Totul despre depresie

Depresia este una dintre cel mai des intalnite afectiuni din lume si poate si cea mai caracteristica. O persoana din cinci va suferi de depresie la un moment dat in viata ei. Poate afecta atat femeile cat si barbatii de toate varstele si indiferent de mediul in care traiesc.

Multi oameni cred ca aceasta boala nu se poate trata, dar multi dintre cei care sufera din aceasta cauza vor face tot ce le sta in putinta pentru a inlatura durerea, uneori, descoperind chiar tratamentul potrivit.

Depresia este un termen general, care cuprinde o larga paleta de afectiuni psihice, de la starile proaste pana la sentimente de sinucidere. Pentru a putea raspunde la intrebarile pe care vi le puneti, aflati mai multe despre cauzele majore ale depresiei, diferitele tipuri ale acesteia si posibile modalitati de tratare.

1. Cauzele depresiei


Chiar si cauza este un amalgam al acestor factori. Starea de depresie poate fi legata de o serie de cauze fizice, cum ar fi o alimentatie saracacioasa, lipsa exercitiilor fizice sau unele boli, cum ar fi gripa. Chiar si folosirea frecventa a energizantelor poate duce la depresie din cauza distrugerii reactiilor chimice ale creierului.

2. Simptomele depresiei


Exista foarte multe simptome ale depresiei printre care putem intalni:

  •  sentimente persistente de tristete, pierderea increderii in sine sau proasta parere despre sine, pierderea bucuriei in fata lucrurilor care altadata ar fi fost placute si interesante;
  •  pierderea sperantei si sentimente de neajutorare, sentimente inexplicabile de vinovatie si de zadarnicie;
  •  agitatie sau anxietate, dificultati in munca de la serviciu sau in comunicarea cu colegii, dificultati in concentrare;
  •  ganduri de sinucidere si de moarte.


Alte simptome fizice pot fi: oboseala, pierderea energiei, probleme cu somnul, pierderea apetitului sau exagerarea cu mancatul, pierderea apetitului sexual sau chiar probleme ale functiilor sexuale, consumul de alcool sau fumatul mai mult decat in mod obisnuit, dureri fizice sau diverse tulburari ale organismului.

Daca ai experimentat patru sau chiar mai multe dintre aceste simptome aproape in fiecare zi timp de peste doua saptamani, trebuie sa ceri ajutor.

3. Tipuri de depresie


Depresie reactiva

Se pare ca depresia reactiva este cel mai obisnuit tip de depresie. Aceasta este declansata de un eveniment traumatic, dificil sau stresant al vietii. Persoanele afectate se simt rau, nervoase, anxioase sau chiar furioase. Acest tip de depresie mai poate aparea dupa o perioada prelungita de stres si chiar la mult timp dupa sfarsitul acestei perioade. Cauzele variaza enorm de la o persoana la alta, fiind vorba uneori de schimbarea locuintei sau de pierderea unui parinte in copilarie, pana la incapacitatea de a realiza ceva o lunga perioada de timp, o pierdere grea sau un divort.

Depresia endogena

Acest tip de depresie nu este intotdeauna cauzat de un eveniment stresant din viata, ci mai degraba poate fi vorba de un dezechilibru al reactiilor chimice ale creierului. Acest tip de depresie apare cel mai adesea din cauza problemelor legate de familie.

Depresia maniaca

Cel putin o persoana dintr-o suta va experimenta genul acesta de depresie cel putin o data in viata ei.

Acest tip de depresie - cunoscuta si ca depresia bipolara - este foarte diferita de toate celelalte tipuri de depresie. In afara sentimentului de nefericire care o urmareste tot timpul, persoana afectata experimenteaza o crestere exagerata de energie si stari de exaltare, urmate de scaderi bruste si de disperare cumplita. Aceste urcusuri si coborasuri de stare pot dura chiar si cateva luni la rand.

De asemenea, persoanele afectate pot suferi de deziluzii si halucinatii - vad si aud lucruri care nu exista. Cei mai multi din cei afectati de acest tip de depresie sufera de aceasta in adolescenta si in jurul varstei de 20 de ani.

Ca si in cazul celorlalte tipuri de depresie, se poate da vina pe un intreg amestec de factori fizici si de ambient. Nu s-a confirmat ca ar exista vreo legatura cu determinarea genetica; daca unul din parinti sufera de aceasta afectiune, exista sanse de 10% ca aceasta boala sa te afecteze.

Depresia post-natala

Aceasta este o foarte bine cunoscuta forma de depresie, care afecteaza intre 10 si 20% dintre femeile care dau nastere unui copil.

A nu se confunda cu o alta afectiune, denumita "baby-blues" - o scurta perioada de timp de nefericire care apare la trei sau patru zile dupa nastere. Aceasta afectiune poate provoca un plans inexplicabil si sentimentul de singuratate pentru cateva zile de la nastere.

Depresia post-natala este o afectiune cu mult mai serioasa, care apare dupa doua sau chiar trei saptamani de la nastere si care se dezvolta incet, ceea ce face sa fie foarte greu de diagnosticat. De asemenea, poate fi foarte dificil chiar si pentru mama sa isi dea seama ca sufera de depresie, ceea ce ingreuneaza cu mult situatia. Acest tip de depresie este cauzat de un dezechilibru hormonal in creier.

Tulburari afective de sezon

Acest tip de depresie apare odata cu apropierea iernii si se pare ca se datoreaza lipsei de lumina a zilei in lunile de iarna. Aceasta lipsa de lumina a zilei limiteaza producerea serotoninei, un hormon al fericirii produs de creierul nostru, provocand sentimente de nefericire. Acest tip de depresie poate fi tratat cu terapie prin lumina.

 

Comentariile 401-426 din 426

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 6 Mai 2008, 12:11
    un sfat

    acum 2ani din cauza unei lovituri,mi sa umflat piciorul sting.doctori la care am fost nu mau putut ajuta prea mult,pentru ca toata viata trebuie sa fac masaje si sal tin legat,dar este foarte greu,vazind ca nu am prea multe sanse pentru a ma vindeca am cazut in depresie.am fost la doctorul de familie care mia recomandat nu tip de medicina acum stau bine! as vrea un sfat pe viitor! multumesc.

    0
    0

  • cristina pe 2 Mai 2008, 12:19
    pot muri? in kt timp?

    pot muri de la depresie? in kt timp de knd miam dat seama k am depresie?:(((((:(((

    0
    0

  • mihaela pe 24 Apr 2008, 02:19
    explicatie pentru mine

    Pentru mine exista o explicatie cu privire la depresie-este discrepanta dintre vis si realitate,sau dintre inceput si continuare a vreunei situatii sau relatii.Gasisem formula de rezolvare,la inceput,vorbeam cu sau despre ce ma nemultumea,apoi,ca o alta etapa,am plins;acum simt o disperare cumplita cu privire la ce mi-am dorit(si aveam toate datele necesare sa pot avea)si ce am ajuns.Nu se mai termina degringolada din jur si interiorul meu nu mai are nici puncte de sprijin,nici prieteni.Imi vine sa dorm 300 de ani,sa ma odihnesc,apoi sa o iau de la capat.Va doresc tuturor sa va regasiti linistea si bucuria.Sarbatori fericite.

    0
    0

  • hell_bip pe 23 Apr 2008, 17:39
    depresie

    am 18 ani si crek sufar de depresie ,ma surprind vorbind singur pe strada,aud sunete ce nu exista ,deznadejdea e mare,am ganduri necurate din punctul de vedere a vietii mele,ganduri de sinucidere si ca sa scap de aceste momente beau alcool si fumez.ma complic la orice lucru minuscul,caut raspunsuri la doctrine incerc si nu am incredere in sine.sper sa am curajul sa ma sinucid

    0
    0

  • cristina pe 23 Apr 2008, 11:29
    ajutatzi`ma va rooog

    va rog sa ma ajutatzi spuneti`mi ce tre sa fac ...am o depresie am momente knd vad totul in negru, knd am cosmaruri simt k nu mai am de ce sa traiesc,nu ma mai bucura nimik, am mereu o spaima in suflet,ma gandesc la moarte nujtu ce sa mai fac sa skp odata de depresia asta ..crdeti k ar trebui sa le spun parintilor? kre e in aceeasi situatie bagati id meu : cristinik_crazy08 poate ne mai sfatuim

    0
    0

  • CARMEN pe 21 Apr 2008, 16:17
    EPISOD DEPRESIV MAJOR

    SUFAR DE DEPRESIE DE 4 ANI. SIMTOMELE SUNT CUMPLITE IAR DE CEVA VREME AM SENZATIE DE GRIPA CU USTURIMI IN CAP. CINE CREDE CA MA POATE AJUTA CU UN SFAT, ROG SA MA CAUTE PE ADRESA NONI_NEON

    0
    0

  • stefania pe 16 Apr 2008, 01:09
    depresie

    nu stiu cum sa incep..cand mi se intampla ceva,o certa cu cineva drag sau nu ma simt bine cu mine insumi ma simt rau am impresia nimeni ma intelege si tot timpul ma inchid in mine,niciodata nu povestesc nimanui de ce ma simt rau,ce gandesc,am impresia ca nu am pe nimeni apropiat pe care sa il intereseze ce am de ce sunt asa,ce mi se intampla(chiar nici familia mea pentru ca am impresia ca nu ma intelege).ma simt singura,desi adevarul e ca nu am multi prieteni in care sa pot avea incredere carola sa le povestesc ceea ce mi se intampla,experientele rele prin care fiecare persoana la un moment dat din viata trece prin ele.pentru mine singuratatea e ca moartea,a fi singur inseamna a te obisnui cu moartea si mie mi se intampla adeseori sa ma simt singura si as vrea sa stiu daca asta se numeste depresie si ce tip?? astept sa imi raspundeti.multumes

    0
    0

  • mirela pe 8 Apr 2008, 09:16
    cu aceste medicamente ma simt ametita toata ziua si am stari de somnolenta

    am uitat sa mentionez urechile imi iau foc, dureri groaznice de ceafa care urca spre cap , ameteli imi amorteste capul din ce in ce mai des sant mai nervoasa sant obosita ma scol dimineata mai obosita decat cand ma culc seara am carcei in zona gatului si cateodata parca ma strange ceva de gat

    0
    0

  • mirela pe 8 Apr 2008, 09:06
    tulburare asteno cenestopata

    asta este diagnosticul pus de psiholog si mia dat sa iau COAXIL si CALMEPAN

    0
    0

  • Byanka pe 6 Apr 2008, 19:02
    depresia nu are varsta

    credeti sau nu,depresiile incep de la o varsta foarte frageda...am 17 ani si sufar de depresie..adevarul este ca mi-a luat ceva timp sa-mi dau seama! Dupa parerea mea vina este a parintilor pentru ca se cearta in fata copiilor,nu va dati seama cat ii poate marca! Va spun eu,un copil care a vazut certuri si batai de cand se stie! poate daca parinti mergeau cu mine la o varsta mai mica..acum nu ma mai simteam asa! Am stari de disperare tot timpul,plang,persoanele care stiu ca tin la mine incerc din rasputeri sa le indepartez pt a nu le face rau,am avut ganduri sinucigase. am noroc cu o prietena care ma intelege si cu iubitul meu care incearca sa ma sustina si sa-mi ridice moralul,dar am impresia ca o sa-l pierd cat de curand pentru ca nu mai sunt fata de care s-a indragostit si mai ales asa cum ati spus si dumneavoastra ca este una dintre simptome:scaderea apetitului sexual...pur si simplu toata placerea a disparut! Vreau ajutor din partea unui specialist dar pur si simplu nu cred ca imi vor da atentie la varsta mea! Daca imi puteti recomanda un doctor sau niste pasile v-as ramane foarte recunoscatoare!

    0
    0

  • alex pe 6 Apr 2008, 15:20
    disperare

    am doar 15 ani si de 2 luni ma confrunt cu aceasta ,,depresie'' si nu mai stiu ce sa fac deoarece mereu sunt trist si nemultumit,nu mai pot gandi lafel k inainte si pot spune k traiesc o trauma decand sunt in depresie si nu mai stiu ce sa fac de aceea am apelat la dvs. k speranta k voi gasi sprijin si k ma veti sfatui in legatura k problema aceasta.

    0
    0

  • alina pe 6 Apr 2008, 01:19
    depresie

    am impresia k trec si eu printr`o depresie.totul mi se pare foarte ciudat.cu parintii nu ma inteleg foarte bine, tot timpul am impresia k nu ma asculta, k nu ma inteleg.ma supar din orice.prietenii trec prin viata mea k vantul,iar relatia cu iubitul meu merge bine pana la un moment dat knd incep sa tip si sa urlu fara motiv.nu am chef sa fac nimic, totul ma plictiseste.m`am saturat :(( spuneti`mi va rog ce sa fac sa trec peste asta ...va rog!!!

    0
    0

  • Leska pe 5 Apr 2008, 09:33
    despre depresie

    Efectuez un studiu pe tema: "Manifestari psihoemotionale la tinerii privati de libertate". Daca e posibil sa scriti ceva informatie la aceasta tema sau cel puttin indicati niste surse de unde ma pot informa. Va multumesc anticipat. aaa era sa uit anume ma axez pe depresie si agresivitate.

    0
    0

  • strango florin pe 3 Apr 2008, 19:18
    depinde de tine

    stiu ca multi dintre voi duceti o viata grea impreuna cu simptomele depresiei ma rog dureri ameteli frica de moarte plansete fobia sociala dar va spun si eu parerea me un baiat care se lupta de 3 ani cu ea am zile f bune dar si zile cand imi vine sa plang devin altcineva am incercat naturiste chimicale psihoterapii mai putin dar va spun sincer TOTUL DEPINDE DE NOI pt ca noi suntem acei oameni care ne-am adus in situatia asta pe mine cred ca cei 6 ani de iralanda si inca acum sunt aici dar la anul viitor in luna aprilie ma intorc priviti partea buna a lucrurilor fiti optimisti aveti rabdare cu voi faceti yoga ctiti carti de psihologie motivationala The Secret aceasta carte va va ridica moralul cu 50% faceti jogging care fumati sau beti prea mult mai reduceti in fiecare zi cand te trezesti sa incepi ziua cu o singura fraza INCA O ZI INCA O BINECUVANTARE si ca totul va merge asa cum vrei tu lasa negativismele si acorda-ti macar 30 min fa o baie calda maseaza-ti talpile spune-i persoane care iti este aproape cat demult o iubesti un singur lucru am observat daca mintea ta preocupata cu negativisme repeta ceva de exemplu CALM SI LINISTE pana ce adormi si incearca sa-ti asculti respiratia stiu ca in mintea ta va fi invadata de grijile cotidiene dar te rog sa PERSISTI crede-ma va fii mai bine fa-ti un jurnal in care sa-ti notezi gandurile rele pe care le ai durerile si PLANURILE diferenta dintre mine TINE este ZERO pt ca asta este frumos la viata AVEM TOTUL IN AMINILE NOASTRE obligatoriu pe an 4 SAPTAMANI DE CONCEDIU DE PREFERAT UNDEVA IN NATURA FARA AGITATIE PREA MULTA dumnezeu stie cat am sufderit si o sa mai sufar pt ca am NEGLIJAT ACEASTA BOALA DAR AM SA O INVING PRIN VOINTA SI RESPECT facet-va un program zilnic dupa munca sau dupa scoala exercitii fizice contemplatie stretching respiratie SI DACA AVETI CU CINE MASAJE EROTICE CAT MAI MULTE ;)))) tineti-va mintea ocupata cu ceva faceti un hobby FOARTE IMPORTANT SA AVETI TREI MESE PE ZI CHIAR DAC NU VA ESTE FOAME AVETI NEVOIE DE ENERGIE CA SA IN FRANGETI BOALA INCERCATI PURA EPA ESTE UN ULEI DE PESTE OMEGA 3 FAIMOSUL ULEI CARE AJUTA SI IMPOTRIVA DEPRESIEI SA NU VA PLANGETI DE MILA PT CA NOI NE-AM ADUS IN STAREA CARE SUNTEM DAR PARTEA FRUMOASA ESTE CA TOT NIO VOM IESI DIN EA daca aveti unde sa mereti sa luati parte la niste discutii cu grupuri de oameni care sufera de depresie VINE VARA SOARELE ESTE CEL MAI BUN MEDICAMENT EL DA VIATA LA PROPRIU SI FIGURAT VA MULTUMESC DIN SUFLET NUMAI BINE DAR SI GREUTATI CA DE ACEEA II FRUMOASA VIATA SA NE ASUMAM RISCURI

    0
    0

  • mihaela pe 29 Mar 2008, 01:26
    depresie reactiva

    am deseori stari triste aproape zilnic plang si am impresia ca nimanui nu-i pasa de ce mi se-ntampla .nu pot dormi ma gandesc la moarte dar totusi mi-e teama sa-mi iau viata.am multe probleme si nu le mai pot face fata vad totul in negru si de cele mai multe ori ma descarc pe cei dragi care nu merita asta dar asa am impresia ca nu fac nimic pentru mine ce pot sa fac sa suport rigorile vietii mai usor si sa nu mai ma consider fara merite acuzand mereu ca n-am noroc?

    0
    0

  • Mioara pe 28 Mar 2008, 19:36
    depresia

    am 46 ani.am vandut un apartament in care am trait 14 ani si am cumparat altul de care mi-am dat seama ca este mai prost decat cel vandut.acum imi pare rau ca l-am vandut si imi vine in minte mereu reprosul ca l-am vandut si ma chinuie gandul mereu.sufletul mi s-a impietrit si nu mai am sentimente.nu mai am stare ma misc dintr-un loc in altul fara a face nimic.nu am pofta de mancare ,am un tremur interior si am palpitatii de inima cand ma gandesc.stie cineva un remediu??????

    0
    0

  • PetronelaB.P. pe 25 Mar 2008, 19:31
    sufar de depresie?

    Am 29 ani ,sunt mama unei fetite de 5 ani. chiar daca am terminat o facultate nu am avut nici o sansa sa ma angajez pe un post cat de cat rezonabil raportat pregatirii mele intelectuale ,de aceea am fost nevoita sa iau calea strainatatii dupa absolvire .Sotul meu era deja de un an plecat cand l-am urmat si eu . am muncit in UE timp de 3 ani iar acum am revenit in tara pentru ca distanta si dorul de copila mea m-a ucis zi de zi putin cate putin .Toate problemele mele de fapt au inceput acolo:nervozitate exagerata ,limbaj destul de urat , crize de isterie,bocete zi de zi . Acum acasa situatia psihica se prezinta la fel pentru mine as putea spune chiar mai grav,imi lipseste increderea in propria persoana ,nu reusesc, de fapt nu gasesc nimic de munca sa imi placa sau daca se iveste ceva imi este frica sa nu reusesc si renut la ideea de a ma angaja . zic "lasa ca va fi si maine altceva " de fapt nici nu stiu ce caut ,ce vreau . ma subestimez singura , am impresia ca m-am indobitocit rau tare daca inainte aveam un limbaj select si cult acum vorbesc cu tenta ironica si violenta ,mereu ma cert cu cate cineva din casa .Familia mea spune ca am devenit insuportabila ,foarte rar ies din casa , simt ca ma irita orce comentariu sau orce privire. chiar si un salut eu il vad ca pe ceva enervant si inutil.Foarte des mi se intampla sa ma enervez asa tare ca ma ia cu ameteli ,dureri de cap foarte puternice,crize de plans si mi se incetoseaza vederea .uneori cred ca sunt pe cale sa innebunesc .Stie cineva ce se intampla cu mine? !!!de unde vin toate aceste traume si dureri interioare?

    0
    0

  • MATEICIUC EMIL pe 22 Mar 2008, 20:13
    sfat ptr. depresie

    AM TOATE SIMTOMELE DATE DE DUMNEAVOASTRA, IN PLUS AM SI UN GOL IN STOMAC, AM UN TAUIT IN URECHI, IMI CRESTE TENSIUNEA, NU AM CHEF DE NIMIC, ETC.. AM LUATE MULTE MEDICAMENTE (indicate de doctor) DAR FARA EFECT. LUAM CALMOGEN CARE CAT DE CAT MA SIMTEAM MAI BINE, DAR NU SE MAI FABRICA. VA ROG DATI-MI UN SFAT DACA SE POATE! ROG SA NU-MI FACETI PUBLIC ACEST COMENTARIU. VA MULTUMESC!

    0
    0

  • amelia pe 21 Mar 2008, 21:55
    cred ca sufar de depresie

    nici nu stiu cum sa incep...am ajuns la concluzia ca sufar de depresie deoarece reprezint mai mult de 4 simptome din cate am observat...am o stare ingrozitoare majoritatea zilei...bine...la scoala am o prietena care ma face totushi sa rad...dar cand sunt singura ma cert din orice cu mama...am impresia ca nu ma intelege..ma enervez foarte repede...si plang...si am devenit foarte rautacioasa...iubeam cainii..dar am un caine si nu il mai suport...uneori am impresia ca este mai favorizat de catre parinti...ma desconsider foarte mult..am impresia ca sunt atat de fraiera..urata..si cea mai ghinionista persoana de pe pamant..poate ca nu este chiar asa..dar in mintea mea mi s-a facut sila de mine...si am avut si o tentativa de sinucidere deoarece ma certasem cu mama dintr-o prostie...cred ca si ea este totusi prea dura cu mine...nu prea vorbeste cu mine ca de la mama la fiica sau sa-si petreaca timpul cu mine..sa-mi arata ca ma iubeste...am inceput sa cred ca relatia mama fiica imi provoaca depresia..daca a-ti putea sa imi da-ti vreun sfat...multumesc...

    0
    0

  • ana pe 21 Mar 2008, 10:49
    ....

    Sper sa primesc raspuns.

    0
    0

  • ana pe 21 Mar 2008, 10:41
    ajutor...un pas spre vindecare!

    Sper sa ma fac inteleasa pentru ca ma exprim foarte greu.Am 24 de ani si sufar de depresie ,cred ca am mai mult de 4 simptome:nu pot sa comunic,mi-e frica sa ma exprim,sunt foarte complexata fiindca am un defect la picior si am impresia ca toata lumea se uita la mine si ma analizeaza,ma enervez pe cei dragi,cand vb cu cineva ma chinui sa fiu atenta...sa nu cad pe ganduri,nu dorm bine,visez. De la varsta de 19 ani pana la 22 am avut o relatie cu un barbat care era mai mare decat mine cu 10 ani..era genul de om posesiv..trebuia sa spun si sa fac numai ce-mi spunea el.In perioada respectiva ma simteam complexata,fara personalitate...un om de nimic.In tot acest timp nu am avut contact sexual deoarece era impotent.Eu sunt convinsa ca toate aceste lucruri au avut un impact puternic asupra psihicului meu dar sper sa existe o cale spre vindecare.Va multumesc!

    0
    0

  • mihaela pe 20 Mar 2008, 21:51
    nu stiu ce-i cu mine

    sunt studenta si am tinut mai mult timp o dieta drastica,adica nu mancam mai nimic.Cred ca sufar de depresie deoarece nu mai pot sa invat,mananc exagerat de mult,nu ma pot concentra,ma simt cea mai proasta ,cea mai urata si cea mai grasa,nu ma mai bucur de nimic.Imi doresc f mult sa imi revin dar din pacate nu am bani sa merg la psiholog,ce pot sa fac?Varog daca puteti sa-mi raspundeti...

    0
    0

  • Razvan pe 18 Mar 2008, 16:41
    durere

    sunt in stare de depresie de cateva luni si am doar 17 ani.am foarte multe probleme chiar daca vi se pare ciudat cum de o presoana asa de tanara sa intampine atat de multe probleme incat sa ajunga la depresie... De cateva zile simt un fel de nod in gat.. care ma doare cand respir si cand inghit.. am fost la medic si mi'a spus ca sunt sanatos tun.. nu am racit nu am bronsita sau ceva.. si m'am gandit ca poate sa fie de la depresie ? as dori un raspuns daca se poate. ..pe e-mail. Va rog

    0
    0

  • meroniuc alexandra pe 14 Mar 2008, 13:46
    am nevioe de ajutor

    am simptomele astea ;imi vine sa vars,nu pot minca ,ma simt trista,nu ma bucura nimic,nu pot dormi,ma simt agitata ,plictisita de 4 luni sunt asa nu stiu ce sa mai fac ce tratament sa iau va rog frumos ajutati-ma.nr meu e 0729701112 adresa mea de mess e munteanusndr

    0
    0

  • gabi pe 12 Mar 2008, 11:42
    depresie

    am 31 ani si sufar de depresie. Am momente cand ma simt bine , dar am momente cand simt ca totul se prabuseste si totul este impotriva mea...Am senzatia ca toti sant impotriva mea si ca toti rad de mine...Ma simt singura si nerealizata...imi vine sa plang...de multe ori am avut senzatia ca ma arunc in fata metroului, sau de la balcon si intru in panica ptr ca ma sperii...traiesc mereu cu frica ca o sa mi se intample ceva sau ca o sa imi pierd controlul si ca o sa fac rau la cineva.Am fost si la pshihiatru , pshiholog. omeopat ...toti imi spun ca e doar in mintea mea si ca trebuie sa le depasesc...si sper ca voi reusi ptr ca imi doresc din tot sufletul

    0
    0

  • sabina pe 9 Mar 2008, 12:31
    depresia mea

    si eu traiesc cu depresie de multiani si inca nu am tratat-o.am doar 22 de ani si nu stiu ce sa fac si la cine sa apelez pentru a putea merge mai departe.cu aceasta depresie imi fac rau sima distrug cu propria mana si is constienta de acest lucru.as vrea doar sa stiu cum sau ce trebuie sa fac sa depasesc si sa inving aceasta depresie

    0
    0
Pagina « 4 5 6 7 8 9 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod