Marilyn Monroe: 10 secrete de frumuseţe

Fardul iluminator, gheaţa şi uleiul de măsline sunt doar câteva dintre secretele de frumuseţe ale divei, Marilyn Monroe. Un model etern de frumuseţe şi un sex symbol pentru orice bărbat, ea şi-a conturat cu măiestrie şi meticulozitatea imaginea.
Fardul iluminator, gheaţa şi uleiul de măsline sunt doar câteva dintre secretele de frumuseţe ale divei, Marilyn Monroe. Un model etern de frumuseţe şi un sex symbol pentru orice bărbat, ea şi-a conturat cu măiestrie şi meticulozitatea imaginea.

Vrei să fii sexy şi radiantă precum Marilyn Monroe? Iată cele mai iscusite 10 secrete de frumuseţe şi îngrijire ale divei!

Trucuri de îngrijire a tenului - la acea vreme Marilyn Monroe folosea produse de îngrijire naturale, care ne sunt foarte la îndemână.

Curăţarea tenului: primul ei soţ, Jim Dougherty a devăluit că actriţa obişnuia să-şi limpezească faţa de 15 ori cu apă, după ce se spăla cu un săpun obişnuit.

Ulei de măsline: Marilyn folosea uleiul de măsline pentru dublul său efect de curăţare şi hidratare.

Cuburi de gheaţă: pentru o piele fermă şi elastică actriţa îşi trata tenul cu mai multe cuburi de gheaţă.
Diva obişnuia să facă băi foarte reci tocmai pentru a da pielii un aspect mai tânăr.

Vaselina: se pare că Marilyn îşi pregătea tenul pentru machiaj aplicând un strop de vaselină pe nas şi pomeţi, pentru o piele hidratată şi strălucitoare.
 
Trucuri pentru un machiaj seducător - Allan Snyder este expertul în make-up care a creat stilul de machiaj glamour cu care Marilyn Monroe ne-a fermacat.



Ten de porţelan:
după aplicarea vaselinei, Marilyn aplica pudră translucidă pe întreaga faţă. Astfel, tenul ei căpăta un aspect radiant. În plus, actriţa folosea un fard cremă iluminator pe care îl aplica astfel: în jurul nasului, deasupra obrajilor, peste pleoape, frunte şi în zona dintre nas şi ochi. Această tehnică crea impresia unei feţe mai late în partea superioară. Pentru maxilar, tâmple şi bărbie, Marilyn alegea nuanţe mai închise.
Sprâncenele arcuite şi conturate cu creion ofereau, iarăşi, iluzia unei frunţi mai late.

Nas mic şi elegant: pentru a crea iluzia unui nas mic diva aplica un strop de vaselină pe vârful nasului şi îl acoperea cu pudră într-o nuanţă apropiată pielii. Aplica, mai apoi, iluminator la bazele lui. Diva credea că vaselina şi iluminatorul determină nasul să se piardă în peisaj.

Pomeţi sculptaţi: nuanţele preferate pentru obraji erau rozul şi coraiul, pe care le aplica întotdeauna pe pomeţi şi sub ei, pentru a-şi "ridica" optic trăsăturile.

Ochi mari şi luminoşi: Marilyn folosea întotdeauna aceeaşi bază pentru machiajul ochilor: un fard alb de la linia genelor până la linia sprâncenelor. Mai apoi, aplica pe partea de sus a pleoapei un fard albastru sau crem, pentru un efect dramatic.

Privire intensă: actriţa îşi completa machiajul ochilor prin trasarea unei linii deasupra genelor superioare cu dermatograf cremos negru sau maroniu.
Mai apoi, trasa o codiţă în sus la sfârşit, pentru un efect migdalat al ochilor. În plus, actriţa îşi contura genele inferioare cu un creion şi trasa o linie mai accentuată de la mijloc în exterior. Diva mergea cu creionul într-o linie descendentă, astfel încât să pară că acel creion ar fi de fapt umbra genelor superioare. Între liniile genelor  Marilyn aplica în exterior un creion alb.

Astfel se crea iluzia unor ochi mari şi migdalaţi, iar privirea ei era extrem de pătrunzătoare! Desigur, machiajul ochilor era finisat cu straturi bogate de mascara.

Buze pline: la acea vreme nu exista moda buzelor injectate, astfel că divele erau obligate să înveţe trucuri inteligente de mărire a buzelor. Marilyn se pare că folosea 5 nuanţe de ruj, plus gloss, pentru a obţine acele buze mari şi roşii!

Pentru o seară magică merită să acorzi o atenţie deosebită buzelor tale.
Mai întâi actriţa îşi contura buzele cu un creion roşu, ieşind un pic din conturul natural. Mai apoi îşi aplica rujul cu o pensulă. Trebuie să exersezi până o faci cu precizie. Alegea nuanţe mai închise de roşu în colţurile buzelor şi mai deschise în vârf. Mai apoi, aplica un iluminator cremos peste conturul buzelor trasat cu creionul, pentru a stinge din efectul teatral al acestuia şi a crea volum.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • onutta21 pe 6 Aug 2011, 23:25
    marilyn

    Una a fost marilyn monroe,altă nu se mai naşte.

    26
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod