Machiaj: Cum te transformi dintr-o fată cuminte într-o femeie fatală

Dacă anul acesta ți-ai propus să te transformi din fata cuminte în femeie fatală, află că o poți face doar cu ajutorul machiajului și al ... atitudinii!

Dacă anul acesta ți-ai propus să te transformi din fata cuminte în femeie fatală, află că o poți face doar cu ajutorul machiajului și al ... atitudinii!

Stilul tău obișnuit: minim de machiaj, aspect natural, părul lăsat liber sau prins în codițe lejere și ... neapărat un accesoriu ingenuu în păr gen fundițe, agrafe haioase, flori, panglici.

Cum te văd ceilalți: “E drăguță...” “E o dulce!”, “E fată bună...”

Stilul pe care îl visezi în secret: Seducătoare, misterioasă, sexy, dar nu vulgară. Genul de femeie care promite, dar nu oferă. Cea care te poate seduce cu o singură privire!

Dar cum te transformi din fata dulce și “drăguță” într-o femeie senzuală și sigură pe ea? Cu un pic de imaginație, exercițiu în oglindă și trusa potrivită de machiaj.

Pasul 1: Ochi conturați cu eyeliner și gene false naturale


Începe procesul schimbării adăugând câteva elemente interesante look-ului tău.
Fundițe în păr, ochi conturați cu eyeliner și gene false? Da! Îndrăznește.
Uniformizează imperfecțiunile și aplică fondul de ten atât de natural ca toată lumea să jure că e pielea ta. Fixează cu un strat ușor de pudră, aproape invizibil.
Conturează discret și natural sprâncenele (niciodată cu negru).

Realizează un machiaj fin al ochilor, în trei nuanțe: una deschisă în colțul intern al ochilor, nuanța neutră pe toată pleoapa iar ca accent un pic de negru bine estompat în pliul pleoapei, spre exterior.

Aplică atent mascara pe gene, evitând să le supraîncarci cu produs. Aplică gene false, naturale, ca acelea din imagine. Secretul nu este sa ți se observe genele false, ci să primești remarce de genul “ai ceva-n privire...”

Încă un strat de mascara, pentru a lipi genele false de cele naturale, un strat discret de fard de obraz și un ruj în nuanța nude/naturală.
Păstrează fundița în păr, doar încă ești “fată cuminte”, nu?

Pasul 2: Artileria grea – ochi misterioși și buze senzuale

Ai tot citit că regula unui machiaj reușit este “accent pe ochi sau accent pe buze”. Încalc-o! Dar cu stil! Noua regula? Ochi misterioși și buze roșii sexy.
Până la machiajul ochilor, etapele sunt aceleași ca la machiajul precedent.
Conturează ochii mai puternic, dar nu agresiv sau vulgar. Dacă mergi la o petrecere, îndrăznește să aplici un sclipici de fină granulație în colțul intern al ochilor, peste fardul de luminozitate. Evită texturile metalice, reci. Vrei să seduci, nu să pari un cyborg coborat printre muritorii de rând.

Intensifică privirea prin mai multe straturi de mascara aplicate atât pe genele tale naturale, cât și peste cele false. Efectul final trebuie să fie de privire seducătoare, nu de gene grele, prea încărcate de machiaj.

Evidențiază pomeții cu un strat de pudră bronzantă mată, peste care aplici fardul de obraz și estompezi bine.

Conturează buzele și aplică un ruj roșu de calitate, în nuanța care te avantajează. Vrei să captezi atenția tuturor? Aplică peste rujul roșu, în centrul buzei inferioare, un gloss transparent (dar asta implica și verificarea periodică a machiajului buzelor, în oglinda de poșetă).
 
Pasul 3: Excentrică, inabordabilă, dar cu masură

Dacă vrei să mergi mai departe cu transformarea, vrei să inciți, dar știi sigur că nu vei lăsa garda jos, conturează conjunctiva cu negru Kajal și peste rujul roșu aplică glitter roșu, ca buzele să sclipească seducator, ca niște veritabile bijuterii.

Trucuri recomandate:
Pielea să aibă un aspect foarte natural după aplicarea fondului de ten.
Sprâncenele să nu fie excesiv evidențiate, dar să aibă o formă frumoasă.
Culorile la ochi să fie foarte bine estompate, fără treceri bruște de la o culoare la alta.

Daca folosești culori puternice de ruj și glitter roșu pe buze, vei bea cu paiul și te vei “admira” periodic în oglinda de la baie, verificând cu ochi de vultur starea machiajului.
Dantura să arate impecabil, ca zâmbetul tău seducător să cucerească pe toată lumea.

La final, din vechea fată cuminte, va ramane doar... coafura. La urma urmei, când arăți atât de bine, ce nevoie mai ai de o coafură prea sofisticată?

 

Machiaj: Mirela Paduraru
http://www.mirelapaduraru.ro/
Foto: Viorel Gabriel Titu
Model: Ana Maria Anton

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod