Sani mai frumosi si la fel de sanatosi

In Romania, majoritatea femeilor care ar face o operatie pentru un bust impresionant, le cer chirurgilor plasticieni sa le modeleze sanii in forme celebre, care au facut valuri in paginile revistelor. Ele "comanda" sani a la Naomi Campbell, Cindy Crawford, Sharon Stone sau, de ce nu, a la Jojo.
In Romania, majoritatea femeilor care ar face o operatie pentru un bust impresionant, le cer chirurgilor plasticieni sa le modeleze sanii in forme celebre, care au facut valuri in paginile revistelor. Ele "comanda" sani a la Naomi Campbell, Cindy Crawford, Sharon Stone sau, de ce nu, a la Jojo.

Implantul de sani este o operatie care a acumulat deja 50 de ani de experienta, fiind considerata de acum una dintre clasicele operatii de chirurgie estetica, care a depasit de mult timp faza de atestare. S-a tot vehiculat zvonul ca implantul poate genera cancer sau alte afectiuni. Doctorul Bogdan Andreescu, de la clinica de chirurgie estetica Body Profile, spune ferm, pe baza cercetarilor care s-au facut pana acum, ca implantul de silicon este inofensiv si in nici un caz nu produce cancer.

Siliconul poate fi implantat in doua moduri: sub muschii pectorali sau sub glanda mamara, iar operatiile respective au fiecare partile lor bune dar si unele mai proaste.

Daca implantul este submuscular, are avantajul capital ca se conserva mai bine. Sanul isi pastreaza supletea si ramane ferm pe o perioada mai lunga de timp, datorita faptului ca implantul este sustinut de muschii pectorali. Un alt aspect pozitiv se refera la palpare, deoarece sanul pare in intregime natural.

Printre dezavantaje se numara, in primul rand, procesul operator care devine mult mai laborios pentru chirurg. Femeia simte un disconfort, asemanator cu o febra musculara, cauzat de distensia tesuturilor si de edemul (umflatura) post-traumatic al muschiului. Sanul ia forma finala dupa aproximativ doua luni, timp in care se poarta un conformator, adica un sutien special, care costa intre 50 si 100 $.

Cealalta varianta de implant este cel submamar. Post-operator, aceasta interventie nu este dureroasa si presupune un efort mai mic din partea medicului. Sanul ia forma dorita imediat dupa operatie. Exista, insa, si dezavantaje, printre care posibilitatea mai mare de a simti implantul la palpare, iar sanii se lasa mult mai repede. Daca pacienta nu mai este multumita de forma pe care a obtinut-o, sau isi doreste o imagine noua, ea poate sa recurga la o noua operatie, dupa un an si jumatate sau chiar doi.

La clinicile de chirurgie estetica din Romania, 50% dintre paciente fac implanturi de san submuscular, iar la clinica BodyProfile, proportia este de 99%.

De orice tip ar fi implanturile - preumplute cu gel de tip silicon si hidrogel sau cu valva si umplute dupa ce au fost instalate in locul respectiv - ele au in comun capsula realizata din ultima generatie de silicon. Pretul unei perechi de implanturi variaza intre 500 si 700 $, la care se adauga costul interventiei.

Posibile complicatii
Doctorul Andreescu spune ca e posibil sa apara hematoame, sangerari, ca o reactie de respingere a implantului. Aceste manifestari se pot evidentia imediat dupa operatie sau la un interval de timp mai indepartat, cu debut la un singur san.
Nu sunt cunoscute cauzele pentru care implantul este respins, decat in cazul in care pacienta sufera de anumite boli, cum ar fi lupusul, sclerodermia si reumatismul articular acut, care maresc semnificativ sansele de aparitie ale rejectului.
Vestea buna este ca posibilitatea de aparitie a respingerii implantului este foarte mica, ceea ce face ca operatia sa aiba un risc acceptabil.

Cremele de prevenire a imbatranirii sanilor - o alternativa?
O alternativa mai putin costisitoare la implanturile la san pot fi cremele de prevenire a imbatranirii sanilor. Doctorul Bogdan Andreescu ne atrage atentia ca pentru sanii foarte cazuti, nu exista posibilitatea ca aceste creme revitalizante sa ii ajute sa isi revina. Pe de alta parte, daca pieptul se afla intr-o lipsa de tonus, s-ar putea ca lotiunile sa aiba un efect de intarire si ridicare. La Oriflame, tratamentul pentru gat si bust, 50 ml, costa 469.000 lei. Ar putea fi de folos si uleiul pentru masaj Body Massage Oil, 96.000 lei, 250 ml de la The Body Shop. Si daca buzunarul ne-o permite, Lancaster Skin Suracif Neck&Decolette Treatment, 1.286.000 lei, 50 ml. Dar cremele trebuie ajutate sa actioneze. Sunt indicate dusurile reci, exercitiile fizice care implica musculatura pieptului si chiar electrostimularile.

 

Comentariile 151-200 din 211

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CATRIN pe 2 Feb 2009, 09:37
    ridicarea sanilor

    M-AR INTERESA CAT COSTA O OPERATIE DE RIDICARE DE SANI SI CU PROTEZA DE SUSTINERE STIE CINEVA?

    0
    0

  • petronela gherman pe 31 Ian 2009, 09:29
    operatie

    eu ma operez pe 12 2 09 la dr.IONESCU RADU si nu imi este frica deloc,durerea este suportabila, si ma costa 4500 pt a doua oara,prima oara m-am bucurat ca ma costa 2500 (in alta parte) si mam dus intanplator(nu chear)recomandata de cineva,trebuie sa ne informam mai mult inainte de operatie.

    0
    0

  • Sele25 pe 30 Ian 2009, 21:39
    Pt Eliza

    Buna Eliza! Eu mi-am programat o operatie de augumentare mamara la dr Stan, peste 2 saptamani. Nu pot sa te ajut cu ingrijitul sanilor "noi", dar cu siguranta tu ma poti ajuta pe mine cu detalii. Poate imi scrii aici cum a decurs internarea/operatia/externarea, sau daca preferi mail/messenger spune-mi si-ti las e-mailul. Multumesc anticipat.

    0
    0

  • Eliza pe 30 Ian 2009, 09:36
    pret marire sani

    Buna fetelor! Am intrat aici din alte motive-vroiam sa aflu cum sa- mi ingrijesc sanii noi dupa operatie,dar vad ca multe vor sa afle preturi.Eu m-am operat la dr. Stan la Bacau ,operatia a costat -4.500 euro in septembrie,totul a decurs bine,fara mari dureri.

    0
    0

  • adena pe 24 Ian 2009, 21:01
    durerile cand sfarsesc?!

    Sunt operata de 17 zile, implant mamar...Continua sa ma doara, sa ma usture, sa simt amorteala in sani .Ii simt grei, se contracta...tensiune...Nu stiu daca se va sfarsi vreodata.Sper ca da. Voi, dragele mele cele care v-ati operat, cum va simtiti? Ati avut usturimile si durerile astea? Tare mi-e frica ca organismul nu va accepta implanturile.Sunt cu gel coeziv...Am impresia ca sunt mai mari decat ar fii trebuit..Nu stiu ce sa mai cred! As dori sa discut in privat, cu cineva care a apelat la o astfel de interventie. Adresa mea de e-mail este: dalex_imobiliare@yahoo.com

    0
    0

  • elena pe 23 Ian 2009, 23:37
    ridicarea sanilor

    buna fetelor , stie careva cat mar costa sa=mi ridic sani ,.am o nastere si mi sau lasat sani .nu ma simt bine deloc , ajutatima ,

    0
    0

  • camellie pe 20 Ian 2009, 23:33
    silicoane

    buna fetele!eu vreau sa imi maresc sani luna viitoare la dr valcu la dansul operatia costa 2500E,imi mai recomandati un dr bun din bucuresti tot la banii astia/

    0
    0

  • Ioana pe 19 Ian 2009, 20:15
    Dr Stan

    Buna fetelor! Si-a facut vreo-una dintre voi implant la Dr Stan in Bacau? Eu sunt programata la sfarsitul lunii si imi e o frica de mor, de o sapt nu mai dorm, am emotii...Help!

    0
    0

  • dorina osepciuc pe 15 Ian 2009, 09:36
    sani

    intrebare: cat costa implantul mamar cu gel coeziv. ma intereseaza un raspuns concret. si daca organismul respinge implantul, nu se mai poate face nimic? sa inteleg ca nu se mai poate inlocui cu alte proteze, deci raman fara sani?

    0
    0

  • bianca pe 8 Ian 2009, 15:43
    marirea sanilor

    as dori sa stiu si eu cat costa marirea sanilor si daca este vreo clinica in judetul brasov

    0
    0

  • mihaela pe 6 Ian 2009, 02:24
    pt .sincar

    draga mea eu m am operat in noiembrie pe 24.legat de ceea ce spui tu adica faptul ca esti mai sensibila e ceva normal.ceea ce pot sa ti spun este ca eu dupa o luna jumate ma simt excelent excluzand disconfortul atunci cand ma trezesc dar asta dureaza cateva secunde si e normal pt muschii sunt relaxati pe timpul noptii in rest nu am nici un fel de problema.iau anticonceptionale de o luna,nu mai port nici bustiera care mi au dat o pt ca ma derja,imi masez zilnic cicaticile si cam atat.ce ma deranjaza cel mai mult este ca nu pot dormi pe burta :)),..referitor la frig insa nu pot sa ti raspund pt ca aici unde sunt eu e foarte cald si nu stiu care sunt reactiile.sensibilitate mai mare ca inainte exista insa in zona mamelonului in rest totul e ok..pupici

    0
    0

  • Sincar pe 4 Ian 2009, 22:20
    Marire sani

    Buna Fetelor! Eu am avut o astfel de operatie in Brasov. A fost greu, dureri si faptul ca nu-ti poti folosi mainile e o pacoste. Acum sunt in perioada de recuperare si inca am un disconfort; dar medicul mi-a spus ca perioada de recuperare este de doua luni. Costul operatiei a fost de 3200 Eur. Mihaela, te-as ruga sa-mi spui cum te simti acum dupa operatie. De exemplu, eu am ramas cu o sensibilitate la frig si simt cum sanii se contracta, ii simt grei. Ai si tu aceleasi simtome? Cat timp ai de la operatie?

    0
    0

  • Irina pe 4 Ian 2009, 17:34
    buna

    Buna.Aj dori sa imi recomandati o clinica din bucuresti unde pot face o operatie pt ridicare sanilor k pana in 1500 de $ sau E nu mai suport sutienul sau bustiera multumesc !!!

    0
    0

  • Calina pe 26 Dec 2008, 21:31
    marirea sanilor

    Buna fetelor, va rog sa.mi recvomandati o clinica in Cluj.

    0
    0

  • grosan marinela pe 26 Dec 2008, 12:47
    ridicare a sanilor

    as dori sa stiu cat costa o intrerventie cirurgicala pentru ridicarea sanilor

    0
    0

  • bianca pe 19 Dec 2008, 16:20
    detalii

    MA INTERESEAZA MARIREA SANILOR,DACA PUTETI SA-MI SPUNETI COSTUL TOTAL AL UNEI ASEMENEA OPERATII,DURATA OPERATIEI SI PERIOADA DE SPITALIZARE.VA MULTUMESC

    0
    0

  • mihaela pe 16 Dec 2008, 23:03
    pt Lavinia

    draga Lavinia apropo de masina,asta mi am dorit si eu si multumita lui D-zeu am reusit sa mi cumpar masina iar acum mi am pus implanturile.daca iti doresti cu adevarat ceva vei reusi sunt convinsa.eu am facut toate astea singura fara nici un ajutor din afara,bani munciti de mine si sunt fericita,atat cat viata imi permite.ceea ce trebuie sa faci este sa cdrezi in tine si in propriile forte si vei reusi.bafta si sa dea Dzeu sa reusesti sa ti implinesti visul....Va doresc Sarbatori Fericite si un An Nou plin de succese.....

    0
    0

  • Lavinia pe 10 Dec 2008, 07:39
    pfff

    3200 de euro ?? mai bine imi cumpar o masina :))

    0
    0

  • mihaela pe 9 Dec 2008, 15:23
    dureri

    fetelor,sincer vorbind durerile sunt de neimaginat.mi s a spus inainte de operatie ca este dureros dar credeti ma ca dk stiam nu mi mai faceam nici dk ma platea cineva.Referitor la preturi,da intradevar depinde de ce fel de implant iti doresti si binenteles de clinica.Varianta cu 500-700 euro nu cred ca e valabila sub nici o forma.poate doar in columbia unde pt 2000 euro iti remodelezi tot corpul..In spania pretul este intre 6000-8000 asa ca nu are nici o logica ,credeti ma ca m am informat inainte.sunt romanca dar traiesc in spania si pana m am hotarat unde cum si cand a durat ceva timp..in cehia pretul este intre 2000-3500 euro deci feltelor bafta,va pup

    0
    0

  • alinutza pe 8 Dec 2008, 12:39
    cat costa?

    Sumele sant destul de ambigue.....pe alt site citeam ceva de genul.....500-700E....aici vad.....3200,2500.....depinde de ce contine implantul sau depinde de clinica?

    0
    0

  • Simona pe 5 Dec 2008, 11:44
    micsorare si ridicare sani

    acum 2 saptamani am facut o operatie de micsorare si de ridicare a sanilor. m-a costat 2500 de euro, in Bucuresti, la Dr. Klara Hatami. Operatia a decurs bine, iar personalul de acolo este excelent. Dureri au fost, mai ales primele 2 zile. Dar, pentru psihicul meu, pentru cum ma vad eu acum, va spun ca a meritat! Daca vreti mai multe detalii despre operatia mea, mailul meu este ingerash2000@yahoo.com

    0
    0

  • Sincar pe 2 Dec 2008, 23:36
    Marire sani

    Buna! Eu sunt programata pemtru operatie in decembrie in Brasov. As vrea sa stiu parearea celor care deja au facut o astfel de operatie, cum se simt acum fizic si moral, si daca sunt fericite su decizia luata. S-a mai operat cineva in Brasov?

    0
    0

  • Ioana pe 28 Nov 2008, 21:04
    Cum?

    Cum ati facut rost de bani?eu imi doresc sa-mi fac implant, dar de bani cum fac rost?:) poate aveti solutii

    0
    0

  • mihaela pe 28 Nov 2008, 18:03
    silicoane brol

    dragele mele tocmai am fost operata la timisoara la brol acum 3 zile.a iestit super frumos dar cu sinceritate va spun ca durerile sunt foarte mari.ca medic dr.bratu este un medic extraordinar si il recomand tuturor..pretul e 3200 dar asta depinde de forma si felul de proteze care ti se potrivesc..succes

    0
    1

  • me_adela pe 26 Nov 2008, 14:22
    pentru sani mai frumosi

    personal, sunt anti-operatie chirurgicala. Pentru a-mi mari sanii, ceea ce am si reusit, am folosit breast+ si pe langa marire, sanii mei sunt mai rotunzi si mai impliniti, mult mai bine conturati pot zice. Il recomand cu incredere celor care isi doresc sani naturali, fara implanturi de silicon.

    0
    0

  • alina pe 26 Nov 2008, 03:25
    mai multe

    as vrea sa-mi fac lipostructura,si cel mai important..marirea sanilor..as vrea sa stiu cam cat costa,va rog frumos

    0
    0

  • mihaela pe 23 Nov 2008, 12:29
    marire sani(brol-timisoara)

    buna..maine sunt programata pt analize iar marti ma opereaza.pretul maxim este de 3200euro(implant cu proteza mentor)..am sa va dau mai multe amanunte dupa operatie.sper sa iasa totul bine..

    0
    0

  • alinuta pe 22 Nov 2008, 03:23
    implanturi la san

    ceau asi dori si eu sa stiu daca imi pun silicoane m-ai pot alapta?va rog sa-mi raspunda cineva.mersi

    0
    0

  • adriana pe 14 Nov 2008, 19:09
    implant

    am 33 de ani,mi am facut operatia in 2002 la clinica brol timisoara la dl. dr.bratu pe vrenea aceea am platit 4000 de marci dar va spun sincer merita toti banii.si acum am sanii foarte frumosi la fel cu sanii unei fete de 18 ani.acum cred ca costul se ridica undeva la 3000 euro si va recomad clinica brol din timisoara

    0
    0

  • nuti pe 12 Nov 2008, 21:42
    pretul si o clinica

    buna sunt nuti din timisoara, si asi dori un sfat dela cineva care si-a facut implant mamar in tm.asi dori sa aflu adresa unei clinbici.puteti sa lasati un mesaj pe : maurom29@yahoo.com. va multumesc

    0
    0

  • Elena pe 10 Nov 2008, 13:15
    implanturi?!

    Buna fetelor! Pe mine ma sperie gandul sa-mi pun implanturi....de accea am optat pentru altceva, natural si fara complicatii. Eu am luat niste tablete naturale si au fost foarte bune! M-am gandit inainte si la implanturi dar ma ingrozeste posibilitatea ca n-o sa iasa bine operatia, ca o sa am un mai lasat decat celalat sau peste putin timp va trebui sa le scot....De aceea eu zic ca am facut cea mai buna alegere cand am luat acest tratament natural!

    0
    0

  • Cristina pe 29 Oct 2008, 21:20
    Preturi????

    Raspunde cineva la intrebare?? Ca vad ca e unanima... Cat costa????

    0
    0

  • alynka pe 7 Oct 2008, 22:31
    SANI MAI MARI

    sanii se pot marii si pe cale naturala ( pastile ) este adevarat ca nu ajung precum ale PAMELEI ANDERSON insa cu pastilele chiar nu exista absolut nici un risc. vorbesc in cunostiinta de cauza. pastilele sunt din 13 plante naturale si au fost testate in laborator. ---- Orice metoda contraceptiva folositi acest produs nu va avea nici un efect daunator! ---- Cu ajutorul lui Breast Success OBTINETI rezultate cu o alternativa nechirurgicala, cu combinatia echilibrata si sigura a extractelor naturale. --- pt doamnele / domnisoarele - DIN BUCURESTI - care VOR SA SCAPE de problema gemenilor mici / lasati SI NU VOR sa isi asume riscurile operatiilor --- pt mai multe detalii alinamacra@yahoo.com

    0
    0

  • Ralu pe 5 Oct 2008, 23:18
    sani mari

    M-ar interesa cat costa o operatie de miscsorare a sanilor si riscurile acesteia.va multumesc

    0
    0

  • foxi pe 1 Oct 2008, 01:56
    marire de sani

    m-ar interesa cat ar costa in timisoara la dr bratu marirea sanilor,daca puteti sa-mi spuneti costul total al unei asemenea operati ,durata operatiei si perioada de spitalizare. va multumesc.

    0
    0

  • Oana pe 5 Sep 2008, 10:20
    sani mari

    ma intereseaza marirea sanilor,daca puteti sa-mi spuneti costul total al unei asemenea operati ,durata operatiei si perioada de spitalizare. va multumesc

    0
    0

  • Ely pe 17 Aug 2008, 15:53
    ridicarea sanilor

    as dori sa stiu cam cat ar costa o operatie de ridicare a sanilor? va multumesc

    0
    0

  • catalina pe 12 Aug 2008, 20:09
    marire sani si costul unei interventii

    in primul rand m-ar interesa exact pretul unei asemenea interventii chirurgicale.riscuri am inteles ca nu prea sunt atata timp cat respectam "regimul" sa spunem asa. multumesc anticipat astept un raspuns

    0
    0

  • maria pe 10 Aug 2008, 15:53
    micsorare si ridicare de sani

    am sanii f mari si grei si ma intereseaza cat costa o operatie de micsorare si ridicare de sani si daca dupa operatie mai pot alapta. va multumesc

    0
    0

  • esena pe 4 Aug 2008, 11:03
    sani mari

    cine stie despre dr bratu?

    0
    0

  • iuliana pe 4 Aug 2008, 11:01
    sani mari

    imi doresc sani mari si as vrea sa-mi fac implanturi dar sa nu ma coste enorm de mult,nu stiu daca se face si la timisoara acceasta operatie si cat ar costa ?

    0
    0

  • cristina pe 4 Aug 2008, 10:57
    marirea sanilor

    doresc o marire a sanilor as vrea sa stiu cat costa si daca se face in tm ?

    0
    0

  • corina pe 4 Aug 2008, 10:54
    implanturi mamare

    as vrea sa stiu cat costa implanturiile mamare. Am 23 de ani am o nastere si mi-am piredut sani nu mai am decolteu as vrea un implant de sani si as vrea sa stiu cat m-ar costa acesta operatie. Am alaptat si s-a lasat sani enorm nu mai pot purta decolteu si sunt foarte trista, imi doresc foarte mult implanturi dar sa nu coste enorm de mult.

    0
    0

  • valy pe 1 Aug 2008, 16:01
    micsorare de sanii

    buna am 23 de ani si as vrea sa stiu cam la cat m ar duce o operatie de micsorare la sani?

    0
    0

  • cora pe 1 Aug 2008, 15:14
    marire sani

    fetelor, in timisoara e dr. bratu, in cluj e dr. mugea, in bacau e dr.stan. va pup -eu sunt inca foarte nehotarata la care dintre ei sa ma decid

    0
    0

  • miha pe 22 Iul 2008, 12:01
    marire de sani

    doresc o marire de sani daca se poate in Oradea si cat m-ar costa tot si fara spitalizare daca se poate.

    0
    0

  • cornelia pe 21 Iul 2008, 00:38
    marirea sanilor

    buna as dori o interventie da marire asanilor as dori sa stiu daca se poate face la cluj si pretul va multumesc.

    0
    0

  • anca pe 20 Iul 2008, 10:09
    dupa operatie

    buna fetelor,va scriu din nou.Marti,8 iulie m-am operat in alba-iulia la dr oancea si vineri 11 iulie mi-a scos ultimele bandaje si mi-a zis ca pot face dus.Primele doua zile au fost mai naspa,dar la o saptamana de la operatie ma simteam mult mai bine.Pretul total a fost 1450 euro cu implant rotund forma texturata,gel siliconic coeziv de 330 cc.Am stat internata 2 zile.Acum am aproape 2 saptamani de la operatie si ma simt aproape normal.Sunt foarte multumita de rezultat si nu a trebuit sa dau o caruta de bani ca sa am sanii pe care mi i-am dorit

    1
    0

  • carolina pe 10 Iul 2008, 14:25
    micsorare de sani sau silioane???

    BUNA.AM 22 ANI SI IN URMA UNOR CURE FOARTE SEVERE DE SLABIT MI SAU LASAT SANI FOARTE TARE.CARE E SOLUTIA?CINEVA MI-A RECOMANDAT O MICSORARE DE SANI(INAINTE AVEAM SANI F. F. F. MARI).PRIETENA MEA A RECURS LA SILICOANE AVAND O PROBLEMA ASEMANATOARE INSA ACUM NU SE SIMTE PREA BINE.CE SA FAC?MERCI MULT

    0
    0

  • Daniela pe 11 Iun 2008, 19:02
    Pret marire sani

    Buna fetelor , ieri seara am avut o operatie de marire a sanilor in Bucuresti la dr.Marek Valcu, am stat spitalizata pana a azi dimineata, pretul a fost de 2500 euro , cu implant de silicon anatomic submuscular , operatia a durat in jur de 1h jum , personalul din clinica va sta la dispozitie tot timpul spitalizarii si este f dragut, va sfatiuesc cel mai bine sa va duceti la o consultatie si veti afla mai multe detalii :D now back to bed!SUCCES

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod