De ce este sănătos pentru părinți să doarmă cu copiii

Diferența în ceea ce privește modul în care sunt crescuți copiii în diferite familii și culturi este uimitoare. Uneori, un orgoliu mai mare chiar își spune cuvântul, unii oameni crezând că stilul lor de parenting este cel mai bun.
Se pare că există o opinie despre aproape orice aspect cunoscut al parentingului. Un lucru cu care sunt de acord majoritatea părinților este că parentingul este dificil. O provocare des întâlnită în primul an de parenting este formarea unui obicei sănătos de dormit pentru copii. Iată de ce este sănătos pentru părinți să doarmă cu copiii!

Care este motivul pentru care este sănătos pentru părinți să doarmă cu copiii?


Diferențele din parenting în culturi diferite sunt destul de mari. Americanii, la fel ca mulți alți occidentali, își culcă copiii în locuri separate - o cameră diferită, un pat diferit - crezând că dormitul cu un nou-născut este prea riscant. O mare parte din filosofia occidentală în parenting provine din sfaturile profesioniștilor.
Academia Americană de Pediatrie, de exemplu, se opune cu fermitate conviețuirii în timpul somnului, avertizându-i pe părinți că astfel de practici pot crește riscul de sufocare și potențialele căzături. Medicii sfătuiesc frecvent împotriva coabitării, de multe ori citând motive similare. Mulți se întreabă de ce ar face părinții astfel? Când te uiți obiectiv la această situație, este dificil să răspunzi la această întrebare cu succes. Cele mai des întâlnite preocupări se referă la riscurile percepute, în special riscul de vătămare corporală și riscul de dependență.

În primul rând să revenim la preocuparea multor părinți - riscul crescut de cădere sau de sufocare. Studiile au analizat dormitul cu copiii în Africa, America Latină, Asia și în restul lumii.
Concluzia? Corelația dintre dormitul cu copiii și mortalitatea infantilă este minusculă în cel mai bun caz. Un exemplu este Japonia, în care somnul cu sugarii este o practică aproape universală. Japonia, la fel ca Statele Unite și alte națiuni dezvoltate, este o țară bogată și modernă. Aceasta are și cea mai mică rată a mortalității infantile în lume - 2 decese la 1.000 de nașteri. În Statele Unite este de 5,8 decese la mia de nou-născuți.

O altă grijă care vine din partea părinților americani este cea conform căreia dormitul împreună cu copiii crește nivelul dependenței. Cu alte cuvinte, dormitul cu sugarul se va transforma în faptul că sugarul nu va mai vrea să părăsească compania părinților. Însă și această idee a fost dezbătută și combătută.
Concluzia la care ajung adesea persoanele care studiază relația dintre dependență și dormit împreună este că acțiunile și comportamentele afișate de părinți și observate de copii sunt mult mai importante decât alegerea de a dormi împreună sau separat de copii. 

Care sunt beneficiile dormitului părinților cu copiii?


- sincronizarea funcțiilor fiziologice între copil și mamă;

- stimularea dezvoltării creierului, sistemului nervos central, sistemului imunitar și cardiovascular;

- îmbunătățirea funcției cognitive și reacțiilor care se auto-reglează;

- creșterea ratei de dezvoltare fiziologică. 

Concluzia este că beneficiile acestei practici depășesc cu mult riscurile. Dacă dormitul cu copiii este practicat în condiții de siguranță, există o mulțime de avantaje care pot apărea nu numai pentru copii, ci și pentru părinți.
Desigur, siguranța este absolut necesară. Experții recomandă câteva măsuri pentru a te asigura că ai parte de o experiență sigură și sănătoasă.

Copiii trebuie să se culce mereu pe spate. Copiii ar trebui să doarmă pe suprafețe ferme. Nu ar trebui să fumeze nimeni în camera în care dorm copiii. Capul bebelușilor nu ar trebui acoperit niciodată. De asemenea, nicio pernă nu ar trebui să fie la îndemâna copiilor. Și nu ar trebui așezate așternuturi suplimentare sub copii.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod