Ce trebuie sa stii despre mascara

Rimelul are un rol mult mai importat decat acela de a schimba culoarea genelor intr-una mai atragatoare. Periuta de mascara a cunoscut imbunatatiri multiple pentru a-ti oferi o privire cu du-te-vino, adica gene mai lungi, mai dese si curbate.

Cauti un mascara perfect? L-ai gasit in cazul in care ofera un luciu frumos genelor dupa ce se usuca. Profesionistii in make-up considera ca genele incarcate cu rimel dar fara luciu nu au un aspect sanatos. Cele mai bune formule de mascara, spun ei, sunt cele care contin polimeri, lasand un strat curat si egal, deseori rezistent la apa. Ideal este ca, dupa aplicarea celui de-al doilea strat, rimelul sa nu se stranga in mici bilute, la varful genelor.

Rimelurile care creeaza impresia unor gene mai dese contin ingredienti care contribuie la umezirea si marirea genelor. Mascara pentru lungimea genelor are o periuta construita astfel incat sa poata defini fiecare geana, de la baza pana la varf, facandu-le sa para mai lungi. Formulele rezistente la apa contin uleiuri volatile care se evapora instantaneu in aer, lasand in urma un strat stralucitor pe gene. Sunt excelente mai ales pe timp de vara dar ar fi un dezavantaj: faptul ca, pentru indepartarea lui se cere folosirea unui demachiant destul de puternic, ceea ce e destul de neplacut si incomod, daca il folosesti zi de zi. Rimelurile care ofera iluzia unor gene curbate contin in plus diverse tipuri de ceara speciala care le aseaza in forma dorita.

Folosesti un clestisor pentru gene? Daca ai gene drepte sau cateva rebele care nu se rasucesc la fel ca celelate, incearca-l; astfel, vei da impresia ca genele tale sunt mai lungi si ordonate iar ochii mai mari. Machiajul final va parea unul profesional. Curbeaza genele intotdeauna inainte sa aplici mascara, altfel periuta de gene se poate lipi si rupe cateva fire.

Periutele de mascara exista intr-o varietate de forme si alegerea lor poate face o adevarata diferenta in stilul pe care doresti sa il obtii. Iata un scurt ghid.
Peria lunga, cu peri scurti este mascara pentru obtinerea unui efect de lungime a genelor. Peria foarte deasa va servi, evident, efectului de desime. Pentru volum, exista peria scurta cu perii mai lungi, central. Peria foarte spectaculoasa este deasa, cu lungimea de 2-2,5 cm si cu mai multe tipuri de peri (pentru definire, separare, lungime si volum). Mascara pentru efecte speciale se aplica in trepte, fiecare aplicare reprezentand un plus de efect. Peria curbata se gaseste la un mascara pentru gene intoarse. Si, bineinteles, exista si mascara clasic, cu o perie spiralata ascendent si scurta.

Topul celor mai bune rimeluri

Light Enhancing Mascara, Lancaster
Peria acestui mascara este foarte deasa (pentru efectul de desime), este usor bombata (genele vor avea volum), are perii lungi (ofera un efect de lungime al genelor). Nu doar peria conduce la obtinerea unor asemenea efecte ci intreaga formula Lash Enhancing Mascara: ceara Carnauba, un ingredient natural (extras din copacul vietii, Brazilia) ce ofera stralucire, ceara Candelila care ofera hidratare si protectie, provitamina B5 regenereaza si ingrijeste excelent genele, vitamina E asigura ingrijire si protectie, in timp ce pigmentii superiori confera o culoare intensa si uniforma. Acest mascara rezista pe gene pana la 24 ore. Poate fi folosit si de catre persoanele cu lentile de contact. Disponibil in 2 nuante.

Curly Mascara, Rimmel
"Inalta. Curbeaza. Separa" si promite "forme curbate unde nu ai mai avut." Sofisticata perie asigura o curbare rapida si usoara a genelor iar cele 3 "santuri" trasate longitudinal au rol de rezervor. Fibrele care compun peria sunt de trei tipuri: o fibra flexibila care asigura o acoperire egala a genelor, una rigida care le separa si o fibra perforata care le lungeste si curbeaza. Formula sa exclusiva are o textura fina, cremoasa si pigmentata, asigurand astfel o culoare intensa dupa aplicarea a doua straturi de mascara. Formula contine Pantenol, care protejeaza si hidrateaza genele. Aceasta formula rezista foarte bine pe gene. Produsul este disponibil in 3 nuante: Black Black, Soft Black si Brown Black.

Absolute Volume Mascara, Astor
Mascara pentru volum contine keratina de casmir care "imbraca" genele, oferindu-le volum. Contine vitaminele A si E si este hipoalergic. Este prezent si in varianta waterproof.

High Definition Mascara, Waterproof, Oriflame
Rimelul pentru gene mai lungi este prevazut cu o periuta din fibre speciale care piaptana si separa genele facandu-le sa para mai lungi si mai frumoase. Il gasiti in cantitatea de 8 ml si este disponibil in trei culori: negru, maro si albastru.

Waterproof Mascara, The Body Shop
Dupa cum ii spune si denumirea, este un rimel rezistent la apa care ofera lungime si volum genelor. Contine vitamina E si Pantenol. Este disponibil in doua nuante, Brown si Black.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod