5 soluţii pentru herpesul oral

De câte ori nu te-ai trezit dimineaţa cu buza uşor inflamată şi senzaţia de arsură care te anunţă că urmează să-şi facă apariţia un herpes de toată frumuseţea? Iată cum îl poţi trata încă de la primele simptome!

De câte ori nu te-ai trezit dimineaţa cu buza uşor inflamată şi senzaţia de arsură care te anunţă că urmează să-şi facă apariţia un herpes de toată frumuseţea? Iată cum îl poţi trata încă de la primele simptome!

 

1. Soluţii pentru herpesul oral: Usturoiul

Este recunoscut ca tratament împotriva herpesului simplex. Prepară o pastă pe care poţi să o aplici pe locul lezat: pisează 4 căţei de usturoi, amestecă-i cu 2-3 linguri de oţet, aplică pe herpes şi lasă să acţioneze 15 minute.

 

2. Lizina

Cere la farmacie sau la Plafar lizină (lysine) pentru a trata herpesul simplex. Aceasta este un aminoacid care nu poate fi sintetizat de către corpul uman, dar este deosebit de important pentru colagen şi elastină care menţin supleţea pielii. Cercetările recente arată că herpesul simplex care apare în zona gurii, poate fi tratat cu lizină. De asemenea, poţi să introduci în meniul tău quinoa care face parte din familia cerealelor şi este foarte bogată în lizină.

 

3. Soluţii pentru herpesul oral: Tinctura de propolis

Este foarte folosită în tratarea bolilor dermatologice. Foloseşte un beţişor pentru curăţarea urechilor pe care îl poţi imbiba cu tinctură şi să aplici apoi pe locul dureros.

 

4. Aciclovir

Trebuie să ai acasă o cremă aciclovir pe care să o aplici imediat ce ai constatat primele simptome. Şi pastilele sunt utile în aceste cazuri.

 

5. Soluţii pentru herpesul oral: Pliculeţele de ceai negru

Cel mai simplu remediu şi foarte rapid de aplicat. Bei un ceai negru de dimineaţă şi păstrezi pliculeţul pentru zona afectată. Datorită efectului antiinflamator şi antiviral este indicat încă de la apariţia primelor simptome.

Consultă medicul dermatolog atunci când ai constatat apariţia herpesului pentru a-ţi indica un tratament corespunzător! Potrivit Aacademiei Americane de Dermatologie, virusul herpes simplex se poate localiza oriunde pe piele.

"Cele mai frecvente localizări pentru recurenţe sunt faţa, gâtul şi zona anogenitală. Însă, practic orice localizare cutanată este posibilă", ne spune dr. Alina Cupşa, medic specialist dermato-venerolog la Centrul de Diagnostic şi Tratament "Dr. Victor Babeş".

 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ALINA pe 14 Iul 2014, 11:30
    remediu rapid

    BETADERM-unguent care grabeste vindecarea.E nemaipomenit. Am incercat tot ce se putea incera si a fost singurul care a dat rezultate.

    0
    0

  • Cristian pe 11 Apr 2014, 20:46
    Herpex

    Incercati Herpex, este un tratament natural. Nu aveti ce sa pierdeti, este garantat, daca nu are efect vi de dau banii inapoi.

    0
    0

  • elena pe 15 Feb 2014, 18:55
    herpes

    buna mie mia aparut herpes pe toata buza .....imi spune szi mie cineva cu il pot vindeca

    0
    0

  • dajan pe 29 Aug 2012, 14:18
    herpes

    Nu mai suport.am herpes de acuma 1 luna ..a trecut dar ramas o roseala ..ca si un fel de pata de care nu mai scap :( ce trebuie sa fac?..multumesc anticipat !

    2
    4

  • biutzy1 pe 10 Ian 2012, 15:09
    dar daca n-ai herpes?

    eu nu am avut si apreciez ca se scrie despre herpes dar eu as vrea sa stiu cum sa ai buze mai fine si mai atragatoare fara ceva macheaj pe ele.Eu am buze groase,uscate si ne atragatoare.As vrea sa se scrie si pt.problema aceasta.Daca stiti ceva celor care imi citesc comentariul sa ma anuntati daca nu aflu.Va multumesc:D

    12
    3

  • Adriana pe 27 Dec 2011, 14:24
    Tratament Herpes incredibil

    Buna ziua. Stiu cum este sa te confrunti cu acest virus ingrozitor. L-am capatat acum vreo 5 ani si de atunci ma chinui cu el. Acum un an am incercat spayul naturist Herpeset, pe care l-am cumparat de pe site-ul www.herpeset.ro. De atunci nu am mai avut nici un herpes. Chiar este un tratament foarte bun si de aceea il recomand tuturor celor care se confrunta cu acest virus. Va las adresa mea de e-mail daca doriti sa vorbim mai multe: adrianaionescu10@yahoo.com

    3
    2

  • gertrude pe 7 Mar 2011, 14:08
    herpes, acid hialuronic...

    de obicei folosesc aciclovir pentru buze. mai nou un medic mi-a recomandat ialuset, pe baza de acid hialuronic.

    0
    2

  • stefan stancu pe 25 Feb 2011, 23:49
    terapia cu lumina polarizata Bioptron

    Se poate vindeca sau ameliora folosind lumina polarizata. Pentru mai multe detalii si sedinte GRATUITE : stefanstancu@yahoo.com sau 0761779544

    2
    2

  • crismysulyka pe 18 Ian 2011, 09:41
    herpes

    Eu la fel de ceva timp ma confrunt cu o astfel de problema,dar de fiecare data cind simt ca imi apare iau pastile de aciclovir pentru mine ele sunt mai eficiente,pastilele nu permit sa se dezvolte in afara si iau de 4 ori pe zi cite o pastila si in 2 zile deja nu il mai am.La mine de obicei imi ese cind am febra sau cind in timpul noptii mie sete de apa.

    1
    2

  • Adela pe 18 Ian 2011, 01:21
    herpes-uri multiple

    sunt socata...:(( m-am trezit azi dimineata cu 4 herpesuri la gura...3 pe buza de sus si unul pe buza de jos i partea stanga...mai avusesem in trecut...cate unul dar acum 4 deodata...oare din ce cauza? nu m-am stresat eu chiar asa de tare incat sa imi iese in asa hal...vreau niste sfaturi cat se poate de urgent..va multumesc!

    6
    2

  • Pusa Elena Oancea pe 15 Ian 2011, 18:52
    Herpes simplex

    Am observat ca Herpesul apare cand sunt stressata sau la schimbari de tempratura cand scade imunitatea organismului.Au dat rezulte Aciclovir-crema si Zovirac poate ca si tabletele de Aciclovir ar fi necesare .dar cat timp .Cat tine eruptia sau si dupa ce trec veziculele.Ar fi bine sa cunoastem un tratament complet.

    1
    5

  • Roxy pe 15 Ian 2011, 17:30
    usturoiul

    usturoiul este cel mei bun eu am folosit usturoiul de la primele semne si a trecut pana a doua zi....dupa ce am tinut usturoiul zona afectata m-am dat si cu putin otet...are efect garantat 100%

    5
    1

  • alina P. pe 15 Ian 2011, 13:16
    iaurt=lizina

    lizina despre care se vorbeste o gasim in iaurt. Sanatate!

    3
    1

  • alina p. pe 15 Ian 2011, 13:14
    herpes-belea mare!

    am 36 de ani si ma stiu cu herpes de la gradinita. Nu-mi trecea bine o bubita ca-mi aparea alta. Cele care ati facut asa ceva stiti ce aiurea e sa-l ai....Nimic nu-l face sa treaca mai repede, poate doar sa amelioreze putin mancarimea sau durerea dupa caz (daca e mai mare). Vroiam sa va spun ca e adevarata vorba "unde dai si unde crapa". Intamplator am luat pastile de sunatoare pentru cresterea imunitatii, si....surpriza! nu mai am de vreo 2-3 ani herpes, iar alte ori, dupa cum va ziceam, il aveam mereu cu mine, ca pe un "accesoriu" permanent.

    1
    0

  • emma pe 15 Ian 2011, 09:35
    herpes

    Scuze,am uitat..Aciclovirul trebuie loat un an de zile..

    1
    5

  • emma pe 15 Ian 2011, 09:33
    herpes

    Si eu am avut multi ani ce ai tu..Am loat aciclovir de 400 cite o jumatate de 2 ori pe zi.Acum nu mai apar.Eu am observat ca din cauza stressului.Medicii nu prea stiu de ce.Sanatate

    0
    4

  • alina arghirescu pe 15 Ian 2011, 09:23
    ce cauza au acestea ?

    de cativa ani am asa ceva in zona laterala a pulpelor spre sold,intre fese,mai rar in zona genitala,dar cele de pe partile latereale spre sold sunt cele mai dureroase,fac basicute, si dau treptat,usturime,durere si mancarime ....le tratezx cu aciclovir dupa reteta medicului dar ele apar cand si cand,uneori se succed si da un disconfort...din ce cauza apar daca as putea sti va multumesc !

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod