Rochia 'răzbunării'. Ţinuta sexy purtată de Prinţesa Diana după despărţirea de Prinţul Charles

Prinţesa Diana a fost una dintre cele mai influente personalităţi britanice ale secolului trecut, dar şi un exemplu de stil şi eleganţă.
Încă de la căsătoria cu Prinţul Charles, din iulie 1981, Prinţesa Inimilor, aşa cum este cunoscută, a devenit cea mai populară membră a Familiei Regale Britanice. Ţinutele purtate de-a lungul anilor de Diana sunt emblematice, dar una dintre ele s-a făcut remarcată în mod deosebit.

În anul 2013, zece dintre rochiile purtate de Prinţesa Diana au fost scoase la licitaţie, iar una dintre ele a ieşit în evidenţă. Este vorba despre "rochia răzbunării", o rochie de tipul little black dress purtată de Diana la o petrecere din vara anului 1994, desfăşurată la Serpentine Gallery.



Uimitoarea ţinută, diferită de stilul obişnuit al Dianei, a fost creată de designerul grec Christina Stambolian.
Atunci când creatoarea de modă i-a propus rochia Prinţesei Diana în seara evenimentului, acesta a fost îngrijorată că ţinuta ar putea fi prea îndrăzneaţă.

Dar seara petrecerii nu era una obişnuită, iar decizia Dianei de a purta acea rochie sexy va intra în istorie nu doar ca un simplu exemplu de ţinută elegantă purtată de o membră a casei regale.

Christina Stambolian a dezvăluit că rochia fusese creată special pentru Diana cu trei ani înainte de momentul în care a fost purtată pentru prima dată, dar Prinţesa s-a temut să o poarte în public, până în celebra seară din iunie 1994.

Motivul pentru care Diana a decis să poarte acea rochie la petrecerea desfăşurată la Serpentine Gallery a fost unul personal, cu implicaţii profunde.
În aceeaşi seară, Prinţul Charles a recunoscut public că a avut o relaţie extraconjugală cu Camilla Parker-Bowles, cea care îi este în prezent soţie.


În loc să poarte o ţinută care să nu atragă atenţia, Prinţesa Inimilor a decis să opteze pentru faimoasa rochie neagră mini, mulată, cu umerii goi. Diferită faţă de stilul său obişnuit şi complet nepotrivită pentru standardele vestimentare impuse unei membre a familiei regale, rochia a atras toate privirile, iar Diana s-a bucurat de atenţia primită. Prinţesa de Wales a zâmbit întreaga seară, părând să se bucure că a scăpat de constrângerile vieţii de membru al familiei regale.

Potrivit The Tlegraf, Diana plănuise iniţial să poarte o ţinută Valentino, dar s-a răzgândit după ce casa de modă a anunţat acest lucru printr-un comunicat de presă trimis înaintea evenimentului.
Fostul său stilist, Anna Harvey, a dezvăluit că Prinţesa îşi dorea să arate "de milioane", astfel că Diana a decis să poarte rochia îndrăzneaţă a designerului Christina Stambolian.



Faptul că Diana a ales să poarte o rochie sexy în seara în care Prinţul Charles a confirmat public aventura cu Camila a fost considerat de numeroase persoane drept un gest de răzbunare. Acesta este motivul pentru care faimoasa rochie a primit denumirea de "Rochia răzbunării" din partea casei de licitaţie care s-a ocupat de vânzarea în anul 2013 a zece dintre cele mai faimoase ţinute purtate de Diana.

"Am numit-o 'Rochia răzbunării'. A purtat-o în aceeaşi seară în care Prinţul Charles a mărturisit aventura cu Camilla.
Diana avea planificat un eveniment public la Serpentine Gallery şi în timp ce altcineva ar fi spus 'nu pot să fac faţă acestei seri în public', Diana şi-a făcut prezenţa în acea rochie, arătând absolut superb. A făcut astfel o declaraţie majoră chiar în acea clipă
", a declarat şeful casei de licitaţie care s-a ocupat de vânzarea rochiilor deţinute de Prinţesa Diana.
   
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod