Ce este autobronzarea si care sunt avantajele sale

Cum funcționează produsele autobronzante?
Cei mai mulți dintre noi își doresc o piele bronzată, însă din cauza riscurilor legate de expunerea la soare, renunțăm la această dorință.
 
O soluție în acest sens poate fi un produs autobronzant. Produsele autobronzante sunt produse cosmetice care îi conferă pielii un aspect bronzat, fără a fi necesară expunerea la soare sau la radiațiile UV. Astfel de produse conțin ingrediente ce reacționează cu stratul superior al pielii, lăsând o nuanță plăcută de bronz, temporară. Nuanța poate dura câteva zile, în funcție de tipul de piele și de formulă folosită.
 
De obicei, ingredientul activ este DHA (dihidroxiacetona), ce oferă aspectul de bronz printr-o reacție chimică cu aminoacizii din stratul cornos de pe suprafața pielii.
Această reacție este non-toxică și sigură pentru piele, nu necesită expunere la UV și nu implică pigmentare permanentă – practic obținem un „bronz fals”. Bronzarea fără soare este astfel cea mai bună și mai sigură modalitate de a obține bronzul dorit fără expunere reală la soare și fără radiații!
 

Tipuri de produse autobronzante

 
Vrei un bronz rapid și sănătos? Un produs autobronzant este soluția! Produsele autobronzante sunt disponibile sub formă de cremă, loțiune, gel, spray autobronzant, ulei autobronzant, spumă autobronzantă etc. Se aplică pe piele în mod uniform, de obicei prin mișcări circulare, iar culoarea se dezvoltă într-un interval de timp specificat de producător pe ambalaj.
 

Cum folosim corect un autobronzant?

 
În general, va trebui să lăsăm produsul autobronzant pe piele să acționeze câteva ore înainte de a vedea rezultatul final.
Se recomandă să vă pregătiți pielea cu o zi înainte prin exfoliere, pentru a vă asigura că obțineți un bronz impecabil. Produsul autobronzant se aplică pe pielea curată, uscată și hidratată. Se recomandă să aplicați pe porțiuni de piele, pentru a vă asigura că nu rămâne nicio zonă neacoperită și că veți obține un bronz uniform.
 
De obicei, se recomandă să evitați dușul, transpirația intensă sau orice formă de umiditate timp de 6 - 8 ore. Poate fi util astfel să îl aplicați înainte de culcare și să clătiți produsul la dus când va treziți. Pentru a va păstra bronzul și pentru a-l face să dureze mai mult, aplicați o cremă hidratantă după dus pe toată durata bronzului.
 
Rețineți că produsele autobronzante NU conțin filtre de protecție solară și, prin urmare, nu oferă protecție împotriva radiațiilor UV.
Dacă folosiți un autobronzant asta nu înseamnă că puteți renunța la protecția solară adecvată atunci când vă expuneți la soare. Continuați să folosiți creme de protecție solară pentru a evita arsurile solare și alte efecte dăunătoare ale expunerii prelungite la radiații UV.
 

Cum alegem cel mai bun autobronzant?

 
Există pe piață o varietate de produse autobronzante, dar de obicei au același mod de acțiune și aceleași ingrediente. Alegeți forma care vi se pare mai ușor de folosit – cremă, spray, spumă etc. Cel mai important aspect este să țineți cont de nuanța și tonul pielii pentru a obține bronzul potrivit. Dacă aveți pielea deschisă și vreți un bronz ușor, luați în considerare o nuanță de auriu deschis sau caramel.
De cealaltă parte, pentru pielea închisă la culoare și pentru a adăuga o strălucire caldă, optați pentru o nuanță ciocolatie.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod