Lupta impotriva vergeturilor continua!

Cand te gandesti la venirea sezonului cald, iti amintesti ca pot fi anumite probleme ale pielii care te impiedica sa te simti intotdeauna in largul tau. Daca vergeturile se afla printre acestea, iti prezentam cateva informatii esentiale despre vergeturi si modalitatile prin care poti scapa de ele.

Cum apar vergeturile?

Pielea, in general, este destul de elastica si suporta usor schimbarile de volum ale corpului. Insa, deoarece mostenirea genetica, precum si diversi alti factori isi spun cuvantul si in aceasta chestiune, elasticitatea pielii difera de la un individ la altul.

Cele mai multe dintre noi stim cum apar vergeturile: schimbarile bruste de greutate determina o "supraintindere" a pielii, ceea ce conduce, inevitabil, la ruperea fibrelor elastice din stratul de mijloc al pielii, numit derm. La acest nivel, apar sangerari microscopice, impreuna cu inflamarea tesutului din zona respectiva, ceea ce da aspectul rosu-purpuriu al vergeturilor proaspat aparute.

Pe masura ce dermul se intinde, stratul superior al pielii, epidermul, se intinde si el, devenind translucid, astfel incat se pot vedea urmele rosii-purpurii ce s-au format in interiorul pielii. Dupa vindecarea acestor leziuni, raman cicatrice cu cateva tonuri mai deschise decat culoarea naturala a pielii tale. Culoarea mai deschisa a acestora este determinata de deteriorarea celulelor pigmentare in timpul intinderii pielii.

Care sunt cauzele?

Asa cum am spus, principalele cauze ale aparitiei vergeturilor sunt variatiile bruste de greutate, care nu-i acorda pielii timpul necesar pentru a se intinde si a se adapta astfel schimbarii formei corpului.

O alta cauza comuna este pielea uscata. Numeroase persoane se confrunta cu vergeturi chiar daca nu au suferit schimbari majore de greutate. In astfel de cazuri, principalul vinovat este deshidratarea. O piele deshidratata nu se poate intinde la capacitatea sa normala, elasticitatea sa fiind redusa de lipsa moleculelor de apa. Din fericire, in astfel de cazuri solutia este simpla - hidratarea! Daca apelezi la lotiuni, creme, uleiuri sau diverse alte produse de ingrijire si hidratare a pielii, poti preveni aparitia vergeturilor.

Stresul afecteaza organismul pe toate nivelurile si, din nefericire, nu ocoleste nici pielea. Cand suntem stresati, organismul elibereaza anumiti hormoni de "aparare". Corpul intelege aceasta aparare prin formarea de tesut gras, ceea ce poate conduce la ingrasare si scaderea in greutate intr-un interval scurt de timp.

Persoanele predispuse la aparitia vergeturilor sunt femeile insarcinate, adolescentii, persoanele cu un nivel scazut al elasticitatii pielii si culturistii. Adesea, vergeturile aparute in timpul adolescentei se estompeaza si chiar dispar cu trecerea timpului.

Cum scapam de vergeturi?

Din pacate, vergeturile se comporta ca oricare alt tip de cicatrice si pot fi estompate cu destul de multa dificultate. Exista diverse tratamente pentru vergeturi, dar rata succesului depinde de cativa factori, printre care: varsta, culoarea pielii si chiar dieta.

Dermabraziunea, peelingul chimic sau interventiile cu ajutorul laserului sunt printre cele mai eficiente tratamente in cazul vergeturilor. Cu toate acestea, metodele mentionate mai sus au si cateva neajunsuri, in special din cauza faptului ca nu sunt recomandate oricui, diverse alte probleme ale pielii putand constitui un risc in cazul acestor tratamente.

Desi nu sunt intotdeauna foarte eficiente, cremele si lotiunile pentru estomparea vergeturilor se gasesc intr-o gama variata si sunt destul de accesibile. Pentru ca vergeturile sunt "incapatanate" si ne este atat de greu sa scapam de ele, nu uita ca prevenirea lor este esentiala. O dieta sanatoasa, evitarea atat cat este posibil a stresului, activitatea fizica si ingrijirea adecvata a pielii te pot ajuta sa tii la distanta vergeturile.
 

Comentariile 51-70 din 70


  • sim pe 9 Iul 2009, 10:32
    cum sa scapam de vergeturi

    Am 17 si de la varsta de 14 ani am descoperit niste linioare rosiatice. Am aflat ca se numesc vergeturi si ca impotriva lor nu s-a gasit nici un remediu. Am folosit forte multe creme pana acum un an jumatate cand am vazut la o emisiune o doamna care le-a tratat cu ceai de coada calului. Am incercat si eu si vergeturi incep sa dispara.

    0
    0

  • dori pe 12 Iul 2009, 05:27
    folosesc ulei de masline

    am 18 ani si de la varsta de 13 ani am vergeturi.De 7 zile folosesc ulei de masline in zona feselor(fiind singura zona cu probleme)si observ ca pe zi ce trece exista o ameliorare in acea zona.Nu stiu sincer daca si in cazul vostru va da acest tratament rezultate dar mam gandit ca fiind o metoda accesibila oricarui buzunar ati putea face o incercare.

    0
    0

  • dori pe 12 Iul 2009, 05:29
    uleiul de masline insotit de un masaj circular

    pt ca uleiul de masline sa intre in piele mai usor incercati sa insotiti acest tratament de masaj circular

    0
    0

  • Alexxa pe 20 Iul 2009, 03:40
    Cicatricele

    cand eram mai mica am facut anumite gesturi kre au avut si au incontinuare un aspect foarte urat.m-am taiat c lama pe maini si am semnele....nu stiu cum sa mai scap...astept un e-mail sau un raspuns ceva,cu o crema...sau oricept ca vreau sa scap de ele...va multumesc:*

    0
    0

  • adry pe 13 Aug 2009, 11:01
    ne scapa coada calului de vergeturi?

    sim ,ai mentionat mai sus ca ai incercat coada calului pe vergeturi si acestea incep sa dispara .Cum ai folosit coada calului extern sau intern ......astept raspuns

    0
    0

  • oana pe 25 Aug 2009, 01:28
    vergetuuri!

    eu am 20 de ani si de p la 16 17 ani au inceput sa imi apara pe fund...si nu pot sa inteleg deloc motivul pt k am aceeasi greutate d vreo 3 ani..niciodata nu m-am ingrasat brusc sau sa slabesc...d baut apa beau..imi hidratez pielea in fiecare seara...dar totusi, de fiecare data cand ma uit in oglinda park sunt mai multe..park apar k ciupercile dupa ploaie...si cel mai teama imi este sa nu imi afecteze imaginea de sine...

    0
    0

  • oana pe 25 Aug 2009, 01:40
    vergetuuri!

    as vrea sa am o idee la c as putea sa fac sa nu mai apara si altele...k deh..m-as putea obisnui cu astea pe krele am intr-un final...dar chiar nu cred k as putea sa vad k se extind si mai mult d atat...:((...

    0
    0

  • Adelina pe 25 Ian 2010, 00:26
    Vergeturile......

    Multe pers se confrunta cu vergeturile....eu am inceput un tratament cu un anume ulei pt vergeturi,cicatricii... Eu stau in anglia si de sici l-am luat dar nu va pierdeti increderea ceva tot trebuie sa existe pt vergeturi.

    0
    1

  • liliana pe 6 Mai 2010, 19:12
    vergeturile

    salut. am vazut un mesaj cu cineva care a luat un ulei pt vergeturi,cicatrici... din anglia. asi vrea sa stiu si eu cum se cheama pentru ca am si eu nevoie de asa ceva. mentionez ca locuiesc tot in anglia. multumesc.

    1
    2

  • misscherie pe 2 Iul 2010, 08:08
    Solutia salvatoare!

    Buna tuturor, eu am scapat de vergeturi (si credeti-ma aveam destule pe sani, coapse, picioare si posterior-aici inca mai sunt, dar batalia nu s-a incheiat) cu un mixt facut in acasa din ulei de migdale, ulei de masline si unt shea (daca va puteti permite ar fi ideal de adaugat si cateva picaturi de ulei de argan) aplicat de 2 ori pe zi, dar fiind un amestec natural rezultatele se vad mai greu, cam in minim 6 luni, asa k rabdare...Eu asa am sters 70% din vergeturi, deoarece am decat 3 luni de ''experiment'' si sper k peste alte 3 luni si cele de pe posterior sa disopara

    0
    0

  • alexandra pe 3 Ian 2011, 12:37
    ameliorarea vergeturilor

    si eu ma confrunt cu aceasi problema si am incercat de asemenea mai multe solutii.....e bine de stiut ca zatul de cafea face minuni... nu are efect imediat, dupa mai multe aplicari in repetate randuri poti reface textura pielii( la mn se vad efectele). bafta!

    2
    0

  • alex pe 20 Feb 2011, 14:58
    vergeturi

    eu nu stiu ce sa zic.. incepe sami apara cat mai multe daca stie cine-va care a facut si sa tratat sami zica si mie va rog

    0
    0

  • deea pe 25 Feb 2011, 10:51
    off......

    buna fetelor si yo am 14 ani si am vergeturi pe burtica si sani dar si multik celulita pe pulpesi fundik ce pot sa fac ......

    4
    2

  • ionela pe 9 Mar 2011, 03:16
    cum scap de vergeturi

    eu imi doresc sa scap de vergeturi dar nu stiu cum vreu sa iau legatura cu un medic poate ma ajuta sa scap de ele prin operatie cu laser

    0
    1

  • Mada pe 31 Mar 2011, 01:44
    Poti scapa de vergeturi

    Am 21 de ani. De la varsta de 13 ani mi au aparut vergeturi si multi timp am fost complexata de ele pana acum 2 ani cand am descoprit o crema foarte buna si este si accesibila, se gaseste la plafar si costa 12 lei, balsam cu bittet suedez, se numeste..am inca de la primele aplicari se observa diferenta. Am scapat de vergeturile pe pe pulpe si de cele de pe fund, care sunt foarte multe si destul de groase abia daca se mai observa. V o recomand cu incredere. :)

    14
    1

  • alex :D pe 10 Apr 2011, 00:22
    vergeturi

    pret pe sedinta tratament cu laser contra vergeturilor ...............va roooog sa postati plsplspls

    12
    1

  • AleXandra pe 8 Feb 2012, 14:59
    Vergeturi

    Am doar 13 ani si ma confrunt cu problema vergeturilor .Am vergeturi doar pe solduri...inca nu sant atat de multe si mie teama sa nu se raspandeasca...folosesc de aproximativ trei saptamani crema de galbenele [am inteles ca este foarte buna]...datorita varstei mele nu pot folosi anumite creme si in niciun caz lasarul.As vrea sa intreb daca a mai folosit cineva crema de galbenele ? pana acum a avut evect dar nu foarte vizibil si imi doresc sa scap de ele...astept sfaturi va rog!

    5
    1

  • dana pe 13 Feb 2012, 15:38
    vergeturi

    buna eu am 17 ani va rog spunetimi cum scap de vergeturi pe burtica sani coapse va rog vreau sa scap pana vine vara multumesc

    4
    3

  • anamaria pe 4 Mar 2014, 22:51
    vergetury si burtica dupa sarcina

    buna fetelor am 19 ani si nu stiu cum sa scap de vergeturi de dupa sarcina si burtica va rog cine stie sami spuna si mie

    0
    0

  • ghimpu sorina pe 23 Feb 2015, 23:09
    apropos cine vrea sa slabeasca sa ia spirulina + carob eu am slabit 7 kg intr-o luna

    apropos cine vrea sa slabeasca sa ia spirulina + carob eu am slabit 7 kg intr-o luna nu am tinut regim dar eu beau shake de la herblife fursecuri si frisca nu fac reclama dar sunt innebunita dupa gust . VREAU SA MENTIONEZ ca am probleme cu tiroida si la inima am tahicardie iar aceste pastile mi le a recomandat bunica mea care are diabet doctorul ia dat doar 6 luni de trait ea avea si probleme mari cu ficatul apoi a spus sa ncerce produse naturala a luat si omega 3 , coenzima Q10 si a slabit 30 de kg in 40 luni in 2003 si pana acum nu sa ingrasat delok . Iar eu cu tiroida ma descurc fiindca o data la 4 luni 3 zile la rand iau cate o lingurita de miere de albine cu nu stiu ce in ea este adusa de la arabi eu nu sunt in romania am multi prieteni de alta nationalitate si asa am ajuns sa aflu de aceasta miere miraculoasa si sa va spun despre ea deci din cate a inteles daca tiroida ar fi de sex feminin trebuie sa iau o data la 4 luni si nu mai iau alte medicamente daca este de sex masculin iau o data si apoi nu mai am probleme toata viata . Sa stiti ca dumnezeu a lasat boala si leacul sunt sigura ca pentru orice boala exista leaca . va poop daca vreti sa mi scrieti ghimpusorina@yahoo.com

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod