Pielea mea: 5 tratamente cu avocado

Facebook Twitter gplus Comenteaza

Ai nevoie de idei noi pentru a avea grijă de pielea ta? Încearcă diverse combinaţii cu avocado care te va ajuta să-ţi păstrezi pielea perfect hidratată şi catifelată. Îţi prezentăm 5 reţete cu avocado bune pentru ritualul tău de înfrumuseţare.

Măştile şi cremele din comerţ conţin numeroase substanţe care sunt periculoase pentru piele şi pot să genereze reacţii adverse. De ce să nu apelezi la trucuri uşoare şi pe care le ai la îndemână în bucătărie. De data aceasta am ales un fruct cu efecte miraculoase pentru sănătatea pielii - avocado. Poţi să-l foloseşti în diverse combinaţii! Este foarte nutritiv pentru că are în compoziţia lui elemente care te vor ajuta să previi apariţia ridurilor, să scapi de cearcăne şi pungile de sub ochi şi să-ţi hidratezi părul rebel.

Printre substanţele care se găsesc în avocado şi care aduc aceste beneficii se numără: vitamina E, A, C, K, proteine, enzime, vitamine din complexul B, inclusiv acid folic, acizi graşi omega-3, cupru, magneziu, fier şi zinc. Are proprietăţi hidratante, emoliente, antirid, cicatrizante, antibacteriene.

Sfaturi utile:

1. Odată preparat, tratamentul trebuie folosit imediat, nu se păstrează la frigider.
2. Avocado trebuie să fie moale la atingere. Dacă îl găseşti necopt în comerţ, înveleşte-l într-o foaie de hârtie şi depozitează-l câteva zile la întuneric într-un loc răcoros.
3. Pentru a-l curăţa taie-l pe lungime, roteşte bucăţile în sensuri opuse şi scoate miezul dintr-o jumătate cu ajutorul unei linguri. Pentru a îndepărta sâmburele loveşte-l cu lama cuţitului să răsuceşte într-o parte, astfel încât sâmburele să rămână pe lamă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod