Cutremure conjugale provocate de infidelitatea târzie

Presa e plină de cazuri de infidelitate ale celebrităţilor şi cuplurilor care aveau relaţii perfecte. Li se dezvăluie dedesubturi ascunse cu grijă şi care sunt departe de ceea ce înseamnă

Presa e plină de cazuri de infidelitate ale celebrităţilor şi cuplurilor care aveau relaţii perfecte. Li se dezvăluie dedesubturi ascunse cu grijă şi care sunt departe de ceea ce înseamnă respect şi dragoste într-o relaţie. Şi în viaţa oamenilor obişnuiţi, uneori trecuţi de prima tinereţe, au loc adevărate cutremure conjugale, căci parcă fiecare vrea să prindă un ultim tren al unei iubiri magice.

Poveştile de dragoste, în cazul acestor cupluri, se aseamănă adesea în multe privinţe. Uneori este vorba de o pereche cu mulţi ani de căsătorie în spate, care are copii şi o situaţie materială bună sau foarte bună. Cei doi parteneri sunt oameni de societate, care au un cerc larg de prieteni sau mai bine zis cunoştinţe, unele provenind din mediul de lucru, unde ei deţin poziţii privilegiate (colegi de serviciu sau de afaceri, oameni cu o poziţie socială privilegiată în oraşul în care locuiesc, etc).
Mai mereu, persoana care distruge unitatea şi viaţa oarecum tihnită a cuplului este o domnişoară, mai tânără cu 20-25 de ani, eventual de vârsta unora din copiii celor doi.

Ea este secretara, colega de serviciu sau de partid, noua angajată, necunoscuta de pe reţeaua de socializare, nu neapărat mai frumoasă decât partenera existentă, dar atentă cu aspectul ei şi mai ales la preferinţele bărbatului vizat.

Studiu de caz:

El: bărbat de vârstă mijlocie, dar cu vechime în politică, cu figură jovială(are trei planete personale în Săgetător), genul de băiat simpatic pentru toată lumea. De tânăr, a fost luat sub aripa unui „lup” bătrân în ale politicii şi scos în faţă cu succes să candideze în posturi bine situate. Dă exemplu de familist perfect, căci e căsătorit din facultate, are o soţie inteligentă şi care l-a susţinut de când era stagiar şi cam timid. Au împreună o fetiţă adorabilă, o situaţie materială deosebită şi o bună reputaţie.
În cazul lui, aspectele planetare dificile pe care le fac planetele sale masculine la Lună(soţie) şi la Junona(asteroidul căsătoriei) prevesteau din start probleme în acest „paradis” conjugal.

Sub toleranţa şi stăpânirea de sine aparente(Ascendentul în Taur), se ascund multă îngâmfare, ipocrizie, superficialitate, lene.

Opoziţia Lună-Marte, fie că e vorba de un bărbat sau de o femeie, subminează relaţiile stabile, durabile, căci aduce împreună parteneri care nu au prea multe în comun. În asemenea relaţii nu prea există compromisuri şi unul dintre parteneri va încerca să-l domine pe celălalt.
În căsătoria amintită, soţia părea că dirijează cariera soţului ei şi că el este unul din acei bărbaţi care vor sta cuminţi şi vor munci pentru familie şi pentru satisfacerea plăcerii de a conduce şi de a fi admirat.

Iubita mai tânără: cu o diferenţă de vârstă de vreo 25 de ani, deci abia ieşită de pe băncile liceului şi pasionată de politică. Frumuşică şi isteaţă, ajunge în staff-ul de campanie electorală al bărbatului. Ascendentul în Scorpion îi asigură acel magnetism irezistibil, pe care bărbaţii îl simt şi de care sunt adesea subjugaţi.
Mai mult, domnişoara are pe Venus în Leu, pe Ascendent, care face un trigon perfect cu Soarele şi Martele lui din Săgetător.

Când Focul întâlneşte Focul, rezultă flăcări înalte şi fierbinţi care pot crea un adevărat incendiu. Şi aşa a fost: bărbatul „cuminţel” s-a îndrăgostit de puştoaică mai rău decât un elev de liceu care visează noaptea cu ochii deschişi la iubita sa.
La momentul întâlnirii lor, Lilith, ispita, femeia perversă, era în opoziţie la Junona(asteroidul căsătoriei) şi în careu la Martele său, efect de înnebunire al simţurilor bărbatului.

În câteva luni a izbucnit scandalul: soţia a încercat să joace tare, dar nu realizase că deja fusese scoasă de pe teren şi a urmat divorţul, cu eforturi maxime de a se împroşca cu noroi unul pe celălalt. În câteva luni, bărbatul îşi întemeia o nouă familie, căci Nodul său Nord(sensul vieţii) tocmai ajunsese peste Junona(soţia, partenera de viaţă).

Iată cum o căsnicie care durează de mulţi ani şi în care partenerii au fost fideli unul altuia nu reprezintă o garanţie că totul va decurge la fel de bine şi corect mai departe.

Uneori, există frustrări bine ascunse sub masca convenienţelor sociale, pe care nici cei care le au nu le simt potenţialul distructiv.
Şi atunci când se creează structurile planetare favorabile şi care activează punctele sensibile din astrograma natală, din construcţia aparent solidă a căsniciei se desprinde o pietricică care uneori antrenează, în căderea ei, din ce în ce mai multe, provocând distrugeri ireparabile.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod