Sfaturi pentru remedierea erorilor de machiaj

Imagineaza-ti urmatorul scenariu: te pregatesti pentru o petrecere sau o cina romantica, va fi o seara magica... Oglinda iti spune ca te afli pe drumul cel bun: fond de ten intr-o nuanta naturala, tenul este stralucitor si tocmai iti machiezi ochii, urmarind sa adaugi un plus de senzualitate si mister privirii. Aplici fard, trasezi atent o linie de tus la baza pleoapei superioare si treci la celalalt ochi, dar chiar atunci suna telefonul, tresari, mana iti aluneca... rezultatul este ca ti-ai trasat o linie groasa pe obraz! Si tocmai in seara aceasta, tocmai cand te grabesti...

Cu siguranta te-ai confruntat cel putin o data in viata cu o situatie de acest gen - si daca nu, foarte probabil ti se va intampla si tie - evident, exact atunci cand te grabesti si nu ai timp sa remediezi greseala pe indelete. Ce ar trebui sa faci intr-un caz precum cel mentionat anterior? Cunosti raspunsul - te inarmezi cu rabdare, te demachiezi si iei totul de la capat. Da, dar nu ai timp in seara aceasta! Ce ramane de facut?

Nu intra in panica! Orice greseala se poate repara foarte repede si eficient, daca nu te enervezi si actionezi logic. Iti prezentam cele mai frecvente erori de machiaj, precum si solutiile la care poti recurge cand te vei regasi in situatia respectiva.

Problema: Fondul de ten se usuca prea repede si nu il poti aplica

Cel mai simplu este sa-l "imblanzesti" combinandu-l cu putin demachiant (bineinteles ca solutia nu este valabila in cazul in care folosesti pudra transparenta). Atentie - nu turna demachiant in recipient, vei deteriora produsul. Pune in palma putin fond de ten, adauga un strop de demachiant si aplica-l uniform, intr-o miscare lenta.

Problema: Nuanta fondului de ten este prea inchisa

Se poate intampla si asta - nu ai fost atenta cand l-ai cumparat si acum observi ca are o nuanta vizibil mai intunecata decat tenul tau. Sau nu l-ai mai folosit din vara trecuta, cand erai bronzata si atunci nuanta era adecvata.
In mod normal, ar trebui sa te demachiezi si sa aplici alt fond de ten. Dar esti in criza de timp, asa ca incearca fie sa-l combini cu unul intr-o nuanta mai deschisa, fie sa recurgi la solutia din cazul anterior. De asemenea, ai putea sa folosesti o pudra compacta deschisa la culoare. Este adevarat ca in acest ultim caz nu vei putea modifica prea mult nuanta generala, dar ar trebui sa obtii un ansamblu cu cel putin un ton mai deschis.

Problema: Fondul de ten are o nuanta prea deschisa

In principiu, vei inversa recomandarile prezentate anterior. Daca trebuie sa obtii o nuanta mai inchisa, poti combina produsul cu unul mai intunecat (cel pe care il foloseai cand erai bronzata, de exemplu...). Si nu uita ca situatiile de acest tip reprezinta momentul propice pentru a folosi mostrele acelea pe care le-ai primit si le-ai lasat uitate intr-un sertar.
O alta alternativa este ca dupa ce ai aplicat fondul de ten, sa folosesti pudra autobronzanta. Atentie, in acest caz - aplica mai intai un strat de pudra compacta, pentru a evita efectul propriu zis al autobronzantului. Sau foloseste pur si simplu o pudra normala in nuanta inchisa.

Problema batonului anticearcan

In acest caz, problema apare de obicei atunci cand produsul are o structura prea consistenta si in loc sa ascunda, evidentiaza cearcanele si le face parca si mai vizibile decat in mod normal. Ca sa nu mai spunem ca nu se aplica uniform si rezultatul este ca se "aduna" in pliurile subtiri de la baza ochilor. Nuanta anticearcanului poate reprezenta, de asemenea, o problema.
O solutie ar fi sa il combini cu putina crema hidratanta pentru ochi inainte de a-l aplica (sfatul este valabil si daca produsul are tendinta de a se usca prea repede, asa cum era si cazul fondului de ten). In felul acesta, vei face din anticearcan un tratament pentru zona delicata a ochilor - sau cel putin te-ai putea pacali sa crezi asta, insa nu inseamna ca vei neglija ingrijirea zilnica!

Daca este intr-o nuanta prea inchisa si imi imaginez ca nu ai si un altul mai deschis la culoare, nu-ti ramane decat sa-l aplici si sa folosesti apoi un fond de ten deschis in zona respectiva, pentru a obtine un echilibru.
In cazul in care observi ca produsul s-a depus in pliurile de la baza ochilor, cel mai bine este sa-l indepartezi si sa reiei procesul. Nu-ti va lua chiar atat de mult timp, de fapt cel mult un minut. Si nu uita ca uneori, cu cat incerci sa ascunzi un defect, cu atat mai evident poate deveni elementul respectiv si va atrage atentia asupra sa, asadar nu abuza de acest produs.

Problema fardului de ochi

Daca machiajul unuia dintre ochi este mai intens decat al celuilalt, poti realiza un echilibru aplicand un strat subtire de pudra compacta intr-o nuanta deschisa, cu ajutorul buretelului special pentru fard de ochi.

In cazul in care folosesti un fard pulbere si nu unul compact, exista riscul ca acesta sa cada si pe obraz in timp ce il aplici. Nu incerca sa-l indepartezi manual si nici cu o discheta de bumbac! Nu vei reusi decat sa-l intinzi inestetic pe toata fata. Cel mai bine e sa folosesti o pensula si sa aplici apoi pudra compacta sau fond de ten pentru a atenua orice urma.

Ai folosit prea mult tus? Fondul de ten sau batonul corector vor rezolva problema imediat. Fii insa atenta sa nu compromiti si fardul de ochi, pe care l-ai aplicat corect - sau pe care l-ai echilibrat urmand una dintre regulile precedente.

Genele rimelate vor completa in mod fericit machiajul ochilor, intesificand privirea. Dar ce te faci daca se intampla sa clipesti imediat dupa aplicarea rimelului si acesta, neavand timp sa se usuce, iti va pata fata? Ai fi tentata sa iei imediat o discheta demachianta si sa il indepartezi. Dar vei fi probabil nevoita sa persisti si iti vei irita inutil zona atat de delicata de la baza ochilor. Asa incat rezista acestei tentatii, lasa rimelul sa se usuce si aplica fond de ten sau indeparteaza-l cu putin demachiant.

Genele se lipesc intre ele dupa aplicarea rimelului? In acest caz, este mai usor sa previi decat sa "tratezi"... foloseste mai intai un produs care separa genele (este incolor), lasa-l sa se usuce si apoi aplica rimelul.

Problema fardului de obraz

In acest caz, inconvenientul apare de regula de la "prea mult" si arati mai mult sau mai putin ca o papusa de portelan pictata sau ca un clovn. In cazul in care folosesti un fard pulbere, aplica un strat de pudra compacta si probabil vei reusi sa indepartezi excesul. Fii insa atenta sa faci acelasi lucru si la obrazul celalalt.
Daca folosesti un fard crema, fondul de ten este raspunsul problemei tale.

Problema rujului

Aici posibilitatile de combinare, obtinerea unor nuante diferite si, implicit, corectarea erorilor, sunt nelimitate. Poti folosi un alt ruj sau un lipgloss pentru a obtine o culoare mai inchisa, respectiv mai deschisa. De asemenea, un efect interesant se poate realiza prin aplicarea creionului contur pe intreaga suprafata a buzelor.
Daca folosesti ruj lichid si acesta a alunecat in exteriorul buzelor, foloseste fond de ten sau creion corector.

Aceste variante sunt solutii "in extremis", pentru situatiile cand esti in criza de timp. In principiu, daca se intampla sa faci o astfel de greseala, "stergi cu buretele" si o iei de la capat. Din pacate, nu intotdeauna ai ragaz pentru asa ceva... asa incat aplica sfaturile prezentate si nu uita de zicala aceea draguta care spune ca, daca nu reusesti din prima incercare, ascunde orice urma si spera ca nimeni sa nu-si dea seama.



 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana pe 12 Mar 2011, 15:14
    machiatul ochilor deschisi la culoare

    pai, da, sigur! Merge! Eu asa fac si arata destul de bine! (Scuze daca par increzuta)

    0
    0

  • diana pe 24 Mai 2008, 20:22
    machiatul ochilor deschisi la culoare

    este bine sa machiem ochii deschisi la culoare cu creion negru?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod