Sex. 6 greşeli pe care le faci când foloseşti prezervativul

Este cea mai sigură metodă de protecţie când vine vorba de sarcini nedorite sau de boli cu transmitere sexuale. Cu toate acestea, şi prezervativul mai dă greş. De ce? Este folosit greşit.

Teoretic, toţi ştim, de la adolescenţi la adulţi, cum şi la ce se foloseşte prezervativul. Însă, mulţi dintre noi, în momentele fierbinţi, tratează acest pas cu superficialitate şi riscă să aibă de suferit. Iată cele mai frecvente greşeli în utilizarea prezervativului.


Pus prea târziu
Potrivit unui studiu condus de Institutul Kinsey din cadrul Universităţii Indiana, cea mai frecventă greşeală, făcuta de aproximativ 50% dintre cei chestionaţi, este punerea prezervativului la mijlocul actului sexual şi nu înainte de începerea acestuia. În acest caz, acesta nu te protejează de bolile cu transmitere sexuală, iar riscul unei sarcini nedorite este mare.

Nu laşi spaţiu la vârf
A doua pe lista celor mai frecvente greşeli este rularea prezervativului fără a lăsa un mic spaţiu liber în vârf, unde să se adune sperma. Presează vârful prezervativului pentru a-l goli de aer înainte de a-l rula. Dacă nu ţii cont de această regulă, rişti ca prezervativul să se rupă în timpul actului sexual.

Nu-l verifici înainte de folosire
În momentele pasionale, ultimul lucru la care te gândeşti este că prezervativul este deteriorat. Însă, trebuie să ai în vedere acest aspect. Verifică ambalajul să nu fie rupt, înţepat sau expirat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod