Îţi rozi unghiile? 4 paşi ca să scapi de acest prost obicei


1. Conştientizează obiceiul devenit reflex

Primul pas este să devii conştientă de acele momente în care începi să îţi rozi unghiile automat, fără să îţi mai dai seama. Iar când observi ce faci, opreşte-te brusc. Dacă nu te poţi abţine, trage aer adânc în piept şi amână cât de mult poţi momentul când te vei reapuca. Apoi, setează un interval de timp bine delimitat în care ai voie să îţi rozi unghiile şi, treptat, redu-i durata până când obiceiul - şi, odată cu el, nevoia - dispare complet.

2.
Găseşte un înlocuitor mai puţin nociv


O altă idee excelentă care te va ajuta să scapi de rosul unghiilor este să înlocuieşti obiceiul cu un altul, mai puţin problematic. Spre exemplu, dacă îţi rozi unghiile când eşti stresată, ia-ţi o mingiuţă antistres pe care să o modelezi până când îţi recapeţi calmul. Sau poţi recurge la gesturi, precum strânsul pumnului, când simţi impulsul de a-ţi roade unghiile. Repetă gestul timp de 1 minut sau până când nevoia dispare de la sine.

3.
Aplică un lac de unghii amar


În farmacii şi nu numai, vei găsi lacuri de unghii cu gust amar special concepute pentru a te ajuta să scapi de obiceiul rosului unghiilor. Aplică produsul în repetate rânduri, până când, de îndată ce vei duce mâna la gură, îţi vei aminti gustul teribil şi te vei opri. Apoi te poţi folosi de metodele de mai sus pentru a duce "tratamentul" la bun sfârşit.

4. Pune-ţi unghii false

Nu îţi poţi roade unghiile false, oricât de mult ţi-ai dori, aşa că poţi încerca această metodă pentru a scăpa de acest obicei enervant.
La fel de bine, îţi poţi proteja unghiile şi cu mănuşi, măcar în primele zile, când tentaţia şi reflexul sunt încă prezente.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod