probleme cu ochii :(
-
0 0am observat de ceva vreme ca vederea mi s=a slabit si am fost la un control la sensiblue...unde mi s-a spus ca am miopie 0.5 la un ochi si 0.75 la altul.m-am indoit un pic insa de calitatea controlului si mama m=a indemnat sa ma mai duc la un cabinet.drept urmare ieri am aflat in urma unui control k am dioptrii de 1.5 la ambii ochi( asta la o luna dupa controlul anterior).m-am cam speriat sincera sa fiu..si mi s=a parut f ciudat ca am primit rezultate diferite la cele 2 controale.asta ar insemna sa port ochelari permanenti, ceea ce nu vreau nici in ruptul capului.credeti ca daca as purta ochelarii doar cand scriu , in timpul orelor etc se poate sa avanseze si mai mult miopia?sau trebuie purtate in permanenta lentilele,deci sa apelez la lentile de contact? mi se pare cam incomoda varianta cu lentile si destul de costisitore.va intreb pe voi pt ca doctorii si la 0.5 zic de obicei ca ochelarii trebuie purtati permanent.
-
Poti cumpara ochelari foarte frumosi daca te tine buzunarul.
Iti recomand o pereche de ochelari frumosi cu lentile heliomatice care in exterior vor arata ca ochelarii de soare.
Eu mi-am dorit mult ochelari invizibili cu sticla perforata heliomatica. Datorita pretului foarte ridicat al lentilelor de sticla heliomatice care se pot perfora ma multumesc cu ochelari invizibili de vedere cu lentile perforate colorate. -
Daca nu esti convinsa de calitatea consultului iti recomand sa mai faci un control. In definitiv este vorba de sanatatea ta. Un cabinet oftalmologic de care eu una am fost f. multumita este Opticontact de pe Calea Floreasca, nr. 91-111. Un numar de tel ar 2302114 sau 2302115 sau 2302116. Suni la ei si-ti faci o programare pentru un consult. Costa un pic mai mult acolo dar au aparatura buna si sunt profesionisti. Reteta de ochelari nu este obligatoriu sa o faci tot la ei. Te poti duce unde vrei tu in oras. Ce stiu despre subiectul miopie ar fi faptul ca da ea avanseaza daca nu porti ochelarii de corectie care iti trebuie. Dar asa cum bine zicea cineva inaintea mea sunt acum in oras o gramada de variante de rame, lentile f. frumoase. Eu am miopie de 1 la ambii ochi si mi-am facut niste ochelari fara rame, cu lentile de plastic, anti-refractie pt calculator. Separat mi-am cumparat si ochelari de soare, alt model, pe care i-am tratat la optinova si mi-au pus si dioptriile corespunzatoare. Asa ca am dioptrii si la ochelarii de soare
dar nu se remarca nici o diferenta fata de un ochelar de soare obisnuit. De purtat ochelarii ii port in general la serviciu, la televizor si la volan, in rest ma simt perfect si fara. La inceput este socul, nefiind probabil obisnuita cu ideea, dar apoi nu cred ca o sa ai probleme. Iti doresc succes si multa sanatate. -
Eu am ochelari de vedere invizibili cu lentile perforate colorate, maro. Sunt foarte frumosi, nu-i nici un complex sa-i port.
Cum sunt lentile colorate maro, in casa imi trebuie altii. Cu lentile heliomatice ar fi si mai bine caci ii poti folosi afara pt soare si vedere si in casa pt vedere. Lentilele heliomatice care se pot perfora sunt cam scumpe. Poate tu gasesti ceva la pret mai bun in Bucuresti. -
eu am miopie 1,50 cu 1,75 asta am aflat acum 6 ani, de atunci port ocheleri permenent(heliomati gri) si nu mi s-a schimbat dioptria. sa stii ca nu e de glumit, mai ales ca la tine a crescut repede, o poti opri doar daca porti ochelari sau ma rog lentile, mai faci un control si vezi ce te sfatuieste si doctorul. pa, ne tii la curent
-
o sa mai merg la un control ca sa fiu sigura.ochelari permanenti nu am sa port oriucm pt ca am incercat o groaza de modele si nici unu nu pot sa zice ca imi sta bine.poate doar acceptabil.cred ca o sa imi iau niste ochelari pe care sa ii port cum zicea o eva mai sus...cand scriu ma uit la tv,la calc. etc. astept cateva luni...iar daca se agraveaza situatia imi pun lentile de contact.