Trucuri pentru un ten perfect

Intreaba oricare femeie, de orice varsta, daca si-ar dori sa perfectioneze aspectul tenului sau si vei auzi un...
Intreaba oricare femeie, de orice varsta, daca si-ar dori sa perfectioneze aspectul tenului sau si vei auzi un "da" raspicat. Bineinteles, raspunsul este intotdeuna acelasi: o viata sanatoasa, o dieta echilibrata, multe lichide, exercitii, etc - toate acestea contribuie la mentinerea sanatatii si frumusetii tenului tau. Dar cand vrei solutii rapide, tot fardurile sunt cel mai la indemana si iti sar in ajutor. Iata cum sa le folosesti pentru ca tenul tau sa arate impecabil.

Principiile de baza

Desi exista diferente cu privire la ceea ce isi doresc femeile cand vine vorba de frumusete, pana la urma toate femeile isi dorec ca tenul lor sa arate perfect, fara nicio imperfectiune. Vestea buna este ca aceasta dorinta a femeilor nu este imposibil de indeplinit. Care sunt secretele? Cu ajutorul corectorului potrivit, a unui fond de ten foarte bun si o pudra, orice femeie poate avea un ten frumos.


Pentru inceput trebuie sa fii sigura ca fondul de ten, corectorul si pudra pe care le vei folosi au la baza tonuri galbene. Orice femeie, indiferent de culoarea naturala a tenului sau, are tonuri de galben in culoarea pielii sale. Iata care sunt pasii catre un ten de invidiat:

Pasul 1: Corectorul

In primul rand, foloseste corectorul pentru a ilumina zonele intunecate de sub ochi. Alege un baton corector moale, cremos, cu nuante de galben la baza, dar care sa fie cu un ton mai deschis decat culoarea pielii tale. Aplicat sub ochi, indiferent daca ai cearcane sau nu, corectorul te va face sa pari mai odihnita si va da un aspect luminos ochilor tai.

Cum procedezi?
Pregateste-ti pielea din jurul ochilor pentru aplicarea corectorului cu o crema pentru ochi, care va ajuta la o mai buna aderenta si va impiedica patrunderea corectorului in iteriorul ridurilor fine, amplificandu-le astfel.
Aplica putin corector pe pleoape si in colturile interioare ale ochilor. Intinde corectorul delicat cu degetele, fara a apasa prea tare. La final, daca tot mai poti observa liniile inchise la culoare din jurul ochilor, mai aplica putin corector, dar este foarte importat sa nu exagerezi pentru ca efectul va fi total opus.

Ce trebuie sa eviti?
Evita corectoarele care sunt prea deschise la culoare, sunt albe sau roze.
Nu folosi corectorul pentru a acoperi petele rosii. Corectorul este de obicei mai deschis la culoare decat pielea ta si, prin urmare, folosindu-l asupra petelor rosii, nu vei face altceva decat sa le scoti si mai mult in evidenta.

Pasul 2: Fondul de ten

Fondul de ten este principalul tau instrument in obtinerea unui ten neted, perfect. Ca si in cazul corectorului, fondul de ten cu tonuri galbene arata natural pe aproape toate nuantele de piele.

Cum procedezi?
Pentru inceput, gaseste un fond de ten cu o formula care se potriveste nevoilor pielii tale, dar si stilului tau de viata.
Testeaza-l pe fata, nu pe dosul palmei, si verifica reflexiile pe care acesta le are la lumina naturala. Daca nuanta este potrivita, fondul de ten nu va putea fi observat. Aplica punctat fondul de ten pe zonele care au nevoie sa fie acoperite. Intinde cu degetele sau cu o discheta pentru machiaj, pana cand acesta este perfect intins.

Ce trebuie sa eviti?
Fondurile de ten cu tenta roz arata "fals" pe toate nuantele de piele. De asemenea, daca trebuie sa folosesti fond de ten si pe gat pentru a nu se observa diferenta, nu folosesti nuanta care trebuie.

Pasul 3: Pudra

Un strat foarte subtire de pudra va fixa fondul de ten si corectorul, va elimina umbrele si va contribui la pastrarea machiajului pe durata intregii zile.

Cum procedezi?
Cauta o pudra cu o textura fina, usoara.
Foloseste o pensula de mici dimensiuni sau o discheta pentru a o aplica sub ochi, in zona in care ai aplicat corectorul. Pentru a fixa fondul de ten, foloseste o pensula de dimensiuni mai mari.

Ce trebuie sa eviti?
Fereste-te de pundrele translucide, care te fac sa pari mai batrana si formeaza umbre pe fata.
 

Comentariile 51-90 din 90

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Catalina pe 10 Mar 2008, 14:09
    furunguri!!!!!

    buna!am 18 ani si cer sfaturi pt a combate furungurile....nu stiu dc dar cate1data imi mai apare cate unul si este ingrozitor de dureros..inca mai am cicatrice p picior d la unul...dak cineva ma poate ajuta.........astept sfaturile voastre!!:*

    0
    0

  • Lacra pe 8 Mar 2008, 14:39
    Pt. Married

    Fondul de ten de la Seventeen este cam 20 Ron si il folosesc de ani de zile; e foarte bun

    0
    0

  • Ella pe 6 Mar 2008, 16:45
    sfatuiti-ma va rog...

    de cateva luni mi-a aparut pe fata in special pe pometi mici cosuri dar nu sunt porulente si nici mari,dar sunt f inestetice,cred ca am avut o alergie de la o pudra pt obraz pe care o foloseam...dar am renuntat de ceva vreme la ea chiar si la fondul de ten sa fiu sigura si nu vad nici macar o minima schimbare macar de incurajare...eu am tenul mixt stiti careva un remediu sa imi folosesasca sau macar sa il incerc..poate,poate...multumesc anticipat.Ella.

    0
    0

  • Patricia pe 6 Mar 2008, 11:17
    Multumesc

    Multumesc Laura, ai fost de ajutor ca dermatologul nu prea ma ajuta!

    0
    0

  • mimi pe 5 Mar 2008, 17:13
    intrebare

    am tenul uscat si as dori sa stiu ce fel de fon de ten mi se potriveste?pudra pot sa folosesc,de care?

    0
    0

  • livia pe 5 Mar 2008, 14:39
    am cosuri....:(( :((...ajutatzi-ma!!!!!

    am 15 ani.....si chiar daca e ceva oarecum normal nu ma pot obisnui cu ideea ca am cosuri si tenul nu imi arata perfect....spuneti-mi va rog cu ce ar putea sa nu imi mai apara....nu am multe...dar nu le pot suporta...numi place deloc...acum folosesc un gel de curatare de la loreal pe baza de zinc..... ajutatzi-ma cu idei...orice....chiar si metode naturiste...:D....ms....

    0
    0

  • laura pe 5 Mar 2008, 13:28
    raspuns pt patricia

    si eu aveam ceva de genul tau acum cativa ani in urma dar am luat anticonceptionale si spre surprinderea mea mi-au disparut.am fost pe la medici dar toti imi spuneau ca e varsta....ce poti tu sa faci e sa consulti un medic ginecolog care sa-ti spuna el ce fel de anticonceptionale trebuie sa folosesti pt ca eu nu am facut asa si la 2 ani de luat aceste pilule am facut tromblofebita.

    0
    0

  • laura pe 5 Mar 2008, 13:22
    raspuns pt rodica

    cel mai bine e sa te duci sa te vada un medic,eu am o colega de servici care s-a dus la farmacie si ia prescris o crema care a dat rezultat,iar pt curatat sau ma rog pt albit tenul te poti da cu lamaie si apoi sa te ungi cu o crema pt tenul tau(usoara sau grasa).

    0
    0

  • Patricia pe 5 Mar 2008, 08:25
    Am tenul plin de acnee, cosuri

    Am 27 de ani, aveam cosuri si inainte sa nasc dar dupa nastere parca am mai multe, se formeaza noduri sub piele sunt aproape imposibil de stors sau curata. Ce-mi recomandati ? Exista fond de ten care acopera asemenea pete si urme pe fata? Multumesc anticipat.

    0
    0

  • rpetra pe 4 Mar 2008, 22:22
    ptr cuperoza (sau acnee rozacee)

    medical cuperoza mai e cunoscuta ca fiind acnee rozacee. poti folosi skinoren, gel 15% aplicat de 2 ori pe zi.

    0
    0

  • lala pe 4 Mar 2008, 21:12
    )

    am si eu o intrebare dar va rog sa nu radeti de mine...nu prea stiu ce e ala ten mixt adica cum e de se numeste asa? si nu prea stiu ce fel de ten am dar cred ca e sensibilptr ca la frig imi apare pete rosii si la cald tot asa,nu stiu ce fel de fond de ten sa folosesc nu ma prea pricep la sa ceva ....multumesc

    0
    0

  • daniela pe 4 Mar 2008, 20:00
    cuperoza

    ce crema de fata pt. cuperoza imi recomandati?

    0
    0

  • Mihaela M pe 4 Mar 2008, 17:43
    Trucuri pentru un ten perfect

    Ce fond de ten as putea folosi pt a-mi deschide culoarea la fata?

    0
    0

  • rpetra pe 4 Mar 2008, 15:43
    ptr rodica

    petele maronii de pe fata pot sa apara ca urmare a tratamentului cu anticonceptionale;in per de graviditate sau datorita unui ten hiperpigmentat. cel mai important lucru este ca, pe toata perioada verii sa folositi o crema cu factor de protectie mare, recomandat peste 20, pe toata durata zilei, iar seara sa aplicati o crema depigmentanta. si de asemenea este recomandat sa folositi, ca parte a igienei fetei si ptr pastrarea unui ten frumos a unui gel exfoliant (cu granule) pe care sa il folositi de cel putin 2 ori pe saptamana. dar nu uitati de crema cu protectie solara...

    0
    0

  • married pe 4 Mar 2008, 13:53
    fond de ten

    la ce pret este fond de ten seventeen,multumesc

    0
    0

  • Adiada pe 4 Mar 2008, 13:37
    pt. Rodica

    Pt pete maronii sunt foarte bune cremele de la Avene sau Skincode, din farmacii, si nici nu sunt f.scumpe!

    0
    0

  • rodica pe 4 Mar 2008, 12:04
    am pete pe fata

    va ro gsa imi spuneti si mie ce as putea folosi ca,cum da caldura la soare puternic care nu pot sa-l evit, imi ies niste pete mai puternice ca de bronz deasupra buzei ce tratament sa fac ... va rog parca am mustata,asa e pielea patata va multumesc

    0
    0

  • Loredana pe 4 Mar 2008, 11:29
    ptr Diana

    ..da Diana ..ai dreptate...nici unul din produsele din romania nu se compara cu cele de afara...chiar daca sunt aceeasi marca...din pacate calitatea nu e nici pe departe aceeasi...

    0
    0

  • Diana pe 3 Mar 2008, 23:19
    si ultima

    Si pentru tenul obosit cu cearcane, iritat etc, indiferent de varsta, incercati crema de fata Aver( tot FARMEC Cluj) cu vin rosu. Va veti indragosti de ea. Cred ca este indeajuns de mare interventia mea. Astept cu nerabdare comentarii si chiar provocari.

    0
    0

  • Diana pe 3 Mar 2008, 23:13
    inca una pt voi

    Creme pentru de toate, va spun sus si tare, incercati-le pe cele de la FARMEC Cluj, oricare, oricum, chiar daca costa 5 lei sau 50 lei(noi bineinteles).Si daca nu vreti sa aruncati banii fara sa fiti sigure, mai intai aruncati un ochi pe etichetele acestora si poate chiar comparati.

    0
    0

  • Diana pe 3 Mar 2008, 23:08
    tot pentru voi

    De ce laptele de corp Loreal Nutrilift pe care l-am cumparat de aici, nu se compara cu ce am luat din Germania?De ce o pudra de la Body Shop de aici, este complet diferita de aceiasi pe care am primit-o din SUA ?Sau crema bonzanta Dove din Germania, este complet diferita ca efect decat cea de aici. Nu vreau sa va mai plictisesc cu exemple...

    0
    0

  • lianeliane pe 3 Mar 2008, 23:05
    anticearcan

    Odata cu inaintarea in varsta au aparut si cearcanele sub ochi, poate cineva sa imi spuna ce produs sa folosesc, sa fie bun, pentru ca ce am folosit pana acum nu m-a prea multumit.

    0
    0

  • Diana pe 3 Mar 2008, 23:03
    pentru voi toate

    Mai fetelor, Avon- neAvon, fetele noastre de romance aratoase ce suntem, testeaza fara voie o tona de produse importate, vai Doamne de te miri unde, de firme una si una...dar va intreb eu, oare ati avut ocazia sa folositi unul dintre aceste produse faimoase din UK , Germania, Norvegia,SUA etc?

    0
    0

  • Dana pe 3 Mar 2008, 22:33
    Ajutooor ! - "Pudra translucida"

    Chiar daca stiu ca veti rade de mine, va rog ajutati-ma sa-mi acopar si lacuna asta in cunostinte : ce inseamna pudra translucida? E rusinos dar, recunosc: nu stiu ce inseamna, preactic, translucida... Pt. mine pudra este compacta sau pulbere si..atat ! Ma ajutati, va rog, cu ceva explicatii ? Saru' mana, mult !

    0
    0

  • Lya pe 3 Mar 2008, 18:45
    produse cosmetice

    eu folosesc produse avon de ani de zile si nu am nimic de obiectat desi am schimbat de cateva ori cremele de fata. dk vreo crema iti produce alergii sau alte schimbari in rau ,tenul este de vine,in fc de cat e el de sensibil sau pretentios. totul e sa-ti alegi crema potrivita. alege sfatul unui specialist!

    0
    0

  • DANA pe 3 Mar 2008, 16:23
    TEN

    AM CA NISTE VINISOARE ROSIATICE PE FATA NU STIU CE CREME SA FOLOSESC AS DORI SA MA SFATUITI .VA MULTUMESC.

    0
    0

  • adina pe 3 Mar 2008, 16:19
    pentru adela

    scuze..am uitat pretul..42 lei

    0
    0

  • adina pe 3 Mar 2008, 16:17
    pentru adela

    incearca fondul de ten de la Radiant,gama profesionala de la Seventeen,e pe baza de ceara de albine si are spf-ul 20!!..

    0
    0

  • buba pe 3 Mar 2008, 15:53
    Trucuri pentru un ten perfect

    ti-as recomanda un fond de ten cu acoperire totala, Double Wear de la Estee Lauder.Este foarte eficient.

    0
    0

  • dariussiana pe 3 Mar 2008, 13:42
    fondul de ten

    eu am pistrui pe fata si pete rosiatice,imi puteti spune ce fel de fond de ten pot sa folosesc pentru a le acoperi.mentionez ca am tenulk deschis si mixt

    0
    0

  • ana18 pe 3 Mar 2008, 12:59
    raspuns pt valentina

    Si eu am folosit fond de ten cu efect calmant de la Avon,si intr-o saptamana mi-au aparut pe fata niste bubite rosii,ca o alergie,care s-a agravat,au ajuns sub forma unor cosuri mai mari,dese,si am gresit foarte mult,spargandu-le,deoarece au devenit mult mai dese,mult mai mari,si pielea din c in c mai sensibila...acum nu mai folosesc fond d ten, dar am ramas cu multe cicatrici p obraji,in special,si dupa un an de tratament cu antibiotice si creme depigmentante,trebuie sa mai fac inca 7luni...tenul meu a avut foarte mult de suferit...se subtiase foarte mult,avea un aspect imbatranit...inainte de a folosi fond de ten nu aveam probleme cu acneea,deoarece ii acordam o ingrijire foarte amanuntita.incepusem sa-l folosesc doar pentru a-mi mai inchide cu un ton nuanta pielii(care era foarte deschisa)...pentru a-mi masca cicatricile,mai folosesc din cand in cand pudra cu minerale;mi se potriveste foarte bine si nu imi provoaca nici o alergie...

    0
    0

  • geo pe 3 Mar 2008, 12:47
    re: ten sensibil

    @ valentina: da, coppusii f.d.t. iti irita tenul. Evita produsele Avon. In general, evita-le pe cele ce contin uleiuri. Am aceeasi problema, in prezent insa folosesc Revlon - ColorStay pt.piele mixta (http://tinyurl.com/37tm6d). Ti-as recomanda f.d.t. mineral, riscul de a te irita e minim.

    0
    0

  • valentina pe 3 Mar 2008, 12:06
    ten sensibil??

    intrebare: e posibil sa ai alergie la fond de ten? am folosit fond de ten de la avon. Am crezut ca este vechi si din cauza asta imi apareau mici cosuri pe fata. Mi-am luat de la max factor- colour adapt, dar rezultatul e acelasi. E posibil sa am alergie la fond de ten? Si atunci ce pot folosi??Cu multumiri, Valentina

    0
    0

  • colmi60 pe 3 Mar 2008, 10:25
    pentru Adela

    Incearca Acord Parfect de la Loreal. Se aplica foarte bine, nu lasa umbre , costa in jur de 40Ron. Nu-l vei gasi la tarabe, mergi la Mall Titan daca ti-e la indemana. Ca pudra , eu am descoperit Deborah, este o pudra cu textura delicata. Bafta! P.S. Eu am 48 de ani...incearca, da rezultate!

    0
    0

  • elena pe 3 Mar 2008, 10:24
    ten sensibil

    Odata cu trecerea timpului tenul a devenit sensibil,ridurile tip "laba gastei" din jurul ochilor s-au mai accentuat, au aparut si cearcanele, asa ca am nevoie de un sfat bun in sensul acoperirii acestor imperfectiuni.Cu multumiri,Elena

    0
    0

  • doramunteanu pe 3 Mar 2008, 09:49
    raspuns adela

    pt. adela eu am incercat mai multe fonduri de ten. nu vreau sa fac reclama, ca nu am motive, dar acum folosesc Loreal , ceva antioboseala. sunt f. multumita si nu nu ai nevoie prea mare de corectari pe parcursul zilei. e cam vreo 45 lei, dar depinde de magazin. si e spornic, nu trebuie sa pui cantitate mare.

    0
    0

  • angelica pe 3 Mar 2008, 09:45
    ten palid

    daca am tenul palid - galbui , folosesc tot fond de ten cu tente de galben?

    0
    0

  • Oana pe 3 Mar 2008, 09:30
    ortografie

    Un sfat pentru un articol frumos: eliminarea greselilor ortografice.

    0
    0

  • Rodica Mag pe 3 Mar 2008, 02:53
    Piele uscata

    Este adevarat ca sunt cam in virsta in tinerete aveam tenul gras dar cu trecerea anilor a inceput sa se usuce ,cum ma sfatuiti sa procedez sau ce creme sa folosesc.Multumiri sperind ca nu veti trimite E-mailul Rodica M.

    1
    0

  • adela pe 2 Mar 2008, 16:08
    intebare

    vreu si eu un sfat mai degraba:mi-as dori un fond de ten cu acoperire foarte mare.dak se poate sa-mi spuneti cum se numeste si ce pret are

    0
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod