Vreau sa devin designer vestimentar!

Maria Lucia Hohan - de la Milano, la Bucuresti


A facut scoala la Paris. Mai precis a absolvit LISAA (L'Institue Superieur des Arts Appliquees Paris), iar inceputurile carierei sale sunt inregistrate in atelierele Kirzia, unde a lucrat ca ilustrator sub indrumarea Mariucciei Mandelli.

"Am aparut intr-un context economic care ne ajuta foarte mult sa ne dezvoltam. Eu am inceput in 2003, in septembrie. Atunci contextul era foarte - foarte diferit fata de 2008. Sunt absolventa unor studii de design, practic am plecat dintr-un liceu de studii teoretice, in anul 1998, cand visele oricarei persoane care voia sa faca fashion design erau spulberate de la inceput, pentru ca nu exista aceasta meserie".

A absolvit facultatea la sectia "Designer textil" si, in acel moment, nu avea decat doua posibilitati: fie sa ramana la Paris, fie sa se intoarca acasa. "Sunt atatea povesti pe care as putea sa le spun despre colegele mele care au ajuns in garderobele unor designeri renumiti sau la numarat nasturi, foste colege care si-au pierdut personalitatea pe care cred ca nu si-au regasit-o nici acum", spune Maria Lucia Hohan.

"Am plecat apoi la Milano, pentru ca am vrut abordez acest comercial pe care il gasesti la italieni. Trebuie sa spun ca am avut mult noroc, a fost foarte simplu pentru mine. Am trimis zece CV-uri, am facut un catalog cu proiectul meu de diploma din Paris. In Italia m-am intalnit cu un agent de moda, prin intermediul caruia am ajuns la un showroom de moda din Milano. Aici, am intrat ca asistenta la Gilli unde nu faceam nimic. Cu siguranta, nu invatam nimic de acolo si am plecat".

In anul 2003 isi deschide propriu atelier in Bucuresti. Si-a angajat o croitoreasa care, asa cum este normal, a intrebat-o in prima zi ce urmeaza sa lucreze. "Eu nu stiam sa fac haine. Facusem o scoala de design, dar asta nu inseamna ca stiam sa fac haine. I-am zis sa facem un taior. Si m-a intrebat cum vreau sa-l fac, enumerandu-mi mai multi termeni de care nici nu auzisem. Dupa un un am invatat ca se pun fermoare la rochii, dupa alt an am invatat ca fermoarele se termina in mos si baba si ca, in general, camasile au nevoie de nasturi; am aflat o gramade de lucruri. Cand am iesit din scoala de moda, stiam sa le desenez, dar nu stiam ca exista si un aspect practic al hainelor", spune Hohan.

Creatoarea nu a fost foarte optimista in ceea ce priveste accesul pe piata in acest moment, avand in vedere ca exista o concurenta foarte mare. "Atunci nu existau foarte multi, am avut sansa sa fie piata goala si sa ne dezvoltam foarte rapid, pentru ca nu aveam concurenta".

Daca vrei sa iti construiesti o cariera in fashion este bine sa inveti si din exemplele prezentate mai sus. In plus, in continuare, iti voi oferi cateva exemple de scoli renumite in Europa, in acest domeniu.

Bunaoara, in Italia poti aplica la:


Moda franceza s-a afirmat si pentru ca are urmatoarele institutii de invatamant:


Modea Paris
Parson Edu
Esmod

De asemenea, poti afla mai multe despre scolile de moda din Franta accesand site-ul France 24.com.

In Anglia, poti aplica la urmatoarele institutii de invatamant de profil:


University of Art London Central Sants Martin
Chelsea College of Art and Design
London College of Fashion

Sa nu uitam si de:


Instituto Europeo di Design - Barcelona

 

Comentariile 51-87 din 87

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marina pe 2 Apr 2010, 13:54
    cat de prosti sunteti toti

    pai voi credeti ca asa usor poti ajunge stilist? aici depinde tot de cunostintele pe care le ai asi de bani ci nu de talent , pt ca talent are oricine sa deseneze pe hartie si sa creeze ce ai sta in imaginatie , dar foarte putini au si posibilitatea sa ajunga mai departe si asta depinde doar de bani si de relatiile pe care le ai clar

    5
    13

  • elena pe 10 Mar 2010, 21:43
    despre talentu meu

    sunt o simpla fata si am virsta de 15 ani si miasi dori sa pot sa ajunge dizainar vestimentar . de mika am participat la diferite concursuri de deseni si acuma sunt in liceul de arta din craiova ,, Marin sorescu'' in clasa a 8 a si asi vrea sa pot ajunge dizai pt k imi place foarte mult meseria dumneavoastra . dar mama nu are posibilitatea sa ma tina in aceasta scoala k investesc foarte multi bani k nu am posibilitati materiale pt k nu am decit pe mama si o sora care e mai mare si de aceea nu am posibilitatea sa mai continui scoala . si miar placea dak ati putea sa ma ajutati sa ma luati sub aripa dumneavoastra k sa pot sami indeplinesc visul .

    3
    12

  • laura_scumpik pe 28 Feb 2010, 15:24
    iubirea invinge

    sunt o fata si am 15 ani,am un prieten de varsta mea numai k problema e k ai mei nu sunt de akord sa am un prieten d la varsta asta si im itot spun sa tremin scoala apoi pot face ce vreau...ce sa fac tin ffff mult la el nu ma pot desparti de el nicicum stiu k ma iubeste f mult si eu pe el si avem 5 luni impreuna.oare vom reusi sa ramanem pt totdeauna impreuna?

    2
    11

  • laura brunetzika pe 28 Feb 2010, 15:20
    cum pot devei designer vestimentar?

    sunt o fata dintr-un sat apropiat de timisoara si imi place si ma fascineaza designerul.problema k k imi doresc f mult dar nu stiu cum sa reusesc sa devin...

    2
    7

  • petre mihaela pe 19 Feb 2010, 22:30
    as vrea sa urmez ceva in legatura cu designer vestimentar sau in modeling

    Pot spune deja ca sunt o mica creeatoare de moda:D inca de mica imi placea sa fac imbracaminte la papusi din niste material ramas de la bunica mea ea fiind croitoreasa.In scoala generala profesoara mea de desen vazand ca am talent la desen ma luat la concursuri unde am castigat si premii( I-II) ,placandu-mi moda am inceput acasa sa-mi fac diferite schite de haine ...As dori sa urmez o scoala de designer vestimentar ori model deoarece aspectul fizic ma ajuta pt ,dar nu numai asta este necesar si am calitatile necesare pt un designer vestimentar .Acum desenez in timpul liper schite ,pasiunea mea ramane tot aceea de a fi in pas cu moda tot timpul:D Am fost la diverse case de moda :| nu dau nume...unde pot spune k a fost o teapa ,iar asta ma dezamagit umpic . Acum am 16 ani spuneti-mi ce pot urma in leg cu asta.Multumesc!

    0
    7

  • Alle pe 16 Feb 2010, 17:35
    Si eu vreau sa devin designer

    Am 14 ani,fac 15 in cateva luni si sunt pasionata de design vestimentar, am o intreaga colectie gata facuta:) imi place foarte mult sa creez haine dar in special pantofi, imi ies mai bine. M`am decis sa incep sa le fac si din realitate, adica sa cumpar material si sa imi fac singura hainele si eventual daca is bine sa le vand pe net. Sper ca voi reusi sa fac ceva de calitate si frumos care poate ma va face si pe mine cunoscuta. Pupici pt toti de la Alle.. daca vreti sa vb cu mn id`u este: lexa_serban@yahoo.com

    0
    5

  • designer J pe 15 Feb 2010, 15:35
    sfat

    buna la toti! am ajuns din gresala aici dar fiind din domeniu am stat si am citit din curiozitate tot ce sa scris.nu pot da un sfat care sa fie valabil pentru toti ,va pot raspunde la fiecare dupa ce imi scrieti pe email ce va intereseaza.jean_design@yahoo.com . cit despre D-soara TEO care va dat un raspuns destul de dur si transant,cam are dreptate insa a mai omis unele lucruri ce difera la fiecare persoana in parte.si eu am incercat in acest domeniu si inca mai incerc,nu am studii universitare ,am facut doar un curs de design pentru ca am avut o situatie sociala grea la vremea cind am descoperit aceasta pasiune pentru moda.azi nu pot spune ca am reusit dar am avut satisfactii.tot ce va pot spune acum este ca trbuie sa stiti foarte bine la ce va inhaimati.ESTE FOARTE GREU si pe parcus s-au dupa mult timp unii dintre voi vor fi dezamagiti pentru ca nu au ajuns acolo unde doreau.tot ce va recomand acum sunt scoliile in ordinea lor si daca aveti posibilitate ,cursuri la scoli de moda din strainatate ex. anglia,italia.succes

    0
    5

  • Yves Candy pe 12 Feb 2010, 23:01
    Fashion designer

    as dori va rog frumos sa stiu cum pot sa devin un designer adevarat ,eu am deja cateva rochii si zeci de idei de haine pentru barbati si idei de accesorii pentru barbati dar,din pacate nu am experienta si nici studii,deocamdata am decat 17 ani. Daca se poate sa ma ajute cineva ar fi nemaipomenit va rog mult de tot sa ma ajutati.Chiar imi place sa creeez lucruri noi care nu cred k au mai fost facute pana acum.

    1
    1

  • tia pe 28 Ian 2010, 15:09
    design vestimentar.

    si eu imi doresc enorm de mult sa devin designer vestimentar,sa am o casa de moda a mea unde eu sa creez tot(nu sa am angajati care sa faca asta..si aici ma refer strict la schihte.)anul acesta termin scoala generala si vreau sa ma duc la liceul de arte plastice Nicolae Tonitza la sectiunea design vestimentar.appoi sa urmez o faculate in domeniu.nu sunt paralela nici cu croitoria pentru ca bunica mea este croitoteasa si am mai aflat cate ceva de la ea.destul de multi oameni mi-au zis ca am un talent mare si ca pot cu munca sa ajung cineva mare in lumea modei.eu la inceput ma gandeam sa ma fac model si dupa sa designer vestimentar.cu scurt timp in urma a mai aparut o cale.sa ma ma duc in strainatate si sa urmaz studiile acolo de la bun inceput.dar nu stiu ce sa spun.era vorba de Australia si nu stiu cum e cu moda acolo.dupa facultate eu vreu sa merg afara dar nu in australia,in america.sper ca tot planul meu sa imi reuseasca si sa imi realizez visul. tia.vampire@yahoo.com

    2
    2

  • Teo pe 20 Ian 2010, 11:20
    Aviz tuturor aspirantelor /aspirantilor la meseria de designer vestimentar!

    Sunt un designer vestimentar cu o vechime de circa 10 ani in aceasta meserie, (conduc un departament de creatie cu inca alti 3 designeri) si cu inca 7 ani mari si lati de pregatire educationala in acest sens. Permiteti-mi sa imi exprim si eu o parere si totodata sa va ofer un sfat tuturor acelora care aspira sa faca o cariera in acest domeniu, deoarece am ramas siderata de ineptiile pe care le-am citit, unele justificabile prin prisma varstei fragede a acelora care le-au scris, iar altele impardonabile datorita gradului mare de auto-suficienta, ignoranta si superficialitate duse pana la extrem! Dragelor, moda este in egala masura arta si bussiness. Ca sa deveniti designeri vestimentari, aveti nevoie de studii de specialitate, singurele capabile sa va consolideze si dezvolte talentul, asta in cazul in care el este real (si aici va rog lasati auto-aprecierile, acestea le vor face altii!), iar cand spun asta, ma refer la un liceu si apoi o facultate de arte plastice, respectiv sectia de arte decorative si aplicate - design vestimentar. Evident ca sa accedeti in aceste scoli trebuie sa promovati examenele de admitere aferente, apoi urmeaza etapa lunga si asidua de scolarizare, dezvoltare si perfectionare, care cuprinde mult mai multe domenii, incepand de la studiul temeinic al desenului, anatomie artistica, trecand prin istoria vestimentatiei, istoria artei, estetica, pictura, compozitie, tipar... si lista ar putea continua. Tot acest proces presupune efort sustinut, dedicare si persuasiune. Apoi urmeaza absolvirea si abia atunci puteti spune: "vreau sa devin designer vestimentar!" Veti trage linie si marea cursa a carierei de designer va incepe abia cand ati trecut peste aceste etape, iar transformarea "magica" de peste noapte intr-o "creatoare de moda" (ca deh, toate anti-talentele din ziua de azi se trezesc subit cu veleitati de creatoare...:( ) se va face treptat, anevoios, cu multe sacrificii, dar si multe satisfactii, cu un spirit si elan creator, asezonate cu o tona de pasiune. Va veti angaja la inceput la un mic atelier, veti invata sa lucrati si sa relationati cu materialul, sa dezvoltati o idee si sa o duceti pana la un produs finit, apoi treptat, dupa ce veti depasi faza in care va veti admira singure desenele acasa oftand in sinea voastra cat sunteti de talentate, dar nimeni nu vede si nu apreciaza...veti trece o treapta mai sus, apoi si mai sus, ajungand sa va va lansati singure pe piata, brand-ul vostru mult visat... si povestea voastra de succes sa vi-o puteti depana la "Duminica in familie"........ dar daca toate astea vi se par o corvoada si mult prea mult pentru timpul vostru pretios, atunci va raman doua variante, voi alegeti: 1- va luati gandul de la maretul vis de a deveni "creatoare de moda" imediat ce ati citit aceste randuri (80% dintre voi o veti face si bine faceti!) 2- cautati asiduu si poate chiar gasiti un fotbalist din liga A sau B cel putin, il cuceriti si il convingeti sa va sponsorizeze de o "casa de moda", suma in care intra parada de moda de lansare cu staif unde va veni "crema" societatii (oricare societate ar fie ea, fotbalistico-manelisto-snobisto-kitschurista) maaare amatoare de sclipici si poleiala, plus spaga ptr 2-3 aparitii televizate la TV in cateva emisiuni obscure cu raiting sub 0,2 si gata, ati devenit celebre si mari creatoare de moda! Simplu, nu? eu va multumesc pentru atentie si orice ati face, va doresc mult succes! :) Teo

    14
    2

  • sofy pe 17 Ian 2010, 12:11
    designer si moda=*

    sal,,sunt sofy am 18 ani,iubesc tare moda,si totul ce e nou,as putea sa devin designer vestimentar si ce e legat cu moda,iubesc sa le dau exemple prietenelor ce stil le merge,cam asa ceva,imi doresk sa incep de la zero, =))))) dar ma inpedika una imi trebu ajutor,va rog ajutati'ma, frosea_c@yahoo.com

    4
    1

  • stefy97 pe 15 Ian 2010, 22:12
    designer=pasiunea mea

    Hi.eu sunt Stefy si am 12 ani.mi-ar placea sa ajung designer si asta pun pariu ca o sa se intample,doar dak nu cumva m-ar impiedica o alta pasiune.stiu sa desenez,mai ales haine am multe schite dak sunteti interesati de asta .....contactati-ma pe id-ul de mai sus :D ma bucur ca vam cunoscut si raspunus de la m pentru alex este:nu ,nu poti sa faci nimik in viatza fara facultate(ma refer de profesie)poti sa ai doar meserii fara facultate exemple:vanzator,tamplar etcetera.....s.a.

    0
    1

  • bebe pe 13 Ian 2010, 14:22
    incercarea moarte nu are

    intr-adevar, incercarea moarte nu are. referitor la o intrebare de mai sus; nu poti deveni designer afra studii in domeniu, pur si implu nu ai loc mai ales in romania de asa zisii designeri si creatori de moda de-ai nostrii care desi nu au nici un studiu in domeniu ei se cred mari si tari. iar ca sa faci o facultate, mai ales in bucuresti ai nevoie de f multi bani, nu pt materiale gen coli si creioane si culori profesionale, ai nevoi e de bani pt a plati spaga ca sa intri la facultate. dar asa cum am mai spus incercarea moarte n-are sisi pana la urma nu moare nimeni daca incerci doar ramai dezamagit si s-ar putea ca talentul sa ramana undeva in urma la fel ca in cazul meu, si sa nu mai pui mana pe creion sau pensula doar pt ca ti-a fost refuzata odata sansa la a-ti indeplini unj vis, dar asa se intampla la noi in romania.

    0
    1

  • cornelia pe 11 Ian 2010, 20:29
    vreau sa devin designer

    buna eu am 12 ani si vreau sa devin designer chiar de la varsta asta creez diverse haine cred ca am talent si ma pricep chiar vreau si imi place sa fiu creeatoare de moda ma puteti ajuta va rog? cornelia_cristina2009

    0
    1

  • elena pe 7 Ian 2010, 22:47
    design vestimentar

    sal,sunt elena!am o pasiune pentru design vestimentar, am facut mai multe schite si in prezent urmez un curs de design vestimentar, as vrea daca se poate sa le arat unui profesionist sa imi spuna parerea despre ele.multumesc!!!

    1
    1

  • coca nicoleta pe 7 Ian 2010, 12:52
    despre design

    buna sunt coca,am terminat lic de arta Dinu Lipatti Pitesti promotia 2005 arte plastice si pictura,dar pasiunea mea a fost mereu designul vestimentar.am obtinut diferite premii pt putinele mele creatii,printre care locul al 2lea la Festivalul Culorile Toamnei Pitesti,2004 dar........fara nimik ajutor m-am resemnat.sunt un om mic intr-o lume mare...hi hi.Succes Voua!cocutzza_10@yahoo.com

    0
    1

  • roberta pe 20 Dec 2009, 18:57
    ce varsta trebuie sa ai ???

    Buna..Ma numesc Roberta ,si am 11 ani,imi place mult sa desenez :rochii,paltaloni,bluze..in general imbracaminte.sunt talentata si imiplace mult sa desenez..si mias dori sa devin creatoare

    1
    1

  • Andreea pe 17 Dec 2009, 18:39
    as vrea sa ma fac si eu designer vestimentar

    Eu sunt pasionata de dizaineri si de desen as vrea sa ma fac dizainar.Nu ca ma dau mare dar eu cred ca am un anumit scop in viata"sa ma fac dizainer "si daca e prea mult sa intalnesc unul. Dar preferatii mei sunt toti,pentru creatiile lor,si le multumesc tuturor CA AU FACUT ACESTE CREATII MINUNATE,SI CA MIAU FACUT SPERANTE CU ACESTE COMENTARIIMINUNATE IN CARE VB FOARTE MULTE LUCRURI INTERESANTE.

    0
    1

  • enache claudia pe 13 Dec 2009, 14:33
    Fac schite Extraordinare de frumoase ...contactati-ma

    Buan srata numele meu este Enache claudia am 25 de ani sunt din bucuresti si imi place la nebunie sa creeez haine sa desenez ... ... astept ca oameni cu suflet bun cei care au experienta si doresc sa ma contacteze nu le va parea rau...sa se gandeasac si la noi cei care nu indraznesc sa iasa in fata ..AJUTATI-NE vreau sa fac meserie din acest hobby. de mare succes ..sigur am sa am succes NUMAI SA VREI SA MA AJUTI

    0
    2

  • marcika_efros pe 17 Nov 2009, 19:00
    designer

    si eu as dori sa devin designer darnin pacte nu stiu cum. Am numai 15 ani si cer ajutor de la un designer adevarat si renumit, dar asta desigur poate se vaintimpla. Dar spre viitor cred ca voi deveni ceva cu vestimentatia.

    0
    1

  • raluca pe 11 Nov 2009, 16:18
    articol prost scris

    Cine a scris articolul asta nu prea a dat pe la scoala de jurnalism, prost de tot facut, numai greseli in el, o incoerenta generala. Iar pasajul asta m-a facut sa rad cu gura pana la urechi: "Creatoarea nu a fost foarte optimista in ceea ce priveste accesul pe piata in acest moment, avand in vedere ca exista o concurenta foarte mare. "Atunci nu existau foarte multi, am avut sansa sa fie piata goala si sa ne dezvoltam foarte rapid, pentru ca nu aveam concurenta"." pai ori era concurenta, ori nu era? bai, ce jurnalisti mananca azi o paine, off

    1
    0

  • ricki pe 16 Oct 2009, 17:21
    as vrea sa devin designer

    Hey!Ma numesc Ricki, sunt baiat si am un vis pe care mi-as dori sa fie adevarat. Am doar 14 ani, dar am inceput sa creez haine pentru mine. Imi place sa modific hainele. Va rog dati-mi un sfat unde as putea sa ma inscriu la cursuri pentru ca am doar 14 ani? Va rog ajutati-ma!!!:D:)

    2
    1

  • vera pe 3 Oct 2009, 22:13
    vreau si eu sa devin designer

    eu am fost impresionata de cuvintele maiestrului......deci faptul de ce eu vreau sa devin designer este ca de mica ma fascinat prezentarile modelelor si eu am incercat ca sa redau citevai modele care dupa parerea mea sunt reusite......mam inclus in acest domeniu deoarece: -imi place sa pictez -imu plac cumparaturile si hainele frumoase de aceea mam hotarit ca nu numai sa imi aleg haine ci shi de ale face.!!!! -ma pricep binisor la desenarea modelelor.... Eu cred ca aceasta profesie mi se potriveste si nu numai atit ci si o admir!!!!

    1
    0

  • diana pe 22 Sep 2009, 22:50
    vreau sa devin un creator desing vestimentar

    as vrea sa reusesc acest vis dar nu stiu cum sunt departe de casa lucrez si as vrea sa realizez si acest vis . A bacaloreatul luat dar as vrea sa devin fara a face o facultate . sau daca as gasi o facultate care as puteauo face stand la comp . timpul pe care il am numi permite alt mod . eu acum lucrez ca badanta in italia an 24 ani nu cred ca voi putea realiza visul . va rog ajutatima ! va rog din suflet! Multumesc !

    3
    1

  • andries alexandra pe 26 Aug 2009, 20:58
    vreau sa devin design vestimentar

    Ciao,am 14 ani si ma numesc Alexandra.Dorinta mea cea mai mare este sa ma realizez in viata pentru a-mi face parintii mandri de mine.Sunt foarte pasionata de pictura,dar mai ales imi place sa desenez haine.lenjerie intima si alte accesorii,ba chiar am niste schite daca e cineva interesat.As vera tare mult ca dorinta mea sa devina realitate.Multumesc mult.Aexandra.

    0
    0

  • elena pe 4 Iul 2009, 15:14
    de ce ai nevoie pentru a crea haine?

    Buna,numele meu este Elena si mias dori sa creez haine.Am multe desene cu diferite modele de imbracaminte atat pentru fete cat si pentru baieti,si am nevoie sa stiu cum le pot crea.De ce am nevoie?,ce imi trebuie pentru a crea haine,inafara de masina de cusut?Am doar 17 ani si deocamdata sunt doar curioasa cum se fac hainele.Daca imi puteti recomanda un curs sau o facultate de design in Bucuresti sau sa-mi dati un sfat.Multumesc mult.Elena

    0
    0

  • alla pe 29 Iun 2009, 00:59
    vreau sa imi continui drumul cu design vestimentar

    Am 19 ani si am terminat liceul de arte plastice Nicolae Tonitza din bucuresti , sectia design vestimentar si mi-am luat atestatul cu nota 10. Acum vreau sa merg mai departe, dar nu stiu de unde sa incep si unde sa apelez. Ma puteti ajuta? ? ? Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc. Alla

    0
    0

  • Flori pe 27 Mai 2009, 13:55
    Varsta e o problema?

    Buna,ma numesc Florentina si as vrea sa devin designer.Am 13 ani si talent.Multe fete mi-au zis ca am multe idei care pot fi puse in practica.Pana si o doamna profesoara mi-a zis ca am aceasta capacitate.Cum pot sa avansez?Sa ma inscriu la liceul de arta din Constanta? Stiu ca sunt cam mica pentru a incepe serios,dar o sa ma bazez pe ceea ce stiu si pe ceea ce pot.Multumesc,astept raspunsuri.

    0
    0

  • Flory(na) pe 15 Mai 2009, 00:04
    imi doresc...dar nu stiu de unde sa incep...

    buna ziua...si eu sunt una dintre persoanele care isi doreste foarte mult sa creeze...problema la mine este ca nu stiu sa desenez,nu imi fac schite inainte de a face ceva...nu am incercat sa fac ceva dupa schite sau tipare...nu pot face la comanda,mi se intampla pur si simplu sa imi vina cheful cand mananc sau...de cele mai multe ori cand invat bineinteles ;)) si rareori in prezenta altora pentru ca nu ma pot concentra.incui usa (stau la camin),imi scot masina de cusut,care are si un nume:"Rubina",ma dezbrac si pornesc doar de la ideea:"fac o fusta",sau "fac o rochita"etc...si incep sa tai pe mine...fac fix ce imi trece prin cap in momentul respectiv.Rubina se supara cateodata,oboseste si ma lasa singura...intrebarea mea este in conditiile in care eu pot crea doar pe mine,daca merita sa sper ca vreodata pot ajunge sa lucrez in domeniul acesta.si inca ceva,imi piere tot cheful daca este cineva langa mine si imi da o idee...si mai e ceva...nu sunt genul care sa se intereseze despre moda in general.ce credeti ca ar trebui sa fac?va multumesc frumos!

    0
    0

  • FetitzaTah pe 14 Mai 2009, 15:43
    vreau sa devin designer vestimentar cu orice pretz

    Buna...am o mika problema.. mie imi place foarte mult tot ce tine de moda si as vrea foarte mult sa devin design vestimentar am doar 14 ani dar deja am multe schitze de imbracaminte dar problema este k sunt din Sebes si nu stiu daca am posibilitatea sa merg in strainatate.. ce sfat imi dati?va rog ajutatzima... as da orice pt a ajunge design

    0
    0

  • mara pe 16 Mar 2009, 16:12
    as vrea sa devin designer vestimentar

    eu am doar 11 ani.mias dori sa devin creatoare de moda chiar acum.M-am apucat sa desenez diverse rochii.rochii de mireasa,bluze,maieuri,fuste,pantaloni,rochii de seara.am diverse reviste burda.!!!

    0
    0

  • Andreea pe 20 Feb 2009, 14:10
    Stilul si varsta

    Stilurile s-au schimbat mai repede ca niciodata si moda a devenit o mare industrie. La aceasta lume(lumea modei) multi aspira. Si eu visez sa devin un designer vestimentar, nu neaparat unul de renume mare, ci unul respectat pentru munca sa. Intrebarea mea pentru voi este, cum poti deveni un designer vestimentar cand ai o varsta frageda(15/16ani) si ai talent si aspirati pentru moda, pentru ce e frumos si feminin, :)

    0
    0

  • Alex pe 13 Feb 2009, 18:59
    designer vestimentar

    Se poate sa ajungi designer vestimentar fara facultate?Cum anume ajungi?

    1
    1

  • ana-maria pe 5 Feb 2009, 19:18
    Talentele inascute ar trebui sa fie apreciate

    Vedem zilnic la televizor diferite "vedete" purtand haine scumpe, dar care nu le imbunatatesc imaginea din punctul meu de vedere. Gandesc ca nu un nume ce rasuna in toata lumea te face mai frumos sau mai cunoscut, si nu inseamna ca un designer al carui nume este mai putin cunoscut nu este mai valoros decat cel dintai. Cred ca trebuie acordate cateva sanse si celor ale caror aspiratii se indreapta spre asa ceva si care intr-adevar doresc sa isi transpuna imaginatia intr-o adevarata creatie. Inceputul este mai greu atat din punct de vedere financiar si multe altele. Si eu imi doresc demult sa ma realizez eu insami, insa am nevoie de o mana de ajutor;) In Romania este greu sa te evidentiezi cand lucrurile adevarat de pretuit sunt puse la coada si poate chiar aruncate la cosul de gunoi. Totusi tinerii adevarat talentati ar trebui sa fie pusi in fata si ajutati;)

    0
    0

  • darie simona pe 27 Ian 2009, 16:26
    vreau sa devin designer vestimentar

    imi place tot ce e legat de fashion insa pasiunea mea sunt hainele-imi place noul si tot ceea ce e diferit,mi-ar fi placut sa imi pot pune in aplicare ideile-am facut doar schite pt ca posibilitati de a crea nu sunt,as vrea sa particip la un concurs in domeniu sau ca cineva sa imi vada desenele pt a ma putea indruma in acest sens,e destul de greu mai ales ca puntul de plecare e 0 si sunt convinsa ca sunt multe de unvatat si multe piedici de trecut. Sunt multi alti tineri care deja au un inceput si totusi e greu,intr-o piata care parca merge dupa un singur tipar.

    0
    0

  • daiana pe 20 Ian 2009, 14:21
    vreau sa devin creatoare de moda

    am doar 13 ani si mias dori sa devin creatoare de moda chiar de akum am inceput sa creez diverse haine imi place foarte mult si sunt foarte talentata .

    1
    0

  • david pe 31 Dec 2008, 16:37
    vreau sa devin designer vestimentar

    Frumoase cuvinte.Par culese dintr-o carte de povesti.In romania zilelor noastre inca nu se poate spune ca avem mari creatori de moda,designeri ,stylisti!Poti sa urmezi cursurile celei mai renumite scoli,moda nu o vei inventa dupa absolvire.Creatori de moda sunt doar 2-3-4 in lume(ex.Coco C care a inventat taiorul).Stylisti?Un stilist le face pe toate:machiaj ,accesorii,haine....Atitudine!Designer este cel care are ideea,face schita si pune mana pe foarfeca --si taie.In stainatate designerul mai are in spate si un cont mare in banca pe langa talent.In Romania exista lohn!Moda din Romania e dictata din afara.Putem schimba asta pt. ca avem multi tineri talentati!Se organizeaza anumite expozitii,prezentari ,concursuri sub pretextul promovarii tinerilor.Eu cred ca toate acestea sunt facute cu scopul de a se inspira ,,designerii,,care organizeaza evenimentele.Poate sunt eu prea rau sau poate realist

    2
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod