Straluceste de Ziua Femeii!

Este una dintre cele mai asteptate zile ale anului, cu toate ca, dupa cum se stie, nu e nevoie de o sarbatoare pentru ca noi sa fim rasfatate si pentru ca statutul nostru de femei sa fie omagiat. Nu-i asa? Bineinteles, insa cu atat mai mult in ziua de 8 martie ne dorim sa fim in centrul atentiei, sa stralucim (la figurat, nu neaparat la propriu) si sa ne simtim, o data in plus, in centrul atentiei si admiratiei tuturor.

Ce-ar trebui sa facem in aceasta zi? Fireste, in primul rand iti vei alege toaleta, care va fi nu extravaganta, dar in orice caz, mai deosebita in comparatie cu alte zile - spre exemplu, poti sa folosesti un accesoriu aparte (o esarfa, o pereche de cercei, un colier interesant), ceea ce va fi de natura sa scoata tinuta din asa-zisul "anonimat cotidian".

In dimineata zilei de 8 martie, este bine sa te trezesti putin mai devreme decat de obicei. Sa nu regreti cele cateva zeci de minute de somn suplimentar... Pregateste un mic-dejun somptuos, de la care sa nu lipseasca fructele proaspete si cafeaua aburinda (sau dupa caz, ciocolata calda ori ceaiul). Daca este posibil, poti face o exceptie si manca in pat - sa nu uitam ca este o zi speciala.

Coafeaza-te si adopta un machiaj in ton cu ziua de astazi (si poate, cu accesoriul despre care-ti spuneam). Adevarul este ca, desi teoretic asa ar trebui, nu in fiecare dimineata avem dispozitia, starea de spirit necesare pentru a ne acorda atentia pe care o meritam - inclusiv, sau mai ales in cazul machiajului. Ceea ce nu este echivalent cu neglijenta, nici pe departe - ci in definitiv, este tot un fel de rutina, care se infiltreaza in toate aspectele vietii noastre.

Poti incerca un machiaj aflat undeva la granita dintre stralucitor si natural. Dupa ce aplici crema de fata, permite-i produsului sa intre in piele timp de aproximativ zece minute, si indeparteaza eventualul exces cu ajutorul unui servetel sau dischete demachiante pentru a mentine nivelul optim de hidratare. In functie de situatie, foloseste anticearcanul si batonul corector, urmate, ca intotdeauna, de fondul de ten (de preferinta unul cu textura cat mai fluida, care nu incarca porii).

Dat fiind faptul ca este vorba despre o zi speciala, in care machiajul este unul dintre aspectele cele mai importante, te poti aventura spre ceva mai indraznet - cum ar fi, de exemplu, genele false (tocmai de aceea iti spuneam ca ar trebui sa te trezesti putin mai devreme, pentru a avea suficient timp la dispozitie). Pentru ca acestea sa adere perfect pe genele naturale, este bine sa astepti aproximativ cinci minute, si apoi sa continui machiajul.

Una dintre nuantele aflate la granita dintre stralucitor si natural (si, pe langa aceasta, fiind suficient de sobra pentru machiajul de zi) este culoarea bronzului. Cel mai bine ar fi sa optezi pentru farduri cu textura cremoasa, care sunt usor de aplicat si iti confera o infatisare proaspata si luminoasa.

Cu un dermatograf, traseaza atent o linie subtire la baza pleoapei si apoi foloseste un buretel pentru a estompa culoarea - in special la extremitati - obtinand astfel un aspect cat mai natural.

Foloseste un fard intr-o culoare complementara si repeta procedura anterioara - aceea de a "raspandi" produsul uniform pe suprafata pleoapei, cu ajutorul unui buretel, pentru a obtine o culoare difuza dar, in acelasi timp, suficient de penetranta din punct de vedere optic. Sprancenele vor fi "pieptanate" si apoi se va folosi un creion maro.

Pometii vor fi conturati cu un fard de obraz cu textura cremoasa, iar pentru desavarsirea machiajului, pulverizeaza o cantitate mica de pudra translucida (cel mai bine e sa folosesti aplicatoarele din catifea). Aceasta va avea atat rolul de a fixa baza de machiaj, dar si de a conferi un plus de stralucire discreta.

Pentru buze, ai putea folosi un gloss cu stralucire intensa. Insa nu uita sa strecori in poseta si un ruj cu o nuanta mai intensa; nu de alta, dar nu se stie ce program vei avea in cursul serii si poate ca s-ar potrivi un machiaj mai puternic...



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod