Tendinte in moda sezonului cald, prezentate de Elena Perseil

Tema principala pe care se va merge in sezonul primavara-vara 2010 este cea a anilor '60.
Tema principala pe care se va merge in sezonul primavara-vara 2010 este cea a anilor '60. Sa nu crezi ca stilul anilor '80 va fi dat uitarii, in niciun caz, acesta va fi insa completat de tendintele lansate cu 20 de ani inainte de aparitia lui. Elementele marine, baticurile legate in jurul gatul, sau vestimentatia care te duce cu gandul la Riviera Franceza, toate aceste si multe altele sunt piesele de rezistenta ale sezonului care incepe.

Iata ce ne-a povestit designerul Elena Perseil...

Care sunt diferentele, in ceea ce priveste tendinte, intre sezonul rece si sezonul cald?


Pentru vara ne asteapta o linie chic, franceza, in culori bleu blanc rouge, imagini inspirate de Riviera Franceza, burgheza.

Care sunt must-have-urile sezonului primavara-vara?


In primul rand, in sezonul cald nu trebuie sa ratam tricoul cu dungi sau cu imprimeuri mici, cu ancore. De asemenea, trebuie sa ne achizitionam o pereche de pantaloni cu talie inalta.
Trebuie avute in vedere si pliseurile, care vor fi foarte importante anul acesta.

Se pastreaza tendintele anilor'80, pentru ca in iarna acesta a fost punctul de atractie in moda.


Da. Anii '80 sunt inca in voga, dar vin din spate si anii '60. Talia este foarte marcata, intra in discutie rochiile largi, gen corola si pliurile. Partile care trebuiesc "subliniate" in sezonul cald care se apropie sunt talia si linia umerilor.

La capitolul accesorii, ce nu trebuie sa ratam?


Baticurile mici, legate in jurul gatului, cu imprimeurile specifice anii '60 - ciresele, ancorele. Elementele marine sunt foarte importante in aceasta vara, cat si pandantivele care amintesc de acest lucru.
 

Ce ne puteti spune in materie de culori?


La capitolul culori putem alege fara sa ne temen ca dam gres, albastrul inchis, rosu, dar si albul si bej-ul.

Daca ar fi sa le impartim pe reprezentantele sexului frumos in 3 categorii: adolescenta (15 - 20 de ani), tanara (20 - 35 de ani) si femeia matura (peste 35 de ani). Care sunt alegerile pe care trebuie sa le faca aceste femei ca sa fie la moda in acest sezon?  


Nu stiu daca vorbim, neaparat, de alegeri. Eu cred ca stilurile vestimentare circula intre varste.
Se intampla des sa intalnim tinere care prefera sa se imbrace clasic sic, ca o femeie de 35 ani, dar intalnim si doamne care aleg cu placere topuri sport chic din linia teenager.

Fiecare femeie are momente in care simte nevoia sa adopte un anumit stil si apoi altul, in functie de starile prin care trece la nivel personal.
Asa ca pentru o linie casual, as propune mai degraba un teeshort cu dungi, un jeans larg marinaresc cu talia inalta, dar si unul tip salvar, care este la fel de actual si de sic.

Pentru o linie office, ar merge foarte bine o fusta tulipe, cu talie inalta, camasa larga cu umerii accentuati. De asemenea, se poate merge pe un pantalon cu pliuri, pentru ca sunt interesanti si dau o nota personala. Daca dress codul este mai strict se poate face apel la accesorii care pot fi creative: brose, pandantive, accesorii par.


Pentru zona chic, se poate miza pe un pantalon salvar sau pantalon larg cu talie inalta din matase, asociat cu un maieu simplu din bumbac pentru a sparge un pic linia poate prea sofisticata si pentru a avea un contrast intre mat si lucios, sandalele cu platforme si detalii florale.

Ce a pregatit Elena Perseil pentru sezonul cald?


Pentru sezonul cald am propus un univers feminin, casual chic. Portul cu cafenelele si terasele lui, detaliile marinaresti, vremea placuta a unei dupa-amiezi calde de vara au fost un punct important in universul propus. Matasea, rochiile largi, pantalonul cu talie inalta, salopeta cu pantalon scurt, sandalele cu platforma in culori de alb, abastru, rosu sunt unele din punctele forte ale colectiei de vara pe care am semnat-o. O vara "one summer, this afternoon ..."

 

Un articol de Ileana Voicu Ghinea

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laura cirja pe 27 Iul 2010, 10:17
    rochii in trend

    Foarte frumoase rochiile Elenei! Mai cunosc un designer roman, Adriana Agostini, care are rochii superbe! http://moda-rochiiocazie.blogspot.com/2010/07/adriana-agostini.html

    0
    1

  • ella pe 27 Iul 2010, 01:00
    urat

    este foarte urat cum clasificati dvs in articol cine este tanar sau matur.eu una am 39 de ani si arat foarte bine nicidecum a,,matura,, care s-ar potrivi undeva mult mai sus ca varsta dar nu peste 35, cand multe femei arata chiar bestial de bine .Si sunt convinsa ca nimeni din ,,maturele,,astea nu ar purta asa ceva... mai incercati si cu alte exprimari... pe bune.

    1
    1

  • anonim pe 8 Mai 2010, 18:13
    geryjtumy

    ce uratenii....v-a lasat inspiratia?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod