Cele mai frecvent intalnite droguri si efectele lor

Cum recunosti o persoana care se drogheaza? Este o intrebare la care se pot da cam aceleasi raspunsuri, deoarece exista reactii generale, dupa simptomele fizice si psihice prezente.
Cum recunosti o persoana care se drogheaza? Este o intrebare la care se pot da cam aceleasi raspunsuri, deoarece exista reactii generale, dupa simptomele fizice si psihice prezente. Sa nu uitam de asemenea si faptul ca fiecare om reprezinta o individualitate si reactioneaza diferit la aceeasi substanta.

Marijuana


Consumul de marijuana afecteaza memoria de scurta durata si intelegerea, altereaza perceptia asupra timpului si reduce abilitatea de a indeplini anumite sarcini ce necesita concentrare si coordonare a miscarilor, cum ar fi condusul unui autoturism.

Efectele pe termen scurt sunt: somnolenta, apatia, cresterea apetitului, dificultati in perceptia timpului, scaderea capacitatii de concentrare si de memorare, pierderea capacitatii de coordonare, accelerarea batailor inimii, inrosirea ochilor, absenta inhibitiilor, halucinatii, neliniste.

Pe termen lung determina aparitia bolilor cronice pulmonare (bronsita, cancer), scaderea concentratiei de testosteron; la barbati are drept urmare feminizarea si diminuarea capacitatii de procreere; la femei se produce cresterea concentratiei de testosteron, avand ca efect masculinizarea in atitudine, cresterea parului pe suprafata corpului si marirea riscului de infertilitate; scaderea placerii sexuale, dependenta fizica si instalarea rapida a dependentei.

Cocaina si derivatii sai


Creaza rapid dependenta fízica si psihica. Consumul produce pentru scurt timp iluzia de putere fizica, de gandire rapida; creste apetitul sexual, scade pofta de mancare si nevoia de somn. Dupa terminarea efectului (20 minute) intervine somnolenta, consumatorul se simte istovit, depresiv si simte o dorinta acuta de a mai lua o doza pentru a scapa de aceasta stare. Multi cred ca placerea si performantele sexuale cresc. De fapt, dependentii de cocaina sunt incapabili sa functioneze din punct de vedere sexual, deoarece, dupa cum multi stim, totul porneste, in acest sens , din mintea fiecaruia, care in aceste cazuri este incetosata.

Care sunt riscurile psihologice asociate consumului de cocaina:


1. Prima doza determina un comportament bizar, iar urmatoarele fac persoana sa devina din ce in ce mai agitata, violenta si cu tendinte spre automutilare sau agresare a celor din jur.
2. Halucinatii, senzatia ca de insecte miscatoare pe sub piele, stare de confuzie si neliniste, ochi injectati.
3. Psihoza cocainomanului - pierderea contactului cu realitatea, a interesului fata de prieteni, familie, hobby-uri.

Ecstasy


Determina pentru scurt timp o stare de excitare, rezistenta mare la somn si la oboseala, o intensificare a senzatiilor. Dupa consum, utilizatorul se confrunta cu: greata, dureri de cap, gura uscata, deshitratare corporala, accelerarea ritmului cardiac, accese de panica, pierderea controlului, crampe musculare, tremur puternic.

Efectele psihologice sunt: confuzie, anxietate severa, depresie si idei paranoide (de persecutie). Exista riscuri foarte mari de accidente, rutiere in mod special, caderi, inecuri si sinucideri.

Acesta prezentare se refera la doar cateva dintre substantele care fac parte din categoria drogurilor cel mai frecvent consumate. Parintii, profesorii si cei apropiati sunt aceia care pot sa intervina in aceste situatii, pentru a stopa comportamentul respectiv, total necorespunzator si care ar putea fi fatal in anumite situatii.

Marturisesc faptul ca mi s-a facut "pielea de gaina" scriind despre aceste lucruri. Ma simt datoare insa, in continuare, sa adaug cateva pareri legate de nocivitatea consumului de droguri, cu scuzele de rigoare, deoarece in niciun caz, nu te includ in aceasta categorie.

E bine sa retii urmatoarele:

  •  Incercand o singura data, sa nu fii sigura ca nu ti se poate intampla chiar tie sa ajungi sa nu mai poti controla consumul de drog!

  •  Consumand droguri in combinatie cu alcool, viata ta este pusa in pericol. Oricand poate surveni moartea!

  •  Chiar daca tu nu consumi droguri, nu te considera "imuna" la pericolul reprezentat de ele, deoarece oricand drogurile pot afecta pe cineva la care tii. De aceea, informeaza-te in legatura cu efectele lor, atat pe termen scurt cat si lung!
 

Comentarii (45)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bogdan pe 27 Apr 2016, 23:58
    of

    chiar credeti ca stiti despre ce vorbiti? n-am citit ce ati spus,Dumneavoastra,Doamna Psiholog,dar va pot confirma ca parul pe spate al femeilor provine de la menopauza,sau de la gena mostenita. marijuana ar trebui sa se legalizeze,pentru ca in loc sa ajungem sa bagam pumni cu pastile in noi,mai bine fumezi niste marijuana ,te si relaxezi .. dar asa .. iei pastilele grabit , ca poate ai treaba sau nu mai stiu ce si faci ceva in ea viata ca esti bonlav de nu stiu ce. prefer sa fumez un cui,decat sa bag cu polonicul pastle in mine , acum ,dar mai ales la batranete :)

    0
    0

  • Florin pe 25 Ian 2015, 05:13
    Marijuana

    Doamna psiholog Carmen Ionescu, cred ca ai scris articolul despre marijuana in totala necunostintza de cauza. Aparitia parului pe spate la femei se datoreaza eventual menopauzei, nicidecum consumului de marijuana :). E o rusine p profesia dumneavoastra sa postezi asmenea aberatii!(legate de consumul de marijuana). link util: http://www.cnn.com/2012/12/10/health/medical-marijuana-child/

    0
    0

  • Florin pe 25 Ian 2015, 05:13
    Marijuana

    Doamna psiholog Carmen Ionescu, cred ca ai scris articolul despre marijuana in totala necunostintza de cauza. Aparitia parului pe spate la femei se datoreaza eventual menopauzei, nicidecum consumului de marijuana :). E o rusine p profesia dumneavoastra sa postezi asmenea aberatii!(legate de consumul de marijuana). link util: http://www.cnn.com/2012/12/10/health/medical-marijuana-child/

    0
    0

  • andrei pe 13 Sep 2013, 10:49
    Ba esti nebun?

    Cica marijuana aduce la aparitia cancerului. L-ati tesat voi sa vedeti asa ceva.Marijuana este folosita in scopuri medicale prin alte tari si e anti-cancerigena. Si efectele marijuanei sunt: Relaxare,Eurofic sau energetic.

    5
    4

  • Cetatean pe 9 Iul 2013, 01:29
    ......

    Nu stiu...dar cei care au scris acest articol, in privinta marijuanei...va inselati. Face doar BINE! Din toate pct-ele de vedere. Mai bine cititi/testati....nu va luati dupa marile companii de alcool si tigari care va bag tampeniile astea pe gat sa cumparam adevarate otravuri!!!! FUMATI MARIJUANA!

    4
    4

  • Adrian pe 16 Mai 2013, 13:52
    DROGURII

    Voi toti de mai sus care ati comentat acest subiect MARIJUANA, sunteti de-a dreptul NEBUNI !! Eu recomand in continuare pentru toti fraieri care fac aceste lucruri,sa bagati totate droguriile posibile pentru ca nu imi faceti rau nici mie nici la medicul care va invata de bine!!

    4
    2

  • Calin Vlad pe 24 Feb 2013, 23:06
    Deja o da-ti in mincioni !!!

    Pe termen lung determina aparitia bolilor cronice pulmonare (bronsita, cancer) --- LA MARIJUANA APARITIA CANCERULUI ?! Voi sunteti pur si simplu retardati si 50% din acest post este o minciuna , marijuana este folosita medicinal in statele unite pt a COMBATE cancerul si multe alte boli cronice !

    6
    5

  • :) pe 17 Aug 2012, 14:44
    lol

    Nimik nu distruge....noi ne distrugem...:)

    3
    0

  • cipa pe 9 Mai 2012, 20:27
    sa mori tu =))

    haai frate lasa-te ca am fost la pregatire, fumasem maria .. si a fost prima oara cand am iesit de acolo repetand ce am invatat ...SI acum le stiu in plm=))

    12
    1

  • mata pe 5 Mai 2012, 13:45
    Marijuana drog ??

    Voi sunteti cu capul...puneti marijuana la un loc cu heroina,cocaina si altele??bai...idiotilor,mai bine ati vb despre tigari si alcool !

    18
    0

  • andrei pe 1 Mai 2012, 22:16
    drogurile

    nu mai speriati lumea lasatine sa vindem marfa

    17
    2

  • andrei pe 1 Mai 2012, 22:14
    drogurile

    nu mai speriati lumea lasatine sa vindem marfa

    14
    3

  • irina pe 7 Apr 2012, 02:37
    droguri

    BAI FRATILOR FUMES DE 8 ANI DE ZILE.AM TRAS COCAINA 6 ANI.CIOCOLATA,MARIJUANA SUNT DROGURI USOARE.CE FACI CAND FUMEZI:BEI SUCURI,MANANCI DULCE,DUPA PUTIN TIMP VREI SA DORMI SI TE TREZESTI VESEL.CAND TRAGI PE NAS COCAINA ETC.BEI ALCOL ,NU MANANCI,NU DORMI.PT.MINE CIOCO SI MARIA NU SUNT DROGURI ESTE CA O VITAMINA CE O IEI INAINTE DE MASA SI SOMN.TE FACA ACESTE DROGURI SA FI MAI ISTET,ITI FACI PRIETENI,VEZI VIATA ASTA DE CACAT CU ALTI OCHI SI ESTI OMUL CU ZAMBETUL PE BUZE.CE MAI VRETI MAI OAMENI BUNI TERMINATI CU PROSTIILE SI NU NE MAI UMPLETI CAPUL CU PROSTI CA ORICUM O LUAM CA PE O GLUMA DE CE?POATE SUNTEM FUMATI.

    17
    3

  • smoke pe 28 Feb 2012, 09:59
    droguri

    bai nene vezi-ti de treaba ta..de 4ani fumez si trag km tot ce este pe piata si nu am avut nici o problema si tu vii cu sfaturi din astea...iti dau eu un sfat fumeaza 2,3 grame de iarba si dupa aia vino sa ne dai sfaturi pampleac frekt ce esti....asa k trageti fratiilor pana face poc si nu va mai faceti griji...

    13
    7

  • aka pe 26 Dec 2011, 02:00
    marijuana

    ba auzi nu te mai concentrezi:)) din potriva esti atent,vigilent dak sti sa tio iei dak nu....weed up:X:X:X.....

    10
    1

  • People pe 11 Dec 2011, 11:38
    Droguri

    Dupa vreo 4-5 ani petrecutzi pe la Jilava, Gherla o sa va iasa toate drogurile din cap. Numai bine!

    9
    4

  • Corina si Dani pe 24 Nov 2011, 11:10
    LSD heh..

    LSD-ul este un drog destinat celor cu o inteligenta mai ridicata. Iti deschide mintea, si iti schimba modul de a gandi in viata. Realizezi lucruri incredibile despre viata.. in fine. Cat despre cocaina,amphe etc. astea-s pentru toti cocalarii si magnatii..in fine. Respect Marijuana appo! Si mai cititi si voi, mai documentati-va chiar de pe internet despre fiecare drog in parte, din forumuri de specialitate ~ sau site-uri neutre macar, in tema. De-ati stii si engleza, si cum se foloseste Google-ul..

    10
    4

  • sa pe 25 Oct 2011, 10:11
    sda

    asdas asdaskjiojnokpo saiou dosa dsadioasjdpasasdassadas

    1
    7

  • anagnoste pe 19 Aug 2011, 10:26
    DROGURI

    TRE SA AI GRIJA MAI ALES CAND ESTI IN ELE CE VORBESTI SI CU CINE VORBESTI CA LA ELE ZICI MULTE PROSTI PE CARE U LE CREZI FIIND REALE DAR NU SANT ADICA VEZI VIATA ROZ SI MINTI LA ELE SI NU E BINE DELOC TE IA LUMEA IN RAS SI ASTA VREA TOATA LUMEA SA RADA DE UNU LUMEA NU STIE SA FACA BINE DOAR RAU MAI ALES CAND ESTI IN ELE NU ITI SPUNE NIMENI CA NU E BINE CE FACI DOAR MAMA TA SI CU SOTIA CARE EA POATE SA ALEAGA INTRE TINE SI ALTCEVA DAR MAMA E SINGURA CARE VA RAMANE LANGA TINE PANA LA CAPAT .AM VAZUT CU OCHII MEI LA O CLINICA DE DEZINTOXICARE CREDETI-MA SI M-AM SPERIAT F TARE CUM POT AJUNGE UNII OAMENII FARA SA ISI DEA SEAMA.DACA ITI RECUNOSTI GRESEALA DUPA ELE SI ITI PARE RAU CA AI FACUT-O SI INCERCI SA ITI RESCUMPERI GRESEALA FATA DE CEI CARE I-AI RANIT INSEAMNA CA NU AI PICAT PRADA DROGURILOR SI STI CE E BINE SI CE RAU.FINISH

    1
    3

  • anagnoste pe 19 Aug 2011, 10:18
    DROGURI

    cred ca drogule ceva care nu te poate schimba daca u esti tare chiar daca mai o faci cand te imbeti sau stiu eu o data pe an sau la sase luni nu cred ca esti dependent dar nu zic ca e bine cea ce faci sau ca ar trebuii s-o faci cand ai nebuneala la cap.daca poti sa te abtii chiar si atunci cand altii o fac langa tine inseamna ca nu esti dependent si ca ai un caracter foarte tare si poti sa spui nu.asta e daca mai pici cate o data in ele ce vrei se mai intampla.dar sa nu exagerezi oricum nu e bine

    1
    0

  • alexx pe 16 Aug 2011, 17:51
    Marijuana

    ba deci nust dar fumez marijuana de vreo 4 ani ,si pot sa zic ca nu am avut nici odata probleme ,sa ajung pe la spitale,comentarile unora sant aberatii in legatura cu consumu de marijuana ,inafara de coca ,heroina,extasy,lsd, care sant periculoase rau lasatile la o parte si smoke iarba frate pana iti creapa capu ca nai nici pe dracu ;) ziceti pass la pastile siringi si restu ce iti inplica riscu de a ajunge un sclav si sa dormi cu catzei abandonati .

    8
    0

  • B3B3 pe 25 Iul 2011, 15:01
    acest video explica toata treaba.....

    urmariti acest documentar si o sa aflati tot adevarul http://documentare.digitalarena.ro/istoria-marijuanei-2007/

    1
    0

  • Florin pe 29 Iun 2011, 01:22
    marijuana

    bai nene cum poti tu sa ne minti in halu asta cu marijuana si cu cocaina hero lsd etc... eu am consumat tot ce este posibil.. de la marijuana pana la extasy.. imaginativa ca ar trebui sa fiu prin spitale cu inima si creieri praf.. intelegeti toti nu va luati dupa ce scrie pe fiecare site ca si asta... aici ie rezultatu unui om care a fumat iarba si nu a stiut sa se simta bine(sia luat film cu paranoia) asta ie toata vrajeala ... si partea cu bataile inimi... mai omule bun cum sa spui ca iti cresc bataile inimi de la marijuana ? :)) sau devi ipotent... eu cred ca tu ai consumat etnobotanice..... ;) sati explic cum sta treaba . Totul ie in mintea ta... un om obisnuit care na fumat niciodata poate consuma 10 grame de iarba fara sa i se faca rau sau sa ajunga pe la spitale atata timp cat are cu el/ea prieteni care stiu sa se simta bine ...iarba scade riscu de a face cancer.. ie de 100 ori mai buna ca si tigarile/bautura... in primu rand ganditiva ca toti betivani se bat non stop dupa 3 beri... noi care consumam dupa 3 grame nu mai vrem nici sa ne ridicam de pe scaune damai sa ne batem... deci oameni buni bagativa pula in descrierile fiecarui prostanac si faceti ce vreti cu vietile voastre vam pupat

    8
    1

  • S.V pe 28 Feb 2011, 00:13
    Minciunele

    Voi sunteti platit sa bagati panica in cei care nu au consumat niciodata? :))) Eu am consumat, o data pe luna, am avut si pauze de 6 luni, am bagat si o luna zi de zi marijuana, si nici o senzatie de care ziceti voi. Copilasi la culcare, conteaza foarte mult gandirea ta, si cum esti, si unde umbli. Frecventati si voi cluburi renumite, fete frumoase... Miami, Amsterdam...... Va pup pe cei si cele care meritati.

    11
    1

  • george pe 7 Dec 2010, 23:50
    droguri

    drogurile schimba tot,te simti k dracu, cine nu a ancercat sa se fereasca

    4
    3

  • Drogatiiloorr pe 10 Nov 2010, 21:29
    drogati..

    Bai nene deci ce pot sa zic..Nustiu daca e adevarat sau nu pt. ca eu nu folosesc asa ceva.!E clar ca cine s-a apucat de asa ceva inseamna ca are o viata urata rau!Trist ma..!:))=))Drogati ..ba nene cat de prost sa fii te dai smecher ca te drighezi sau ca fumezi !=))ba copii sunteti ba frate

    4
    13

  • wtf pe 15 Oct 2010, 08:46
    nici LCD

    nici lcd nu provoaca dependenta

    11
    2

  • Koka pe 19 Iul 2010, 16:57
    droguri

    am un prieten care ia de vreo 6 ani...de toate, in afara de heroina si LCD...cum pot sa aflu in ce stare e?daca trebuie internat? daca e intr-o stare grava?

    0
    4

  • alex pe 4 Iun 2010, 13:41
    despre marijuana

    parerea mea e ca toti care ati citit ce scrie la marijuana v-ati pus nijte idei proaste despre... cat pt cel care a facut chestia asta ii recomand sa mai citeasca o carte sau doua.... 1. faza cu concentratu ce scrie mai sus, parerea mea e ca e total eronata, bai frate fumez ganja de 2 ani si chiar inainte de examene la facultate fumez, de ce? pt ca pot sa ma concentrez de 100 de ori mai bine, cu condusul, nici nu poti sa iti dai seama cat de atent esti in trafic si ce reflexe poti sa ai, 2. cancer pulmonar ?????? :O De la Iarba... aici poti sa mai citesti in carti si documentare despre iarba,,,, faza e ca "iarba" impiedica in primul rand extinderea celulelor cancerigene in corp, le blokeaza pur si simplu sa nu se dezvolte.... impiedica cancerul pulmonar, de prostata si cancerul de piele... 3.partea de final sunt unele chesti adevarate ,,, dar faza cu nelinistea ???? tu cel care ai scris asa ceva ai fumat vreodata iarba ? te linistes-te efectiv... nu stici ce vorbiti... http://www.youtube.com/watch?v=iHL-X54w6Bw lasati tutunul pe care scrie ca mori de cancer lasati alcoolul ca in timp de la alcool ajungeti legume, zi pro marijuana !!! si marijuana nu e un drog cum sunt celelalte... cocaina=moarte extasy= moarte lsd=moarte hero=moarte, etc etc.... marijuna = MEDICAMENT !!!

    8
    2

  • alexandra pe 1 Iun 2010, 16:05
    iarba

    bai copii nu mai aberati fratilor plm fumez de 3 ani jumate si e foarte ok zilnic adica inafara de prajala tipica nimic mai mult am prieteni davisti si moloz la tava nu sunt nici pe departe cum zic astia , ei povestesc din ce aud si deduc si ei. Fara nici o caterinca daca vreti sa vedeti ce se intampla incercati da nu dava restu pro! heroina chiar provoaca dependenta blana si e trist. restu de la mescalina la key si de la key cox de la cox la extasy ... speed poppers ... etc sunt foarte ok din proproa experienta dar cel mai chill e verdele e trist fara . pace.

    8
    2

  • marian pe 26 Mai 2010, 16:04
    drogurile

    Drogurile distrug tot(chiar si cele mai ``slabe`` )... va spun asta pentru ca timp de 2 ani am fost dependent(luam orice imi permiteam)... drogurile inseamna autodistrugere......atat psihica cat si fizica.... chiar daca vei renunta la ele , nimic nu va mai fi ca inainte...NU SE MERITA!!!

    6
    2

  • alex pe 1 Mai 2010, 02:43
    maria.

    legalizati-marijuana.ro .... gasiti foarte multe chestii, si sincer.. nu e cum ai descris tu toate "drogurile" alea..mie-mi place sa fumez iarba, nu de alta dar am o stare de spirit extraordinara... perfecta pentru o sambata seara! :) ps; weed up!

    7
    2

  • alexa pe 7 Mar 2010, 02:51
    cocaina

    eu cred ca in mare parte chestia asta cu dependenta depinde si de autocontrolul fiecaruia din noi ,de natura corpului nostru ...cum gasim in toate referatele despre droguri totul vine de la psihic.asa ca va dau dreptate tuturor..sunt persoane care au o rezistenta mai mare si nu devin dependente imediat(dar trebuie sa fie constiente ca,corpul este oricum e afectat) si persoane care din contra sunt ft ”slabe”.

    0
    4

  • eM-z | Toxic pe 17 Feb 2010, 03:40
    marijuana

    Ba frate si eu am bagat cateva gr...dar sa`mi bag ...... de am avut vreo senzatie din ce ai descris u akolo...si nici de la ecstazy nu am avut decat dureri de cap asa ca nu mai vb in plm voi de 1 de alta sau de ce auziti de la alti tampiti...vb in pnm de realitate cand bagi asa ceva atunci sa vi sa`mi spui u mie de compozitie si de efecte....Si am o intrebare care stiti sigur...cu cat se mai vinde fratilor "jointu" dar sa fie hhibrid.....

    3
    0

  • Giulisha pe 8 Feb 2010, 22:11
    nu devii dependenta decat daca vrei...

    poi eu stiu ca daca nu vrei sa mai iei nu o mai faci si gata....am fost in aceasta postura si am zis nu dupa ce am tras de cateva ori....si dca nu vrei sa mai tragi nu o mai fci si gata...

    3
    1

  • lidia pe 26 Oct 2009, 22:08
    in combinatie cu alcool

    ba fratilor, nu e aiureala totala...un prieten al meu a combinat maria cu alcool si a ajuns in coma...DO IT CAREFULY

    3
    3

  • sd pe 26 Oct 2009, 09:20
    :))

    bagi has nu vrei sa le lasi, bagi marijuana,...le-ascunzi peunde poti sa nu le vada mama.... ;)

    5
    1

  • dorel pe 19 Oct 2009, 11:51
    e de ras

    wa de ce vorbiti daca nu cunoasteti..?? eu fumez de 2 ani de zile asa ceva si bag in fiecare zi si la fiecare 1 luna de zile fac pauza si nu am acel lucru numit dependenta asa ca nu vorbiti aiurea si pastrativa comentariile voastre de cacat pentru voi..:|X(

    4
    1

  • Bogdan pe 19 Sep 2009, 13:01
    Nu inteleg !

    Cum poate cineva sa isi spuna parerea referitor la ceva ce nu a consumat ci doar asa a citit sau auzit ? Subscriu "Consumand droguri in combinatie cu alcool, viata ta este pusa in pericol. Oricand poate surveni moartea!" Nu am auzit sau citit nicaieri si nicodata ca cineva a decedat/murit de la chestia asta.+ca zilnic mor n' persoane de la cancer provocat de la tigari pe cand de mla marijuana nu a murit nici macar 1 % fatade consumatorii de tutun.

    4
    0

  • vasy pe 15 Aug 2009, 23:04
    :)))

    prostii la consumatori de dava se poate duce cu asemenea comentarii da la mn nu mai intai excludem iarba canabis hasis canepa si toate drogurile care se fumeaza exluzand heroina si LCD nau efectele pe care leati enumerati mai documentativa am cv ani de cand tot ma documentez si iaute cu ce vine ia pe net:))))))))) bun comentariu de mai sus trageti cat puteti si aveti grija sa va prinda hepy:)))

    2
    1

  • marsh cu minciunile pe 20 Iul 2009, 15:24
    LOL

    Vrajeala obosita la marijuana!!!! Ai incercat sa vezi efectele...ce imi plac astia care vb din ce au citit pe net. NU MAI MINTITI AIUREA... UITATI_VA LA DOCUMENTARE( The Union).. sa vedeti acolo adevar.... nu va mai sufar cu minciunile voastre

    3
    0

  • Bsk pe 16 Iul 2008, 03:41
    hahaha

    wtf ? ce-s astea ? :)) e adv k la marijuana ai halucinatii ?:)) ai incercat tu sa vezi ? :)) vezi k nu e nici o halucinatie e doar o alterare a perceptiei vizuale...adik percepi lucrurile altfel deci nu sunt halucinatii

    6
    0

  • icekiss_4all pe 15 Apr 2008, 23:40
    vointa e pe primul plan

    dak nuare vointa nu ai cum sa reusesti u sincer!vb cu aceea pes si poate rez ceva!bafta!

    0
    3

  • icekiss_4all pe 15 Apr 2008, 23:39
    evitati!

    eu am avut prb o perioada cu marijuana,am crezut nu nu creeaza dependenta dar m-am inselat!am avut grija sa rennt inainte d a fi kiar f tarziu!din kauza anturajului,a stresului zic eu fumam in fiekre zi!evitati tentatia sincer nu sunt bune la nimiccccccccccc!!!!!!!!si pierdeti si prietenii adevarat pe langa mult altele1

    2
    2

  • miluca emilia pe 15 Apr 2008, 10:28
    marijuana

    cum sa determini o persoana sa renunte,daca EA nu vrea?

    9
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod