Mercur retrograd 1-25 aprilie. Cum afectează fiecare zodie în parte

Știm dintotdeauna că Mercur retrograd declanșează o perioadă de haos general. Acest fenomen astrologic afectează totul, de la starea de spirit la acțiunile noastre.
Acest haos are loc în anumite perioade ale anului, când planeta este în retrograd.

În 2024, vom avea de-a face cu Mercur retrograd de patru ori, iar acum am intrat deja în a doua mișcare retrogradă a anului, în aprilie.

În astrologie, se spune că Mercur guvernează comunicarea, veștile, călătoriile, tehnologia, bârfele și informațiile, ceea ce înseamnă că atunci când este retrograd, ne putem aștepta să apară o serie de accidente și neînțelegeri.

Când este Mercur retrograd în 2024?


13 Decembrie - 1 ianuarie 2024: Un mod inedit de a intra în noul an. Din fericire, avem parte de doar o zi de retrograd în 2024, dat fiind faptul că a început în 2023 și s-a încheiat chiar la începutul lui 2024.

1 aprilie - 25 aprilie: Mercur va intra în retrogradare în zodia Berbec, acesta fiind un moment potrivit pentru a-ți analiza cu atenție acțiunile înainte de a lua orice decizie majoră, pentru a evita problemele. Umbra pre-retrogradă începe cu mult înainte, pe 18 martie, perioada post-retrogradă încheindu-se în cele din urmă pe 13 mai.

4 august - 27 august:
August îl va vedea pe Mercur retrograd sub semnul de pământ Fecioară, trecându-l în semnul focului Leu după 14 august.
Aceasta este o perioadă în care trebuie să fii deosebit de conștient de relațiile tale romantice și să faci tot ce poți pentru a preveni orice neînțelegeri. În timp ce umbra sa pre-retrogradă începe pe 16 iulie, pleacă pe 11 septembrie.

25 noiembrie - 15 decembrie: Ultimul retrograd din 2024 va fi din nou sub Săgetător. În timpul perioadei de vacanță, este important să verifici planurile, să acorzi timp suplimentar pentru călătorie și să faci tot ce poți pentru a evita accidentările. Umbra pre-retrogradă începe pe 7 noiembrie, iar Mercur își părăsește umbra până pe 2 ianuarie.

Ce trebuie să știm despre Mercur retrograd în Berbec (1 - 25 aprilie)?


Acest Mercur retrograd, care a început pe 1 aprilie, are loc în zodia Berbecului.

Primul semn al zodiacului, Berbecul este înfocat și plin de entuziasm. Semnul respectă o abordare de tipul "înainte de a gândi" a vieții și este cunoscut pentru natura sa impulsivă.

Într-o zi bună, Mercur în Berbec este îndrăzneț, curajos și pasional, dar într-o zi proastă, Mercur în Berbec poate fi puțin nechibzuit. Acesta din urmă trimite e-mailuri fără corecturi, mărturisește sentimente mari fără a lua în considerare consecințele și este întotdeauna primul care ridică mâna, chiar dacă nu are răspunsurile.

Desigur, aceste calități provocatoare vor fi amplificate în timpul retrogradului lui Mercur.


Pe parcursul întregii acestei perioade ar trebui să anticipăm o mulțime de reacții impulsive, sclipitoare. Oamenii vor spune lucruri pe care nu le spun de obicei. Neplăceri minore vor cataliza crize masive. Întreruperea comunicării va duce la crize de furie în toată regula. Și din moment ce Berbecul este considerat bebelușul zodiacului (la urma urmei este primul semn), cu toții vom ajunge să ne simțim puțin imaturi în timpul acestui retrograd al lui Mercur.

Cum afectează Mercur retrograd în Berbec zodiile?


Berbec


Este o perioadă puțin copleșitoare pentru tine. S-ar putea să întâmpini o serie de eșecuri frustrante, care te vor face să simți că înoți constant împotriva curentului.

Taur


Perioada aceasta vei fi predispus/ă să faci presupuneri și să dramatizezi lucruri și situații, în loc să îți concentrezi atenția pe ceea ce contează cu adevărat și să eviți să investești în probleme inexistente.

Gemeni


În această perioadă s-ar putea să simți că îți pierzi puțin echilibrul. Fii atent/ă la confictele cu cei apropiați și nu-i lăsa pe alții să treacă peste tine. Asugură-te că nu te lași influențat/ă!

Rac


S-ar putea să simți tensiuni în cariera ta în timpul acestui retrograd. Fii precaut/ă când te implici în noi afaceri, fii răbdător/oare cu colegii, dar și cu tine însuți/însăți.


Leu


În această perioadă vei începe să îți pui la îndoială convingerile. Vei avea parte de multă confuzie și anxietate. Fii precaut/ă când călătorești și evită să devii excesiv de extrovertit/ă.

Fecioară


În această perioadă, s-ar putea să descoperi unele traume adânc înrădăcinate sau aspecte ascunse în tine. Este important să nu le ocolești, ci să îți înfrunți direct demonii interiori.

Balanță


Interacțiunile cu ceilalți se pot confrunta cu dificultăți în această perioadă. Afacerile, în special, ar putea fi problematice. De asemenea, pot apărea tensiuni în cuplu, așa că acordă modului în care comunici cu partenerul/a.  

Scorpion


În timpul acestui Mercur retrograd, s-ar putea să te simți lent, așa că este important să încetinești ritmul. Există riscul să te îmbolnăvești dacă te extenuezi și nu spui stop atunci când e cazul.

Săgetător


Acest Mercur retrograd reaprinde flăcări vechi și te face să acționezi cu multă pasiune, fără rațiune. Vei fi prea impulsiv/ă în ceea ce privește dragostea și riști să pierzi controlul asupra propriei plăceri. Vei acționa nesăbuit.

Capricorn


În această perioadă, atenția trebuie îndreptată către problemele de acasă. Retrogradul ar putea stârni dramă.
Rezolvă lucrurile la timp, nu le ascunde sub preș, deoarece s-ar putea să fii copleșit/ă mai târziu.

Vărsător


Mercur retrograd vine cu neînțelegeri și o comunicare greșită. Vei fi mult prea direct/ă în abordarea ta, poate chiar agresiv/ă în vorbire. Ai grijă la modul în care transmiți ce ai de transmis.

Pești


În această perioadă, vei fi tentat/ă să fii impulsiv/ă în ceea ce privește banii, așa că rămâi vigilent/ă și fă ajustări acolo unde e necesar. De asemenea, rămâi pasiv/ă și aștepți ca lucrurile să se întâmple, însă acest lucru nu se va întâmpla decât dacă te străduiești.


Sursă: thecut/ glamourmagazine/ wmagazine
Sunt pasionată de astrologie și urmez cursurile școlii Fidelia, prima școală de astrologie din România. Îmi place să vă țin la curent cu ce spun astrele și să vă povestesc despre importanța astrologiei în relații.
Sunt pasionată de astrologie și urmez cursurile școlii Fidelia, prima școală de astrologie din România. Îmi place să vă țin la curent cu ce spun astrele și să vă povestesc despre importanța astrologiei în relații.
10 Aprilie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod