Cum isi revine tenul dupa Revelion

Sarbatorile trec, urmele raman... Sau nu asa iti comunica tenul obosit de machiaje stralucitoare si de prea putine ore de somn? Nu il ignora ci trateaza-l cum se cuvine, cu masti sanatoase si naturale.

Masca pe baza de avocado
Acest fruct este un bun hidratant natural. Cu ajutorul unui mixer, transforma miezul intr-o pasta moale. Maseaza continutul pe fata si pe gat. Dupa 15 minute, curata usor fata.

Masca faciala cu lamaie si ou
Stoarce o jumatate de lamaie si amesteca sucul cu un albus de ou batut spuma.
Lasa sa actioneze pe fata toata noaptea sau, daca te grabesti, pot fi suficiente doar 15 minute. Clateste cu apa calda. Ajuta la indepartarea petelor de pe fata, deoarece lamaia actioneaza ca un agent de inalbire.

Masca pentru cearcane
Pentru a da o oarecare luminozitate cearcanelor maronii de sub ochi, inveleste un cartof ras (crud) intr-o fasa foarte subtire si aplica-l in jurul ochilor timp de 15-20 de minute. Curata zona si aplica o crema pentru ochi.

Masca cu miere si iaurt
Amesteca o lingura de miere, un galbenus de ou, o jumatate de lingura de ulei de masline si o lingura de iaurt.
Mierea stimuleaza si inmoaie, oul si uleiul penetreaza pielea si hidrateaza iar iaurtul reduce porii.

Reteta impotriva ridurilor, pe baza de banana
Banana reprezinta un excelent tratament antirid. Zdrobeste un sfert de banana pana cand devine foarte cremoasa. Intinde-o pe suprafata intregii fete si las-o sa actioneze timp de 15-20 de minute inainte de a clati cu apa calda, urmata de un jet de apa rece. Usuca fin, cu o discheta de demachiat.

"Demachiant" cu grapefruit
Sucul de grapefruit curata excelent, fara sa irite, orice tip de piele.
Taie fructul in doua bucati, scoate samburii si plimba jumatatea pe fata si pe gat. Clateste cu apa rece.

Masca de miere
Cea mai buna solutie pentru un ten obosit este mierea. Inmoaie o bucata de panza curata in apa calda si curata cu ea fata, pentru a deschide porii. Intinde pe fata mierea si lasa sa actioneze 15-30 de minute. Clateste cu apa calda, apoi foloseste apa rece pentru a inchide porii. Nu se recomanda sa aplici aceasta masca mai mult de o data pe saptamana.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod