Pielea obligatorie in viziunea Romanitzei...

Este vorba, bineinteles, de articolele vestimentare din piele. Fie ca este vorba despre o geaca scurta, fie ca vorbim despre pantaloni scurti, acest gen de piese vestimentare nu trebuie sa lipseasca din garderoba noastra in sezonul cald 2010.
Este vorba, bineinteles, de articolele vestimentare din piele. Fie ca este vorba despre o geaca scurta, fie ca vorbim despre pantaloni scurti, acest gen de piese vestimentare nu trebuie sa lipseasca din garderoba noastra in sezonul cald 2010. In plus, designerul ne indeamna sa nu renuntam la gentile supradimensionate, esarfele sau curele care, indiferent de latimea lor, evidentiaza foarte frumos talia, o zona de maxim interes anul acesta.

Care sunt diferentele, apropo de tendinte, intre sezonul rece si sezonul cald?


Nu sunt diferente majore, moda nu se schimba radical de la un sezon la altul, exista continuitate, tendinte care se pastreaza, se accentueaza sau se
estompeaza. As mentiona totusi asimetriile si volanele care sunt limitate acum doar de imaginatia designerilor .

Care sunt must-have-urile sezonului primavara-vara?


In aceasta primavara trebuie sa avem obligatoriu in garderoba un articol din piele, un pantalon scurt sau chiar foarte scurt, o geaca de piele, scurta si cu talia bine marcata (articole pe care insa nu le combinam ci le purtam separat) sau o pereche de blugi rupti.

Si rochiile vor fi vedetele sezonului, de la cele de zi lungi sau mai scurte, cu imprimeuri florale, la cele de seara, mai vaporoase, cu volane, asimetrii sau drapaje interesante.

La capitolul accesorii, ce nu trebuie sa ratam?


In privinta accesoriilor raman in moda gentile supradimensionate, esarfele, curelele subtiri sau mai late care accentueza talia, pantofii cu varf rotund si sandalele fara toc sau cu tocuri inalte (chiar de lemn), platformele purtate (de ce nu?) cu sosete 3/4 sau peste genunchi (amintind de cizmele inalte pe care tocmai le vom abondona).

Ce ne puteti spune in materie de culori?


Primavara va trebui sa o intampinam foarte pastelat: culori neutre sau acele asa zis "nude" - uri, gri, mauve-lila si neaparat alb si crem, de indata ce timpul se va incalzi mai tare. Pentru a ne evidentia putem adauga o pata de culoare: un accent de rosu.

Daca ar fi sa le impartim pe reprezentantele sexului frumos in 3 categorii: adolescenta (15 - 20 de ani), tanara (20 - 35 de ani) si femeia matura (peste 35 de ani). Ce ar trebui sa aleaga aceste femei ca sa fie la moda in acest sezon?  


Nu cred ca impartirea in aceste 3 categorii de varsta ne ajuta foarte mult in a stabili anumite coduri vestimentare. Moda este mult mai permisiva azi, iar granitele nu mai sunt chiar atat de stricte, o femeie trecuta de 35 ani poate purta cu succes pantaloni scurti din piele, tunici military rock, esarfe
sau geci de piele asortate foarte adolescentin.
Bineinteles ca pentru femeia de afaceri nu vom evita in a recomanda tinutele business: pantaioarele sau fusta cu taior, carora le vom accentua umerii sau le vom imbogati manecile cu cute, texturi sau volane.

Care sunt greselile cele mai des intalnite la tinerele din Romania, in materie de vestimentatie?


Nu stiu daca este vorba despre o greseala sau doar de o dorinta foarte mare de a fi la moda cu orice pret, indiferent de talia sau statura pe care o avem, de momentul zilei sau evenimentul la care participam. Fiecare are nevoie de o nota personala, de o "interpretare si adaptare" a tendintelor sezonului la propria personalitate.

Ce a pregatit Romanitza pentru sezonul cald?


Inca nu am pregatit o colectie noua. Proiectul la care lucrez acum este spectacolul "Amadeus ", montat la Opera Nationala Bucuresti - studioul experimental Ludovic Spiess, pentru care realizam costumele lui Mozart si Salieri.


Care este tiparul femeii care poarta tinutele Romanitza?


In general, creez pentru femeile de afaceri care au nevoie atat de tinute sobre, dar si elegante pentru zilele incarcate si calatoriile de business. Aceleasi persoane au nevoie de foarte multe ori si de tinute vaporoase, pretioase pentru nopti stralucitoare, speciale.

 

Un articol de Ileana Voicu Ghinea

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anda pe 22 Apr 2010, 16:42
    haine

    de ce nu dati pe net de vanzare hainele de la casele de moda?

    0
    0

  • O cititoare pe 29 Mar 2010, 23:28
    Virgula buclucasa

    ''Pielea obligatorie in viziunea Romanitzei...'' - fara virgula dupa ''pielea'', ce s-ar putea intelege, oare? Nu vi se pare ca mai corect ar fi ''pielea, obligatorie in viziunea Romanitzei''?

    0
    0

  • bld_lili pe 11 Mar 2010, 09:24
    Imi place Romanitza...

    Imi place ca se poarta foarte mult imbracamintea din piele,am adoptat deja stilul insa trebuie sa ai mare grija cum asortezi imbracamintea din piele cu celelalte haine pentru ca poti parea un pic vulgara.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod