Adopta stilul anilor '70

Imprimeurile florale, jeansii largi si evazati si rochiile lungi au fost vedete pe podium. Nu te mira daca le intalnesti si pe strada, pentru ca in aceasta primavara reinvie stilul anilor '70.

Imprimeurile florale, jeansii largi si evazati si rochiile lungi au fost vedete pe podium. Nu te mira daca le intalnesti si pe strada, pentru ca in aceasta primavara reinvie stilul anilor '70.

Cavalli, Dolce&Gabbana, Etro, Pollini, Paul&Joe... se pare ca toti creatorii au mizat pe aceleasi valori: comoditate, culoare si feminitate. Asa se face ca au optat pentru modele care nu urmaresc linia corpului, ci pentru materiale vaporoase, facand din primavara 2008 o reevaluare a anilor '70.

Boema, dar nu exagerat


Moda din aceasta primavara este cea a anilor '70 si se adreseaza mai ales siluetelor feminine si persoanelor care au preferinte rafinate. Astfel se face ca, spre exemplu, creatori precum Diane Von Furstenberg si-au imaginat modele boeme, folosind materiale nobile, precum satinul, catifeaua si matasea.

Daca te intrebi cum s-ar transpune aceasta tendinta pe strada, tot noi iti dam solutia. In ceea ce priveste colectiile pret-a-porter, tendinta anilor '70 este citadina, deci usor de adaptat femeilor obisnuite si simplu de purtat. Cel putin, asa ne asigura stilistii.

Totusi gasim si pentru strada aceleasi croieli si modele ca pe podium: pantaloni largi si cu talia inalta, bluze fara umeri sau cu un umar dezgolit, rochii lungi si imprimate ca cele de la Pucci si Missoni, topuri si rochii lejere.

Pantaloni evazati sau fusta lunga


Da, asta trebuie sa porti, asa ca asigura-te ca detii in garderoba cel putin un exemplar din cele doua elemente vestimentare mentionate mai sus. Daca in toamna te anuntam ca se poarta pantalonii largi si cu talie inalta, trebuie sa stii ca designerii au trasat o line mai generoasa, asa ca, in primavara 2008, evazatii sunt vedeta.

Alege-i pe cei din denim, culoarea albastru deschis. Chiar daca, momentan, nu ii gasesti prin magazinele noastre, trebuie sa te astepti sa intalnesti din ce in ce mai des celebrii jeansi evazati ai anilor '70. Ii poti asocia cu o camasa casual, pentru o tinuta obisnuita. Daca vrei sa-i porti la o petrecere, combina-i cu topuri cu decolteu generos sau bluze usor bufante si fara umeri.

Daca doresti o vestimentatie mai feminina, rochia lunga si fluida va fi prietena ta cea mai buna.

Este alegerea optima, deoarece este comoda si in tendinte.Poti opta pentru o rochie uni sau cu imprimeuri; cu siguranta, tot pe val vei fi!

Daca nu iti poti schimba intreaga garderoba, iti dam un pont: tunica sau rochia-bluza vaporoasa si larga, pe care ai cumparat-o vara trecuta, este inca de actualitate. Pastreaz-o in dulap si poart-o cu incredere ori de cate ori vei dori.

In ceea ce priveste accesoriile, alege margele si bratari din plastic colorat sau materiale naturale ca lemnul, sideful sau coralul. Pe podium, le-ai intalnit la Giorgio Armani si Sonia Rykiel, iar in Romania le gasesti, cu siguranta, la Meli Melo, Mastino si Aldo. Creatorii iti sugereaza sa nu uiti de esarfa.

Poart-o in stil marinaresc ca la Jean Paul Gautier. Indispensabila pentru aceasta primavara este si cureaua din piele sau tesatura.

In ceea ce priveste pantofii, vei fi incantata sa adaugi jeansilor tai evazati sau rochiei largi sandale sau balerini. Daca esti mai cocheta, alege sabotii sau pantofii decupati si cu toc elegant.

Materiale fluide si motive florale


In acest sezon au fost alese materialele care au ca punct forte, fluiditatea. Vei intalni rochii din voal, bumbac, organza, muselina sau matase. Se poarta mai ales materialele naturale si mai putin cele care se muleaza, cum ar fi lycra si poliesterul.

Motivele vedeta ale sezonului sunt cele florale, exotice sau caleidoscopice. Poti opta si pentru haine in degrade, "patate" sau decolorate. Aceasta tendinta provine, evident, din stilul hippie si a fost vazuta pe podium in creatiile lui Matthew Williamson si Diane Von Furstenberg.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bunduc maria magdalena pe 10 Apr 2008, 10:58
    super ok

    nu am nimic de comentat doar ca vreau sa fac parte din echipa dumneavoastra m-i plcut tot ceea ce am vazut pana acum sunt-eti tari

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod