5 uleiuri naturale care-ţi fac tenul sexy şi sănătos

Uleiurile vegetale sunt o adevărată comoară pentru tenul tău. Au proprietăţi nutritive şi regenerante, hidratează în profunzime şi întârzie îmbătrânirea. De asemenea, acestea redau elasticitatea şi supleţea pielii. Sunt o sursă de antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi atât de dăunători pentru sănătatea şi frumuseţea noastră.

Uleiurile vegetale sunt o adevărată comoară pentru tenul tău. Au proprietăţi nutritive şi regenerante, hidratează în profunzime şi întârzie îmbătrânirea. De asemenea, acestea redau elasticitatea şi supleţea pielii.

Sunt o sursă de antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi atât de dăunători pentru sănătatea şi frumuseţea noastră. Un alt plus este preţul foarte avantajos. Se găsesc în magazinile Plafar şi costă între 10 şi 50 de lei sticluţa.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos hrăneşte şi hidratează pielea.

Este foarte indicat pentru tenul matur şi uscat, dar şi pentru îngrijirea pielii cu roşeaţă, a pielii crăpate şi aspre. Se aplică pe piele ca atare sau ca ingredient în produsele cosmetice. Nu este indicat persoanelor cu ten gras, cu tendinţă acneică, deoarece este considerat comedogenic (ceea ce înseamnă ca are tendinţa să înfunde temporar porii).

Uleiul de caise

Uleiul de caise este un ulei uşor, care intră foarte repede în piele. Hidratează în profunzime şi redă luminozitatea tenului. Are proprietăţi regenerante şi antiinflamatorii.

Ameliorează roşeaţa şi mâncărimea pielii. Este potrivit pentru tenul tern, lipsit de strălucire şi de vitalitate. Poate fi folosit şi în zona din jurul ochilor. Este un excelent demachiant. De asemenea, uleiul de caise reface filmul hidrolipidic al pielii. Este non-comedogenic.

Ulei de Macadamia

Un ulei nutritiv, cu o textură uşoară, potrivit tuturor tipurilor de ten. Are propietăţi de vindecare şi de calmare, fiind cunoscut pentru ameliorarea cicatricelor. Este o sursă de acizi graşi esenţiali, de aceea este perfect pentru tenurile mature care au nevoie de un aliat în lupta împotriva ridurilor.

Se absoarbe foarte repede în piele. Potrivit pentru orice tip de ten, în special tenul ridat şi uscat. De asemenea, este foarte benefic pentru pielea aspră, fragilă, iritată. 

Ulei din seminţe de struguri

Este un ulei bogat în acid linoleic, protejează pielea şi întârzie formarea ridurilor. Are propietăţi regenerante şi este ideal pentru pielea matură şi deteriorată. Redă elasticitatea pielii şi poate fi folosit şi în zona din jurul ochilor. Este un ulei non-gras, care pătrunde foarte uşor în piele. 

Ulei de susan

Principala calitate a uleiului de susan este că absoarbe o parte din razele UV.

Ceea ce-l face un ulei foarte bun pentru protecţia pielii (se găseşte şi printre ingredienţii cremelor cu protecţie solară). Întârzie procesul de îmbătrânire, restructurează şi hidratează pielea şi reduce inflamaţiile. Este foarte bun pentru pielea arsă de soare care are nevoie de refacere. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreeaiovici pe 15 Nov 2012, 14:11
    buna

    Foarte interesant articolul, eu am incercat si uleiurile mentionate, iar de curand am auzit de o gama de creme de la weleda care contin ulei de rodie mi-am cumparat si eu un ser regenerant, am observat ca sucul de rodie pentru fata are un puternic efect antioxidant si pentru ca l-am folosit zilnic, am vazut ca intareste structura pielii si activeaza regenerarea celulara. Astfel, mi-am recapatat din elasticitatea pielii si ma simt mult mai increzatoare acum cand vad ca nu mai am acea oribila "laba gastii"...stiu ca noi toate ne confruntam cu astfel de probleme. Fetelor eu va recomand cu incredere sa incercati.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod