Antibioticele naturale din cămară

Ghimbirul, usturoiul şi uleiul de oregano se numără printre antibioticele naturale care se găsesc în cămara oricărei persoane, putând fi folosite pentru prevenirea şi tratarea răcelilor, virozelor şi a anumitor infecţii.

Majoritatea alimentelor pe care le includem în dieta zilnică îndeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevărate tratamente care pot oferi remedii pentru afecţiuni importante, potrivit unui comunicat emis de Ropharma și citat de Mediafax.

Usturoiul - este fără îndoială unul dintre cei mai populari agenţi curativi, care datorită proprietăţilor antivirale deosebite, este considerat un adevărat antibiotic natural. Acesta este o sursă bogată de antioxidanţi care protejează împotriva acţiunii bacteriilor şi a radicalilor liberi din sânge, asigurând protecţia sistemului imunitar.

Proprietăţile sale se datorează în special alicinei, o substanţă antimicrobiană ce acţionează asemenea unui antibiotic natural, reuşind să distrugă virusurile şi infecţiile puternice. Usturoiul este recomandat în special în cazul infecţiilor produse de stafilococi, precum bronşita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar şi în cazul paraziţilor intestinali, astmului, hipertensiunii şi infecţiilor pielii.

Ghimbirul - este un remediu cu tradiţie în medicina alternativă, fiind folosit de peste 2.000 de ani datorită nutrienţilor cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene: shogaol, zingeron şi gingerol.
Ghimbirul, fie sub formă de ceai sau consumat natural, este un bun remediu în cazul răcelilor, deoarece calmează inflamaţille de la nivelul gâtului, ameliorează simptomele sinuzitei, febrei şi infecţiilor gâtului. Mai mult decât atât, el ajuta şi în cazul problemelor respiratorii, stimulând eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii. Dincolo de acţiunea antiseptică, ghimbirul este un element de sprijin şi în curele de slăbire, deoarece intensifică arderea grăsimilor, contribuie la eliminarea toxinelor din corp şi este un tonic şi energizant eficient pentru organism.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod