Acneea

Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia la un anumit moment. Poate aparea la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece le poate cauza o stare de stanjeneala si anxietate. Daca problemele sunt grave se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.

Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi.


Ea se poate manifesta in diferite moduri:
  • Cosurile sunt mici protuberante aparute la nivelul pielii, care uneori contin puroi;
  • Punctele negre sunt formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii;
  • Punctele albe sunt mici formatiuni fie de culoarea pielii, fie albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori;
  • Chisturile se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida.


    Care sunt persoanele afectate de acnee?

    Acneea afecteaza, preponderent, adolescentii, ca urmare a intensei activitati hormonale specifice pubertatii. De asemenea, cazurile de acnee sunt foarte raspandite in cazul indivizilor care prezinta hipersecretie a glandelor sebacee. Asadar nu numai adolescentii se confrunta cu aceasta problema, ci poate afecta si copiii si batranii in egala masura.

    O problema interesanta este aceea ca acneea se pare ca ar afecta in mod diferit persoanele de sex opus. Inainte de pubertate este mai raspandita in randul fetelor; pe perioada pubertatii, fetele si baietii sunt afectati in mod egal de acnee, insa cazurile mai complicate sunt intalnite la persoanele de sex masculin; iar in adolescenta apare mai mult la persoanele de sex feminin.


    Care sunt zonele predispuse la acnee?

    Cele mai expuse suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare.


    Cand apare acneea?

    De obicei, acneea incepe sa isi faca aparitia la pubertate. De cele mai dese ori persista 5 ani de zile, dar nu este exclus ca unele persoane sa se confrunte cu aceasta problema timp de 10-20 de ani. Aproximativ 25% dintre adolescentii care sufera de acnee in adolescenta, nu vor scapa de ea nici dupa ce vor implini 25 de ani. Cauzele sunt greu de deslusit, dar sunt din ce in ce mai frecvente situatiile in care femeile la 20, 30 sau chiar 40 de ani se confrunta cu acneea pentru prima data. Uneori se poate intalni chiar si la noii nascuti.


    Cum te afecteaza acneea?

    Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major asupra vietii tale. Cosurile pot fi inofensive sau dureroase, iar in cazuri extreme sunt umplute cu puroi si sange care pot pata cearsafurile si hainele.

    Daca te simti stanjenita de infatisarea pe care o are tenul tau, situatia este grava. Efectele emotionale pot conduce la schimbari de stare, depresii, auto-izolare sau scaderea popularitatii in scoala sau la serviciu. Daca starea acneei se inrautateste, ea poate lasa cicatrici pe care vei fi nevoita sa le suporti cativa ani de zile, prin urmare este indicat pe cat posibil sa previi aparitia acestora.


    Care sunt factorii care cauzeaza aparitia acneei?
  • Hipersecretia glandelor sebacee - glandele sebacee sunt localizate in profunzimea epidermei. Fiecare dintre ele este "conectata" cu un canal stramt, numit folicul, unde se afla un fir de par. Glandele acestea produc o secretie uleioasa, cunoscuta sub denumirea de sebum, care se raspandeste spre suprafata pielii prin intermediul foliculilor, pe care ii lubrifiaza - actiune exercitata si asupra portiunii de epiderma ce inconjoara fiecare folicul in parte. Fiecare folicul are o deschidere externa (la suprafata epidermei), care se numeste por. Dimensiunea glandelor sebacee este variabila, cele mai mari fiind asociate cu porii vizibili ai pielii. Glandele sebacee sunt stimulate de hormoni pentru a secreta sebum - in special de catre hormonii masculini care se numesc hormoni androgeni (care se gasesc si in organismul femeii, dar, firesc, in proportie mult mai mica decat in cazul barbatilor). Acesti hormoni sunt produsi de ovare, respectiv testicule. De asemenea, atat in organismul femeii, cat si al barbatului, hormonii androgeni sunt produsi si de glandele suprarenale. In perioadele marcate de stres, aceste glande secreta o cantitate mai mare de hormoni androgeni, cauzand si hipersecretia glandelor sebacee. De asemenea, la pubertate, glandele sebacee sunt hiperactive, ca urmare a modificarilor de ordin hormonal care au loc in organism. 
  • Blocarea porilor - ca urmare a hipersecretiei glandelor sebacee, epiderma capata un aspect lucios, fiind "uleioasa" la atingere. Acneea apare atunci cand porii (prin care circula sebum - de la glandele sebacee spre suprafata pielii) se blocheaza, iar secretia de sebum ramane "captiva". Porii sunt blocati de un cumul format din celule moarte si seboree. Cauza acestui blocaj nu este cunoscuta, dar nu reprezinta consecinta unei igiene defectuoase. Din porul blocat, se va dezvolta un punct alb sau negru. 
  • Infectia bacteriana - cu toate ca acneea nu este provocata de o infectie bacteriana, bacteriile inrautatesc situatia.  Bacteria Propionibacterium acnes se gaseste in mod normal la suprafata pielii, actionand ca o bariera de protectie a pielii fata de alte bacterii daunatoare. Atunci cand secretia de sebum este "captiva" in foliculi, aportul de bacterie Propionibacterium acnes creste la nivelul porului blocat. Bacteriile daunatoare produc o serie de compusi chimici care ataca epiderma, provocand inflamatii si agravand iritatiile. 
  • Inflamatia pielii este insotita de simptome precum: inrosire, stare de disconfort si fierbinteala la nivelul epidermei. Inflamatia apare atunci ca urmare a incercarii sistemului imunitar de a respinge o substanta straina - in cazul de fata fie bacteriile, fie componentele iritante produse de acestea.

    Acesti patru factori contribuie la blocarea porilor, ceea ce se manifesta prin
    aparitia punctelor negre, respectiv albe, a pustulelor (cunoscute sub denumire de cosuri) si a chisturilor.

    Punctele negre se formeaza atunci cand porii sunt blocati aproape de suprafata pielii. De regula nu se inflameaza, iar culoarea lor se datoreaza unui pigment negru - si nu a reziduurilor depuse in pori.

    Punctele albe se dezvolta ca urmare a unui blocaj survenit in profunzimea porului. In lipsa unei cai de drenaj, sebumul se acumuleaza la nivelul pielii, astfel formandu-se puncte albe sau de culoarea pielii. Spre deosebire de punctele negre, punctele albe prezinta o probabilitate mai crescuta de a conduce la aparitia cosurilor.

    Pustulele (cosurile) apar atunci cand peretii folicului blocat se rup. Sebumul, celulele moarte si bacteriile care se gasesc in mod normal la suprafata pielii patrund in interior si irita epiderma, formand mici inflamatii.

    Chisturile sunt acele inflamatii mai mari, de culoare rosie, situate in profunzimea epidermei, care indica o infectie aflata intr-un stadiu mai avansat.


    Alti factori care contribuie la agravarea acneei:

  • Alimentatia defectuoasa - persoanele care consuma in mod constant ciocolata, snacks-uri si, in general, alimente de tip fast-food sunt mai expuse la aparitia acneei. Pe de alta parte, in urma unui proiect de cercetare intreprins de o echipa de nutritionisti din strainatate, s-a ajuns la concluzia ca oamenii a caror alimentatie zilnica este compusa in principal din fructe, legume, peste si carne slaba nu prezinta simptome specifice acneei. Specialistii in nutritie recomanda o dieta cat mai saraca in grasimi, cereale, paine si dulciuri. Cresterea cantitatii de zahar la nivel sanguin, ce survine ca urmare a consumului ridicat de alimente mentionate, are drept consecinta stimularea unor modificari hormonale care constituie "avanpremiera" acneei;
  • Un rol important in aparitia acneei il constituie factorul ereditar;
  • Stresul este "responsabil" uneori de aparitia acneei. Modificarile de ordin hormonal pot aparea ca urmare a stresului, iar hormonii sunt cei care stimuleaza activitatea glandelor sebacee. Exista riscul ca aceste persoane sa opteze pentru un tratament impropriu al acneei, tocmai pentru ca nu au detectat adevarata ei cauza, fapt care poate agrava situatia; 
  • Transpiratia se pare ca inrautateste starea acneei in 15% din cazuri. De asemenea, umiditatea si hainele stramte ii pot agrava starea;
  • Produsele cosmetice pot produce iritatii ale porilor care se umfla si se blocheaza. Sunt recomandate produsele cosmetice care nu contin uleiuri, dar uneori chiar si acestea sunt nocive pentru un ten sensibil.


    Cum se poate preveni acneea?

    Este recomandata utilizarea produselor de curatare antibacteriale, non-uleioase cum ar fi masca de argila care contine echinacea. Zincul, vitaminele A,B si E, echinacea si cimbrul au efecte terapeutice asupra acneei.
  • Fereste-te de cremele pentru fata sau alte produse care contin urmatoarele ingrediente: socetyl stearate, isopropyl isostearate, isopropyl palmitate, isopropyl myristate si sodium chloride, deoarece acestea produc acneea;
  • Constipatia este principalul motiv care determina aparitia acneei;
  • Consuma multa apa pentru a preveni cele mai multe dintre problemele pielii;
  • Evita consumul de ciocolata, alimente prajite si zahar rafinat;
  • Pastreaza-ti pielea mereu curata cu ajutorul sapunurilor blande si a apei caldute;
  • Nu incerca sa cojesti cosurile, deoarece s-ar putea sa ramai cu semne pe fata;
  • Mananca multe fructe si legume;
  • Ia suplimente de vitamina B complex si zinc in fiecare zi pentru a intari rezistenta pielii;
  • Aplica o pasta din castravete pe fata si indeparteaz-o dupa 20-30 de minute cu apa calduta.

  •  

    Comentariile 251-300 din 487

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • maftei anda pe 21 Feb 2006, 18:29
      buna

      am cosuri si pete aparute in urma cosurilor,am folosit diferite creme recomandate de medic de farmacie dar nimic,cand sa streaca apar altele.ce as putea sa folosesc?va multumesc

      0
      0

    • elena pe 20 Feb 2006, 20:35
      sunt stresata din cauza acneei

      de 5 ani ma lupt si eu cu acneea.incepe sa-mi treaca insa am multe semne rosii de la ele.ce sa fac?exista vreo cale sa scap de aceste semne rosii?

      0
      0

    • maia pe 19 Feb 2006, 12:35
      mi-a mancat tineretea acneea

      am 35 de ani,de vreo 20 am acnee si sunt la finalul puterilor..creme,dermatologi,cosmeticiene,sex,pudre,ceaiuri,diete,anticonceptionale,oare mi-a mai ramas ceva?cred ca doar speranta ca intr0o alta viata nu voi mai duce povara asta...daca vreti sa facem un club al"acneicilor"eu va astep sa vb la mellisi_34@yahoo.com ne mai consolam si noi...ppk

      0
      0

    • bya pe 18 Feb 2006, 16:12
      zineryt

      zineryt sa stiti ca e foarte foarte bun ,incercati-l e excelent.da aveti grija sa-l folositi in proportii mici ca arde tare fata in rest e ok

      0
      0

    • LORI pe 17 Feb 2006, 21:26

      am acnee din clasa 7 si acum sunt intr-a 10 a ,am incercat diferite creme (clerasil)si alte produse naturale si ceaiuri dar fara prea mare rezultat din decembrie folosesc zinerit si chiar am observat o schimbare dar imi usuca foarte tare fata.eu nu am o acnee foarte grava mai mult puncte negre dar imi apar si puncte albe.azi am fost la dermatolog ,tipa in 5 minute m-a rezolvat mi-a prescris o crema si mi-a cerut 400 de mii iar crema ma costa 230 de mii iar peste 2 saptamani mi-a zis sa vin la tratament si iar tre sa-i dau 350 de mii .

      0
      0

    • Ariana pe 11 Feb 2006, 15:39
      Stiu o cosmeticiana super buna

      Care a ajutat foarte multe fete sa scape de aceasta problema. Tenul meu avea un aspect oribil,acum aratand de milioane. Rezolva acneea,punctele negre,si multe alte probleme ale tenului...si nici nu costa mult. Pentru a primi mai multe date despre aceasta doamna,trimiteti-mi un email la madeby_magda@yahoo.com .

      0
      0

    • ivanus_marin pe 9 Feb 2006, 20:42
      acneea

      zineryt si sapunul protex sunt cele mai des folosite

      0
      0

    • bya pe 7 Feb 2006, 14:10
      zinerit???

      oare dak am 15 ani e bine sa folosesc zinerit???

      0
      0

    • Ana pe 7 Feb 2006, 04:50
      acnee

      Am citit majoritatea parerilor si mi-am dat seama ca si eu am folosit cam tot ce s-a mentionat pe acolo si...degeaba.Am fost la medicul dermatolog, dar nu m-a ajutat prea tare, pt ca problema mea a ramas acceasi.Nu am o acnee foarte urata, dar am 22 de ani si inca nu mai dispare.Acum folosesc si eu ROACCUTANE si sper ca macar acest medicament sa dea rezultate. In rest pot sa va spun ca este foarte importanta demachierea cu toti pasii ei si mai ales sa nu se umble la cosuri (lucru pe care de altfel eu il fac, in ciuda faptului ca stiu ca nu ar trebui). Sper ca intr-un final sa mi se rezolve si mie problema.SUCCES TUTUROR!

      1
      0

    • delia pe 5 Feb 2006, 19:17
      acneea

      Intotdeauna e bine sa consulti un dermatolog. Eu am folosi pt curatarea tenului Spirt cu eritromicina(6,5 lei) si am luat Tretracicina pastile. Si pot spune ca sunt multumita de rezultate.

      1
      0

    • Tina M pe 5 Feb 2006, 13:57
      efecte benefice impotriva acneei

      recomand folosirea apei termale

      0
      0

    • alina dragna pe 4 Feb 2006, 13:54
      acneea

      nu stiu ce sapun sa folosesc pentru spalarea fetei.unele imi usuca prea tare fata altele imi lasa pielea grasa dupa spalare.

      0
      0

    • Dushka pe 3 Feb 2006, 19:48
      cum am scapat

      M-am dus la homeopat..

      0
      0

    • DANIELA pe 27 Ian 2006, 17:13
      ACNEE

      MASCA DE ARGILA ASLA VITAL ESTE FOARTE BUNA IN PREVENIREA ACNEEI. EU O FOLOSESC SI SUNT MILTUMITA. NU MAI AM PROBLEME

      0
      0

    • raluk pe 22 Ian 2006, 17:19
      acnee

      nu am mule cosuri, dar din cand imi cand imi apar. si atunci folosesc fond de ten cu acoperire mata, si tenul are un aspect superb, nu se mai vad cosurile. va dau un sfat...decat sa iesiti din casa cu fata rosie si plina de cosuri mai bine le astupati, si nu va va mai fi rusine ;)

      0
      0

    • lilianna pe 19 Ian 2006, 17:48
      acneea

      ce inseamna peeling profund?am 2 copii care sufera si ei din cauza acneei ,baiatul are doar pe frunte ,fata pe pometi dar zone mici

      0
      0

    • nistor corina pe 19 Ian 2006, 17:48
      acneea

      pentru acnee mai urate exista pastile care se numesc Roaccutane, ele se gasesc la famacie.

      0
      0

    • alexandra pe 19 Ian 2006, 17:48
      acneea

      am folosit multe produse pentru a scapa de acnee,dar nu au filosit la nimic.la inceput dar dupa o perioada iar imi apareau;nu TREBUIE SA FOLOSITI NICIODATA PRODUSELE DIN RECLAME!!!!!!!!!o spun din experienta.acum 7 luni aveam fruntea plina de cosuri dar acum mi-au mai trecut si ma imt mult mai bine.am consultat un dermatolog.SFATUL MEU ESTE SA CONSULTATI un specialist.va da roade,dar nu imediat si dupaa un timp 2,3 luni vor disparea complet

      0
      0

    • camelia pe 19 Ian 2006, 17:48
      acneea

      am folositfoarte multe produse pentru ca am accnee de 6 ani mam chinuit enorm de mult cu ele dar de cand am descoperit zinerit au mai trecut.Sfatul meu e sa nu folositi pentru acnee produse cosmetice ci sa va duceti la un doctor dermatolog sa va prescrie pastile farmaceutice.

      0
      0

    • adriana b pe 19 Ian 2006, 17:48
      acneea

      am nevoie de um medic dermatolog sau de o cosmeticiana buna care sa ma ajute sa scap de acnee,de vre-o 8-9 ani ma tot chinuie si nu am reusit sa scap de ea.

      0
      0

    • kryssa pe 19 Ian 2006, 17:48
      acnee

      am folosit foarte multe solutii pt acnee am luat pastile dar nu m-au ajutat pana nu am mers la medic sa imi recomande un medicament!am facut tratament si inca il continui mi-a trecut in proportie f mare!cu zynerit si doxicilina

      0
      0

    • Alexandra pe 19 Ian 2006, 17:48
      acnee

      eu cred ca niciodata nu o sa scap de ea.M-am saturat imi apare din ce in ce mai mult pe fata si nu o mai suport.Am incercat tot felul de produse dar nu a avut nici un efect.Ajutati-ma va rog ca sunt disxperata.

      0
      0

    • zoran_mihaela pe 19 Ian 2006, 17:48
      acnee

      Eu am folosit "dermogent" de la dacia plant si este destul de bun pentru curatarea tenului.

      0
      0

    • cristina pe 19 Ian 2006, 17:48
      acnee

      eu cred ca regimul alimentar conteaza f mult. am renuntat la prajeli, grasimi animale, paine( dar nu in totalitate), beau aprox 2 l de apa pe zi...si sincer..tenul meu arata mai bine...fara sa folosesc o gramada de creme sau tratamente...pe care le am tot incercat, fara nici un rezultat

      0
      0

    • adina pe 19 Ian 2006, 17:48
      acnee

      va rog mult de tot sa ma ajutati. de aproape 2 luni de zile, am in zona barbiei un cos...sau mai bine spus un chist...pt ca este de culoare roste si mult mai mare ca un cos. in rest, am un ten de invidiat nu am cosuri deloc cu exceptia celui din barba. am incercat orice este posibil sa-l fac sa dispara, dar nici dupa atata timp nu am reusit. va rog mult de tot sa ma ajutati, sa imi dati un sfat...pt ca simt ca innebunesc

      0
      0

    • nicoleta pe 19 Ian 2006, 17:48
      despre acnee

      sincer eu nu stiu ce sa spun deoarece nu am avut aceasta problema pana acum cand efectiv m-am uplut de cosuri pe toata fata .am facut o serie de analize si mi-au iesit foarte bine dar un medic mi-a spus ca se pare ca e o problema hormonala si mi-a ecomandat sa fac un copil sau sa iau contraceptive .Am 25 de ani si nu am crezut ca la aceasta varsta mai pot avea asemenea probleme cu cosuri . Astept un sfat , o recomandare !

      0
      0

    • ungureanu liliana pe 19 Ian 2006, 17:48
      puncte albe la ten

      vreau un tratament ptr a nu mai avea

      0
      0

    • Ioana pe 19 Ian 2006, 17:48
      puncte negre pe nas,barbie,frunte si obraji

      hm....am puncte negre pe toata suprafata fetei,dar,mai proeminent pe barbie si pe nas.Am aproape 17 ani si am puncte negre,inclusiv cosuri de vreo 3-4 ani si fac tratament pt cosuri.Ce propuneti pt punctele negre

      0
      0

    • ionella pe 19 Ian 2006, 17:48
      punctele negre..

      folositi creme de calitate si produse..indicate...si..reducetzi din canitatea fondului de ten...si in nici un caz sa nu uitatzi sa va demacheatzi...succes in lupta cu puncte negre!!!!11

      0
      0

    • podariu elida pe 19 Ian 2006, 17:48
      puncte albe

      ce pot sa fac cu aceste puncte albe pt ca sunt inestetice si ma deranjeaza aspectul fetei

      0
      0

    • raluka pe 19 Ian 2006, 17:48

      nu pot sa zik ka am o problema majora ku acneea..insa ceea ce ma enerveaza e ka imi apar pe barbie..si desi stiu ka nu e bine le stork..poate ka daka as avea rabadare si le-as lasa ar disparea de la sine..ce credeti?nu fak bine?pete si semne nu imi raman..a da..eu folosesk de f mult timp clearasil(lotiunea)..pe mine pot sa zik ka ma ajuta..dar totusi de micile "cosulete"de pe barbie nu ma skapa..ce imi rekomandaty?..

      0
      0

    • ruxi pe 19 Ian 2006, 17:48

      salut! ralika, eu folosesc "eryfluid" sau "zineryt".te asigur k sunt extra super foarte bune.iar la ce rezultata au(nota +10), nu au un pret exorbitant (in jur de 120000 lei sau 12 lei)sper ca te-am si v-am ajutat. traiasca "eryfluid" si "zineryt"

      0
      0

    • claudia pe 19 Ian 2006, 17:48
      ajutati-ma

      nici nu cum sa incep:au inceput sa imi apara cosurile prin clasa a 10 adica pe la 17 ani.mai am 3 zile si implinesc 20 de ani si nici acum nu mi-ai trecut!am fost la dermatolog si am facut tratament si degeaba!am ajuns si in bucuresti la un dermatolog si mi-a dat niste pastile ROACCUTANE si mai mult m-am umplut pe fata!am folosit in lotiuni si de la plafar al luat si pastile si pot sa zic ca am incercat orice dar degeaba si nu mai am rabdare cu ele nu le mai suport am inceput sa ma urasc,cand ma uit in oglinda incep sa plang si nu mai stiu ce sa incerc ca sa imi treaca va rog ajutati-ma si pe mine!astept raspunssss

      0
      0

    • Ada_18 pe 19 Ian 2006, 17:48
      Acneea- o problema cu solutie

      Eu am avut cu ceva timp in urma cateva probleme cu acneea..dar am fost la medicul dermatolog si ma ajutat ff mult vizita la acesta! De aceea ii recoman pe toti cei care au astfel de probleme sa recurga la medic, pt ca ei sunt in masura sa ne ajute cel mai bine!Un simplu sfat: masca de argila si solutia zineryt fac minuni..insa depinde de ten si de tipul acneei! Succes...

      0
      0

    • niragre pe 19 Ian 2006, 17:48
      pentru Claudia

      Iti recomand Zineryth(nu mai stiu daca asa se scrie).Formeaza o pelicula la suprafata zonei afectate si permite vindecare sub aceasta pelicula fara a fi agresata de microbii din atmosfera. Se aplica doar pe zonele cu probleme si nu pe intreaga suprafata a pielii.deasemeni incearca sa nu te spleiniciodata cu apa de la chiuveta;foloseste apa minerala.Nu iti atinge fata,decat daca esti proaspat spalata pe maini.Curaj!

      0
      0

    • valentina pe 19 Ian 2006, 17:48

      si eu am probleme destul de " grave",sa zic asa, iar in ultima instanta am mers la un f bun medic dermatolog, care mi-a recomandat o crema f buna, skinoren=27,2 lei si ro-acutane, pastile, 120 lei.stiu ca este greu, dar trebuie sa avem cu totii rabdare! acneea este o " boala a rabdarii"! P.S. tratamentul de care v-am spus dureaza 6-8 luni. crema se intrebuinteaza atat seara, cat si dimineata! si fara fond de ten, pt ca toate sunt daunatoare! bafta multa! si rabdarica!!!, da? :))

      0
      0

    • elena pe 19 Ian 2006, 17:48
      impotriva acneei

      Shi eu am avut problema destul de grave cu tenul, dar trebuie sa avem cu totii rabdare fiindca timpul le lecuieste pe toate. Apogeul este pe la 16-17 ani, stiu ca este cea mai frumoasa varsta, dar asta e. In primul rand nici intr-un caz nu trebuie sa spargem cosurile, in al doilea rand o data pe luna sau la 2,3 (depinde de tenul fiecaruia) trebuie sa facem o vizita la cosmeticiana pentru o curatirea faciala ( pe mine m-a ajutat foarte mult), hrana echilibrata, miscare in aer liber cat shi la sala, plus ceea ce eu recomand tuturor este ca intr-o zi din saptamana sa mancam numai fructe (mere ca sunt cele mai accesibile), Shi neaparat 2 ori pe saptamana aplicarea unei masti speciale pt ten gras shi o data pe saptamana aburi+gomaj+masca. Shi astfel totul va fi OK shi va veti simti extraordinar. Succs tuturor.

      0
      0

    • ellena pe 19 Ian 2006, 17:48
      din pacate

      de la 10 ani am avut cosuri si acum am 13 ani si tot nu am scapat in totalitate..am folosit tot ce se putea folosi...skinoren,creme de la avon,nivea,clerasil...ce sa mai...foarte multe am folosit dar acum am descoperit o solutie antiaccneica(chiar asa se si numeste)si mie imi ajuta foarte mult dar din pacate se termina foarte repede si la farmacie nu se prea gaseste:( acum ceea ce pot face e sa astept sa trec de aceasta perioada si sa sper k voi reusi sa trec peste asta cat mai curand...o intrebare:cam cat dureaza accnea la adolescenti?

      0
      0

    • Lavinia pe 19 Ian 2006, 17:48
      asta e acneea

      La unele persoane trece in 2,3,4 ani iar la altele f tarziu.Am avut si eu acnee in adolescenta si inca mai am si acum (28 ani ).Nu mai e asa de grav dar tot mai apar cosuri.Important este sa stii sa le acoperi .Dupa ce te speli pe fata aplica o crema cu Retinol si o pudra adecvata tenului .Rezultatul este uimitor.Seara dupa ce te demachiezi si clatesti fata cu apa aplica un strat subtire de Revichen(cutaden).La mine functioneaza .Lucrez in asigurari unde trebuie sa am un aspect placut.Pune in evidenta altceva:un machiaj la ochi,glos pe buze ,tinuta.

      0
      0

    • Aura pe 19 Ian 2006, 17:48
      acneea va trece

      La mine in scoala sunt multe fete care are acnee acestea folosesc crema CLERASIL si a dat rezultate chear si mie care am tenul foarte gras. Si nu trebuie acoperite cu fond de ten ca aceste dupa in timp apar mai multe credeti-ma mie mi-a aparut.

      0
      0

    • Olga pe 19 Ian 2006, 17:48
      acneea este o boala

      Am acnee de la 11 ani acum am 21 si tot nu-mi trece.Fac tratament special la dermatolog cu antibiotice,si mi-a trecut,mai vreo 8 luni de tratament.Produsele cosmetice sau alte remedii pe mine nu m-au ajutat deloc.

      0
      0

    • alinutza pe 19 Ian 2006, 17:48
      va trece

      am acnee de la 13 ani si acum am 18ani dar mi-a mai trecut.la inceput imi era jena sa ies din casa dar cu timpul m-am obisnuit. nu folosesc nimic special.depinde si de persoana.nu folosesc produse cosmetice anumite pt acnee.

      0
      0

    • crina pe 19 Ian 2006, 17:48
      este trecatoare

      Am avut probleme pana am luat anticonceptionalul Diane35,care m-a ajutat f. mult.Acum nu mai am deloc.Depinde de hormoni.in 3 luni dispare definitiv.INCERCATI.

      0
      0

    • Lavinia pe 19 Ian 2006, 17:48
      Cum se poate preveni

      Am acnee de la 12 ani acum am 18 si tot nu mi-a trecut Am incercat mai multe tratamente dar degeaba ce sa fac?

      0
      0

    • adra pe 19 Ian 2006, 17:48
      Ceva bun

      Si eu am probleme cu acneea. Primele cosuri cred ca mi-au aparut pe la 10 ani, acum am 24 si tot nu am scapat de ea. In ultima vreme am folosit Isotrexin gel si pot sa zic ca are mai mult efect decat orice am folosit pana acum. Un tub este in jur de 400.000 ROL, dar eu zic ca merita incercat.In plus se aplica in strat subtire si un tub poate fi suficient pentru 2-3 luni.

      0
      0

    • Mariana Sug pe 19 Ian 2006, 17:48
      Asa am scapat de acnee

      Dragii mai vreau sa va spun ca pt a scapa de acnee trebuie sa va imbunatatiti viata sexuala.Cum?.Prin sex non-stop si sex oral luni si joi,iar sambata pe amandoua.Asa o sa scapati garanta de acnee,sau cel putin o sa scapati de ea.k spor la treaba.

      0
      0

    • Florica pe 19 Ian 2006, 17:48
      Raspuns la Mariana

      Mai Mariano,am incercat ce ai zis tu si nimic,chiar si cu 2 baieti deodata,acum mi-a aparut si acolo...stii tu unde,de ce te joci cu soarta noastra,fa tu si numai spune la nimeni.Sa-ti fie rusine.

      0
      0

    • Larisa pe 19 Ian 2006, 17:48
      Pentru Mariana Sug

      Ia mailu meu... ajuta-ma si pe mine sa scap de acnee. larisa_xtz@yahoo.com }{

      0
      0

    • ramona pe 19 Ian 2006, 17:48
      ptr.nimfomana

      puteti sa o sugeti pana nu mai puteti,cosmetica rezolva totul...puteti sa incercati,cel putin asa nu va mai obositi buzitele.....

      0
      0

    • munteanu florentina pe 19 Ian 2006, 17:48
      masti

      buna ziua..as dori si eu sa-mi recomandati masti antiacneice daca se poate..multumesc

      0
      0
    Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod