Inelul contraceptiv, o solutie pentru femeile ocupate

Despre confortul partenerului ce-mi puteti spune?

Se poate intampla ca partenerul sa-l simta, chiar daca in general acest lucru nu a fost inregistrat. Noi le sfatuim pe femei sa nu le spuna partenerilor ca au inelul. Este indicat sa aveti contacte sexuale timp de o saptamana si abia apoi sa-l anuntati. Nu este obligatoriu sa-l simta. Nu supara, nu e ceva neplacut.
Trebuie spus ca, la fel ca la anticonceptionale, in urma contactului sexual cu o femeie care urmeaza acest tip de tratament, barbatul absoarbe o anumita cantitate de estrogen, care, insa, nu-l afecteaza absolut deloc. Daca ar fi sa facem o comparatie, putem spune ca efectul este ca acela al unei beri pe luna.

Exista risc de sarcina extrauterina? Pentru ca s-a tot vehiculat ideea ca dupa scoaterea steriletului, spre exemplu, poate aparea o sarcina extrauterina...


Extrauterina, dupa extragerea steriletului, se intampla atunci cand el nu se scoate in ziua corecta. El trebuie scos in primele 7 zile de la inceperea mentruatiei, daca-l scoatem dupa, poate aparea o sarcina cu evolutie proasta, pentru ca endometru nu poate sustine o sarcina si avorteaza. De asemenea, in acelasi caz poate aparea si o extrauterina, dar cu siguranta nu e vina steriletului.


Din ce moment sunt protejata de acest inel?


Din ziua in care a fost introdus in vagin. Se poarte intarzia cu 3 - 4 zile,  din diferite motive, insa femeia trebuie sa se protejeze o saptamana, dupa, cu o metoda de contraceptie suplimentara.

Se poate vedea ca metodele contraceptive evolueaza, iar acest lucru ajunge sa nu mai fie o problema pentru femei. La ce sa ne asteptam in viitor?


Implantul sub tegument este o alta metoda noua. Aceasta are efect trei ani, dar este greu reversibila. Daca femeia decide ca vrea sa aiba un copilas, va trebui sa astepte trei ani si inca o perioada destul de mare dupa. In general, aceasta metoda contraceptiva este recomandata doamnelor care au deja copii si care nu mai vor o sarcina. Dupa trei ani isi pun altul, iar dozele sunt constante.

Inelul sau pilulele sunt cele care isi intrerup efectul imediat, pentru ca doza este numai pentru o zi. Practic, cand se elimina prin fecale, urina si transpiratie, s-a curatat. La implant nu stim precis cand are loc platoul de epurare, acesta este motivul pentru care nu se recomanda femeilor care inca mai vor copii.

Romancele sunt totusi reticente la aceste tipuri noi de anticonceptionale...


Femeile din Romania au un fix: trebuie sa aiba mentruatie in fiecare luna. Exista plasturi sau sterilete care inhiba mentruatia, iar femeile care le folosesc pot avea mentruatie o data la 4 ani, la doua luni sau in fiecare luna, depinde de organismul fiecareia. Pe femeile de la noi, aceste metode nu le incanta tocmai din acest motiv.

Trebuie sa se stie foarte bine ca nu faci cancer, daca nu ai menstruatie. Exista studii care spun ca este suficient sa ai doar doua mentruatii pe an, ca sa poti procrea. In vest, se folosesc poate ca de 15 ani aceste tratamente, dar la noi nu se poate. Vin si mi se plang ca nu au menstruatie si-mi spun sa le scot steriletul si sa le pun din cel obisnuit. Nu poti sa le convingi de ceva nou, pentru ca sunt conservatoare.
 

Comentariile 51-66 din 66

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • emanuela.cornelia pe 24 Nov 2009, 18:04
    inelul

    Si eu folosesc acest inel si sunt multumita de el.inainte am luat pastile dar din cauza lor am avut atea probleme,iar in decembrie dupa ce am fost operta de cancer de col uterin doctoru mi a recomandat acest inel ,si imi e mult mai bine. folositil ca e mai bun ca, anticonceptionalele.

    0
    3

  • DORI pe 23 Nov 2009, 13:36
    INELUL CONTRACEPTIV

    Am folosit acest inel si este super!Nu am avut absolut nici o problema,este cam scump dar merita!Se gaseste in farmacii dar din pacate in numar mic.Sunt multumita atat eu cat si sotul. Pt doamnele din mediul rural:Sunt convinsa ca sunt si doamne care stiu sa aiba grija de ele si le felicit!Doamna doctor se referea cred,la cele care uita de apa si sapun,ma gandesc, cand ar scoate inelu,dupa cat timp?Din pacate nu sunt informate si poate ca multe nici nu doresc sa fie informate,sau poate nici nu-si permit sa-l cumpere.D.DOCTOR din pacate faceti diferenta si asta nu e bine!De ce nu demarati un program de informare?FACETI CEVA CONCRET PENTRU ASTA.Eu sunt oraseanca si lucrez cu doamnele din mediul rural,situatia nu sta chiar asa cum ati prezentat-o dumneavoastra,si la oras sunt unele doamne care lasa de dorit din punct de vedere al igienei.In concluzie INCERCATI INELUL! O SA FITI MULTUMITE! CONSULTATI UN MEDIC ,ESTE CEL MAI BINE INAINTE DE AL FOLOSI!

    2
    0

  • dany pe 18 Nov 2009, 13:55
    pt doctor

    esti o tampita! unde ti ai luat doctoratul???????invata sa te exprimi si apoi apucate de postat articole

    6
    0

  • karmin@ italia pe 4 Oct 2009, 18:07
    inelu nuvaring

    buna fetelor eu folosesc inelul vaginal de 2 ani de zile,in urma a 2 operati de endometrioza mentionez ca sint in italia iar doctorul de aici mi la recomandat .Ma simt foarte bine cu el si este usor de suportat nu ma deranjeaza,nici pe mine nici pe sotul meu.incercatil si nu veti regreta succes

    0
    0

  • Dora pe 3 Sep 2009, 07:54
    parere

    Draga Ileana, articolul tau este binevenit; ce lasa de dorit este atitudinea ''tovarasei'' medic ginecolog Ruxandra Dumitrescu! Precis are o venerabila "varsta comunista", si in calitate de medic se crede Dumnezeu...Si mai pot paria ca, cu tot cu studii liceale, multe femei habar n-au nici macar sa-si calculeze perioada fertila dintr-un ciclu menstrual, si asta pentru ca NU SE PREDA LA SCOALA?! Eu am facut scoala inainte de 1989, si-mi amintesc la anatomie in clasa a 8-a, am avut O ORA despre organele genitale si de reproducere la om, care a fost foaarte fugitiva! Si la liceu n-am avut nici o materie despre anatomiea omului; poate ca acum se preda mai mult despre acest subiect... Si mai cred ca mediul rural nu e capatul Pamantului plin de prosti; vina pentru neinformare o au TOT MEDICII ce-si practica meseria in mediul rural! Sanatate tuturor!

    4
    0

  • dulea carolina pe 25 Iul 2009, 14:25
    reducere de pret

    daca doresc pe mai multe luni se poate face o reducere?

    0
    2

  • cineva care l-a incercat pe 24 Iul 2009, 20:27
    nuvaring

    Am incercat sa-l folosesc la recomandarea medicului dar nu l-am suportat,era sa dau coltul in doua zile.Ajunsesem sa vad in nuante de verde,ameteam,ma durea capul si burta.Mi-a dat o stare de disconfort greu de suportat asa ca l-am scos convinsa ca nu-l voi mai folosi niciodata.Mi s-a parut si foarte rigid si incomod. In alta ordine de idei,limbajul de aici vad ca lasa mult de dorit,nu exista un administrator care sa-l cenzureze putin? Cine are chef sa discute serios,sa discute,cine nu,sa se abtina mai bine. Apropo si eu sunt din mediu (semi)rural dar nu ma deranjeaza,pana la urma cine vrea sa se informeze se informeaza si din jungla,nu ?

    0
    1

  • inelul fermecat pe 23 Iul 2009, 15:21
    pestera inelului

    bagati-va inelul pe gaoace in joc si pulele noastre il vor cauta pana la ficatei...va umplem de copilasi nedoriti....:)))

    2
    11

  • dana pe 20 Iul 2009, 14:33
    nesimtire

    Eu sunt o femeie de 35 de ani, din mediul rural si, prin urmare, nu am dreptul sa port acest inel si nici nu o voi face.Dar, asa "proasta"cum sunt eu, ma intreb ce dobitoc/dobitoaca a scris acest articol.Ma intreb daca are minim liceul, pt.ca oricul cei sapte ani de-acasa nu-i are cu siguranta.Doamna/Domnule, nu poti sa pui astfel problema.Eu, personal, ma simt jignita de presupunerile dvs in legatura cu aceste aceste femei pe care le categorisiti "din mediul rural".AAAA, apropo, daca am MAI MULT decat niste simple studii liceale, pot , totusi , sa-mi cumpar unul?????

    11
    1

  • ScorpiBlue pe 20 Iul 2009, 13:17
    Greu...

    Inelul contraceptiv se afla pe piata din romania de luni bune, in SUA de aproximativ 3 ani si in China, unde a initial a fost inventat, de peste 6 ani!! Mina (bunul samaritean), tu stiai de treaba asta? Sunt sigura ca nu, si asta nu e din vina doctorilor, TU trebuie sa ceri informatii, tu trebuie sa stii cum functioneaza corpul tau, prin a te informa. N-o sa vina nici un doctor la tine sa-ti explice, daca nu intrebi. Ii dau perfecta dreptate dne-i Doctor, gata fetelor, am trecut de epoca de piatra, ce naiba e asa greu sa intrebi? Daca nu aveti timp de consultatii la doctori, google'it!

    0
    0

  • UnSutInCur pe 18 Iul 2009, 09:07
    :|

    Si inca ceva: in perioada de 7 zile, cand este scos, esti in continuare protejata, asa cum se intampla in cazul pastilelor? da esti nesatula de acuma mai fetita :)

    0
    0

  • Mina pe 16 Iul 2009, 08:21
    discriminari si....

    Doamna doctor, dar ce discriminari razbat din spunerile dvs. > imediat categorisiti: femeile din mediul rural, femeile din Romania!!! Ce conceptie absurda aveti despre femeile din mediul rural!!! Si ele pot fi informate, si ele pot avea un nivel de viata chiar mai bun decat al orasencelor, si ele pot avea studii, interes pentru corpul lor ...nu mai spun de frumusete! Apoi, iar foarte dragutz conceptul despre "femeile din Romania". Mai bine ati face ceva demersuri in a le informa si a discuta cu pacientele. Mergi la medic unedeti se da retete, nu ti se explica mai nimic, de unde ar putea sa stie ele ca e firesc sa amani menstruatia?

    4
    0

  • Raluca pe 18 Iun 2009, 10:17
    inel contraceptiv

    De unde se poate cumpara acest inel? L-am cautat in cateva farmacii dar nu il gasesc, nimani nu stie de el. Si inca ceva: in perioada de 7 zile, cand este scos, esti in continuare protejata, asa cum se intampla in cazul pastilelor?

    2
    0

  • Ileana pe 26 Mai 2009, 14:22
    pret inel contraceptiv

    Buna ziua. Pretul acestui inel contraceptiv este de 48 Ron.

    1
    1

  • Valentina pe 22 Mai 2009, 18:26
    Sunt interesata

    Si eu as vrea sa stiu cam cat costa acest inel contraceptiv?

    1
    2

  • Clau pe 22 Mai 2009, 13:11
    Pret

    Cat costa aproximativ inelul?

    14
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod