut un control la ginecolog deoarece ma dureau destul de tare sanii si am si 3 chisturi pe sanul stang descoperite la ecograf. Am facut analiza pap la care raspunsul a fost II P care nu stiu ce inseamna , mi s-a recomandat repetare peste 6 luni. In schimb mi s-a spus ca sunt suspecta de virusul HPV. Merg la Cluj si in Ungaria pt a face urmatoarea analiza de a descoperi ce fel virus HPV am. Dr de la Cluj mi-a spus telefonic , inca nu am ajuns la el ca abia la zeci de ani de la infectare cu virusul HPV acesta se transforma in cancer.Sunt foarte speriata pana imi fac toate analizele.

    0
    0

  • Mihai pe 4 Apr 2009, 00:01
    papiloamele

    Am fost si eu la doctor si am descoperit ca sunt si eu infectat cu virusul HPV(papiloamele) Datimi si mie un tratament Apropo eu sunt infectat de un an si nu stiu cum sa scap de el Va rog eu mult ajutatima neaparat Va multumesc

    0
    5

  • o fetita bolnavioara pe 22 Mar 2009, 18:15
    hpv

    si eu am fost descoperita cu hpv si mi sa dat tratament cu buline intraveginale niste buline pt imunitate si o solutie cu care ma duc la doctorita si ma curata ea inau8ntru acolo... si dupa aia mia zis ca imi mai da niste buline asat inseamna ca nu e asa grav nu adica a fost descoperit la timp deci o sa scap de acest virus nu?

    0
    0

  • lorena pe 17 Mar 2009, 23:09

    hpv se ia numai prin contact sexual,anal, cine spune ca se ia si altfel nu este bine informat intrebati doctorul....

    0
    0

  • moni pe 6 Feb 2009, 10:59
    veruci plantare

    de 4 ani am veruci plantare,la inceput a fost una singura pe care am neglijat-o. insa acum un an au inceput sa se inmulteasca, deci faza cu vindecarea spontana mai rar. am incercat cu duofilm solutie dar mai rau imi disrugea pielea si s-au inmultit si mai mult. am mai incercat cu plasturi de la sholl ce contin acid salicilic dar nu am avut rabdare si bani sa-i aplic timp de 3 luni deci ii am in continuare si se inmultesc rapid. chestia cu chirurgia am inteles ca ar lasa cicatrici potologice care vor impiedica mersul.

    1
    0

  • varros pe 28 Sep 2008, 12:41
    Scrie

    Se ia si din piscine... deci se presupune ca nu faci sex in piscina. :)

    0
    0

  • uh pe 24 Sep 2008, 15:45
    Uh

    Se pare ca sute de pareri si niciun raspuns concret... eu cred ca nu mai scapam veci de el. Nu am inteles exact daca se ia si fara contact sexual... nu's macelar

    0
    0

  • Laura pe 23 Iul 2008, 19:36
    Va rog sfaturi urgent

    Mi-au aparut negi genitali, am fost la doctor i-am tratat cu condilyne si ovule si partile zanocin, atat, prietenul meu, s-a tratat si el cu condiline si zanocin, mie mi-au disparut, nu am mai fost la control dar lui i-au disparut si apoi i-au reaparut. Ce facem va rog cineva calificat sa ne raspunda si noua. Multumim pentru cele care au patit asa ceva, id meu de mess este sweet_kitty2u. Va astept acolo sa vorbim.

    0
    0

  • m d pe 7 Iun 2008, 10:18
    hpv

    cum se formeaza acest virus daca lucrez in domeniul macelariei? Eu, de exemplu, lucrez in abaror de transare. Vreau mai multe detali.

    2
    1

  • diana pe 20 Mai 2008, 18:53
    nedumerire

    am avut negi genitali i am tratat.doctora ginecolog mi a prescris vaccinu cervarix ce previne virus hpv radacina 16,18.nu inteleg de ce nu mi a dat vaccinu gardasil care previne ink alte 2 radacini.cine ma poate ajuta?pt cei care vor sa faca vaccin am inteles k se face la medicover,bucuresti

    1
    0

  • andreea pe 12 Feb 2008, 00:02
    Buna seara

    Acel vaccin oare chiar ajuta? Adica are un efect sigur sau nu se stie? Exista persoane care au facut vaccinul si au avut contact sexual cu o persoana cu hpv si nu s-au infectat?

    0
    0

  • FLORI pe 31 Ian 2008, 18:07

    Mi se pare foarte multi bani pentru un test HPV. Daca ne ajuta cu ceva vaccinul.

    1
    0

  • gaby pe 30 Ian 2008, 12:41
    lgsil

    La un control papa am fost depistata cu L.G.S.I.L pe col nu s-a gasit nici o rana, mi s-a recomandat sa fac testul H.P.V. costa 450 ron SPITALUL FUNDENI DR. NICOLAESCU RODICA.

    1
    0

  • ana pe 27 Ian 2008, 14:29
    HPV

    Si eu am virusul HPV. Imi este foarte firca se poate sa nu mai poti face copii. VA ROG RASPUNDETI!!

    0
    0

  • coaca gabi pe 11 Dec 2007, 13:46
    Hpv

    O parere foarte buna despre sfaturile de pe acest site.

    0
    0

  • Alina pe 5 Dec 2007, 18:35
    IIMIQUIMOD

    Aveti idee unde as putea gasi acest tratament? Am intalnit farmacisti care nu auzisera de asa ceva. Va rog mult, daca stiti ceva, e-mail alina_g82@yahoo.com

    0
    0

  • giorgiana pe 20 Nov 2007, 11:33
    intrebari

    va rog din suflet cine a facut conizatie sa imi spuna si mie cum a fost,ca mie frica rau de tot,sant foarte speriata si nu pot sa ma linistesc deloc,id meu de mess este;giorgiana_fetita_cu_suflet va multumesc din suflet astept sa intrati care ati facu sa stam de vorba

    0
    0

  • dudtanca mihaela pe 20 Nov 2007, 11:07
    HPV

    am o problema.nu stiu daca e grava sau daca as putea scapa de ea.am citit mai multe site- uri si m-am cam speriat.am fost la medic si mi-a spus ca am HPV .mi-am facut un vaccin numit silgard si am inceput un tratament cu ovule, crema, si in prima zi am luat o doza de 4 pastile. mi-a aparut jos ca niste mici solzisori asa ia numit doctorita, dar colul a spus ca e curat. la papanicolau a iesit si pe col ceva rau. nu stiu ce sa fac, ea zice ca sunt intr-o faza mica a HPV si ca se trateaza . mai pot face ceva in plus sa scap de tot de HPV? astept raspuns pe adresa mea de mail chinezoaica0511@yahoo.com Va multumesc!

    0
    0

  • alina pe 14 Nov 2007, 15:13
    eu sunt infectata cu virusul HPV

    va multumesc tuturor pt sfaturi si recomandari,cu ajutorul acestui site am reusit sa ma mai calmez,am fost si inca mai sunt disperata de frica ca nu voi mai scapa de el niciodata.Spuneti-mi va rog daca stiti in timisoara vreun doctor bun!Va multumesc

    5
    0

  • georgiana pe 8 Nov 2007, 16:26
    raspuns pt cine vrea un doctor bun

    ispas cornelia.lucreaza la euroclinic sau la spitalul caritas.e specialist in col uterin

    0
    0

  • georgiana pe 8 Nov 2007, 16:20
    cancer

    eu am 19 ani si am aflat acum 3 zile ca am cancer.testul papanicolao a iesit negativ.insa dupa o mica interventie chirurgicala(cauterizare),am facut si hpv.acesta mi-a iesit poziotiv.ce sansa am sa raman fara col?sau mai bine zis mai pot avea copii?

    3
    0

  • x pe 7 Nov 2007, 23:17
    vaporizare laser

    am 25 de ani si in urma cu 2 ani am suferit o vaporizare laser pentru o leziune pe col datorata unei infectii cu hpv low-risk. Am efectuat testul, respectiv serotiparea de unde a reiesit ca este loe risk, rezutatul pentru papanicolau a fist frotiu II modificari atipice benigne si totusi CIN a iesit II, deci displazie moderata, intrebarea este de ce daca tipul virulusui este low risk, s-a ajuns la displazie moderata? De asemenea am urmat un tratament cu isoprinosine, imunostim si echinaceea.De atunci nu am mai avut probleme, si o data la 6 luni repet toate analizele, deoarece doresc sa imi fac si vaccinul silgard sau cervarix disponibil si la noi acum

    0
    0

  • Mogosanu Raluca pe 13 Oct 2007, 12:38
    conizare

    Buna, am 26 de ani si de curand am avut niste sangerari. Am fost la doctor mi-a facut colposcopie si mi-a gasit o rana pe col. Mi-a facut PAP si mi-a iesit III(scrie acolo anomalii discrete si e bifat la celule pavimentoase LGSIL(atipii tip HPV/displazie usoara) iar la celulele glandulare tot anomalii discrete si a bifat AGUS. In urma acestui test am facut un test HPV si apoi o operatie (doctorul mi-a zis ca se cheama conizare electronica si mi-a zis ca a taiat din tesuturi atat pe col la exterior cat si la interior, mi-a zis ca mi-a pus si un fir). In prezent astept biopsia care e gata in 3 saptamani iar rezultatul la HPV e gata cred in 4 saptamani. Doctorul mi-a zis ca o sa ma fac bine. Ce sanse am sa fie cancer? Sunt f speriata si cand il intreb de cancer zice nici sa nu ma gandesc la asta. Ce sa fac?Nu mi-a dat nici un tratament nimic a zis ca o sa mai sangerez vreo 10 zile si ca dupa o luna pot avea contact sexual. Mai departe asteptam rezultatele analizelor. credeti ca-mi ascunde ceva sa nu ma panicheze pana stie sigur ce si cum?

    0
    0

  • MELANY pe 8 Oct 2007, 21:13
    RASPUNS

    PT CONIZAREA.03.10.07o conizare nu dureaza mult se face cu anestezie totala.dar de boala asta nu te mai scapi.Nu ajuta nici vacinurile asa ca nu te gandi sa dai bnii pe ele.daca vrei sa vorbim si nu ai aflat inca nimic despre asta.scrie-mi!Si eu am avut in 2003 o conizatie si acum am fost la doctor si cervixul meu e din nou rosu.nu e a bine.pt mine vorbesc.oricum daca te pot ajuta cu ceva...scri-mi o adresa la care te pot contacta.

    0
    1

  • giorgiana pe 3 Oct 2007, 11:59
    conizarea

    cat dureaza o conizare ca trebuie sa o fac si sant foarte speriata cine a facut sa imi spuna si mie cum este .va multumesc din suflet

    0
    0

  • roxana pe 1 Oct 2007, 12:27
    hpv

    sunt foarte trista si nu inteleg ce este de facut .... am depistat ac virus in decembrie 2005( nu stiu cum am reusit sa iau ac virus, am avut doar un partener, dar este adevarat ca mergeam la piscina..),mi-am cauterizat condiloamele si la fiecae 6 luni mi-am facut control si analize ...acum 2 saptamani- la un nou consult..s-a constatat ca au reaparut ..sunt f nelinistita ca toate celelalte ...doctora imi recomanda o alta cauterizare ...si vaccinul ..., dar nu stiu ce sa fac ... pt ca pe diverse sit-uri medicii spun ca vaccinul nu are eficienta decat pt persoanele care inca nu sunt infectate cu hpv... atunci doctora mea dc mi-l recomanda ??? nu mai inteleg nimic .... iar alta intrebare ar mai fi: daca partenerul meu nu are hpv, cum il pot feri de el... ?? asta implica folosirea prezervativului toata viata ?? cine ne poate raspunde ???

    0
    0

  • Dany pe 17 Sep 2007, 14:21
    Fa cele 3 injectii-Silgard

    Stai linistita ca si eu am trecut prin chestii din astea, se va curata acolo, timp de cateva zile si va disparea tesutul cel ars si urat mirositor, si un timp nu o sa mai ai nimic, tr sa consulti medicul periodica, pt mai multe inf

    0
    0

  • alex pe 14 Sep 2007, 18:04
    hpv

    Am fost infectat si eu cu acest virus, HPV, acuma cateva luni. Mai pecis l-am depistat prin luna mai, a.c. Mi-au aparut in zona anala niste negi, care nu prea erau durerosi, numai incomozi, dar care mi-au creat o stare de mare de disconfort. Am inceput un tratament cu o crema, care imi era aplicata de catre doctorul dermatolog + pastile Baraka, in multe randuri. Crema nu si-a facut efectul pe care il doream. Doctorul mi-a cauterizat o parte din negii vizibili in zona anusului. Cu toate astea, dupa cca o luna in cae nu am mai aplicat nici un fel de tratament in zona bolnava, decat o igiena maxima si inca un tratament cu pastile Baraka timp de 10 zile, 3/zi, negii au aparut din nou. La o noua consultatie, doctorul a aplicat in 3 randuri (zile diferite) un fel de solutie, prescriindu-mi un alt fel de pastile: IZOPRINOSINE 3/zi. Dupa ultima aplicare, adica acuma 2 zile, durerile sunt exacerbate, nu pot sa dorm, durerea persista intr-un mod groaznic. Zona bolnava s-a inalbit si a devenit urat mirositoare. Mi-am administrat fiole de alcocalmin, bai calde, comprese cu apa sterilizata si racita. Vreau niste sfaturi. Duerile sunt insuportabile. Ori zona iritat sau infectat. Ce ma sfatuiti?

    0
    0

  • Adrian pe 8 Sep 2007, 23:07
    HPV

    HPV-ul este o boala fff delicata, totusi cum putem face comanda de vaccinul GARDASIl, oare exista cineva care stie pe tot netul asta? trasmiteti-mi si mie adresa farmaciei prin care se poate face comanda, adresa mea de mail este adriano1303@yahoo.com, va multumesc!

    0
    0

  • Adrian pe 8 Sep 2007, 22:45
    Gardasil

    Daca vreti sa va vindecati trebuie aflat cum se poate face comanda de vaccinul GARDASIL, se pare ca este singurul vaccin care ar distruge aceasta boala, daca stiti cumva cum putem face rost de acest vaccin, va rog scrieti-mi si mie pe adresa adriano1303@yahoo.com, platesc pt orice informatie !

    0
    0

  • monik pe 5 Sep 2007, 19:33
    veruci vulgare plantare

    sunt dureroase si foarte inestetice sper ca nu se inmultesc foarte repede si am mai auzit ca dupa 2 ani chiar de nu le tratezi dispar e adevarat?

    0
    0

  • giorgiana pe 31 Aug 2007, 09:34
    intrebare

    spuneti mi si mie doare conizatia ca trebuie sa o fac si imi este frica rau dar rau de tot???

    1
    0

  • Feli pe 11 Aug 2007, 00:15
    candyloma

    M-am tratat si eu acum doi ani de condyloma si mi-au aparut din nou.

    0
    0

  • alex pe 1 Aug 2007, 15:16

    si eu ma tratez cu wartec dar imi reapar credeti ca as putea lua ceva care sa stopeze aparitia lor ?

    0
    0

  • b pe 27 Iul 2007, 11:14
    poze cu veruci

    vrem si noi niste poze cu verucigenitale!asa ne putem da seama daca avem sau nu!

    1
    0

  • Carmen pe 11 Iul 2007, 18:57
    Intrebari ?

    Toata lumea intreaba dar nu vad raspunsuri. Oare acest virus nu poate fi tratat naturist ??????

    1
    0

  • constanta pe 3 Iul 2007, 16:56
    veruci

    dupa 10 ani de la cauterizare au aparut din nou ,nu e nimeni documentat decat se fac incercari imi pare f rau cred ca ar fi mai bine sa mergem la babe

    1
    0

  • yo pe 30 Mar 2007, 18:37
    hpv

    este posibil sa fie hpv care se ia prin contact sexual, dute la gineco pt un papanicolau. nu e de glumit...poate sa duca la cancer de col uterin.pt documentare cauta pe net in pagini ro hpv

    0
    0

  • daryana pe 21 Mar 2007, 04:53
    intrebare

    mi-au aparut in zona genitala ,mici negi maroni ,si observ ca incep sa se extinda,ce tratament pot lua si ce denumire are si cat de grava este

    0
    0

  • Ioana pe 2 Mar 2007, 12:30
    intrebare

    Eu nu inteleg ceva: La cat timp de la momentul infectarii apar leziunile? in articol scrie "De cand se produce infectarea si pana la exprimarea clinica (adica pana la aparitia leziunilor) pot trece intre 2-9 luni" dar intrebarea mea este, pot trece cativa ani si totusi sa nu ai nici un simptom ?

    0
    0

  • Ioana pe 2 Mar 2007, 12:22
    intrebare

    Ceea ce nu inteleg eu este: In cat timp de cand ai contactat virusul vor aparea simptome, adica, pot trece ANI de zile fara sa apara nimic?

    2
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod