Terapia vampir: O nouă metodă minune care te întinereşte pe şedinţă ce trece

Terapia vampir te întinereşte prin injcetarea propriului sânge în zonele problematice. Află totul despre această terapie de la medicul specialist dermatolog Oana Octavia Spânu.

Terapia vampir te întinereşte prin injcetarea propriului sânge în zonele problematice. Află totul despre această terapie de la medicul specialist dermatolog Oana Octavia Spânu.

 Au apărut tratamente de ultimă generaţie care au menirea de a stimula procesele de regenerare şi reparare autentice ale organismului nostru. Scopul acestor terapii este de a frâna procesul de îmbătrânire şi de a combate efectele negative asupra pielii, generate de poluare, alimentaţie nepotrivită, expunerea la ultraviolete sau la stresul zilnic. Tratamentul cu plasmă proprie îmbogaţită cu trombocite (Platelet Rich Plasma), cunoscut sub denumirea de ‘Terapia vampir’ este cea mai modernă soluţie de regenerare a pielii prin forţe proprii.

Ea presupune recoltarea şi concentrarea factorilor de creştere din sânge si reintroducerea  acestora in ţesutul cutanat, stimulând astfel procesele de reparare celulară si de sinteză de neocolagen pe termen lung. Iniţial, acest tratament a fost folosit în ortopedie, în refacerea tendoanelor şi a oaselor după fracturi, apoi în stomatologie în regenerarea gingivală, în chirurgia plastică pentru cicatrizarea arsurilor.

Tratamentul cu sânge propriu este azi tot mai mult folosit în întreaga lume cu scopul de a reîntineri pielea feţei, a gâtului, a decolteului şi a mâinilor, explică medicul specialist dermatolog Oana Octavia Spânu de la Centrul Medical Academica.


Cum se efectuează procedura?

Se recoltează o cantitate mică de sânge intr-o eprubetă sterilă, se procesează rapid pentru a selecta plasma cu trombocite, celule ce conţin factorii de creştere şi reparare. Aceştia se eliberează în mod natural în orice tentativă a organismului de a repara o leziune.

Plasma bogată în trombocite se va injecta în piele, cu ajutorul unui ac fin. Nu doare pentru că mai întâi se aplică o cremă anestezică. Toate aceste etape de recoltare şi preparare se efectuează rapid, în prezenţa pacientului, pentru ca acesta să aibă siguranţa că se administrează propriul sânge.


Care sunt beneficiile acestui tratament şi când se observă rezultatele?

Semnele îmbătrânirii (ridurile fine şi profunde, şanţurile nasolabiale, petele pigmentare, porii dilataţi, pielea uscată, încreţită şi laxă) se atenuează treptat, şedinţele fiind efectuate la interval de 1 lună până la obţinerea rezultatelor dorite. Terapia este folosită cu rezultate vizibile şi pentru atenuarea cicatricilor post acnee, în combinaţie cu alte tratamente, cum ar fi cel împotriva căderii difuze a părului, pentru accelerarea procesului de refacere a pielii după un peeling laser sau chimic.


Exista contraindicaţii, riscuri?

Riscul de fenomene imunologice este complet absent, având în vedere că produsul propriu organismului este perfect biocompatibil. Există riscul de a face mici hematoame (vânătăi) la locul de injectare, care dispar în câteva zile, iar după injectare poate să apară un uşor proces inflamator local.

Persoana trebuie sa aibă o stare de sănătate bună, să nu fie în episod febril, să nu aibă tulburări de coagulare, afecţiuni de colagen. Aceleaşi contraindicaţii sunt valabile pentru orice altă intervenţie estetică minim invazivă.

Dr Oana Octavia Spânu
Medic specialist Dermatolog
Centrul Medical Academica

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 9 Oct 2013, 15:12
    tratament revolutionar ?

    Tratamentul este foarte atragator , mai ales pentru cineva care are nevoie , pentru cineva care ar putea incerca acest tratament in locul protezelor articulare . Ne lovim ca pacienti de fenomenul orgoliului doctorului dermatology de a colabora cu ortopedul si invers . Ortopedul nu fabrica acest produs si nu injecteaza pentru ca el doar opereaza - taie - amputeaza . Dermatologul fabrica produsul dar nu il poate injecta in articulatii deoarece nu este pregatit pentru asa ceva , si oricum este mai rentabil si mai placut sa practice chirurgia plastica . Oare cum ar ar trebuii sa se numeasca ramura medicala sau un medic care ar cocheta cu ambele specialitati ?

    1
    0

  • simika pe 13 Dec 2012, 13:13
    f tare!

    Daca va fi cazul am sa apelez la un astfel de proces...de ce nu? Decat sa imi bag in corp tot felul de chimicale, mai bine asa!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod