Poveste adevărată: "Bănuiesc că soţul meu are SIDA. Mi-e teamă să fac sex!"

Sunt câteva luni de când îl tot evit pe soţul meu, de teamă că m-ar putea infecta şi pe mine. Găsesc tot felul de pretexte ca să nu mai facem sex şi el a devenit bănuitor.

Îl văd cum se chinuie că nu înţelege de ce mă feresc de el, şi nu ştiu cum să-i explic ce frică am. Mi-am făcut şi eu testul care a ieşit negativ, dar am aflat că virusul ăsta nenorocit apare şi după ani de zile, şi tot nu pot sta liniştită până atunci.

Am aflat întâmplător

Acum ceva timp el s-a dus să doneze sânge pentru un coleg care se opera. După vreo câteva săptămâni a primit acasă un plic cu mesajul că trebuie să se prezinte iar la centrul de transfuzii, că există o neregulă cu rezultatele analizelor sale. Ne-am dus împreună, pentru că părea îngrijorat şi ne-am gândit că cine ştie ce boală ar putea avea. Suntem tineri amândoi, eu am 27 de ani, el 30, şi abia ne-am căsătorit de doi ani. Abia acum înţeleg rolul analizelor care ţi se cer obligatoriu la căsătorie. Noi am dat bani ca să nu le facem. Iar el a aflat cu ocazia acestei donări de sânge că ar fi suspect de HIV.

Nu-i cunosc trecutul

Deşi suntem împreună de vreo trei ani, eu abia acum îmi pun întrebări cu privire la trecutul lui, despre aspecte din viaţa lui înainte de mine, pe care nu le-am întrebat la timp şi nici nu m-au interesat. Am considerat că începem împreună o viaţă, fără să ne intereseze trecutul. Dar uite că apar chestii care mă fac să mă gândesc că eu de fapt nu-l cunosc deloc pe omul cu care m-am măritat. El venise de curând în oraş când ne-am cunoscut noi, şi nu avea niciun prieten. A pretextat că aşa se întâmplă cu oamenii care se mută din oraşul natal, că acolo a avut prieteni, dar că munca îl solicită prea mult ca să mai întreţină acele prietenii la distanţă.Prin urmare i-a adoptat pe prietenii mei, a intrat în cercul nostru şi pare că s-a adaptat. Dar niciodată nu vorbeşte despre trecutul lui şi în general e destul de reţinut cu informaţiile despre el. Nu are familie, fraţi, surori, părinţii au murit, şi efectiv nu am surse de informare despre el. Dar mă tot gândesc de când am aflat de această suspiciune de HIV că probabil a contractat virusul înainte de a ne cunoaşte şi acum a ieşit la analize. Pentru că atât cât am apucat să-l cunosc nu cred că m-a înşelat în timpul relaţiei noastre.

Deşi am avut o tentativă de discuţie cu el, după ce am aflat ce au zis cei de la centrul de donări, el susţine că nu poate fi decât o greşeală, că repetarea analizelor după câteva luni va demonstra că a fost o alarmă falsă. Totuşi refuză să vorbească despre viaţa lui anterioară, şi mie mi-e jenă să îl trag de limbă prea insistent pentru că îmi imaginez că poate şi el se frământă la rândul lui pe tema asta: dacă o fi sau nu infectat.

Îl doresc şi îl iubesc

Sunt sfâşiată între dorinţa de a fi cu el, în fond e soţul meu şi îl iubesc, şi frica de boală.

Numai gândul că aş putea să mă infectez îmi paralizează orice poftă de sex. Iar el m-a întrebat până acum dacă m-am şi săturat de el sau dacă e ceva în neregulă cu prestaţiile lui, de vreme ce îl tot refuz. M-a întrebat dacă mă satisface. Şi mi-e jenă şi milă să-i spun că ţin mai mult la viaţa mea decât la relaţia cu el şi la sex. Nu ştiu cum să ies din dilema asta, există vreo cale mai rapidă decât analizele de a afla dacă ai sau nu SIDA?

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • ionica pe 28 Nov 2013, 01:41
  atentie la depresie.

  Prin aces calvar al vietii trec si eu.Am fost diagnosticat cu HIV,in 2009.Am luat sotia la analize,ea era negativa,am mai facut de atunci analize,eu pozitiv,ea negatuv,analizele din noembrie 2013.De un an nu mai avem sex,din motivul ,ca s-ar putea infecta de la mine.Vreau sa va spun sincer,ca acesta nu mai era sex,doar era stres,si teama de contaminare,In timpul sexului,esti concentrata la atinjerea orgazmului,insa ,de teama contaminarii,i-ti va sta bariera,si nu vei primi placere de la sex.Dar ,daca i-l iubesti cu adevarat,si doresti.neaparat sa-l protejezi de psicodepresie,sau cuicid,depinde de tine,sa nu i-l indepartez.uitati de tot ce s-a intimplat,si cine e bolnav.Principalul e ,sa va iubiti,folosind prez.si sa luati viata de la capat asa cum este.Daca doriti ajutor psicolojic,si lamurire detailata a evoluarii bolii intrbati-ma ,va voi raspunde cu placere.Va doresc numai bine.

  0
  1

 • vanea pe 28 Nov 2013, 01:05
  intelejere....

  O sa va dau o indrumare.

  1
  0

 • mly pe 21 Sep 2012, 19:21
  penibil cu P mare

  penibil...adica voi nu ati auzit de prezervative? si el nu oate fi atat de batut in cap sa nu iti inteleaga ingrijorarea si motivul pt care ar fi binesa le folositi! si aalizele trebuie repetate pana se exclude orice banuiala. traim in 2012 nu in evul mediu unde era rusine si sa mergi la toaleta publica. daca l-ai luat de sot ai luat si problemele lui. si problemele sunt facute pt a fi rezolvate. si inca cv...poate spuneti 'pai suntem casatoriti, cum sa folosim prezervativ?' pai uite asa pt evitarea problemelor de genu k sa nu trebuiasca sa il minti de ce nu vrei sa faci sex cu el. deci e chiar penibila povestea ta. sincer

  3
  1

 • mira pe 19 Sep 2012, 20:00
  viata

  draga mea.. e mult mai importanta viata ta dekt relatia cu el;)..mai bine vb cu el despre trecutul lui..dak nu vrea sa iti zica nimic e ceva nu???..nu trebuie sa te simti aiurea;)..poate mai tarziu vei regreta;)...ai grija de viata ta si de sanatatea ta;)

  2
  3

 • chris pe 18 Sep 2012, 15:41
  sunt teste simple de confirmare

  te duci la orice laborator de boli infectioase si le ceri sa repete testul- ELISA cu confirmare Westernblot. Nu inteleg unde este problema. Ia o saptamina. Sunt cazuri unde testele sunt ambigue si trebuie repetate. In loc sa se clarifice problema se face o drama din asta; daca e positiv nu numai ca estita medicamente care reduc transmisia cu 96% dar sunt si gratuite si bine tolerate si lumea HIV + traieste 40 ani si moare de inima... success..

  3
  0

 • vvv pe 17 Sep 2012, 16:00
  poveste adevarata

  cam contradictorie povestea! "nu intelege de ce ma feresc de el" DAR "Iar el a aflat cu ocazia acestei donări de sânge că ar fi suspect de HIV." ce-i asta?!? cred ca ştie de ce te fereşti... dar, banuiesc eu aşa, că TU ai o problemă cu corpul tău şi vrei eventuale informaţii miraculoase de la alţii! Şi dacă ai fi discutat despre viaţa lui anterioară ai fi aflat ceva ....?

  1
  3

 • valentina pe 17 Sep 2012, 14:41
  ...

  Cel mai bine ar fi ca tu sa vorbesti deschis si sa-i spui ca pana la aflarea corecta a rezultatelor analizelor trebuie sa folositi prezervativul NEAPARAT.Nu cred ca n-ar intelege, daca te iubeste.

  3
  1

 • martacika pe 16 Sep 2012, 10:08
  mdaa

  mdaa e foarte dureros sa discuti despre aceasta boala, dar sunteti un cuplu si trebuiie sa discutati deschis. stiu ca tie frica dar trebuie ca poate lui nici nui trece prin kap ca poate avea acest virus. in ziua de azi sunt si medikamente pentru acest virus asa ca nuti fie frica , si oricum ai avut relatii deja cu el si daca testul tau a aratat negativ poate si a lui a dat gres, ca in zilele noastre multe incurcaturi si greseli fac medicii. asaca bafta iati inima in dintii shi discutati!! asa mai mult il superi.

  10
  0

 • ana pe 16 Sep 2012, 08:24
  ...

  In nici un caz nu ar trebui sa-l minti, intr-o casnicie minciuna poate lua multe forme. "La bine si la greu"- iti mai spun ceva cuvintele astea? Daca da, atunci actioneaza in consecinta, trage-l de maneca si discuta problema cu toate cartile pe fata. Nu mai lasa loc de interpretari, nu sunteti colegi de banca! E un subiect delicat pentru oricine, intr-adevar, insa responsabilitatea apartine amandorura la fel ca si povara bolii in caz de existenta ei.

  9
  0

 • eva pe 16 Sep 2012, 00:59
  sau...

  Poti sa vorbesti deschis cu el in legatura cu asta si sa-i spui adevarul,sau poti sa-i spui ca vrei sa faceti sex,cu prezervativ,din cauza unor probleme ginecologice temporare ale tare,cum ar fi vreo micoza sau nu stiu...parerea mea!

  15
  4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod