5 tratamente naturale împotriva căderii părului

Căderea părului este o problemă care afectează tot mai multe femei, de toate vârstele. Cauzele sunt multe: stresul, o alimentaţie săracă în proteine, dereglare hormonală, folosirea frecventă a uscătorului de păr, a ondulatorului, a plăcii de întins părul, strângerea zilnică a părului într-o coadă de cal şi multe altele.

Căderea părului este o problemă care afectează tot mai multe femei, de toate vârstele. Cauzele sunt multe: stresul, o alimentaţie săracă în proteine, dereglare hormonală, folosirea frecventă a uscătorului de păr, a ondulatorului, a plăcii de întins părul, strângerea zilnică a părului într-o coadă de cal şi multe altele.

Cert este faptul că indiferent de cauze, interne sau externe, pierderea podoabei capilare este un motiv de îngrijorare pentru toate femeile. Însă nu uita, în mod normal putem pierde 100 de fire de păr, pe zi.

Mască din ulei de măsline şi gălbenuş de ou
Un tratament foarte eficient împotriva căderii părului este cel format din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie.

Masca formată se aplică pe păr (se masează scalpul) şi se lasă 40-50 de minute să acţioneze. Este indicat să-ţi acoperi părul cu un prosop. După, se şamponează şi se dă părul cu balsam.

Uleiul de măsline este un ingredient important şi în alte tratamente. De exemplu, masaţi părul cu ulei de măsline seara, înainte de a merge la culcare, iar dimineaţa spălaţi bine părul cu şampon. Uleiul de măsline se poate folosi şi în combinaţie cu usturoiul sub formă de mască, se lasă pe păr timp de 3-4 ore, după care se spală părul cu şampon.

Brusture, ardei iute şi urzici
Foarte bune în lupta împotriva căderii părului sunt tincturile de la magazinele naturise.

Printre ele se numără tinctura de ardei iute, de brusture sau de urzică. Amestecă câte o lingură din cele trei tincturi şi masează scalpul capului, seara înainte de culcare. Dimineaţa spală bine părul şi foloseşte şi balsam de păr pentru că tincturile îţi vor face părul mai aspru. Încearcă să-ţi aplici această mască de două ori pe săptămână, cel puţin o lună de zile. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Masaj cu mălai
Probabil eşti obişnuită cu mălaiul atunci când te exfoliezi. Dar ştiai că mălaiul este foarte bun şi pentru părul tău? Masează bine scalpul cu un pumn de mălai, timp de câteva minute.

Apoi, scutură bine mălaiul, dar nu spăla părul. Acest tratament se repetă 2-3 zile, abia apoi se spală bine părul.

Ajutor din partea usturoiului
Un alt remediu pentru căderea părului este masca din 2-3 căţei de usturoi pisaţi, 3 linguriţe de miere, 1 lingură de ulei de ricin, 3 gălbenuşuri şi 5 linguriţe de ulei de măsline. Aplică acaestă mască pe tot părul şi dormi cu ea toată noaptea. Dimineaţa, spală bine părul cu şampon.

Rezolvare din interior
O altă metodă de combatere a căderii părului este cea care rezolvă problemele din interior. Pierderea podoabei capilare poate fi provocată de nivelul scăzut de cupru din organism.

Bea zilnic suc de morcovi sau un suc format dintr-o banană, miere, iaurt şi lapte degresat. De asemenea, poţi consuma timp de 2-3 săptămâni un suc din oţet de mere şi un pahar cu apă.

 

Comentarii (19)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marcel pe 21 Aug 2018, 10:50
    Caderea parului

    Eu am folosit samponul regivero impotriva caderii parului si lotiunea impotriva cadereii parului de la Regivero, pentru mine au fost bune ( e un pachet de tratament) Sincer sunt multumit, parul meu si-a revenit foarte mult. Eu zic ca merita sa incercatiprodusele regivero, mai ales ca daca nu functioneaza returzeaza banii...cel putin asa zic ei.

    0
    0

  • Iulia pe 11 Ian 2015, 13:10
    Tratament impotriva caderii parului

    Buna, Si eu am incercat recent un tratament cu Biotina vitamine, dar pana acum nu am observat imbunatatiri. Am urmat tratatamentul 2-3 luni de zile, dupa care m-am oprit. Daca este permis pe site, puteti sa imi spuneti de la ce firma ati achizitionat vitamine cu Biotina si ce sampon folositi? (daca nu este permis, mail pe privat va rog). Eu am incercat in schimb tratamente naturiste ca cel de aici: https://piecesofmaria.wordpress.com/2015/01/11/pentru-fete-masca-de-par-traditionala/ Nu pot spune ca imi cade parul mai putin - am facut masca de 3 ori pana acum - in schimb arata mai sanatos si desi acum este destul de lung nu am varfuri despicate. Cu toate acestea mi-ar placea sa gasesc un tratament care chiar sa stopeze cat de cat caderea parului.

    0
    1

  • livia eva pe 20 Oct 2014, 18:13
    ULEIUL DE MASNILE E CEL MAI BUN GARANTAT

    cel mai bun tratament e cel cu ulei de masline dar trebuie tinut cel putin 6 luni ......in ziua in care vrei sa te speli pe cap iti pui in cap ulei de masline si te masezi bine ,......stai cu eleiul in cap ore intregi .....eu imi pun sambata seara si dorm asa ...imi pun un prosop pe perina sa nu se pateze....efectul e garantat...trebuie doar rabdare:)E SI MAI BUN ULEIUL DE ARGAN DAR E MULT MAI SCUMP PTR CINE ISI POATE PERMITE

    3
    0

  • Lora pe 14 Sep 2014, 12:56
    Tratament foarte eficient si simplu impotriva caderii parului

    Incercati biotina 5000 mcg si samponul cu biotina pt rezultate rapide si de durata. Caderea parului poate surveni din cauza deficientei in aceasta vitamina B. Ea este benefica pt par, unghii, piele, mareste rezistenta la stres, ajuta la reglarea glicemiei (din cauza consumului ridicat de zahar si frucoza care se regasesc din abundenta in alimentele noastre, multi dintre noi nici nu stim ca suntem in pragul diabetului!), etc.

    2
    0

  • yoshimicu pe 6 Aug 2014, 17:21
    TRATAMENT PAR! SOLUTIE TESTATA

    Salut! Am 27 de ani si de pe la 23-24 am inceput sa am probleme serioase cu caderea parului. am incercat tot felul de tratamente gen foltene, vichy dercos aminexil,revalid, tot felul de vitamnine, sampoane si nimic... Prin iarna am fost la un dermatolog (sa-i dea Dumnezeu sanatate!!!) si mi-a recomandat Hairgrow de 5%. Dupa 3 luni de tratament rezultatele erau vizibile, parul era mai des si babalica de mine...a intrerupt tratamentul. Fapt pentru care in urmatoarele 2 luni mi-a cazut tot ce crescuse....ba mai mult cred, imi era frica sa ma uit si in oglinda. Panicat am fugit la dermatolog. M-a dojenit pentru ca am intrerupt tratamentul si ca "pedeapsa" m-a pus sa continui tratamentul cu hairgrow + pastile anacaps tri-activ + sampon alpecin C1. Sa ma vedeti fratior acum...zici ca sunt soarecele din reclama de la folten :))...nu mai incap pe usa :)). Pe bune...tratamentul asta chiar da rezultate...dar cica trebuie sa te cam ti de el...ani buni...daca nu toata viata! Sper ca nu credeti ca fac reclama la vreun produs...doar vedeti cate am insirat...:)). Am scris aici pentru ca poate cineva citeste si incearca. Si eu eram disperat sa gasesc solutii inainte! Doamne ajuta!! :*

    1
    1

  • ienciu daniela florina pe 22 Mar 2014, 12:00
    tratament caderea parului

    si eu am mari ,probeme cu caderea parului.Am incercat bere cu un albus de ou si miere.Mi la recomandat o prietena.Adevarat e ca nu m.am tinut de tratament.Dar aceea perioada ,scurta nu a avut efect.O sa incerc biotina !pt ca vad ca ,foarte multa lume il incearca .

    5
    4

  • vioricadoboca pe 4 Mar 2014, 21:43
    Caderea parului

    si mie imi cade foarte mult parul si nu stiu ce sa fac am facut multe tratamente naturale si nu au dat rezultate .

    1
    1

  • ioanna pe 17 Nov 2013, 14:46
    TRATAMENT

    vad ca fiecare a recomandat tot altceva. articolul scrie despre tratamenteșe naturiste si nu am citit pe nimeni sa fii incercat

    0
    5

  • viorel pe 26 Oct 2013, 20:23
    tratament impotriva caderii parului / regenerarea parului

    o sa incerc si tratamente naturale, pana acum am folosit tot felul de produse ,poate cam tot ce ofera cele mai cunoscute laboratoare. Din toate aceste produse recomand ROGAINE , care are versiune pentru femei si versiune pentru barbati, vitamine pentru par (chiar si biotina) , sampon nizoral

    5
    5

  • Victoria pe 30 Sep 2013, 15:03
    caderea parului

    La mine dupa nastere a inceput a cadea ceva strasnic, apoi am citit ca inainte de spalare cu 3-4 ore sa ungi parul cu ulei de ricin, am incercat si a ajutatm,apoi m-am lenevit si am intrerupt procedurile, insa regret foarte mult.Acum iarasi urmez procedura si parul creste mai repede, si nu cade atit de mult.INCERCATI

    5
    4

  • Ana pe 13 Aug 2013, 17:20
    Tratament impotriva caderii parului

    Eu am folosit Keramine H, fiole, care mi-au imbunatatit structura parului si a stopat caderea lui. Le recomand cu incredere

    8
    2

  • MihaelaStan pe 20 Mai 2013, 15:23
    Tratament par

    Eu aveam mari probleme cu stresul si deficiențe de vitamine și minerale si o prietena mi-a recomnandat un produs numit Spectral RS pe care il achizitionase din State pentru aceleasi probleme. Pe mine m-a ajutat foarte mult.

    5
    3

  • Mela pe 30 Dec 2012, 15:48
    tratament impotriva caderii parului

    de ceva vreme si eu am probleme de cadere a parului chiar intr-un mod neobisnuit decat cel normal fapt care ma ingrijoreaza foarte mult.imi poate spune cineva pe ce perioada de timp poate dura acest tratament cu biotina(1,2,3luni)?multumesc.

    3
    0

  • OanaR pe 28 Nov 2012, 19:41
    Daca ar fi asa de simplu..

    Eu am incercat mai multi ani tratamente naturiste insa nici unul nu a dat rezultate deoarece, dupa consultul medical, am aflat ca parul imi cadea din cauze ereditare.. astfel ca am inceput un tratament cu minoxidil 2% (cel de la Rogaine) si problema mea s-a rezolvat in 3-4 luni. Am cautat sa-l iau din farmacii insa fiindca n-am gasit l-am comandat de pe internet, de pe site-ul toppik-romania.ro Totul a fost ok, produse sigilate si livrare rapida, ii recomand cu incredere.

    1
    5

  • sim pe 28 Nov 2012, 00:06
    tratamente impotriva caderii parului

    am incercat si eu tratamentul cu FORCAPIL si cu inca o lotiune pe care o aplicam seara pe par timp de 6 luni,dar nici un rezultat...plus ca din cauza lotiuni parul se ingrasa imediat si era nevoia spalarii parului a 2-a zi,si tot asa,.imi cadea enorm de mult,la fel de mult si acum...daca a-ti incercat diferite tratamente si au avut rezultate bune,nu evitati sa scrieti!.. multumesc

    9
    1

  • Adi pe 26 Nov 2012, 17:31
    Cadere par

    Intradevar biotina si samponul cu biotina sunt foarte bune. Imi cadea parul foarte tare, cand ma spalam adunam un pumn de par, incepusem sa panichez ! Dupa tratamentul cu biotina de 5000 mcg imi cad doar cateva fire de par la spalare. O diferenta foarte mare.

    6
    6

  • mihaela pe 25 Nov 2012, 14:18
    Tratament impotriva caderii parului

    Nu stiu daca e ingrijorator,dar mie imi cam cade parul mai ales la spalat(nu foarte mult).Si am observat ca cu cat e mai gras cu atat cade mai mult.E adevarat ca il tin aproape mereu legat.Insa mi-am cumparat de la farmacie un tratament "FORCAPIL" ,o cura de 3 luni si chiar vad rezultate.Incercati si voi!!!

    10
    1

  • Sorin pe 22 Oct 2012, 12:01
    Tratament caderea parului si intarire unghii

    Incercati biotina 5000 mcg si samponul cu biotina, este cel mai bun si mai simplu tratament

    14
    4

  • Aghinitei Maria pe 17 Oct 2012, 04:06
    Tratament impotriva caderii parului

    F. bune sfaturi. Am sa le urmez: sunt usor de aplicat,naturale si nu sunt scumpe.

    18
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod