Am o dilema
-
0 0Imi place de un tip si lui ii place de mine(pana aici nimic ciudat),dar intre noi exista asemanari,insa si mari diferente: diferente de pregatire profesionala,diferente de asteptari de la viata,diferente financiare.
Eu am mai avut o relatie de 3 ani cu un tip care statea mai prost cu banii decat mine si banii(cu toate ca eu sunt o romantica si nu ma gandesc la partea financiara cand vad un om) au ajuns sa ne desparta...el fiind vesnic obsedat ca nu-si permite aceleasi lucruri ca si mine.
Intr-un final tipul ajunsese sa zica merci ca eu am bani si ii era bine,cumva profita de asta.
Idea este ca desi tipul de care imi place mie in prezent imi este si bun prieten,mie imi este teama sa nu ajung la acelasi stil de relatie ca si cea dinainte.
Eu nu cred ca exista barbat caruia sa-i convina sa fie sub papuc din punct de vedere financiar,dar in acelasi timp tin foarte mult la el.
Acum nu l-am mai vazut de o saptamana pentru ca am avut eu de invatat(am niste teste la facultate) si imi este foarte dor de el si abia astept sa-l vad in weekend.
E genul ala de tip care are rabdare cu mine si ma asculta si chiar tine cont de ceea ce imi place si ce nu.
Am nevoie de un sfat.
Sub bbnautFlash_FSCommand(ByVal command, ByVal args) call bbnautFlash_DoFSCommand(command, args) end sub
Acest mesaj a fost editat de către onitza_88: -
tu ai banii de la parinti?
ai tai ce ar spune despre o asemenea relatie?
mai, daca tipul e de laudat asa cum zici, nu ar trebui sa fie probleme. are cel putin o viziune despre viitor si ceea ce vrea sa faca? te vezi alaturi de el pe durata lunga? adica, isi va dori vreodata sa faca ceva mai mult in viata?
si daca ar fi sa fie complexat eu cred ca ar fi si acum cat sunteti amici.
-
onitza_88 said:Imi place de un tip si lui ii place de mine(pana aici nimic ciudat),dar intre noi exista asemanari,insa si mari diferente: diferente de pregatire profesionala,diferente de asteptari de la viata,diferente financiare.
Eu am mai avut o relatie de 3 ani cu un tip care statea mai prost cu banii decat mine si banii(cu toate ca eu sunt o romantica si nu ma gandesc la partea financiara cand vad un om) au ajuns sa ne desparta...el fiind vesnic obsedat ca nu-si permite aceleasi lucruri ca si mine.
Intr-un final tipul ajunsese sa zica merci ca eu am bani si ii era bine,cumva profita de asta.
Idea este ca desi tipul de care imi place mie in prezent imi este si bun prieten,mie imi este teama sa nu ajung la acelasi stil de relatie ca si cea dinainte.
Eu nu cred ca exista barbat caruia sa-i convina sa fie sub papuc din punct de vedere financiar,dar in acelasi timp tin foarte mult la el.
Acum nu l-am mai vazut de o saptamana pentru ca am avut eu de invatat(am niste teste la facultate) si imi este foarte dor de el si abia astept sa-l vad in weekend.
E genul ala de tip care are rabdare cu mine si ma asculta si chiar tine cont de ceea ce imi place si ce nu.
Am nevoie de un sfat.
Sub bbnautFlash_FSCommand(ByVal command, ByVal args) call bbnautFlash_DoFSCommand(command, args) end subDezvolta - sub papuc* din pct. de vedere financiar.
Despre ce suma vb. aici? ( esti la facultate -- vreun job part time? )
Renunta la toti* coate goale
-
me_eva said:tu ai banii de la parinti?
mai, daca tipul e de laudat asa cum zici, nu ar trebui sa fie probleme. are cel putin o viziune despre viitor si ceea ce vrea sa faca? te vezi alaturi de el pe durata lunga? adica, isi va dori vreodata sa faca ceva mai mult in viata?
si daca ar fi sa fie complexat eu cred ca ar fi si acum cat sunteti amici.Eu am banii de la parinti,am garsoniera de la parinti.
-
Incearca sa-l pui la incercare un pic la inceput. In ziua de azi sunt foarte multi materialisti.
Si nu mai oferii prea mult , ca nu banii sunt prinicipalul motiv intr-o relatie.
Si sunt de acord , cand iesiti in oras si fata dar si baiatul sa plateasca egal.
E posibil sa fie un pic complexat de faptul ca nu-ti poate oferi ce vrei tu, dar asta depinde de tine.
Nu mai sari cu bani in stanga si dreapta...si ar fi mai bine sa nu expui, lucrurile materiale de la prima intalnire.
Succes
-
onitza_88 said:Imi place de un tip si lui ii place de mine(pana aici nimic ciudat),dar intre noi exista asemanari,insa si mari diferente: diferente de pregatire profesionala,diferente de asteptari de la viata,diferente financiare.
Am nevoie de un sfat.
Sub bbnautFlash_FSCommand(ByVal command, ByVal args) call bbnautFlash_DoFSCommand(command, args) end sub
S-a cam dovedit ca polii opusi nu se atrag, ci persoanele care au cat mai multe in comun. Scuza-ma daca voi fi prea directa, insa daca tu ai banii de la parinti atunci nu-i esti deloc superioara, deocamdata nu meriti nici 1 chior din ce ai, decat prin faptul ca esti fiica unor parinti ce si-au permis sa-ti ofere un trai lipsit de griji.
Diferentele intr-un cuplu apar mai degraba atunci cand e vorba de pregatirea profesionala. Aici da, pt ca mediul universitar, posibilitatea unui job intr-o firma cu potential, etc, toate astea te schimba, te influenteaza, te ajuta sa evoluezi.
Mi s-a parut urat cum ai zis, sub papuc. Inteleg ca abia ati inceput relatia, si tu deja il vezi sub papuc. Situatia lui financiara n-ar trebui sa te priveasca decat atunci cand ati hotari sa faceti o familie. Fiecare trece printr-o etapa proasta. Poate intr-un an, va avea alta situatie, important e cat de ambitios e sa-si depaseasca situatia, conditia, sa faca ceva in viata.
Nu-l stiu pe baiat, nu stiu despre ce vb aici exact insa nu cred ca e frumos sa te vezi superioara lui, cel putin pe planul financiar, cat timp nivelul tau financiar depinde de parintii tai, si nu ai idee ce inseamna sa muncesti, sa te priveasca atunci cand e o factura de platit, o chiirie etc.
Pe de alta parte, trebuie sa fii si atenta, poate fi si un materialist. Insa daca e baiat ok, nu cred ca e cazul sa pierzi timpul cu astfel de ganduri. Mai bine ia si vorbeste cu el, despre planurile lui de viitor, despre ce vrea sa faca, sub pretextul ca vrei sa-l cun mai bine, si atunci vei realiza daca merita sa continui
bafta! -
onitza_88 said:
me_eva said:tu ai banii de la parinti?
si daca ar fi sa fie complexat eu cred ca ar fi si acum cat sunteti amici.Eu am banii de la parinti,am garsoniera de la parinti.
daca nu ai raspuns decat la asta, nu pot sa inteleg decat ca pt tine doar banii sunt importanti.

-
faptul ca ai unde locui,asta nu inseamna ca ai bani.si daca intr adevar parintii tai iti ofera o viata lipsita de griji,intreaba te singura de ce atragi numai genul asta de barbati..... inferior tie si intelectual si profesional si financiar.
exista posibilitatea ca unii posibili parteneri sa nu provina din familii cu potential financiar..asta nu inseamna ca nu si vor depasi conditia si nu sunt capabili sa faca ceva in aces sens...
-
andrada86 said:onitza, de ce mi se pare mie ca cea care are problema asta esti tu, nicidecum amicii tai?
E foarte bine ca ai bani de la parinti, apartament tot din banii parintilor, dar...ce vrei sa spui, ca atragi numai baieti care profita de situatia ta financiara?
eu am impresia ca ea se agata numai de barbati inferiori ei. pt ca langa unul cu adevarat potent financiar si intelectual..nu s ar mai simti cea care poarta papucii...plus ca trebuie tinut cont si de faptul ca nu tot ceea ce se vede este si real...faptul ca o asculta si pare ca ii pasa de ce simte si isi doreste ea nu inseamna nimic.. -
censky_2 said:
La 20 si de ani, bani de pizza si spatiul locativ pus la dispozitie de parinti nu inseamna diferente ireconciliabile. Din anul meu de facultate, singurul om despre care sunt sigura c-a facut milionul de euro pana acum e-un tip care statea in camin si se cara c-o geanta de carti tot timpul pe umar, pe care le lua de la depozit cu reducere si ni le vindea noua, la acelasi pret ca pe taraba. Acu-i presedintele celui mai mare grup editorial in domeniul juridic.
Partea de diferente de pregatire & asteptari (pe care n-ai detaliat-o.) ar trebui sa te puna pe ganduri...
Pe de alta parte, atragem potentiali parteneri prin ceea ce, constient sau nu, scoatem la inaintare: daca defilez in fusta de-o palma si decolteu pana-n buric, e clar ca o sa atrag barbati care vor sa ma afiseze ca trofeu. Ai prins ideea: daca tu prezinti banii parintilor si garsoniera drept principalele tale calitati & atu-uri, vei atrage fix barbatii interesati de asta si-atat.
Pur si simplu ador raspunsul tau