5 alimente care îţi scot toxinele din organism şi te fac mai frumoasă

Substanţele nocive care se acumulează de-a lungul timpului în corpul tău te pot îmbolnăvi, dar au şi capacitatea de a-ţi altera frumuseţea. Există însă câteva alimente care au proprietăţi miraculoase în eliminarea toxinelor.
Iată ce să incluzi în dieta ta pentru a-ţi recăpăta frumuseţea:

Dulse - algele roşii

Palmaria palmata, cunoscută ca "dulse", este o algă marină roşie comestibilă, consumată în special în Irlanda, Islanda, costele atlantice ale Canadei şi nord-estul Statelor Unite. Este folosită atât ca aliment, cât şi ca medicament. Este o sursă sănătoasă de proteine şi are o concentraţie ridicată de vitamine din grupul B. Are capacitatea de a echilibra lichidele din organism, contribuind la scăderea retenţiei de apă.
Datorită acestor proprietăţi te scapă de cearcăne şi pungile de sub ochi. Include suplimentele cu alge roşii în alimentaţia ta.

Varza roşie

Varza roşie conţine de până la 8 ori mai multă vitamina C decât varza albă şi este bogată în elemente antiinflamatoare precum vitaminele A şi E. Te ajută să ţii ridurile la distanţă datorită proprietăţilor antioxidante, dar şi a capacităţii de a reduce cortisolul din organism, un hormon care în cantităţi mari accelerează îmbătrânirea.

Sfecla roşie

Pentru că stimulează sistemul limfatic, sfecla roşie poate reda strălucirea pielii tale. Este bogată în fier şi conţine un antioxidant numit betacianină, care stimulează funcţiile limfactice şi hepatice.
Elimină toxinele din organism, ceea ce te va face să străluceşti de sănătate!

Coriandru

Frunzele de coriandru conţin substanţe care încetinesc dezvoltarea celulelor adipoase şi care contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Astfel devine un ajutor esential împotriva celulitei. Include frunze proaspete de coriandru în salatele tale sau chiar smoothie-uri. Dacă nu îţi place corinadrul, îl poţi înlocui şi cu pătrunjelul, pentru că are proprietăţi asemănătoare.

Citricele

Un alt aliment detoxifiant ideal pentru frumuseţea ta este sucul de citrice. Pentru că au un conţinut bogat de vitamina C, care poate repara colagenul din straturile adânci ale pielii, citricele te ajută să previi şi să tratezi celulita.
Iar ca să te bucuri la maximum de efectele lor benefice, este ideal să le consumi dimineaţa, pe stomacul gol.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod