Cum poți deveni hairstilist profesionist! Iată ce școală poți urma în 2015!

Renumitul hairstilist Cristi Pascu vine în ajutorul tinerilor talentați în domeniul coafurii oferindu-le ocazia ca, timp de patru luni, să învețe meserie de la cei mai buni specialiști, să se formeze profesional și să aibă apoi o carieră în această branșă.

Astfel a fost înființată Academia de Coafură Cristi Pascu, acreditată de Ministerul Educației Naționale. Renumitul hairstylist ne-a acordat un scurt interviu în care ne explică cine se poate înscrie la cursuri și ce șanse are de angajare după absolvire.

Cum ți-a venit ideea înființării Academiei de Coafură Cristi Pascu?
De mult timp primesc mesaje pe Facebook dacă primesc noi angajați sau dacă pot ajuta oameni să se califice în domeniu. Prietenii mei mi-au spus că e păcat să nu înființez o școală de perfecționare în această branșă. Am învățat, de-a lungul anilor, mulți tineri să devină profesioniști. Am decis acum să deschid Academia de Coafură Cristi Pascu, având acreditarea Ministerului Educației Naționale.

Știu, din propria experiență, cât de important este să ai un mentor bun și să înveți meserie de la o echipă bună.



Cine se poate înscrie la cursuri? Chiar și cei care nu au mai lucrat in domeniu? Se poate începe de la zero?
Se poate înscrie oricine are peste 16 ani. Poate chiar să înceapă de la zero. Trebuie doar să își dorească cu adevărat. Eu am o vorbă: poți găsi talentul în tine dacă îți dorești cu adevărat să înveți o meserie și lupți să te perfecționezi.

Ce anume vor învață cei înscrisi la cursuri?
Se învață teorie și practică. Teorie înseamnă de la informații elementare de biologie și microbiolgie, despre structura firului de păr și ce ține de aspecte dermatologice.

Este important să ai cunoștințe minine despre felul în care crește părul și despre ce îl poate afecta. Apoi, cunoștințe teoretice de colorimetrie, care ține, hai să zicem, și de pictură, de artă. Partea practică va consta în lecții de tuns, de vopsit, de șuvițe, de permanent și, nu în ultimul rând, lectii de coafuri de seară. Și, important, studenții vor face practică pe oameni, nu pe manechine cu păr artificial.

Ce calități îți trebuie pentru a deveni un bun hairstilist?
99% transpirație, 1% inspirație. În coafură repetiția este mama învățăturii.

La finalul cursurilor, ce vor avea de câștigat cei înscrisi?
Dacă sunt suficient de talentați, cu siguranță vor ajunge să lucreze cu mine.
În proporție de 90% vor fi angajați toți într-un fel sau altul. Și asta pentru că este o criză de personal calificat în domeniu, iar eu îi pot implica în proiecte și să îi recomand. Nu e obligatoriu ca un începător să aiba rapiditate ci să tundă și să coafeze corect.

Înscrierile pentru primul modul de cursuri au loc în prezent pe site-ul www.cristipascu.ro.
Cei care se înscriu până la 31 decembrie au parte de un pachet la preț promoțional, de 1000 de euro, fară de 1200 de euro cât este prețul normal.



Concursul de absolvire va consta în probe de tuns, de vopsit și de realizare a unor coafuri de seară. Se va face medie între notele obținute de fiecare cursant la cele trei probe, iar pe diplomă se va menționa nivelul de pregătire al fiecărui cursant în parte.

Înscrierile pentru prima clasă a Academiei se fac în perioada 2 decembrie 2014 — 7 februarie 2015.

Pentru cursanții care provin din alte părți ale țării decât București organizatorii vor înlesni prețuri promoționale de cazare la câteva hoteluri din București.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod