Vuitton, Valentino, Kenzo, Roland Mouret si Yves Saint Laurent...

Valentino a uitat de rosu


Valentino a adus in fata publicului o femeie romantica, o printesa. Multa transparenta, multe printuri cu orhidee, intreaga colectie de primavara/vara 2009/2010 semnata de acest brand este exotica la fel ca o floare tropicala.

La capitolul culori, Maria Grazia Chiuri si Pier Paolo Piccioli - designerii acestei case - au folost din plin galben-lamaie, lila, dar si roz deschis sau bej. Ca si materiale nu au facut rabat de la matase, organza, sifon sau tul, totul vaporos si usor.

De asemenea, acelasi brand propune jachetele tip motociclist, un trend pastrat din iarna, combinat cu fuste scurte. Negrul a putut fi vazut ocazional, in special la rochiile create din sifon de matase, iar rosul, culoarea vedeta a acestei case in toate timpurile, a lipsit cu desavarsire.


Yves Saint Laurent, minimalist si arhitectural


Yves Saint Laurent, a avut o colectie de austeritate, adusa in fata publicului de Stefano Pilati, designerul casei. O colectie minimala si arhitecturala prin excelenta, care vine cu o varianta evoluata a sacoului, care se aseamana din ce in ce mai mult cu cel de la smoching. Pantalonii cu talie inalta, pantalonii scurti cu bretea detasabila in partea de jos, bluzele transparente sau rochiile fara umeri, au fost piesele de rezistenta ale acestei colectii.

Se adreseaza in special celor care nu au un dress code strict la locul de munca, o colectie inovatoare si, in acelasi timp, foarte indrazneata.

Chanel si-a prezentat colectia in fan


In general, lucrurile cele mai importante sunt lasate la final. La finalul acestui articol se gaseste colectia semnata Chanel, o colectie si un spectacol altfel, aduse in fata publicului de acelasi Karl Lagerfeld. Designerul si-a amplasat colectia intr-un mediu rural, iar show-ul proiectat in acelasi spatiu a beneficiat de prezenta mai multor artisti de renume: Rihanna, Prince si Claudia Schiffer, care au pozat fericiti langa balotii de fan.

"Inapoi la natura", pare sa fi zis Lagerfeld inainte de a incepe prezentarea, pentru ca acest lucru s-a intamplat. In afara de decoruri si de spectacolul propriu zis, nimic din ce a aparut pe scena din punct de vedere vestimentar, nu a semanat a... tara. Daca te gandesti la costume populare, gresesti! Lagerfeld ne propune ca in sezonul viitor sa purtam cardigane in culorile porumbului si ale graului, pantaloni scurti din stamba, jeansi din bumbac sau fuste scurte. Sabotii din lemn, cu talpa inalta si cu toc, sunt raspunsul lui Lagerfeld la platforma.

Bluze cu manecile scurte, bufante, rochiile din tafta sau dantele, crem sau negre, piesele vestimentare crosetate, acestea sunt propunerile casei Chanel.

Ingrid Vlasov prezinta la Paris


Pentru prima data in istoria modei din Romania, un creator de la noi va fi prezent la Saptamana Modei de la Paris. Este vorba despre Ingrid Vlasov, care va aduce in fata publicului o colectie inspirata de opera lui Brancusi: "Suntem norocosi pentru ca tinutele lui Ingrid se incadreaza bine in trendul din acest an, care promoveaza acel efect de lenjerie, cu multe zone de transparenta. De asemenea, culorile pe care le-a folosit Ingrid, si anume bej, gri, alb si galben, se sincronizeaza perfect cu directia principala a festivalului", a declarata Alin Galatescu, pentru Evenimentul Zilei.

Pentru a participa la acest eveniment, creatorul trebuie sa fie invitat de Chambre Syndicale De La Haute Couture, care este un comitet al Federatiei Franceze a creatorilor de Moda. "Intodeauna la Festivalul de Moda de la Paris se ajunge la invitatia comitetului Chambre Syndicale De La Haute Couture. Ei sunt cei care isi aleg oaspetii pe care ii invita, dupa care acestora li se cere un dosar cu colectiile pe care le-au prezentat pana la acel moment", a mai spus criticul de moda Alin Galatescu, aflat in aceste zile la Paris, alaturi de Ingrid Vlasov.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • denissa00 pe 8 Dec 2009, 15:45
    ...

    Louis Vuitton a avut intotdeauna parade exceptionale ,prin tinuta,alură si prezentare intr-un cadru cu atentie ales .

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod