Cum sa aplici corect autobronzantul

Primavara pare sa-si fi intrat pe deplin in drepturi si, o data cu ea, fustele mai scurte si bluzele mai decoltate si cu maneci scurte. Soarele nu este inca destul de puternic, dar iti doresti un look deosebit, potrivit cu sezonul cald care se apropie. Solutia este autobronzantul: usor, rapid, eficient. Dar daca nu-l aplici corect, la sfarsit vei arata ca un fel de zebra in nuante portocalii... Cateva sfaturi te vor ajuta sa obtii efectul dorit.

Pregatirea epidermei
Daca ai pielea uscata - si asa se intampla in cazul multora dintre noi, mai ales in zona bratelor si a picioarelor) - pregateste-te cu cateva zile inainte de a aplica autobronzantul. Foloseste de doua-trei ori pe zi o lotiune hidratanta, mai ales dupa dus. Insista in portiunile unde pielea se usuca cel mai repede (coate si genunchi). Daca aceste zone raman nehidratate, atunci vor absorbi o cantitate mai mare de autobronzant si vor fi mai inchise la culoare.
De asemenea, aplica in faza pregatitoare un gel exfoliant. Acesta este necesar pentru indepartarea stratului de celule moarte aflat la suprafata pielii.

Inainte de aplicare
Testeaza produsul pe una din zonele mai putin expuse ale corpului, inainte de a-l aplica. Este o recomandare care insoteste multe dintre produsele cosmetice (de exemplu, vopseaua de par) si probabil de multe ori faci abstractie de ea. Dar macar in acest caz tine cont de acest sfat. Autobronzantul este dificil de indepartat dupa ce a patruns in piele. Daca nu-ti place cum arata, testul te va scuti de o situatie altminteri amuzanta, dar pe care tu nu o vei considera deloc nostima...

Aplica produsul pe pielea uscata
Daca tocmai ai iesit de la dus, ai rabdare timp de 20 de minute, pentru a te asigura ca pielea este perfect uscata. In cazul in care treci la aplicarea autobronzantului si epiderma este inca umeda, ar putea aparea pete care sunt dificil de corectat.

Lucreaza repede
Ideea este sa aplici produsul cat mai repede posibil, pentru a te asigura ca se va usca uniform. Pune in palme o cantitate suficienta pentru fiecare zona in parte (n-ar fi rau sa-ti exersezi indemanarea cu cateva zile inainte, folosind o lotiune hidratanta). Este bine sa aplici aceeasi cantitate de autobronzant pe fiecare parte a corpului. Acopera dintr-o data o zona, nu fragmentat. Produsul trebuie intins si uniformizat foarte bine pe toata suprafata pielii. Ordinea aplicarii este de jos in sus, respectiv picioare, trunchi, maini. Pe fata, produsul se aplica dinspre centru spre extremitati.

Miscari usoare si delicate in zona genunchilor, gleznelor, coatelor si pieptului
In aceste zone, pielea este de obicei uscata si mult mai sensibila decat in restul corpului, asa incat ai grija sa nu te iriti.

Spala-te pe maini imediat dupa aplicare
Mainile sunt cele mai expuse in timpul acestui proces si, daca nu te vei spala imediat, autobronzantul va actiona excesiv si vei obtine o culoare mult mai intunecata in aceasta zona. Un argument in plus pentru a lucra cat mai repede! Cand te speli, acorda atentie in egala masura unghiilor si pielitelor.

Nu atinge nimic si nu te imbraca timp de jumatate de ora
Cel putin, asa suna recomandarile care insotesc produsele din aceasta categorie. Dar, pentru un plus de siguranta, noi iti sugeram sa astepti cam doua ore, interval necesar pentru ca pielea sa se coloreze. Ce sa faci in acest timp? Fa-ti manichiura, uita-te la televizor - orice, dar nu te imbraca si ai grija sa nu atingi nimic macar in primele 30 de minute.

Dusul sau piscina sunt permise dupa cel putin 3 ore
Dupa ce a patruns in piele, culoarea este rezistenta la apa si transpiratie. Dar nu inainte!

Mentinerea culorii
Poti reimprospata culoarea dupa 3-5 zile, dar nu e obligatoriu sa astepti pana ce bronzul a disparut cu desavarsire. Cand constati ca nuanta a inceput sa paleasca, poti folosi produsul - dar nu uita de test! Cum adica ce importanta mai are acum? Iti vei face idee despre cum va arata pielea ta dupa a doua sedinta!

Te uiti in oglinda - iata o femeie cu pielea frumoasa, aramie, un bronz impecabil si stralucitor... Misiune indeplinita!



 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Deea pe 16 Iun 2012, 12:27
    autobronzant

    Daca am spray autobronzat nu crema, mai trebuie sa masez dupa ce il aplic sau il las asa sa intre in piele?

    2
    0

  • ank pe 28 Apr 2011, 14:17
    autobronzant folosit necorespunzator :(

    Am o problema..acum 2 zile am cumparat un autobronzant..si din pacate mi-am patat palmele ingrozitor d rau..ce'i drept nu m-am documentat inainte de al folosi..si rezultatul este groaznic!:(...cine stie cu ce imi pot curata pielea cat mai repede si cat mai bn..cel mai urat se vede p fata si pe palme.pe restul corpului e ok.nu pot iesi asa din casa..:(.multumesc mult!

    1
    5

  • Deby pe 26 Apr 2011, 09:43
    dupa

    dak ma dau cu bronz si pe urma mi se iveste ocazia sa stau la soare, ma bronzez si natural fara pete sau mai stiu eu ce complicatii? va rog care stiti, vrea putin ajutor in alegerea autobronzului si toata gama de produse necesare pentru a obtine un bronz perfect .am un ten foarte deschis, desii am stat la soare si am fost si la mare... ms mult.

    3
    3

  • dede pe 28 Nov 2010, 18:39
    2

    ma eu am incercat direct pe fata :))=)) sper sa nu se intamplee ceva urat pana maine :-s si qm am iesit de la dus lam aplicat :)):D

    0
    0

  • Alexandra pe 27 Aug 2010, 12:28
    depinde

    depinde si ce autobronzant folosesti. eu am avut prima oara de la avon. dimineata gaseam asternuturile "bronzate". acum am de la nivea si momentan sunt multumita.

    0
    0

  • Diana pe 9 Iul 2010, 20:35
    autobronzat

    M-iam aplicat si eu autobronzant pe corp si a dat niste rezultate oribile eram toata pătată pe la genunchi si coturi astept un sfat cum sal aplic mai bine fara sa pateze

    1
    0

  • adina384 pe 21 Sep 2009, 11:25
    autobronzant cu rezultate inediate

    Agentul autobronzant ( DHA ) creaza un bronz uniform in cateva ore, lasand pielea fina si radianta. Recomandata pentru toate tipurile de piele, in special cea dezhidratata si uscata. Pentru cei interesati va dau si link-ul: http://medintex.bizoo.ro/vanzare/47715/Crema-autobronzanta-Self-tanning-moisturiser

    0
    1

  • aiamika pe 20 Iun 2008, 09:21
    de ce au ramas pete

    folosec de 2 ani autobronzant si nu mi sa mai intamplat niciodata sa ma patez......iceti-mi pls cu trece:((:((>.....

    0
    0

  • anda pe 29 Apr 2008, 17:55
    pete

    de ce imi raman pete doar pe piciore?se vede destul de urat...in special la genunchi....shi pe coate...

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod