Cum ajută mierea de albine tenul cu probleme

Mierea de albine este folosită în tratamentele cosmetice de zeci de ani datorită calităţilor sale nutritive, de vindecare şi de hidratare. De asemenea, are un conţinut bogat de vitamine (B1, B2, B5, B3, A, C, D şi K), acizi organici, săruri minerale, potasiu, magneziu, fosfor, calciu şi sodiu ceea ce o face un bun calmant, cicatrizant, tonifiant și antioxidant.

Mierea de albine este folosită în tratamentele cosmetice de zeci de ani datorită calităţilor sale nutritive, de vindecare şi de hidratare. De asemenea, are un conţinut bogat de vitamine (B1, B2, B5, B3, A, C, D şi K), acizi organici, săruri minerale, potasiu, magneziu, fosfor, calciu şi sodiu ceea ce o face un bun calmant, cicatrizant, tonifiant și antioxidant.

Mai mult, mierea are o mare putere de hidratare şi hrănire, deoarece zahărul pe care îl conţine reţine apa. Așa că, dacă folosești mierea în tratamentele tale cosmetice tenul tău devine mai elastic, mai ferm şi mai luminos, iar ridurile se atenuează.

Miere pentru ten gras
Dacă ai tenul gras și te confrunți cu toate problemele acestui tip de ten (secreție de sebum, puncte negre, acnee etc), ai nevoie de un amestec din două linguriţe de miere, o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o aspirină bine pisată.

Întinde pe toată faţa, sau doar pe zonele afectate de acnee. Clăteşte bine după 20 de minute.

O altă problemă a tenului gras sunt porii măriţi, iar mierea te poate ajuta. Ai nevoie de o jumătate de măr ras şi o linguriţă de miere. Amesteci bine şi întinzi pe faţă pentru 20 de minute.

De asemenea, poți să aplici miere pe faţă după ce te duci la cosmetică pentru extracţia punctelor negre şi a coşurilor. Ea îţi va ajuta ajuta pielea să se vindece mai repede.

Miere pentru exfoliere

Dacă ai nevoie de un exfoliant eficient poți să-ți faci singură unul din miere și mălai. Este un gomaj ideal pentru faţă. Mălaiul curăţă, iar mierea hrăneşte şi hidratează. Amestecă o lingură de miere cu o lingură de mălai şi foarte puţină apă, cât să omogenizezi amestecul. Masează-ţi tenul cu acest gomaj după ce ai făcut o baie fierbinte şi porii tăi sunt deschişi.


Mai poţi să foloseşti mălai amestecat cu miere de albine şi smântână. Pasta care rezultă este un gomaj din ingrediente naturale, foarte eficient. Întinde compoziţia pe toată faţa şi masează prin mişcări circulare. După ce ai terminat, clăteşte faţa cu ceai de muşeţel. Cu ajutorul acestui gomaj vei scăpa de punctele negre şi de celulele moarte, iar ceaiul de muşeţel va înlătura toate impurităţile de pe faţă şi va avea şi un rol cicatrizant.

Miere pentru tenul tern

Dacă tenul tău este tern, lipsit de strălucire, tot mierea te poate ajuta. Ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de iaurt. Amestecă bine toate ingredientele, iar pasta obţinută o aplici pe toată faţa. Mierea îţi va reface structura pielii, iar gălbenuşul şi uleiul de măsline o vor hidrata.



Un alt remediu natural pentru curăţarea tenului se obţine dintr-o linguriţă de miere încălzită şi lapte care se aplică pe ten. Pielea va căpata un aspect strălucitor şi sănătos.

Măști hrănitoare

Dacă tenul tău are nevoie de o mască care să-l hrănească și să-l hidrateze, tot mierea te poate ajuta. Ai nevoie de un gălbenuş de ou, o lingură de miere, o lingură de smântână şi jumătate de banană pasată. Amestecă toate aceste ingrediente până ce rezultă o pastă omogenă. Aplică acest tratament pe faţa curată şi lasă să acţioneze 30 de minute. O altă mască eficientă este cea din două banane mai verzi, o linguriţă de miere şi 150 ml de iaurt. Bananele le pisezi bine până obţii un piure şi amesteci cu mierea şi iaurtul. Pasta rezultată se întinde pe toată faţa şi se clăteşte după 30 de minute.

Masaj cu miere

Un tratament foarte simplu, dar şi foarte eficient este masajul feţei cu miere pentru reglarea circulaţie sângelui, dar şi pentru vindecarea eventualelor răni lăsate de acnee. Întinde un strat subţire pe faţa curată şi masează uşor, prin mişcări circulare şi delicate. Lasă să acţioneze circa 15 minute, după care clăteşte bine faţa. Este indicat ca acest tratament să-l aplici pe faţa uşor umezită pentru ca mierea să pătrundă mai uşor în piele.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod