Greşeli de machiaj care te îmbătrânesc. Evită-le!

Fondul de ten mat afectează luminozitatea pielii şi accentuează ridurile. Descoperă ce greşeli de machiaj te îmbătrânesc

Foloseşti prea mult fond de ten

Atunci când aplici prea mult fond de ten, acesta pătrunde în ridurile fine şi le accentuează, în special pe cele de la nivelul ochilor şi din jurul gurii. De asemenea, reduce luminozitatea tenului, ceea ce te face să pari mai bătrână. Nu este nevoie să aplici fond de ten pe toată faţa, ci numai în zonele în care vrei să uniformizezi culoarea. Pe de altă parte, fondurile de ten mate, cele waterproof sau cele rezistente la transfer conţin mai multă pudră şi au un efect opac.

Aplici prea mult anticearcăn

Şi anticearcănul folosit în exces îţi adaugă câţiva ani în plus pe chip. Pentru că pătrunde în ridurile din jurul ochilor, acesta le accentuează, mai ales dacă este o formulă compactă, cu un conţinut ridicat de pudră.
Evită anticearcănul baton şi optează în schimb pentru unul cu o formulă cremoasă, aşa cum sunt cele lichide, prevăzute cu pensulă de aplicare. Aplică numai sub ochi, în colţurile interioare, unde umbrele şi nuanţele vineţii sunt de obicei mai pronunţate.

Porţi rujuri închise la culoare

Nuanţele închise au un efect de micşorare asupra oricărei suprafeţe pe care sunt aplicate, ceea ce înseamnă că îţi vor face buzele mai subţiri. Iar buzele subţiate sunt specifice persoanelor mai în vârstă, pentru că volumul buzelor scade odată cu vârsta. Foloseşte rujuri în tonuri deschise şi în nuanţe proaspete de roz, corai, piersică, zmeură etc.

Fixezi machiajul cu pudră

Pudra are avantajul că îţi fixează machiajul, astfel încât să reziste cât mai mult de-a lungul zilei. Dar dacă acesta este de obicei ultimul pas al machiajului tău, există riscul ca efectul obţinut să fie unul de îmbrătrânire.
Tenul tânăr este asociat cu o strălucire naturală, iar pielea sănătoasă reflectă lumina. Dar atunci când foloseşti pudră, tenul tău va deveni mat, fapt ce adaugă câţiva ani pe chipul tău. Dacă simţi că nu poţi renunţa la acest produs de machiaj, atunci alege o pudră translucidă şi aplică numai pe nas şi bărbie, zonele care efectate de obicei de excesul de sebum.

Îţi conturezi ochii cu dermatograf negru

Conturarea este o metodă foarte bună de a-ţi pune privirea în valoare şi de a-ţi face ochii să pară mai mari. Dar este o greşeală să foloseşti creionul dermatograf negru intens, care te poate îmbătrâni. Vei obţine un contrast foarte mare între piele şi negrul dermatografului, efect care te face să pari mai în vârstă.
Înlocuieşte creionul negru cu unul maro şi evită liniile prea bine definite.

Nu foloseşti blush

Puţină culoare în obraji este asociată cu tinereţea şi prospeţimea. De aceea, nu este indicat să sari peste această etapă a machiajului. Nuanţe discrete de roz pal sau piersică, aplicate corect, vor reuşi să îţi intinerească chipul, mai ales dacă ai aplicat fond de ten pe toată faţa. Tehnica de aplicare este deosebit de importantă. Zâmbeşte şi cu ajutorul unei pensule pentru blush aplică foarte puţină culoare pe zona de deasupra pomeţilor. Blenduieşte folosind o pensulă mare, cu mişcări circulare către tâmple, nu în forma unei linii.

Aplici rujul direct din tub

Rujul clasic, baton, este foarte dificil de aplicat respectând perfect linia buzelor. Iar cu cât conturul buzelor tale este mai difuz, cu atât vei adăuga mai mulţi ani pe chipul tău.
Foloseşte o pensulă specială pentru a aplică rujul pe buze, respectând cu exactitate linia de contur a buzelor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod