9 trucuri de machiaj ca să pari nemachiată, dar atrăgătoare

Bărbaţii au apreciat întotdeauna femeile naturale şi feminine. Însă uneori ai nevoie de puţin retuş chiar şi pentru a părea naturală.

Pentru că semnele oboselii şi ale stresului îţi estompează adesea strălucirea şi vibraţiile de energie emanate de ten poţi să apelezi la câteva soluţii care te vor face să arăţi mai bine.

Din fericire, cu ajutorul produselor de make-up apărute în ultimii ani, poţi obţine un look natural şi plăcut, de care să te bucuri în fiecare zi, fie că esti la serviciu, în parc sau la o întâlnire. Iată câteva trucuri de machiaj care te vor ajuta să fii mai atrăgătoare şi totodată să pari nemachiată:

1. Nu neglija demachierea

Curăţă-ţi faţa în fiecare seară, cu produse speciale destinate acestui ritual de îngrijire.

Foloseşte un demachiant special pentru ochi, care reduce riscurile iritării acestora şi hidratează corespunzător pleoapele, aceste elemente hiper-sensibile ale feţei tale.

2. Hidratarea este foarte importantă

Un ten hidratat arată întotdeauna mai bine decât unul uscat, indiferent dacă te machiezi sau nu. Acordă suficientă atenţie hidratării tenului, atât seara, după ce te-ai demachiat, cât şi dimineaţa, după ce te-ai spălat pe faţă şi înainte de a începe să aplici machiajul. Foloseşte o cremă specială pentru zi, una pentru noapte şi una pentru ochi, pentru că nevoile tenului tău diferă de la un moment la altul al zilei.

3.
Pregăteşte-ţi tenul înainte de a aplica machiajul


Foloseşte întotdeauna un primer înainte de a începe să te machiezi, la câteva minute dupa ce ai aplicat crema hidratantă. În funcţie de nevoile tenului tău, optează pentru unul matifiant sau care îţi închide porii. Poţi încerca o variantă cu efect iluminator, care îţi va da o strălucire subtilă.

4. Alege cu grijă anticearcănul şi corectorul

Alege-ţi o nuanţă potrivită de anticearcăn, cu doar un ton mai deschis decât tenul tau. Aplică-l pe pleoapa inferioară şi în colţul intern al ochiului şi estompează-l cât mai bine cu ajutorul unui aplicator special sau chiar cu ajutorul degetelor.

Corectorul este opţional şi se adresează doar tenurilor cu probleme.
Alege culoarea lui în funcţie de scopul pe care îl doreşti: roz pentru pete purpurii sau verzui, verde pentru roşeaţă, nuanţa piersicii pentru a estompa nuanţele gri-albăstrui şi lila pentru petele mai închise de culoare, pământii.

5. Cumpără-ţi fondul de ten potrivit

Alege-ţi nuanţa potrivită de fond de ten, testându-l nu pe încheietura mâinii, ci pe lobul urechii. Verifică potrivirea la mai multe tipuri de lumină, naturală şi artificială. Dacă nu ai probleme cu tenul şi vrei doar să îi uniformizezi nuanţa, optează pentru un BB Cream sau pentru un demi-makeup.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod